Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Napewno już po wystawie,-a tu cicho i głucho,-:mad:
Wiem z wykopalisk,ze parnaście ludziów ze swoimi pupilami zaszczycili czcigodne miasto Racibórz,-;)
Maleńka prożba z mojej strony,-o wyniki.

Family Buldożer

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Za fotki pięknie dziękuję,-i mam małe pytanko ?-a skąd jest ruda suczka ?
i kogo?
Wyników nie ma to jeszcze nie składam gratulacji,- czekam.

Family Buldożer

Posted

heh, nie lubię powtarzać tego samego co napisałem na innym forum , ale przed momentem też ruda wpadła mi w oko:-ochoć rudych nie lubię:eviltong:

Piękne fotki Kasiu ja zawsze!!! dzięki;), choć jak już wczesniej napisałem na niebieskim kilku nie rozpoznaję...

Posted

W przeciwieństwie do Ciebie Sebastian ja zawsze przychylnie patrzę na rudzielce.

Kochani wystawcy bardzo proszę o wyniki waszych wystawianych pociech,-:mad:

Family Buldożer

Posted

Łoł Eureka.. DOGO działa , prawie normalnie ..!!! Mój II-gi post po przerwie,wszak nie otwierało mi się nic prze jakiś czas..

hun napisał(a):
Za fotki pięknie dziękuję,-i mam małe pytanko ?-a skąd jest ruda suczka ? i kogo?
Filomenne NoYap Magicpower's .. w rękach Tany Sledaczkovej - Czech Rep.,a rodem z Finlandii Pozdrówki.. M S-K

Posted

hun napisał(a):
Kochani wystawcy bardzo proszę o wyniki waszych wystawianych pociech,-:mad:

Mnie na wystawie nie bylo, ale pozwole sobie skopiowac posta SWnŻ z innego forum:

"SWnŻ" napisał(a):
To może ja podam szczegóły. Takiego sędziowania jeszcze nie widziałam (sędzia - p. Ewa Pyrchała). Staffiki szły jak zwykle na końcu jako 13 rasa oceniana na ringu. I chyba pani sędzina była bardzo rozkojarzona taką ilością i różnorodnością psów, które przewinęły jej się na ingu, bo w staffikach o kolejności na lokatach decydowała chyba kolejność ustawienia w katalogu - w żadnej klasie się nie zmieniła więc kto jak wszedł tak i pozostał. Więcej nie będę komentować. Pozostaje mi więc jedynie przepisanie katalogu:

PSY
klasa młodzieży
1. ASTON Crociris - Zw.Mł. Naj.Jun.
2. SALVADOR DALI Human Dogs

klasa pośrednia
1. CAMPARIS Buldożer

klasa otwarta
1. ASPEN Staff-Star - CWC, NDPwR
2. BLACK KLEJNOT Bu-Am-Sti
3. FAKT FENOMEN Redbull
4. Human Dogs LEONARDO da VINCI

SUKI
klasa młodzieży
1. EXTRA Stawka Większa niż Życie - Zw.Mł.
2. SALMA HAYEK Human Dogs

klasa pośrednia
1. DŻUMA Stawka Większa niż Życie
2. SEBSONIC SHEZA PRINCESS

klasa otwarta
1. BETI z Grodu Sanguszków - CWC, NDSwR
2. FILOMENNE NOYAP MAGICPOWER

Nizależnie od sposobu oceniania, dla nas ta wystawa była szczęśliwa, bo nasza Mysza (EXTRA Stawka Większa niż Życie) uzyskała trzeci tytuł Zwycięzcy Młodzieży a tym samym spełniła wymagania na tytuł Młodzieżowego Championa Polski. :lol:

Ja nie będę komentować wyborów sędziny, ale powiem tylko tyle - szok! :crazyeye:
Gratulacje dla Myszy za ukończenie Mł.Ch.Pl :multi:
Kasiu - swietna fotorelacja :lol:

Posted

Ja ze swojej strony gratuluję wszystkim lokatowcom!!! teraz już wiem dlaczego zawrzało:lol::lol::lol: właśnie sie dowiedziałem ze Aspenek-BOB!!! Gratulujemy!!!
a co do mojego komentarza, to moje wczorajsze wypowiedzi na niebieskim mogą być rowniez tu aktualne!
Mogę tylko dodac że w Polsce poziom staffików jest bardzo wysoki, i sadzę ze bedzie jeszcze wyższy!
Extra Gratki dla Extra SWNŻ! podobno zakończyła MŁ.CH.PL!!!:multi:

Posted

Ja nie będę komentować wyborów sędziny, ale powiem tylko tyle - szok! :crazyeye:

W takim razie ja skomentuję :cool3::lol:

Każdy sędzia sędziuje wg. siebie i te komentarze , a też atmosfera po ustawieniu na lokatach to dopiero szok !!!
Wystawy są ZABAWĄ jak większość z nas uważa , a tutaj ... zostawię bez komentarza ...

Jak już wiadomo MŁCHPL ASPEN STAFF- STAR lokI - dosk. CWC, NDPwR, BOB !!!!!!!

Tak więc tą wystawą ASPEN zakończył dorosły CZEMPIONAT :multi:

a teraz kilka fotek naszego Aspenka

POZDRAWIAMY I GRATULUJEMY WSZYSTKIM OSIĄGNIĘTYCH WYNIKÓW;)

www.harpagon.com.pl

Posted

klasa otwarta
1. ASPEN Staff-Star - CWC, NDPwR
2. BLACK KLEJNOT Bu-Am-Sti
3. FAKT FENOMEN Redbull
4. Human Dogs LEONARDO da VINCI

male sprostowanko - Fru byl drugi ;) zaraz za zw.rasy :)

co do kometnowania - mimo sympatii do wlascicieli czworonogow, tego nie mozna bylo nie komentowac ......................................... a uzasadnienie Sedziego - dlaczego ten a nie tamten - bylo nader dewastujace .... ciesze sie, ze u tego Arbitra ;) nie wygral Ferd , bo to by byla dla mnie potwarz.
Buzka
K.

Posted

Staff-ka,-dzięki za informacje.
Vorph,-dzięki za skopiowane wyniki.
A teraz jak mam wyniki to mogę gratulować,-/nie ma takiej Emotioikonki ,która by to wyraziła/

HARPAGON-GRATULUJĘ WYGRANEJ JAK RÓWNIEŻ ZAKOŃCZENIA DOROSŁEGO CHAMPIONATU,-:klacz::klacz::klacz::cunao::cunao::klacz::klacz::klacz:

GRATULACJE DLA ALOJZYNY I JEJ KOCHANYCH SUCZEK,-:multi::multi::multi:

Gratulacje dla wszystkich lokatowców,-tych mniej ibardziej zadowolonych,-:multi::multi::multi:

p.s.może jeszcze cosik napiszę tylko nie wiem czy warto?,-:evil_lol:

Family Buldożer

Posted

Gratulacje dla zwycięzców mniejszych i większych :multi:

Nic to, kolejny raz widać, że pewniaków nie ma, wzorzec może być rożnie interpretowany, są gusta i typy, ot wystawa.

Tak to przecież wygląda, raz na wozie raz pod wozem :razz: Twardym trzeba być :eviltong:

Posted

Marta Chmielewska napisał(a):

raz na wozie raz pod wozem

Ja to mam w nosie "wozy" ;)

Marta Chmielewska napisał(a):

wzorzec może być rożnie interpretowany

trzeba go najpierw znac, aby moc go interpretowac. Po zakonczeniu wystawy mala grupka podeszla do Sedziego sprawdzic znajomosc rasy, a bardziej - jej wzorca - nie chcilibyscie uslyszec , coz takiego Sedzia mial do powiedzenia.... reasumujac - Pani zupelnie nie przygotowala sie do oceniania bullowatych - i gdyby byl pies w kl ch - to pewnie on wzialby rase (jak w przypadku AST) - tutaj miala male utrudnienie gdyz nie bylo przedstawiciela tej klasy, stad lokaty zgodne z nr w katalogu :evil_lol::lol::evil_lol::lol:
Bylo fajnie - polecam tego Sedziego, z racji dostarczenia emocji i adrenaliny na podroz do domu ;)

Posted

wera99 napisał(a):
Po zakonczeniu wystawy mala grupka podeszla do Sedziego sprawdzic znajomosc rasy,

Heeee ciekawe w w jakim składzie>? :lol:

No wiecie, a swoją drogą cóż to za obyczaje, żeby wystawcy sprawdzali wykwalifikowanego sędziego>? komisja:lol::lol::lol::mdleje:

ale ja nie wiem, ja się nie znam...:lol:nie widziałem:lol:

Posted

[quote name='Sebastian Książk']cóż to za obyczaje, żeby wystawcy sprawdzali wykwalifikowanego sędziego
Seba ;) placisz - wymagasz chociaz tego - wybor lokat jest kwestia gustu, ale znajomosc wzorca to OBOWIAZEK!!!