Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pewien Pan odpowiedzial na ogoszenie na gumtreeo Nemo, chce dac psiakowi DT, ale to na razie tylko jeden mail, i oczywiście najpierw prześwietlić go muszę od gory do dolu, bo innej opcji nie ma!
Ale to juz zawsze jakas nadzieja,,,

Posted

[quote name='Sula']Pewien Pan odpowiedzial na ogoszenie na gumtreeo Nemo, chce dac psiakowi DT, ale to na razie tylko jeden mail, i oczywiście najpierw prześwietlić go muszę od gory do dolu, bo innej opcji nie ma!

A wiadomo skąd jest ten Pan ??

Posted

[quote name='Sula']Pewien Pan odpowiedzial na ogoszenie na gumtreeo Nemo, chce dac psiakowi DT, ale to na razie tylko jeden mail, i oczywiście najpierw prześwietlić go muszę od gory do dolu, bo innej opcji nie ma!
Nemo ma zapewniony bezpłatny dt w Otwocku, sprawdzony, odpowiedzialny.
Szukamy natomiast domu stałego. Sa propozycje adopcji z okolic Olsztyna, ale czekamy na decyzję. Jesli nic z tego nie wyjdzie, to w przyszłym tygodniu wieziemy chłopaka do bdt.
Nemo jest po kastracji, usunięto mu kilka ząbków, był bardzo zaniedbany.

Posted

Bejotka napisał(a):
Jak tam dzisiaj sytuacja z domkami? :)
A ja dostałam wiadomość od Pana zainteresowanego Nutą, będzie dzwonił.

Dzisiaj nowy domek znalazł Majki.
W tygodniu do domów pojechali Gazik i Haker oraz 3 szczeniaczki.

Posted

[quote name='Bejotka']Rafi i Azorek na tablica.pl i ale.gratka.pl

http://tablica.pl/oferta/pokochaj-cudownego-rafiego-IDpg6r.html
http://tablica.pl/oferta/azorek-czeka-na-cud-IDpg7X.html

oraz na: [FONT=Tahoma]zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyncity.pl, olsztyn.cwirek.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, olsztyn.pajeczyna.pl, owi.pl, freecf.pl, zwierzaki.a4z.pl, ojej.pl, drobny.com.pl, aukcjezwierzat.pl, 24polska.pl, 24on.pl, hiperogloszenia.pl, tusprzedaj.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, neeon.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl[/FONT]

Bejotka czy mogę skopiować treść ogłoszenia o Azorku, które napisałaś i wrzucić ją na inne, podobne serwisy?

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):

... no i sympatyczny podrośniety kotek:)

Posted

dessiak napisał(a):
Bejotka czy mogę skopiować treść ogłoszenia o Azorku, które napisałaś i wrzucić ją na inne, podobne serwisy?

No jasne! Nawet trzeba powielać i ogłaszać dalej! :)

Posted

fajnie, ja chwilowo jestem jendym iwlekim bazarem, w domu sie wali to wszystko hehe a jeszcze będe robiła ze dwa na Olsztyniaki, także chwilowo nie ogłaszałam, zatem im więcej tym lepiej:) poza tym jednego piesia ze schroniska od nas chwyciłam tuż po kwarantannie i wiele rzeczy trzeba chłopaczkowi uzmysłowić:)że senior psi u nas to nie zagrożenie, a po prostu psiak wchodzący na każdego:)

Posted

u mnie z DT sprawa nieaktualna nawet dla innego psa, moze to i lepiej. Panstwo byli z WArszawy... ALe juz nie odpowiedzili jak napisalam ze chlopak ma DT i czy nie chcieli by dac innemu psiakowi DT...
TAk wiec szukac DS chyba, ze cos sie dzis zmienilo?

Posted

ala56 napisał(a):
A ja tu zaglądam z nadzieją, że Vipo ma dom.

Niestety Alinko ... :( Ani Twoje, ani moje ogłoszenia, ani allegro hayeny jak na razie nie dały efektów... miejmy nadzieję, że znajdzie się wreszcie dom dla Vipo...

Posted

ala56 napisał(a):
A ja tu zaglądam z nadzieją, że Vipo ma dom.

Państwo z 5-letnim dzieckiem byli z wolontariuszką i Vipo na spacerze, ale decyzji jeszcze nie podjęli.

Posted

Jagoda1 napisał(a):
Państwo z 5-letnim dzieckiem byli z wolontariuszką i Vipo na spacerze, ale decyzji jeszcze nie podjęli.

Widziałam ich w początkowym etapie spaceru. Wyglądali na zadowolonych. Ciekawe jaką decyzję podejmą. Oby pozytywną.

Posted

Jagoda1 napisał(a):

Ciekawe... Nie pracują? Jeśli Vipo będzie zostawał sam w domu za jakiś czas znów wróci....

Posted

Bejotka napisał(a):
Ciekawe... Nie pracują? Jeśli Vipo będzie zostawał sam w domu za jakiś czas znów wróci....

Pani tłumaczyła, ze charakter pracy pozwala jej psa zabierać, moze także wyjść i wyprowadzić go.
Państwo mieszkaja w tzw. "bloku".
Miałam jednak powaznie wątpliwości, podzieliłam sie nimi z Państwem.
Pani entuzjastycznie podeszła do adopcji, Pan mniej.
Po spacerze trzeba było psiaka wpychać do boksu, a potem,mimo towarzystwa psów, b. rozpaczał :shake:.

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):

Specjalnie założyłem konto, by oznajmić, że 'Haker' znalazł u nas dom. Ma się u nas jak 'pączek w maśle', bo jego właścicielka nigdy nie miała psa, a zawsze o nim marzyła. Jest rozpieszczany maksymalnie, śpi na naszym łóżku zawsze, w objęciach Właścicielki. Na imię ma Lord. Jak się rozwala na łóżku, to jak lord, na całą długość, stąd imię ;] Ja już miałem psy, ale jestem zachwycony, pies mądry i spokojny, przynajmniej z początku. Ale wiem z czego to wynika. U poprzedniego właściciela był bity. Niestety. Pierwsze kilka dni to czujność i nieufność, aż w końcu przekonał się do nas. Już nas podgryza i szarpie za rękawy i nogawki, bo wie, że nie dostanie lania, a jedynie skarcenie. Nie ma mowy o oddaniu Lorda, na moje żarty o oddaniu, bo za duży, Właścicielka się popłakała... A Lord rośnie, ma swoją obrożę, ale po tygodniu szelki ze schroniska ledwo dały się zapiąć. Dziś zrobiliśmy test, na ulicy Ona go trzymała, ja udawałem, że idę gdzieś tam. Piszczał i rwał się za mną. Jak ja trzymałem, a Ona odeszła, to mało mi smyczy nie wyrwał :) Nie żałuję wyboru.

Posted

MariuszDaniela napisał(a):
Specjalnie założyłem konto, by oznajmić, że 'Haker' znalazł u nas dom. Ma się u nas jak 'pączek w maśle', bo jego właścicielka nigdy nie miała psa, a zawsze o nim marzyła. Jest rozpieszczany maksymalnie, śpi na naszym łóżku zawsze, w objęciach Właścicielki. Na imię ma Lord. Jak się rozwala na łóżku, to jak lord, na całą długość, stąd imię ;] Ja już miałem psy, ale jestem zachwycony, pies mądry i spokojny, przynajmniej z początku. Ale wiem z czego to wynika. U poprzedniego właściciela był bity. Niestety. Pierwsze kilka dni to czujność i nieufność, aż w końcu przekonał się do nas. Już nas podgryza i szarpie za rękawy i nogawki, bo wie, że nie dostanie lania, a jedynie skarcenie. Nie ma mowy o oddaniu Lorda, na moje żarty o oddaniu, bo za duży, Właścicielka się popłakała... A Lord rośnie, ma swoją obrożę, ale po tygodniu szelki ze schroniska ledwo dały się zapiąć. Dziś zrobiliśmy test, na ulicy Ona go trzymała, ja udawałem, że idę gdzieś tam. Piszczał i rwał się za mną. Jak ja trzymałem, a Ona odeszła, to mało mi smyczy nie wyrwał :) Nie żałuję wyboru.

Witam na forum. Cieszę się, że Haker znalazł kochający dom. To cudowny młody psiak, który da Wam wiele radości.