_tm_ Posted June 9, 2004 Posted June 9, 2004 Wlasnie dzisiaj zostawilem mojego Morde w Elwecie na Al.Niepodleglosci w celu wykonania powyzszego zabiegu. Troche sie denerwuje, ale mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. Wrazenia ze zmiany zachowania psa opisze w tym watku za jakis czas :D. Quote
kyane Posted June 9, 2004 Posted June 9, 2004 Trzymamy mocno wszystkie kciuki :thumbs: i oczywiscie czekamy na relacje :D . Z tymi zmianami w zachowaniu to chyba bedziesz sie musial uzbroic w cierpliwosc, bo to nie tak szybko. Ale pisz jak najwiecej i o wszystkim:) Nas czeka to samo prawdopodobnie juz za miesiac, wiec kazda informacja bedzie cenna :D Quote
_tm_ Posted June 9, 2004 Author Posted June 9, 2004 Trzymamy mocno wszystkie kciuki :thumbs: Dzieki. Z tymi zmianami w zachowaniu to chyba bedziesz sie musial uzbroic w cierpliwosc, bo to nie tak szybko Zdaje sobie sprawe, ze pies nie zmieni sie z dnia na dzien, ale mam nadzieje, ze za 2-3 miesiace zmiany beda widoczne. Quote
Aleksandra Posted June 9, 2004 Posted June 9, 2004 Ja również trzymam kciuki! Przeżywałam to dwa lata temu :wink: U Ramzesa jakiś specjalnych zmian nie było, ani fizycznych ani psychicznych. Quote
kyane Posted June 9, 2004 Posted June 9, 2004 Wybij sobie z glowy, ze odezwiesz sie za 2 czy 3 miesiace!!! Bardzo prosze o zdawanie relacji na biezaco, szczegolowo i obszernie :D . A tak przy okazji - robiles Mordzie tez EKG? Nie bardzo sobie takie badanie wyobrazam u Atreya, bo juz sam wet to dla niego stres :cry: i jestem ciekawa, jak to sie odbywa. Quote
_tm_ Posted June 9, 2004 Author Posted June 9, 2004 A tak przy okazji - robiles Mordzie tez EKG? Dowiadywalismy sie wczesniej, czy musimy przyjsc na wizyte przed zabiegiem, ale powiedzieli nam, ze nie ma potrzeby, bo lekarz i tak wykonuje wszystkie niezbedne badania przed samym zabiegiem. Nie bardzo sobie takie badanie wyobrazam u Atreya, bo juz sam wet to dla niego stres :cry: i jestem ciekawa, jak to sie odbywa. Morda dla odmiany tak sie ucieszyl jak zobaczyl weterynarza, ze go w kolko zaczepial, zeby go tylko glaskac. Jak powiedzialem, ze ma rok i 2 miesiace to lekarz stwierdzil, ze zachowuje sie jakby mial tylko 2 miesiace - tak rozrabial ze szczescia :D Przed naszym wyjsciem z lecznicy pies dostal zastrzyk uspokajajacy, zeby za bardzo nie szalal jak zostanie sam. Quote
Hanya Posted June 9, 2004 Posted June 9, 2004 My również trzymamy kciuki i z niecierpliwością czekamy na dalsze relacje Quote
_tm_ Posted June 9, 2004 Author Posted June 9, 2004 Troche sie denerwuje, ale mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. Moja zona dzwonila juz do lecznicy i pies jest juz po zabiegu i wszystko jest ok. Okolo 18:00 jedziemy go odebrac :D :D :D Quote
Mokka Posted June 9, 2004 Posted June 9, 2004 Leon pozdrawia towarzysza niedoli. Nas ciął doktor Mikow. Przybij piątkę Mordzie i dbaj o niego. :) Quote
kyane Posted June 9, 2004 Posted June 9, 2004 Atrey (jeszcze z kompletem klejnotow) tez przylacza sie do pozdrowien :D Ciesze sie bardzo, ze wszystko poszlo znakomicie :D i czekam na kolejne info. Pewnie sie powtorze, ale naprawde jestem pelna podziwu dla Twojej decyzji tm. Kazdy facet, z ktorym rozmawialam na ten temat, podchodzil do niego szalenie osobiscie, nie myslac o tym, ze to dla dobra psa :( , zupelnie tak, jakby to on sam mial sie temu zabiegowi poddac :roll: Quote
Hanya Posted June 9, 2004 Posted June 9, 2004 Kazdy facet, z ktorym rozmawialam na ten temat, podchodzil do niego szalenie osobiscie, nie myslac o tym, ze to dla dobra psa :( , zupelnie tak, jakby to on sam mial sie temu zabiegowi poddac :roll: A mój nie!, a mój nie! :lol: :lol: :lol: :B-fly: Quote
kyane Posted June 9, 2004 Posted June 9, 2004 Hanya, to masz szczescie :D , widocznie ci "moi" sa bardziej zasciankowi :roll: Quote
Hanya Posted June 9, 2004 Posted June 9, 2004 Ojej :o a ilu "ich" masz??? Ja mam jednego, a koledzy i temat kastracja w normie(jak większość) :D Quote
_tm_ Posted June 9, 2004 Author Posted June 9, 2004 Pewnie sie powtorze, ale naprawde jestem pelna podziwu dla Twojej decyzji tm. Kazdy facet, z ktorym rozmawialam na ten temat, podchodzil do niego szalenie osobiscie, nie myslac o tym, ze to dla dobra psa :( , zupelnie tak, jakby to on sam mial sie temu zabiegowi poddac :roll: Jak go rano zostawialem to mialem chwile zwatpienia - akurat dziewczyna z recepcji dostala malej histerii po rozmowie chyba z jakims weterynarzem - chyba cos poszlo nie tak z jakims zwierzakiem :(. Gdyby cos sie Mordzie stalo podczas zabiegu to mialbym do siebie ogromne pretensje. W kazdym razie Morda jest od dwoch godzin w domu i na razie jest ok. Lezy na poslanku, ale nie chce spac tylko sie rozglada i wierci w kolko (ale nie probuje dobrac sie do szwow) - tak jakby chcial sie pobawic, ale nie ma na razie sily. Bylem z niego bardzo dumny, bo weterynarz, ktory nam go oddawal powiedzial, ze wszyscy zachwycali sie jego piekna mordka, a poza tym bawili sie z nim przez zabiegiem i zaskoczylo ich, ze potrafi wykonac tak wiele komend :) Quote
kayla Posted June 9, 2004 Posted June 9, 2004 A Kazdy facet, z ktorym rozmawialam na ten temat, podchodzil do niego szalenie osobiscie, nie myslac o tym, ze to dla dobra psa :( , zupelnie tak, jakby to on sam mial sie temu zabiegowi poddac :roll: ROTFL Quote
coztego Posted June 9, 2004 Posted June 9, 2004 wszyscy zachwycali sie jego piekna mordka, a poza tym bawili sie z nim przez zabiegiem i zaskoczylo ich, ze potrafi wykonac tak wiele komend Gratulacje ;) No i dużo zdrowia dla pięknego Mordy! Quote
kyane Posted June 9, 2004 Posted June 9, 2004 Hanya, no bez przesadyzmow, nie az tak wielu :fadein: . Tym razem mialam tylko na mysli "moich" rozmowcow 8) _tm_ , fajnie, ze to byla jednak tylko mala chwila zwatpienia :D Zyczenia zdrowia dla Przystojniaka :D :D Quote
Flaire Posted June 10, 2004 Posted June 10, 2004 Bylem z niego bardzo dumny, bo weterynarz, ktory nam go oddawal powiedzial, ze wszyscy zachwycali sie jego piekna mordka, a poza tym bawili sie z nim przez zabiegiem i zaskoczylo ich, ze potrafi wykonac tak wiele komend :)My też leczymy się w Elwecie i właśnie między innymi za takie podejście ich cenię. :D A Mordzie życzymy dużo zdrówka! Quote
DagaP. Posted June 10, 2004 Posted June 10, 2004 Dożo dużo zdrówka dla Mordy - niech szybko minie ten najgorszy czas po zabiegu. Ja swojego Goldka kastrowałam dzień wcześniej tj. 8 czerwiec. Z każdym dniem jest coraz lepiej, ale pierszy dzień był najgorszy. Vet musiał go ciąć w dwóch miejscach, gdyż drugie jądro było w innym miejscu - przy jego fredku. :( . Wczoraj byliśmy na kontroli - dostał antybiotyk w zastrzyku, vet powiedział że jest wszystko dobrze i w piątek chyba obędzie się bez kolejnego zastrzyku - tylko wizyta kontrolna. Cieszę się że mamy to już za sobą :D Życzę Twojemu psiakowi szybkiego powrotu do pełni sił - swojemu również :kciuki: Pozrawiamy :hand: Quote
_tm_ Posted June 10, 2004 Author Posted June 10, 2004 Dożo dużo zdrówka dla Mordy - niech szybko minie ten najgorszy czas po zabiegu. Morda znosi niewygody zwiazane z zabiegiem bardzo dzielnie. W ogole nie piszczy, ze go cos boli. Nie probuje sie nawet dobierac do szwow. Najchetniej zdjalbym mu ten kolnierz, bo tylko przeszkadza w chodzeniu po mieszkaniu (obija sie o wszystko), ale boje sie, ze cos go jednak tam zaboli i bedzie chcial sie dobrac a ja go nie upilnuje. Wczoraj wieczorem i dzisiaj rano caly czas lezal w jednym miejscu, ale od poludnia juz zachowuje sie jak dawniej, czyli lazi za nami po calym mieszkaniu :D. Nabral tez apetytu i zjadl cala kolacje - gdyby nie ten kolnierz to nie dalo by sie poznac, ze w ogole mial jakis zabieg. Jedyna awaria jaka zaliczyl to zsikal sie rano w mieszkaniu. W sumie to nasza wina, bo powinnismy pojsc z nim na spacer, ale weterynarz powiedzial, ze jak nie bedzie chcial wychodzic to go nie zmuszac, a on po prostu caly czas lezal kolo naszego lozka i nawet nie mruknal. Uslyszelismy tylko chlupot "wody" - okazalo sie, ze Morda nasikal pod siebie :D. Quote
Flaire Posted June 10, 2004 Posted June 10, 2004 ale weterynarz powiedzial, ze jak nie bedzie chcial wychodzic to go nie zmuszac, a on po prostu caly czas lezal kolo naszego lozka i nawet nie mruknal. Uslyszelismy tylko chlupot "wody" - okazalo sie, ze Morda nasikal pod siebie :D.Mnie się wydaje, że on po prostu wykazywał zdrowy rozsądek - nie czuł się na 100% na siłach wyjść. Ja miałam przez kilka tygodni suczkę-znajdę, która miała operację usuwania guzów z sutka plus sterylizację i z nią było tak samo: przez cały czas jak u mnie była, nie nasikała w domu ani razu, z jednym wyjątkiem: w noc po operacji, najpierw sikała pod siebie, a potem, kilka godzin później, wstała, wysiusiała się na podłogę obok legowiska i wróciła spać. Chyba dużo kroplówek w nią wlali podczas zabiegu :lol: , a ona nie czuła się na siłach iść na siusiu. Mądry pies, tak jak Morda. Quote
DagaP. Posted June 11, 2004 Posted June 11, 2004 _tm_ najgorsze dni my i nasze psiaki mamy już za sobą :D - teraz może być tylko lepiej. Goldiemu też już się igraszek zachciewa i ma normalny goldenowy apetyt, więc chyba ma się mu na życie :wink: Wczoraj pojawił się obrzęk wokół ran i trochę się zaniepokoiliśmy, ale dziś jest już o wiele lepiej - prawie go nie ma. My kołnież zakładamy mu tylko jak zostaje sam - choćby na chwilę - i oczywiście na noc. Fakt że psiak raczej do szwów się nie dobiera, ale nigdy nic nie wiadomo, więc lepiej być przezornym :) Pozdrawiamy :hand: Quote
Hanya Posted June 12, 2004 Posted June 12, 2004 przez cały czas jak u mnie była, nie nasikała w domu ani razu, z jednym wyjątkiem: w noc po operacji, najpierw sikała pod siebie, a potem, kilka godzin później, wstała, wysiusiała się na podłogę obok legowiska i wróciła spać Figa po strylizacji zachowała się tak samo, ale była bardzo smutna że jej się "zdarzyło" Quote
Recommended Posts