Tiger Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Dostałam taką właśnie wiadomośc od koleżanki...... Że jej koleżanka z kolei , właśnie z Poznania , dowiedziała się, że ludzie chcą uśpić swojego 5 letnie wyżła z papierami , bo ich roczne dziecko się go boi :angryy: Nie znam szczegółów , ale dostaliśmy czas na szukanie psu domu .. Nie ma na razie wiadomości o jego charakterze , ale na pewno nie jest agresywny ..... Od jakiegoś czasu , ten wypieszczony , domowy pies , mieszka w ciasnej budzie i bardzo , bardzo źle to znosi .........:(:(:(:(:(:( Ma na imię Hugo i jest PRZEŚLICZNY Dostałam jego fotki , z komentarzem, że pies jest z papierami , zaszczepiony , zadbany ma ksiązeczkę zdrowia ... Myślę , że nie jest wykastrowany ...trzeba więc działać szybko Wstawiam jego fotki , jak tylko przyjdzie mail z opisem jego charakteru i osobowości ( prosiłam o opisanie każdego szczegółu zachowań i przyzwyczajeń ) to uzupełnię ten post . EDIT : Własnie odbrałam maila od właścicielki - wklejam w całości : Hugo jest psem, który cały czas spędza z rodziną, jest domownikiem, mimo swojej rasy myśliwskiej nie wie co to polowania i w noc sylwestrowa ucieka od strzałów. Jest mało agresywny, oczywiście szczeka na ludzi idących za płotem, ale nigdy nikomu nie zrobił krzywdy. Jest przytulanką, uwielbia się dawać głaskać. Ma wszystkie potrzebne szczepienia, ma swoją szczoteczkę do zębów, je suchą karmę oraz ma gotowane mięso drobiowe z warzywami i ryżem. Nigdy nie chorował na nic. Słucha kilku komend typu : siad, dał łapę, waruj, wyjdź z kuchni, nie wolno. Ma ulubioną zabawkę kółko gumowe, które mu rzucamy, a on przynosi i się droczy nie chcąc oddać, aby znów rzucić. Proszę znaleźć mu dobry dom, bo to strasznie kochany pies. A o to HUGO: PRZEŚLICZNY jest, prawda ? Mam nr tel, do właścicielki , ale włącza się poczta ......... - chcę się dopytać o jajecznośc Hugo i o konkretną przyczynę chęci pozbycia się członka rodziny ..... EDIT: Dałam go też na forum wyżły.pl EDIT : Hugo nie jest wykastrowany A przyczyną konieczności pozbycia się go z domu jest faktycznie dziecko , które bardzo histerycznie reaguje na psa (podobno nie tylko na Hugo , tylko na wszystkie psy ) Quote
Tiger Posted June 16, 2008 Author Posted June 16, 2008 już spadliśmy ..........:( Błagam o podnoszenie wątku , bo ja teraz rzadko jestem w sieci.:( Quote
Tiger Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 Nikt do nas nie zagląda ..........:( Hugo pilnie potrzebuje domku !!!!!!!!!! W pierwszym poście uzupełniłam wiadomości, które uzyskałam dziś od właścicielki .... Quote
rita60 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Sliczne psie:-(do gory przystojniaczku. A tak na marginesie,dziecko ma rok i do tej pory jakos znosiło obecnosc psa:roll:dziwne...... Quote
Tiger Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 Hugo , w górę !!!!!!!!!!!!! POszukujemy dobrego domku dla tego biadaka .... Quote
Neris Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Podnoszę Dzieci są chyba z natury ciekawskie, może jeszcze się ułozy jakos? Quote
ATLANTYDA Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Okropne:shake:, taki piękny pies ,czy z nim są jakieś problemy agresja do dziecka ,zazdrosć ???? Quote
ulvhedinn Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112403&highlight=wy%C5%BCe%C5%82 Kurde wysyp jakiś tych wyżłów do uśpienia :placz: Quote
Weronia Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Ta Pani mieszka w Poznaniu??? Może TOZ by się do niej przejechał i uświadomił, że zdrowego psa się nie usypia????? Quote
Tiger Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 Pani chyba w odruchu rozpaczy pomyśłała o tym uśpieniu ......:( Hugo jest łągodny i uwielbia się przytulać , tak naprawe nie wiadomo dlaczego to dziecko tak reaguje na psy ....... Teraz właścicileka wie otym , że szukamy mu domu , i nie ma mowy o usypianiu.... nie wiem ile mamy czasu , ale pies mieszka teraz w budzie , co bardzo źle znosi ........:( Kto pokocha Hugo ? Quote
Neris Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Tiger, a ci państwo z maila - nie odpowiedzieli? Quote
tanitka Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 jaki podawać kontakt w sprawie adopcji do ogłoszeń? Quote
Tiger Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 tanitka napisał(a):jaki podawać kontakt w sprawie adopcji do ogłoszeń? Chyba jadna do właścicielki .. Muszę jednak porozmaiwać z nią . bo pies jest niewykastrowany ....żeby nie trafił do rozmnażacza ........bo pani Hania - właścicielka Hugo pewnie nie odróżni rozmnażacza od prawdziwego miłośnika rasy ..zwłaszcza , że rozmnażacze są wytrenowani w kłamaniu jak z nut ...... Dzwoniłam właśnie do P. Hani ....uczuliłam na rozmnażaczy i poinstruowałam jakie pytania powinna zadawać potencjalnym kandydatom na nowych właścicieli Hugo.... Tanitko napiszę Ci na Pw maila i nr tel. pani Hani . Quote
Tiger Posted June 19, 2008 Author Posted June 19, 2008 Hugo się przypomina !!!!!! Szukamy nowego , wspaniałego domku dla tego kochanego psa !!!!!! Quote
Hala Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 ciekawe czy jak dziecko zareaguje histerycznie na własną babcię, co wtedy z nią zrobią? Może przytułek? Quote
tanitka Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 jest na allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=386393131 Quote
Tiger Posted June 20, 2008 Author Posted June 20, 2008 Hugo oczekuje na nowych właścicieli ...... Kto go pokocha ?! Quote
Recommended Posts