agusiazet Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Miłka, chyba będziesz miała domek!!!:loveu: Quote
ziele77 Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 agusiazet napisał(a):Jeśli wymieniony Pan Tomek będzie jechał po 10 sierpnia ja mogę sunię 11 wziąć do mnie na tymczas, aby poczekała na wyjazd:) Byle nie za długo!!! Dziękuję za ewentualny tymczas :multi:Bardzo bym chciała aby sunia przyjechała do mnie już za tydzień!Kierownik narazie nic nie napisał o suni. Quote
ziele77 Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Ulka18 czy wiadomo już coś może na temat transportu?Jesy szansa na przyszłą niedzielę?:roll: Quote
Ulka18 Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Na razie nie mam wiadomosci od Malgosi. Mam nadzieje, ze sie niedlugo odezwie. Quote
ziele77 Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 No właśnie martwię się, bo tak naprawdę nic nie wiadomo ani o suczce ani o transporcie i szkoda mi tego, że mam teraz wolny czas a niewiadomo kiedy ona będzie mogła przyjechać jeżeli wogóle :shake: Quote
Reno2001 Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 [quote name='ziele77']No właśnie martwię się, bo tak naprawdę nic nie wiadomo ani o suczce ani o transporcie i szkoda mi tego, że mam teraz wolny czas a niewiadomo kiedy ona będzie mogła przyjechać jeżeli wogóle :shake: Ziele77-tak jak pisałysmy wczesniej sprawdzimy sunię w sobotę. Zobaczymy jak reaguje na ludzi, na koty. To jest konieczne jesli miałaby trafic do domu z małym dzieckiem. Podaj nam może bezpośredni telefon do siebie. Będziemy mogły zadzwonic do Ciebie prosto ze schroniska i poinformowac o charakterze suni. Transport zawsze jakos sie ułoży. Nic na szybko. Jak to mówią: " Co nagle..." ;). My na pewno pomożemy. Quote
agusiazet Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Pewnie Ziele77 nie może doczekać się tej soboty!!! Quote
Reno2001 Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Ziele77-chyba ogólnie nie może doczekac się posiadania psa, bo chyba bierze szczeniaka z Wawy: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10633368#post10633368 Poprosiłam ją, by określiła się co do adopcji, bo my nie wiemy co robic :roll:. Quote
Ulka18 Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Reno, sunieczke mozemy sprawdzic, zrobic zdjecia i zaczac oglaszac. To ladna suczka powinna znalezc dom. Quote
Reno2001 Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Ulka18 napisał(a):Reno, sunieczke mozemy sprawdzic, zrobic zdjecia i zaczac oglaszac. To ladna suczka powinna znalezc dom. Wiem, wiem... ;) Quote
iwop Posted August 6, 2008 Author Posted August 6, 2008 Napisałam do ziele priva...:oops: Wczoraj rudasce skończyło się allegro, dzisiaj zatem powtórzę....:oops: Quote
Ulka18 Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Cioteczki damy rade. Ja tam niezbyt sie pale to adopcji na odleglosc, gdzie trzeba wszystko zorganizowac od a do z. Nikt nie da tez gwarancji jak sie zachowa suczka wobec malego dziecka. Mozemy wszystko przetestowac, ale nie zachowania w normalnym domu z malym dzieckiem. Moze szczeniaczka sunia bedzie lepsza dla Ziela. Quote
Reno2001 Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Ja też tak myslę. zawsze boje się adopcji do małych dzieci psów prosto ze schroniska. Napisała do mnie na PW Ag@ z Grudziądza, zainteresowana adopcją tej sunieczki z Korczyny: Bardzo przepraszała, ale z transportem był problem i koniec konców trafiły do niej jakies dwa kociaki-podrzutki i teraz to juz nie jest w stanie wziąc do domu żadnego psa. Bała sie, ze bedziemy ją krytykowac itp. Odpisałam, zeby sie nie przejmowała, bo my i tak cienko widziałyśmy tą adopcję, przede wszystkim ze względu na maleńkie dziecko. Różnie jest i wszystko można zrozumiec. Ale trzeba nas informowac o zmianach planów. Wtedy nie ma sprawy ;). Quote
ziele77 Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Dziewczyny przepraszam!Ja po prostu chciałąbym już przygarnąć jakiegoś psiaka i brakuje mi już cierpliwości w czekaniu :oops:tym bardziej, że narazie suczka to wielka niewiadoma, co innego jak bym już wiedziała, że z suczką okey i że przyjedzie do mnie w przyszłym tygodniu, a tak...sama nie wiem już co robić :shake: Quote
Ulka18 Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Ziele, bierz ta mala laciatke, ktora sobie wypatrzylas, uratujesz ja. Lepiej Ci bedzie wychowac szczeniaka, niz doroslego psa. Dla rudej domek znajdziemy, nie martw sie. I tak sie jakos ten transport nie chcial ulozyc, moze ta mala laciatka jest Ci pisana. Reno, ta mala z Korczyny tez mozna by popstrykac na rekach. Musimy cos zrobic, zeby znalazla dom. Quote
Reno2001 Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 ziele77 napisał(a):Dziewczyny przepraszam!Ja po prostu chciałąbym już przygarnąć jakiegoś psiaka i brakuje mi już cierpliwości w czekaniu :oops:tym bardziej, że narazie suczka to wielka niewiadoma, co innego jak bym już wiedziała, że z suczką okey i że przyjedzie do mnie w przyszłym tygodniu, a tak...sama nie wiem już co robić :shake: Dokładnie, bierz tego szczeniaka :multi:. Teraz nawet szczeniakom cięzko o domki :-(. Wiem, bo wystawiam im allegro i łatwo nie jest :shake:. O Rudkę się nie martw. Nie pozwolimy jej zginąc ;). Szczeniaka masz blisko i pewnośc, że będzie OK do dziecka. Ze starszym psem może byc różnie. Najważniejsze, ze się odezwałaś do nas i wiemy "na czym stoimy" :p! Quote
ziele77 Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Reno2001 napisał(a):Dokładnie, bierz tego szczeniaka :multi:. Teraz nawet szczeniakom cięzko o domki :-(. Wiem, bo wystawiam im allegro i łatwo nie jest :shake:. O Rudkę się nie martw. Nie pozwolimy jej zginąc ;). Szczeniaka masz blisko i pewnośc, że będzie OK do dziecka. Ze starszym psem może byc różnie. Najważniejsze, ze się odezwałaś do nas i wiemy "na czym stoimy" :p! Dziękuję!No to tak zrobię :lol: Quote
Reno2001 Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 agusiazet napisał(a):Zawiedzione nadzieje moje i Miłki:( Agusiu, gorsze byłoby zawiedzenie, gdyby cos nie wypaliło po adopcji :shake: Quote
Ulka18 Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Ja tez jestem tego zdania. Nie ma co gdybac, ale gorzej byloby, gdyby sunia nie nadawala sie do synka Ziela i trzeba by ja odwiezc do schroniska w trybie natychmiastowym. A tak to Ziele wezmie szczeniaka, ktory i tak szuka domu. Quote
agusiazet Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 Ale i tak wybadajcie sunieczkę - może wezmę ją na tymczas! Quote
Reno2001 Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 agusiazet napisał(a):Ale i tak wybadajcie sunieczkę - może wezmę ją na tymczas! Wybadamy, wybadamy ;). Quote
Recommended Posts