supergoga Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Pako to psi dzieciak. Ma może 2,5 – 3 miesiące. Puchaty, śliczny – i…bezdomny. Jego dzieciństwo, najlepszy, najważniejszy dla psa okres upływa w schroniskowej klatce. Małej, ciasnej, brudnej. Bez właściwego jedzenia – takiego dla malców. I w towarzystwie Wery, kudłatej suni, która terroryzuje malca i jego mamę, rudą sunię. Pako jest urocza, małą psią zadziorka – ot, zaczepia wszystko i wszystkich, ciekawy świata i jego tajemnic. Powinien ten czas spędzać z własnym człowiekiem, we własnym domu. Uczyć się, poznawać życie. Schroniskowa klatka – to nie miejsce dla psiego malca. Pako będzie typowym średniakiem. Jego mama to mała suczka, więc i on kolosem nie będzie. Ale na pewno mamę przerośnie. Bardzo chcielibyśmy zabrać go ze schroniska. Przydałby się nawet tymczas – byle miał dom i człowieka. Mały Pako – pilnie szuka własnego miejsca na świecie. Miejsca na zawsze. Jak na takiego malca przeżył dość – poniewierkę, odrzucenie, strach, głód, bezdomność. Wystarczy. Teraz – tylko dom i poczucie bezpieczeństwa pozwoli mu zapomnieć o krzywdach, które zaznał. Jest jeszcze bardzo młodziutki, zapomni. Dajmy mu szansę. Pako prosi o pomoc!!! Quote
basiaaap Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Pako jest mała, rozczulająca słodzizna... niestety ma obecnie ciężkie życie:-( Tak jak pisze supergoga, Wera, suczka z jego z boksu, skądinąd przemiła psina, daje mu nieźle popalić:shake: Maluszek potrzebuje domciu... Quote
basiaaap Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 No biedny:-( W boksie jest gnębiony, nie ma spacerków, nikt się z nim nie bawi, a to żarcie, które psiaki tam dostają, to resztki chyba z jakiejś knajpy... Jak ktokolwiek z nas przyjeżdża, dajemy im psią porządną karmę, ale tak na codzień to mają te resztki. Quote
supergoga Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 Podniosę malca na dobranoc. Może jutro będzie lepszy dzień dla niego. Quote
supergoga Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 Nikt dzisiaj nie zajrzał do Pakusia. A on tak czeka. Niebawem pojedziemy znów do psiaka - damy jeść i pić (bo może nie mają). Zobaczymy jak mu pomóc. Quote
snuszak Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Pako mały szczeniak szuka domku odpowiedzialnego i kochanego - na wczoraj! Quote
supergoga Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 Pako pojechał dzisiaj na tymczas. Nie może tam byc dłużej, ale Wera nie dawała mu i jego mamie spokoju. Znalazła się dobra dusza i na tymczasik zabrała Pakusia. Prosimy o pomoc w szukaniu domów. Quote
bumerang Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 czy Pako ma allegro?? czy pomoc w ogłoszeniach? że szukać stałego domku to już wiem:loveu: Quote
supergoga Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 Allegro ma, a ogłoszenia na kilku portalach: alegratka, kupsprzedaj,4łapy, eurocity. Dzisiaj wysłałam do Echa Miasta. Każda pomoc jest cenna. Bo tymczas dobrze zeby szybko się zwolnił, może wtedy pomoże kolejnej biedzie. Quote
bumerang Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Pako jest w metrze, i interpress. Wera też:loveu: Quote
oris Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Fotki Pako z DT w trakcie kapieli byl bardzo grzeczny a tu ze swoja nowa tymczasowa kumpela i jeszcze jedno i pewnie pierwsze w zyciu spotkanie z kotem :) i jeszcze lyk wody Quote
snuszak Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Oris dziekujemy za foty małego :lol: czekamy tez na relacje pozniej jak zachowuje sie szczenior, dzieki wielkie ze go zabrałas ze soba :loveu: Quote
supergoga Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 Oris witam u nas na wątki małego. To właśnie Oris dałamu szansę na godziwe dorastanie, na umiejętność zycia w gromadzie. To było mu potrzebne. Nauczy się też akceptacji kotów - to ważne. Moja druga po szetlandach - ukochana rasa (przypomina się moja Samba) funia piękna - jest cioteczkamałego. Na pewno pokaże mu co potrzeba. Dzięki Oris, kłaniamy się nisko. I szukamy domu. BUmerang - bardzo dziękuję. Mam nadzieję, że pomożemy małemu i zołzie Werze. Quote
oris Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Witam wszystkich miałam postanowienie ze Pako będzie odizolowany do czasu za nie wytłukę bogatego zycia wewnętrznego i zewnętrznego, ale ostatecznie tak się darł ze nie było szans i noc spedził w luzku u mojej corki, ładnie się zaczyna J Na szczęscie ani siusiu ani nic innego po nocy nie było w dom. Zobaczymy co będzie dalej. W samochodzie tez był bardzo grzeczny i spokojnie leżał, az nie dojechaliśmy na miejsce. Pako strasznie ciagnie do ludzi schronisko to nie miejsce dla szczeniaków. J Quote
supergoga Posted June 12, 2008 Author Posted June 12, 2008 Hihihi, dzielny malec, wymusił swoje. No cóż, teraz to koniec - Pako wie czego chce i to dostał :loveu:. Dziękujemy o owocnych tłuczeń wszelkich Pakowych żyjątek. Quote
basiaaap Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Oris, fotki są boooskie!:lol: Uwielbiam zdjęcia mokrych psów w wannie podczas kąpieli - sama mam kolekcję takowych z ablucji moich psów - takie mokre szczurki z żałościwymi minkami:evil_lol: Maluszek wykąpany ślicznie wygląda I jakie towarzystwo fajne ma:), także to kocie. Że nie daliście rady izolować - no cóż:) Pierwsze kroki w tępieniu bogatego życia wewnętrznego i zewnętrznego zostały wszak poczynione, a wkrótce zwycięstwo będzie ostateczne:) Przyłączam się do podziękowań dla Waszej Rodziny za pomoc maluszkowi:Rose: Quote
oris Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Nie chce przechwalić szczeniora, ale okazuje się ze to bardzo kulturalny psiak jak na razie ani razu w domu nie nabrudził, jak na takiego malca to niezły wyczyn. Quote
basiaaap Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 [quote name='oris']Nie chce przechwalić szczeniora, ale okazuje się ze to bardzo kulturalny psiak jak na razie ani razu w domu nie nabrudził, jak na takiego malca to niezły wyczyn. No to faktycznie niezły wyczyn, tym bardziej że on przecież od małego w schronisku siedzi - chyba. Ale na dworze normalnie się załatwia? Quote
oris Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Ale na dworze normalnie się załatwia? Tak wszystko jest ok. Quote
supergoga Posted June 13, 2008 Author Posted June 13, 2008 Żeby znalazł sie jakis domek dla niego, taki superaśny. On tak potrzebuje już własnego miejsca Quote
snuszak Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 ja tez podnosze maluszka mojego kochanego :loveu: czy ktos sie odzywa juz na jakies ogloszenia? Quote
bumerang Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 dobrej nocy słoneczko, niech domek pełen milości odezwie się jak najszybciej:loveu: Quote
Recommended Posts