Bejotka Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 (edited) [quote name='Bejotka'] Ogłoszeń jeszcze nie mają: Bies, Skip, Atos (mały czarny), Marcel, Dakar, Grand, Jack, Pionek, Strąk, Forta, Wójt, Misiek, Roxi, Oskar Riki, Kier, Jaga ... i jeszcze nowe, co teraz zeszły z kwarantanny: Sander, Gluś, Bentley, Tajfun Edited May 27, 2013 by Bejotka Quote
megi007 Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Może w końcu los się uśmiechnie do Bono :) Niestety nic o jego stosunku do kur nie wiemy - psiak nie miał styczności. Za to inne zwierzaki nie bardzo lubi... Quote
Bejotka Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Pani napisała jeszcze raz - okazało się, że to wcale nie koniecznie Bono ją ujął.... :( Potrzebuje psa na posesję... Pewnie do pilnowania po prostu. Zapytałam jeszcze gdzie miałby pies mieszkać - w domu, czy w budzie :( I odesłałam do telefonu... Quote
Nutusia Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Kurczę, czy pilnowanie wyklucza kochanie i na odwrót?... :( Quote
Bejotka Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 [quote name='Nutusia']Kurczę, czy pilnowanie wyklucza kochanie i na odwrót?... :([/QUOTE] Pewnie nie wyklucza... To ja mam pewnie coś nie teges, bo jakoś je wszystkie widzę na poduchach, przytulane i uwielbiane :) Quote
Nutusia Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 No ja mam dokładnie tak samo! I dlatego jak czytam, że ktoś szuka do pilnowania, to od razu mi żal, że pies będzie w charakterze alarmu i nic więcej :( Quote
Bejotka Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Jeden taki biedak w naszym mieście pilnuje.... 24 na dobę wisi na łańcuchu. I wszyscy rozkładają ręce, TOZ jest bezradny, ustawa okazała się ... "psu na budę" a biedak wisi dniami, miesiącami, latami na tym łańcuchu. W środku wojewódzkiego miasta... Myślę o nim non stop.... Quote
Nutusia Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 Tzw. pies użytkowy :( Szczególnie, że wisząc na łańcuchu obroni przed złodziejami, że o ho, ho, hooooooo...... :( Quote
anetek100 Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 [quote name='Bejotka']Jeden taki biedak w naszym mieście pilnuje.... 24 na dobę wisi na łańcuchu. I wszyscy rozkładają ręce, TOZ jest bezradny, ustawa okazała się ... "psu na budę" a biedak wisi dniami, miesiącami, latami na tym łańcuchu. W środku wojewódzkiego miasta... Myślę o nim non stop....[/QUOTE] no ja też takiego znam nie dośc, że ma kojec wysoki, to w środku niego buda, gruby łańcuch, a pies starszy już wilkowaty gruby, słabszy i ......."pilnuje" :(:(:(:( Quote
Jagoda1 Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 Bono na pewno pogoni kury, a w tej sytuacji wylądowałby na łancuchu do końca życia. Na razie nikt nie telefonował. Quote
Doma17 Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 [quote name='Ania_i_Kropka'] Bies to ok 12 letni duży mieszaniec. Chłopak ma zdecydowany charakter i lubi postawić na swoim. "Sprawdza na co może sobie pozwolić z nowymi ludźmi". Powinien trafić do ludzi mających doświadczenie z psami. Bies byłby szczęśliwy mając swoją budę i teren do pilnowania oraz człowieka, który pogłaszcze, przytuli i da miskę, ale nie będzie się zbytnio narzucał. Z psami dogaduje się bardzo dobrze. Ania już jakiś czas temu robiła opis Biesowi. Mam tylko dwa zdjęcia + te co jest na stronie, ale jak tylko zaświeci słoneczko to postaram się zrobic coś więcej :) Quote
Bejotka Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 [quote name='anetek100']no ja też takiego znam nie dośc, że ma kojec wysoki, to w środku niego buda, gruby łańcuch, a pies starszy już wilkowaty gruby, słabszy i ......."pilnuje" :(:(:(:([/QUOTE] To nie ten na Armii Krajowej - ten nie jest stary i nie gruby. Dwa razy już TOZ na moją prośbę interweniował. Niestety - właściciel udaje głupka i bije się w pierś, że pies jest spuszczany z łańcucha. Za przeproszeniem gówno-prawda. Mieszkam obok. Gabi kochana, śpij spokojnie... :( [*] Quote
anetek100 Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 na Armii Krajowej to chyba wiem który:( pewnie przy tym nowym budującym się bloku:( w komisie:( a tamten na sprzętowej:( Gabi [*] :(:(:( Quote
Jagoda1 Posted May 28, 2013 Author Posted May 28, 2013 [quote name='free']Dziś w południe odeszła Gabusia za TM . Gabi :-( Biegaj szczęśliwa i zdrowa, Sunieczko..... "free" - serdecznie współczuję.:-( Quote
Ania_i_Kropka Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='Bejotka'] Ogłoszeń jeszcze nie mają: Bies, Skip, Atos (mały czarny), Marcel, Dakar, Grand, Jack, Pionek, Strąk, Forta, Wójt, Misiek, Roxi, Oskar Riki, Kier, Jaga Riki ok 3 letni średni mieszaniec. Trafił do schroniska razem z drugim psem. Oba psiaki był bardzo przestraszone i zdezorientowane. Tiki kolega Rikiego od razu znalazł dom. Riki jest bardzo towarzyskim i przyjaznym psem. Na spacerach jest grzeczny, bardzo ładnie chodzi na smyczy. Jest wesoły i radosny. Quote
Ania_i_Kropka Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Forta ok 3-4 letnia cudowna sunia ON. Forta jest bardzo towarzyska i kontaktowa. Jest wesoła i zawsze gotowa na spacer. Sunia jest przyjazna i łagodna. Dziewczyna ma jedną wadę przeskakuje ogrodzenia nawet te 2,5 metrowe nie stanowią dla niej przeszkody. Quote
Ania_i_Kropka Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Strąk ok 12 letni uroczy, niewidomy staruszek. Jest bardzo spokojny i grzeczny. Na spacerach dziarsko maszeruje obok nogi opiekuna. Strąk potrzebuje kochającego, wyrozumiałego domku, w którym będzie mógł poczuć się bezpiecznie. cdn. Quote
Bejotka Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 BIES FORTA RIKI STRĄK na Tablicy i Alegratce oraz na: zwierzaki.nasza-lista.com, oglaszamy24.pl, lento.pl, olx.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, przygarnijzwierzaka.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, adin.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl Forta dodatkowo na "Owczarek w potrzebie" Quote
Jagoda1 Posted May 29, 2013 Author Posted May 29, 2013 Takie zdjęcia napawają optymizmem....:lol: W połowie stycznia 2013r. pojechała z olsztyńskiego Schroniska do Katowic, do nowego domu, 10-letnia Leda, teraz Lodzia:):). Kocha i jest kochana. Wygląda pięknie, nie widać po niej schroniskowego smutku i zagubienia. Zaprzyjaźniła się z 8-letnią labradorką (chociaż Lodzia usiłuje ją zdominować) i kotami. Pilnuje również, by obcy pies nie wpadał znienacka i nie wyrywał "drobiowi" pięknych piór z ogona. Dużo zdrowia, Lodziu!:loveu: :lol::cool3: Quote
Bejotka Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 Pan dzisiaj napisał: "WITAM jestem milosnikiem psow tej rasy i znam ich potrzeby chcialbym zaadoptowac KAJE.Mam dom na wsi z duza dzialka i lasem na przeciwko psy tej rasy wymagaja duzo uwagi i aktywnego wybiegu. Proszę o kontakt" (nie podał nr telefonu, to ja podałam mu Ani i Jagody i poprosiłam, żeby się skontaktował) :) Quote
Doma17 Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Euro i Nuka bardzo dobrze się dogadują ;) Rasti: Quote
Recommended Posts