Ania_i_Kropka Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 [quote name='Bejotka']Bardzo proszę o informacje do ogłoszeń (oraz fotki, jeśli są) na temat tych psiaków: [FONT=Times New Roman][/FONT] Funia jest młodą ( ma ok 3 lat) małą sunią. Jest nieśmiała, ale szybko przekonuje się do ludzi. Sunieczka uczy się chodzenia na smyczy. GDy tylko weźmie się ją nsa ręce od razu wtula się w człowieka. Sunia trafiła do schroniska w ciąży. Neo został oddany do schroniska przez właściciela, który za wszelką cenę chciał się go pozbyć. Neo był przerażony nową sytuacją. Całe dnie leżał wciśnięty w kont swojego boksu. Nie chciał mieć nic wspólnego z ludźmi. Każda próba kontaktu kończyła się warczeniem i kłapaniem zębami. Dzięki Pani doktor, która poświęciła Noemu wiele czasu psiak na nowo zaufał ludziom. Teraz to zupełnie inny pies. Jest wesoły i towarzyski. Pierwszy wybiega z boksu i radośnie idzie na spacer. Noe mieszkał w bloku. Ma ok 2 lat Quote
Ania_i_Kropka Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Z soboty mam tylko kilka zdjęć. W Schronisku byłam z moimi dziewczynkami i nie miałam jak zrobić zdjęć. Polo: Quote
Ania_i_Kropka Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Daisy została porzucona przez swoją właścicielkę w wynajmowanym mieszkaniu. Sunia jest bardzo zestresowana. Boi się ludzi i stara się ich odstraszyć warczeniem. Daisy powoli uczy się na nowo ufać ludziom. Sunia potrzebuje spokojnego i doświadczonego domu bez małych dzieci. Daisy mieszkała w bloku. Ma ok roku. Quote
ala56 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 [quote name='Bejotka']O tym my wszyscy wiemy. O Was nie watpię - mialam na myśli ewentualnych opiekunów chcących adoptować Vipo. Ludzie mają różne wyobrażeniua o psach i nie zawsze chce im sie z psem pracować - on ma być idealny pod kazdym względem. A jak nie to do schroniska. Quote
Ania_i_Kropka Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 [SIZE="3"]Gaja porzucona 17 letnia amstaffka pilnie potrzebuje domu Jej wątek: http://www.dogomania.pl/threads/216574-Gaja-porzucona-17-letnia-amstaffka-pilnie-potrzebuje-domu Gaja jest przykładem ludzkiego okrucieństwa i choć nie została skrzywdzona fizycznie jej cierpienie jest ogromne. Sunia została porzucona przez ludzi, którym ufała, którzy byli dla niej wszystkim. Po 17 latach wspólnego życia jej „właściciele” wyprowadzili się a ją porzucili jak niepotrzebny przedmiot.:angryy::angryy::angryy: Przez 17 lat sunia nie zasłużyła sobie na mały kącik i godną starość. Dla jej „ludzi” była tylko przedmiotem, którego nie mogli zabrać ze sobą. Gaja jest zrezygnowana. Całe dnie spędza, leżąc na swoim legowisku i wpatrując się w dal w nadziei, że jej ludzie po nią wrócą. Gaja jak na 17 lat jest w dobrej kondycji. Nie jest wychudzona, ma kilka niewielkich guzków na całym ciele. Sunia nie raz rodziła, ma bardzo wyciągnięte sutki. Gaja mieszkała w domu z małymi dziećmi. W dzień chodziła po podwórku na noc była zabierana do domu. Sunia pilnie potrzebuje domu, nie zostało jej wiele czasu. Czy będzie musiała odejść schronisku w samotności? Quote
Hitoshi Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Zapraszam po 20 darmowych ogłoszeń dla każdego psiaka http://www.dogomania.pl/threads/2165...a-z-dogo/page3 Quote
Bejotka Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Dowiedziałam się właśnie, że Bzik (Flapi) poszedł do domku!! :) Quote
Jagoda1 Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 Bejotka napisał(a):Dowiedziałam się właśnie, że Bzik (Flapi) poszedł do domku!! :) Ja też ucieszyłam sie... polubiłam tego charakternego łobuziaka:) Quote
Bejotka Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Daisy, Neo, Funia, Polo - na tablica.pl i ale.gratka.pl http://tablica.pl/oferta/wybaw-daisy-z-tarapatow-IDqjYw.html http://tablica.pl/oferta/neo-niechciany-porzucony-pies-IDqk05.html http://tablica.pl/oferta/przytul-funie-IDqki5.html http://tablica.pl/oferta/polo-szwajcar-na-krotkich-nozkach--IDqkkP.html and dalej: [FONT=Tahoma]zwierzaki.nasza-lista.com, olsztyn.oglaszamy24.pl, olsztyn.lento.pl, olsztyncity.pl, olsztyn.cwirek.pl, olsztyn.olx.pl, olsztyn.swistek.pl, olsztyn.pajeczyna.pl, owi.pl, freecf.pl, zwierzaki.a4z.pl, ojej.pl, drobny.com.pl, aukcjezwierzat.pl, 24polska.pl, 24on.pl, hiperogloszenia.pl, tusprzedaj.pl, przygarnijzwierzaka.pl, pineska.pl, neeon.pl, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, petsy.pl, adin.pl[/FONT] Quote
nataszaa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 niech ktos mi pomoze..na oiedlu zostal wyrzucony pies..cos w typie owczarka niem.ma ok 8-9 miesiecy..ludzie mowia ze tak chodzi juz od ok.tygodnia..pies jest w miare zadbany..ladna miekka siersc.. niestety spi na.. polu..;( ja nic z tym zrobic nie moge.. mieszkanie w bloku 40m2 a i tak juz mam psa ze schroniska.. dzisiaj znow go widzialam,dalam jesc..ale zauwazylam ze ma wykrecony pazur i kuleje na przednia lapke..wzielam go do weta i powiedzialam o wszystkim.. ona mowi zebym dla dobra psa nie zglaszala go do strazy bo w mragowskim schronie sa zle warunki..ok 100 psow..male boksy ,suki trzymane razem z psami gdzie sie mnoza.. a kasy na sterylki nie ma.. na wszystko w tym miescie jest.. polbruk jest nawet wkolo jezior pookladany..ale na to nie..sasiadka kiedys chciala psa.. to jej nawet do srodka nie wpuscili.. prosze Was pomozcie.. tez pies cierpi..nie ma szansy zeby ktos go tu przygarnal..bo do bloku nikt duzego nie wezmie... prosze..moze inne schronisko..jakas osoba..gdyby ktos sie zdecydowal..moze uda mi sie pomoc w transporcie.. Quote
nataszaa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 dodam, ze pies jest wrecz potulny..podbieega do samochodow,ale inne psy dla niego nie istnieja.., nie zwraca na nie uwagi..do ludzi tez sam nie podejdzie... jak go zawolam to tylko przyjdzie, polozy pysk na kolanach i piszczy tak smutno.. niech kts pomoze... Quote
oddechmotyla Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 żeby poszukać mu domku potrzebne sa zdjęcia ... i ile mniej więcej pies ma lat i wgl jak najwięcej info o nim ? Quote
nataszaa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 pies jest w typie owczarka minimalnie mniejszy,, nie ma nawet roku.. jest bardzo lagodny..nie zwraca uwagi na ludzi ani na dzieci..jedyne co go interesuje to jak przyjezdza samochod..bobieg i czeka.. nie jest chory.. jego siersc jest dosyc zadbana.. do ludzi podchodzi jesli uslyszy ze ktos go wola.. opiera sie wtedy pyskiem i patrzy w oczy piszczac.. o zdjecia sie postram... Quote
nataszaa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 a czy shronisko olsztynski np.. mogloby go przyjac..? wiem ze to nie rozwiaznie,ale noce imne pies spi na polu..jest wyglodzony,a nikt nawet go nie nakarmi zeby nie przyzyczajac... niech mi ktos cos poradzi... Quote
Bejotka Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Jak trafi do schroniska w Bagienicach to już po nim... A może znasz kogoś Nataszo, kto bywa w tym schronisku? Kto mógłby chociaż zdjęcia tamtejszym psom porobić do ogłoszeń? Może zrobisz zdjęcia temu owczarkowi? Quote
nataszaa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 dla psa postaram sie zrobic jutro jak bede szla do niego z jedzeniem.. a jesli chodzi o chronisko to ciezko zeby wpusili mnie obejrzec te psy.. a o zdjeciach nie ma mowy....:( Quote
MariuszDaniela Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Ania_i_Kropka napisał(a): że Haker On tak się nazywał? W ogóle nie reagował na to imię. Toteż z początku wołaliśmy Grom, ale Właścicielce nazwa jakoś nie podchodziła. Zostało na Lord. Jeszcze musimy nad nim popracować, bo sygnalizuje, że chce na dwór, ale nie zawsze.. Ostatnio nasikał nam na pościel, i ma zakaz wstępu na łóżko, niestety. Żre wszystko, oprócz suchej karmy, której nie znosi (ciekawe, czemu? ;] ). Ale rośnie nam Bydlę ;) to już nie ten psiaczek ze zdjęcia, teraz ponad 20kg ma. Quote
Sula Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [quote name='nataszaa']dla psa postaram sie zrobic jutro jak bede szla do niego z jedzeniem.. a jesli chodzi o chronisko to ciezko zeby wpusili mnie obejrzec te psy.. a o zdjeciach nie ma mowy....:( Nataszaa popytaja sasiadow chociaz moze na jakis czas go przygarna, w tedy latwiej o zdjeci informacje o nim i w tedy mozna juz cos z tym robic, nie sadze by Olsztyn mogl przyjac psa z poza swojego miasta, no i tak jak piszesz to nie jest rozwiazanie, najlepiej by bylo go wziac do domu i zobaczyc jak tam sie zachowuje, zdjecia itp, a pozniej ogloszenia, pelno! A w tym juz mozesz liczyc na pomoc, schronisko to nie jest rozwiazanie, najpierw rozejrzyj sie w okolicy czy ktos moglby sie nim zajac chodzby tymczasowo! Quote
nataszaa Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 bylam wlasnie u niego..slabo chodzi.. zdjec nie mam bo jak w dzien bylam to jego nie bylo..teraz poszlam z jedzeniem..ledwo podszedl..ale zostawilam i poszlam.. ehh nie wiem juz co tym biednym psiakiem..;( jedyne co moge mu dac to miska cieplego jedzenia...:( on potrzebuje czlowieka..jest mlody chce sie jeszcze bawic.. przede wszytkim dachu nad glowa...:( Quote
Jagoda1 Posted October 25, 2011 Author Posted October 25, 2011 Leo pozdrawia ze Szczecina:) Dostałam wieści i zdjęcia. "Dobry wieczór! To juz dwa tygodnie, od kiedy Leo został członkiem naszej rodziny:). W domu wszyscy go kochaja, ale on ma jeszcze dni, że boi sie wszystkiego. My nie poddajemy sięi jest coraz lepiej. Jest wspaniałym psem, takiego własnie chciałem. Bardzo dziekuje!. Pozdrawiam!" Quote
Bejotka Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Super! Leo w domowych pieleszach prezentuje się wspaniale. Ale najważniejsze jest to, co napisał jego nowy Pan - że wszyscy go kochają :) Ciągle myślę o tym psie z Mrągowa... Jest już tak zimno... Jak my, z Olsztyna, możemy mu pomóc? :( Quote
Ati Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 czy to u was w schronie jest czarna wyzelka Delta? Quote
phase Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Haha, https://lh3.googleusercontent.com/-0ry3ZDwcg64/Tqcjf3vgGRI/AAAAAAAACcQ/LcXeA6F0pLg/s640/0000001001.jpg Oby więcej takich wieści!! Quote
phase Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='Ati']czy to u was w schronie jest czarna wyzelka Delta? W sobotę jeszcze była. Quote
Recommended Posts