Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial]Trochę się ostatnio ubawiłem. Mój ojczulek na wieść o tym, że opisując Mono użyłem słowa „ryj”, stwierdził, że na miejscu tego psa on by się obraził. Cha! Cha! Dobrze, że nic nie wiedział o: [/FONT]

[FONT=Arial]paszczakach, futrzakach a nawet sierściuchach. Dopiero by mi się dostało! Nie załapał.[/FONT]
[FONT=Arial]A przecież wszystko zależy od intencji i kontekstu. No cóż, widocznie już taki ze mnie zimny drań skoro wciąż lubię z lekka ironiczny dystans ( po prostu „ten typ tak ma”). [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]A co u Mono ?[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Mono, jak to on, boi się jak zwykle.[/FONT]
[FONT=Arial]W dodatku pewnie jeszcze nie wie,[/FONT]
[FONT=Arial]że Rom-Judasz może go sprzedać[/FONT]
[FONT=Arial]za obietnicę „lepszego” psiego życia.[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]I teraz już boją się oba.[/FONT]
[FONT=Arial]Żałosne te staruszki ![/FONT]

Posted

[quote name='ala56']Na FB pokazałam Jerego na różnych grupach, moze tam mu sie uda znaleźć kogoś kogo urzeknie.[/QUOTE]

Dzięki Alinko, na Tobie zawsze można polegać :)

[quote name='megi007']Do schroniska wróciła adoptowana w styczniu Elza.[/QUOTE]

Czarna Elza?? Co się stało, że wróciła?

Posted (edited)

ELZA

na Tablicy i Alegratce i dodatkowo na "Owczarek w potrzebie"
oraz na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl

(nie wiem co z tą Alegratką - od jakiegoś czasu nie mają dużych liter....)

Edited by Bejotka
Posted

Wróciła bo przeskakiwała ogrodzenie i ganiała dzieci. Ale jednocześnie Pani która raczyła nas tą historią w ankiecie zaznaczyła, że pies nigdy nie miał kontaktu z dziećmi...:roll: Sunia była przerażona. Najchętniej zapadłaby się pod ziemię. Na szczęście trafiła do swoich starych towarzyszy i odzyskała trochę humoru. Juan też jakby troszkę się rozweselił.
Mam nadzieję, że niedługo dostaniesz jej nowe zdjęcia.

Wieści z Jukowego domu: tak jak przewidywaliście w Juce odezwał się terier - zjadła kawałek ściany i drzwi. I 'za karę' dzisiaj była na zajęciach z agillity ;)

Posted

[FONT=Verdana]Mora przygarnięta jako małe szczenię po 7 latach stała się niepotrzebna. Gdy w domu pojawiły się dzieci dla wiernego i kochającego psiego towarzysza zabrakło miejsca. Mora z ciepłego mieszkania trafiła do zimnego, schroniskowego boksu. Zawalił jej się cały świat. Straciła wszystko co znała i kochała. Mora bardzo cierpi. Leży obojętnie w swoim boksie i nie reaguje na nic, na ludzi, inne psy. Jej oczy mówią wszystko widać w nich ogromny smutek i cierpienie. Ten cudowny pies został skrzywdzony przez ludzi, których kochał i ufał im bezgranicznie. [/FONT]

[FONT=Verdana]Mora jest niezwykle grzeczną i sympatyczną sunią. Jest bardzo spokojna i cierpliwa. Jest czyściutka i grzecznie zostaje sama w domu. Mora kocha dzieci i pozwala im nawszystko. [/FONT]

Posted (edited)

MORA

na Tablicy i Alegratce
i na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl

Edited by Bejotka
Posted

Moli to niezwykle urocza i towarzyska psina. Jest łagodna i przyjazna choć widać po niej, że przeszła w życiu wiele. Sunia trafiła do schroniska z sutkami wyciągniętymi do ziemi ( musiała rodzić nie raz). Moli boi się podniesionej ręki, musiała być przepędzana. Jest energiczna i skora do zabawy. Ma ok 3 lat

Posted

Wars został znaleziony na jednym z Olsztyńskich osiedli. Psiak jest zrezygnowany i zestresowany. Cały dzień leży w swoim boksie. Wars jest towarzyskim i łagodnym staruszkiem. Jak na seniora jest energiczny, na spacerach dziarsko maszeruje. Ma ok 10 lat

Posted (edited)

WARS
i
MOLI

na Alegratce i Tablicy
oraz na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl

Edited by Bejotka
Posted (edited)

O! Ali została adoptowana? I młody Miki?? Na stronie schroniska znalazłam je "W nowym domu"...
A Ząbka nie ogłaszamy?

Edited by Bejotka
Posted

Były nastepujace telefony:
- Shila , jako stróżująca,
- pytania o asty,
- Silver jako psiak do bloku, w rodzinie dziecko,
- duży szczeniak do pilnowania, pan pytał, czy bedziemy potem sprawdzać, bo on nie bedzie go "czyścił" czyt.kastrował.

Posted

Jagoda1 napisał(a):
Były nastepujace telefony:
- Shila , jako stróżująca,
- pytania o asty,
- Silver jako psiak do bloku, w rodzinie dziecko,
- duży szczeniak do pilnowania, pan pytał, czy bedziemy potem sprawdzać, bo on nie bedzie go "czyścił" czyt.kastrował.

Do pilnowania, na stróża... Oby tylko nie na łańcuch... :(