Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aniu - potrzebne będzie mi choć krótkie info o psach: Kara, Sonik, Plastuś, Diunka, Ludwik, Koruś, Medor, Amor.
Super też zrobiłyście fotek pieskom, które mają już ogłoszenia a zdjęcie było jedno, albo kiepskie. Ekstra - jutro zabiorę się za wymianę.

Posted

[quote name='Bejotka']Aniu - potrzebne będzie mi choć krótkie info o psach: Kara, Sonik, Plastuś, Diunka, Ludwik, Koruś, Medor, Amor.
Super też zrobiłyście fotek pieskom, które mają już ogłoszenia a zdjęcie było jedno, albo kiepskie. Ekstra - jutro zabiorę się za wymianę.

Kara to Kary
Kary to 4 letnie piękny czarny owczarek. Pies całe dotychczasowe życie spędził na łańcuchu. Gdy trafił do schroniska był przerażony, atakował każdego kto próbował się do niego zbliżyć. Teraz dzięki pomocy szkoleniowca i cierpliwemu podejściu pracowników to zupełnie inny pies, choć nadal jest nieufny. Kary nauczył się chodzić na smyczy i rozpoczął socjalizację. Kary potrzebuje doświadczonego, cierpliwego i wyrozumiałego opiekuna. Kary nie nadaje się do życia w bloku.

Sonik i Plastuś sa krótko w schronisku. Na razie trudno powiedzieć coś więcej o nich.
Sonik to ok 2 letni śtredni mieszaniec. Jest towarzyski i przyjazny. Jest spokojny i grzeczny. Dobrze dogaduje się z psami

Plastuś to ok 6 letni miks jamnika. Jest grzeczny i przyjazny. Jak na jamnikowatego przystało jest trochę niezależny.

Diunka jest w schronisku od 6 lat. Jest troszkę nieśmiała, ale szybko przekonuje się do ludzi. Jest jednym z tych psiaków, które kochają człowieka całym sobą. Diunka na widok Ludwiki szaleje jak szczeniak, skacze, biega, piszczy. Jest bardzo spokojna i grzeczna. Ma ok 12 lat.

Ludwik to ok 13 letni duży mieszaniec. Do schroniska trafił w bardzo złym stanie, był wychudzony, nie był w stanie stać na łapach. Teraz nadal jest chudy, ale odzyskał siły. Ludwik do życia potrzebuje kontaktu z ludźmi. Ten cudowny olbrzym zrobi wszystko, żeby być blisko człowieka. Ludwik jest wesołym i energicznym staruszkiem.

Wątek Korusia:
http://www.dogomania.pl/threads/174311-Terierek-stary-niedowidzący-ale-ciągle-żwawy-też-chce-do-domu-Olsztyn

Medor to ok 14 letni duży mieszaniec. Psiak nie widzi, ale bardzo dobrze sobie radzi. Medor jest towarzyski, ale nie nachalny, nie narzuca się ludziom. Zaproszony przytula się i domaga głaskania. Medor dobrze dogaduje się z psami.

Amor to ok 15 letni średni mieszaniec. Charakter ma bardzo podobny do Medora.

Posted

Jagoda1 napisał(a):
Stały, Beatko, stały, stąd nasza radość!
Będzie mieszkał w domku jednorodzinnym z collie i kotem:)

:multi::multi::multi: Ale szczęściarz!! Mieszkać z collie to wielka frajda :)
Bardzo się cieszę :)

Posted

Skoro młoda Tola znalazła już dom, to może starszej też się uda, bo to bardzo fajna sunia, z którą spokojnie można pospacerować. Tola ładnie reaguje na przywołanie i chętnie przychodzi na smaczki :-). Zdjęcia jeszcze ze słonecznych dni i spacerów, może przydadzą się do ogłoszeń :)

Posted

Acha, a czy kolega Toli z boksu, chyba Bary ma ogłoszenia ??
To bardzo radosny psiak, z jaką on radością wychodzi na spacer i ten jego ogonek niczym liska ciągle merdający, szkoda, że nie ma jeszcze domu. Myślę, że rodzina, która potrzebuje radosnego psa na pewno by się nie zawiodła.

Posted

[quote name='Jeszcze opis Frycka i Leona bardzo proszę :)[/QUOTE']

Leon to ok 14 latni średni mieszaniec. Jest bardzo towarzyski i przyjazny. Radośnie wita każdego na swoim wybiegu. Leon na nowy dom czeka już ponad 4 lata. Dobrze dogaduje się z psami nie toleruje kotów.

Frycek to energiczny i wesoły ok 12 letni psiak. Frycek jest łagodny i przyjazny w stosunku do dorosłych. Nie przepada za dziećmi. Dobrze dogaduje się z psami.

Posted

Bejotka napisał(a):
Aniu - potrzebne będzie mi choć krótkie info o psach: Kara, Sonik, Plastuś, Diunka, Ludwik, Koruś, Medor, Amor.

Ja mogę jeszcze dodać, jeśli to się przyda, odnośnie Ludwika, że uwielbia przytulanie, głaskanie, drapanie. Bardzo zabiega o kontakt z człowiekiem. Jest raczej łagodnym, wręcz milusińskim psem - "merdająca ogonem przytulanka" :) Przywiązuje się do ludzi i cieszy się na widok znajomych mu twarzy.

Posted

Byłam z nowym właścicielem Vipo na spacerze i wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie, bawił się z psem, potrafił nad nim zapanować i dużo wiedział o jego charakterze, był wcześniej w schronisku razem z żona wzięli Vipo na spacer i pojechali do domu żeby wszystko przemyśleć... dodam jeszcze, że sam zaczął rozmowę o szkoleniu na PT i wyeliminowaniu lęku separacyjnego u Vipo

Dzisiaj do nowego domku poszedł mój ukochany Rokez, zdjęcie z ostatniego spacerku w schronisku:)

a teraz psiaki z dzisiejszych spacerów
Diunka