Bejotka Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Aniu - potrzebne będzie mi choć krótkie info o psach: Kara, Sonik, Plastuś, Diunka, Ludwik, Koruś, Medor, Amor. Super też zrobiłyście fotek pieskom, które mają już ogłoszenia a zdjęcie było jedno, albo kiepskie. Ekstra - jutro zabiorę się za wymianę. Quote
Ania_i_Kropka Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 [quote name='Bejotka']Aniu - potrzebne będzie mi choć krótkie info o psach: Kara, Sonik, Plastuś, Diunka, Ludwik, Koruś, Medor, Amor. Super też zrobiłyście fotek pieskom, które mają już ogłoszenia a zdjęcie było jedno, albo kiepskie. Ekstra - jutro zabiorę się za wymianę. Kara to Kary Kary to 4 letnie piękny czarny owczarek. Pies całe dotychczasowe życie spędził na łańcuchu. Gdy trafił do schroniska był przerażony, atakował każdego kto próbował się do niego zbliżyć. Teraz dzięki pomocy szkoleniowca i cierpliwemu podejściu pracowników to zupełnie inny pies, choć nadal jest nieufny. Kary nauczył się chodzić na smyczy i rozpoczął socjalizację. Kary potrzebuje doświadczonego, cierpliwego i wyrozumiałego opiekuna. Kary nie nadaje się do życia w bloku. Sonik i Plastuś sa krótko w schronisku. Na razie trudno powiedzieć coś więcej o nich. Sonik to ok 2 letni śtredni mieszaniec. Jest towarzyski i przyjazny. Jest spokojny i grzeczny. Dobrze dogaduje się z psami Plastuś to ok 6 letni miks jamnika. Jest grzeczny i przyjazny. Jak na jamnikowatego przystało jest trochę niezależny. Diunka jest w schronisku od 6 lat. Jest troszkę nieśmiała, ale szybko przekonuje się do ludzi. Jest jednym z tych psiaków, które kochają człowieka całym sobą. Diunka na widok Ludwiki szaleje jak szczeniak, skacze, biega, piszczy. Jest bardzo spokojna i grzeczna. Ma ok 12 lat. Ludwik to ok 13 letni duży mieszaniec. Do schroniska trafił w bardzo złym stanie, był wychudzony, nie był w stanie stać na łapach. Teraz nadal jest chudy, ale odzyskał siły. Ludwik do życia potrzebuje kontaktu z ludźmi. Ten cudowny olbrzym zrobi wszystko, żeby być blisko człowieka. Ludwik jest wesołym i energicznym staruszkiem. Wątek Korusia: http://www.dogomania.pl/threads/174311-Terierek-stary-niedowidzący-ale-ciągle-żwawy-też-chce-do-domu-Olsztyn Medor to ok 14 letni duży mieszaniec. Psiak nie widzi, ale bardzo dobrze sobie radzi. Medor jest towarzyski, ale nie nachalny, nie narzuca się ludziom. Zaproszony przytula się i domaga głaskania. Medor dobrze dogaduje się z psami. Amor to ok 15 letni średni mieszaniec. Charakter ma bardzo podobny do Medora. Quote
Jagoda1 Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 !0-letni jamnik Nemo ma dom!:lol: Podpisywaliśmy dokumenty, a Nemuś był gotowy do jazdy, dobrze, ze Pan nie zostawił kluczyków w stacyjce:cool3:. Quote
anetek100 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 niech Ci sie szczęści pieseczku:)wszystkiego najlepszego dla nowej rodziny:) DZIĘKUJEMY:) Quote
Bejotka Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 [quote name='Jagoda1']!0-letni jamnik Nemo ma dom!:lol: Już stały dom, czy to właśnie ten dt? :-o Jeszcze opis Frycka i Leona bardzo proszę :) Quote
Jagoda1 Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 Stały, Beatko, stały, stąd nasza radość! Będzie mieszkał w domku jednorodzinnym z collie i kotem:) Quote
Bejotka Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Jagoda1 napisał(a):Stały, Beatko, stały, stąd nasza radość! Będzie mieszkał w domku jednorodzinnym z collie i kotem:) :multi::multi::multi: Ale szczęściarz!! Mieszkać z collie to wielka frajda :) Bardzo się cieszę :) Quote
Isadora7 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Nemo wzruszyłam się, niech ci się wiedzie na twojej Drodze Szczęśliwości, pozdrawiam ciebie trójka "kuzynów" Rambo, Ruda i Ganga. Quote
Bejotka Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Co się Alfie stało w oczko? :( Ach, już wiem - to jest to uszkodzone, na które nie widzi bidula... :( Na wcześniejszych fotkach nie było tak go widać... Quote
Ati Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 dla Delty, niech zaczaruje kogos http://allegro.pl/delta-wyzel-hebanowe-cudo-1-1-5roku-adopcja-i1908629617.html Quote
Marta&Angus Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Skoro młoda Tola znalazła już dom, to może starszej też się uda, bo to bardzo fajna sunia, z którą spokojnie można pospacerować. Tola ładnie reaguje na przywołanie i chętnie przychodzi na smaczki :-). Zdjęcia jeszcze ze słonecznych dni i spacerów, może przydadzą się do ogłoszeń :) Quote
Marta&Angus Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Acha, a czy kolega Toli z boksu, chyba Bary ma ogłoszenia ?? To bardzo radosny psiak, z jaką on radością wychodzi na spacer i ten jego ogonek niczym liska ciągle merdający, szkoda, że nie ma jeszcze domu. Myślę, że rodzina, która potrzebuje radosnego psa na pewno by się nie zawiodła. Quote
Ania_i_Kropka Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 [quote name='Jeszcze opis Frycka i Leona bardzo proszę :)[/QUOTE'] Leon to ok 14 latni średni mieszaniec. Jest bardzo towarzyski i przyjazny. Radośnie wita każdego na swoim wybiegu. Leon na nowy dom czeka już ponad 4 lata. Dobrze dogaduje się z psami nie toleruje kotów. Frycek to energiczny i wesoły ok 12 letni psiak. Frycek jest łagodny i przyjazny w stosunku do dorosłych. Nie przepada za dziećmi. Dobrze dogaduje się z psami. Quote
anetek100 Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 zapraszam na bazarek dla naszych piesków:):):):) http://www.dogomania.pl/threads/216935-Ciuszki-markowe-dla-Pań-na-olsztyńskie-psiaki-12.11.2011-r-g.20?p=17902616#post17902616 Quote
dessiak Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Bejotka napisał(a):Aniu - potrzebne będzie mi choć krótkie info o psach: Kara, Sonik, Plastuś, Diunka, Ludwik, Koruś, Medor, Amor. Super też zrobiłyście fotek pieskom, które mają już ogłoszenia a zdjęcie było jedno, albo kiepskie. Ekstra - jutro zabiorę się za wymianę. Ja mogę jeszcze dodać, jeśli to się przyda, odnośnie Ludwika, że uwielbia przytulanie, głaskanie, drapanie. Bardzo zabiega o kontakt z człowiekiem. Jest raczej łagodnym, wręcz milusińskim psem - "merdająca ogonem przytulanka" :) Przywiązuje się do ludzi i cieszy się na widok znajomych mu twarzy. Quote
oddechmotyla Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Byłam z nowym właścicielem Vipo na spacerze i wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie, bawił się z psem, potrafił nad nim zapanować i dużo wiedział o jego charakterze, był wcześniej w schronisku razem z żona wzięli Vipo na spacer i pojechali do domu żeby wszystko przemyśleć... dodam jeszcze, że sam zaczął rozmowę o szkoleniu na PT i wyeliminowaniu lęku separacyjnego u Vipo Dzisiaj do nowego domku poszedł mój ukochany Rokez, zdjęcie z ostatniego spacerku w schronisku:) a teraz psiaki z dzisiejszych spacerów Diunka Quote
Recommended Posts