Bejotka Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 [quote name='megi007']Do nowego domu pojechała Misia :)[/QUOTE] Huraaa! :) Quote
RomanS Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [FONT=Arial]Trochę się ostatnio ubawiłem. Mój ojczulek na wieść o tym, że opisując Mono użyłem słowa „ryj”, stwierdził, że na miejscu tego psa on by się obraził. Cha! Cha! Dobrze, że nic nie wiedział o: [/FONT] [FONT=Arial]paszczakach, futrzakach a nawet sierściuchach. Dopiero by mi się dostało! Nie załapał.[/FONT] [FONT=Arial]A przecież wszystko zależy od intencji i kontekstu. No cóż, widocznie już taki ze mnie zimny drań skoro wciąż lubię z lekka ironiczny dystans ( po prostu „ten typ tak ma”). [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]A co u Mono ?[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]Mono, jak to on, boi się jak zwykle.[/FONT] [FONT=Arial]W dodatku pewnie jeszcze nie wie,[/FONT] [FONT=Arial]że Rom-Judasz może go sprzedać[/FONT] [FONT=Arial]za obietnicę „lepszego” psiego życia.[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]I teraz już boją się oba.[/FONT] [FONT=Arial]Żałosne te staruszki ![/FONT] Quote
megi007 Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Dzisiaj do nowego domu pojechał szorstki Ramzes :) Do schroniska wróciła adoptowana w styczniu Elza. Quote
ala56 Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Na FB pokazałam Jerego na różnych grupach, moze tam mu sie uda znaleźć kogoś kogo urzeknie. Quote
Bejotka Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='ala56']Na FB pokazałam Jerego na różnych grupach, moze tam mu sie uda znaleźć kogoś kogo urzeknie.[/QUOTE] Dzięki Alinko, na Tobie zawsze można polegać :) [quote name='megi007']Do schroniska wróciła adoptowana w styczniu Elza.[/QUOTE] Czarna Elza?? Co się stało, że wróciła? Quote
ala56 Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Beatko staram sie ale musiałam trochę zwolnic .. Quote
Bejotka Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 (edited) ELZA na Tablicy i Alegratce i dodatkowo na "Owczarek w potrzebie" oraz na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl (nie wiem co z tą Alegratką - od jakiegoś czasu nie mają dużych liter....) Edited November 16, 2012 by Bejotka Quote
megi007 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Wróciła bo przeskakiwała ogrodzenie i ganiała dzieci. Ale jednocześnie Pani która raczyła nas tą historią w ankiecie zaznaczyła, że pies nigdy nie miał kontaktu z dziećmi...:roll: Sunia była przerażona. Najchętniej zapadłaby się pod ziemię. Na szczęście trafiła do swoich starych towarzyszy i odzyskała trochę humoru. Juan też jakby troszkę się rozweselił. Mam nadzieję, że niedługo dostaniesz jej nowe zdjęcia. Wieści z Jukowego domu: tak jak przewidywaliście w Juce odezwał się terier - zjadła kawałek ściany i drzwi. I 'za karę' dzisiaj była na zajęciach z agillity ;) Quote
Ania_i_Kropka Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Bejotka napisał(a):Kto dziś znalazł rodzinkę? Do domku pojechał mały synek Coli Quote
Jagoda1 Posted November 17, 2012 Author Posted November 17, 2012 Były telefony z W-wy o Wafelka i o szczeniaka, spod Ostródy. Quote
Ania_i_Kropka Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 [FONT=Verdana]Mora przygarnięta jako małe szczenię po 7 latach stała się niepotrzebna. Gdy w domu pojawiły się dzieci dla wiernego i kochającego psiego towarzysza zabrakło miejsca. Mora z ciepłego mieszkania trafiła do zimnego, schroniskowego boksu. Zawalił jej się cały świat. Straciła wszystko co znała i kochała. Mora bardzo cierpi. Leży obojętnie w swoim boksie i nie reaguje na nic, na ludzi, inne psy. Jej oczy mówią wszystko widać w nich ogromny smutek i cierpienie. Ten cudowny pies został skrzywdzony przez ludzi, których kochał i ufał im bezgranicznie. [/FONT] [FONT=Verdana]Mora jest niezwykle grzeczną i sympatyczną sunią. Jest bardzo spokojna i cierpliwa. Jest czyściutka i grzecznie zostaje sama w domu. Mora kocha dzieci i pozwala im nawszystko. [/FONT] Quote
anetek100 Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Boże kopia Lorda ( z innego schroniska) Quote
Bejotka Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Powinien zadzwonić Pan w sprawie Sili... Quote
Bejotka Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 (edited) MORA na Tablicy i Alegratce i na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl Edited November 18, 2012 by Bejotka Quote
Jagoda1 Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 Jaki bezmiar smutku w tych oczach:( Quote
Ania_i_Kropka Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Moli to niezwykle urocza i towarzyska psina. Jest łagodna i przyjazna choć widać po niej, że przeszła w życiu wiele. Sunia trafiła do schroniska z sutkami wyciągniętymi do ziemi ( musiała rodzić nie raz). Moli boi się podniesionej ręki, musiała być przepędzana. Jest energiczna i skora do zabawy. Ma ok 3 lat Quote
Ania_i_Kropka Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Wars został znaleziony na jednym z Olsztyńskich osiedli. Psiak jest zrezygnowany i zestresowany. Cały dzień leży w swoim boksie. Wars jest towarzyskim i łagodnym staruszkiem. Jak na seniora jest energiczny, na spacerach dziarsko maszeruje. Ma ok 10 lat Quote
Bejotka Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 (edited) WARS i MOLI na Alegratce i Tablicy oraz na: zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, hiperogloszenia.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl, olsztyn.naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl Edited November 19, 2012 by Bejotka Quote
Bejotka Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 (edited) O! Ali została adoptowana? I młody Miki?? Na stronie schroniska znalazłam je "W nowym domu"... A Ząbka nie ogłaszamy? Edited November 19, 2012 by Bejotka Quote
Jagoda1 Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 Były nastepujace telefony: - Shila , jako stróżująca, - pytania o asty, - Silver jako psiak do bloku, w rodzinie dziecko, - duży szczeniak do pilnowania, pan pytał, czy bedziemy potem sprawdzać, bo on nie bedzie go "czyścił" czyt.kastrował. Quote
Bejotka Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Jagoda1 napisał(a):Były nastepujace telefony: - Shila , jako stróżująca, - pytania o asty, - Silver jako psiak do bloku, w rodzinie dziecko, - duży szczeniak do pilnowania, pan pytał, czy bedziemy potem sprawdzać, bo on nie bedzie go "czyścił" czyt.kastrował. Do pilnowania, na stróża... Oby tylko nie na łańcuch... :( Quote
Bejotka Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Dostałam wiadomość od Pani Beaty, która adoptowała Baksa (teraz Goran) Oto MIEJSCE gdzie można poczytać świeże newsy o psiaku :) Quote
anetek100 Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 zapraszam, na kolejny bazarek:)na olsztyniaki http://www.dogomania.pl/forum/threads/235262-%C5%9Awi%C4%85teczne-kartki-i-misie-na-olsztyniaki-do-30-11-godz-20-00?p=19939754#post19939754 Quote
Recommended Posts