Jump to content
Dogomania

wychudzona i zaniedbana Rea po 11 latach wyrzucona z domu! ;( MA DOM!

Recommended Posts

Posted

Reunia byla dzisiaj na spacerze..ale starosc w tak zimna pogode i problemy ze stawami zwiazane ze staroscia wychodza od razu:-(biedaczka tak chciala biegac ale lapki bolaly:placz:ta sunia potrzebuje domku na juz!

• Replies 965
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W szatni z Toba gadalam oj Myszko:razz::mad:Chodz o to,ze jak rea biega to zaczyna piszczec albo sie przewracac...zle z jej tylnymi stawami dlatego musialaby wziac cos na wzmocnienie ich(nie znam sie na tym za bardzo)wiec jesli trzebabylo cos kupic np wiem ze p.Aniela kozlikowi cos kupowala to mozemy sie z dziewczynami zrzucic;)

Posted

[quote name='Asia_Klero']W szatni z Toba gadalam oj Myszko:razz::mad:Chodz o to,ze jak rea biega to zaczyna piszczec albo sie przewracac...zle z jej tylnymi stawami dlatego musialaby wziac cos na wzmocnienie ich(nie znam sie na tym za bardzo)wiec jesli trzebabylo cos kupic np wiem ze p.Aniela kozlikowi cos kupowala to mozemy sie z dziewczynami zrzucic;)

no wiem, że o to Ci chodziło, ale nie widziałam jaki w końcu był wniosek z tej rozmowy :lol: glukozamina powinna jej pomóc.... Występuje w różnych produktach, np.:
DOLFOS Arthrofos - preparat mineralno - witaminowy dla psów 90tab.
tu w proszku (ale chyba lepiej tabletki) DOLFOS Arthrofos forte - preparat mineralno - witaminowy dla psów 700g
ooo... a np. tutaj macie kilka różnych preparatów Animalia.pl :: Porównanie preparatów Arthro

Posted

Asia_Klero napisał(a):
To pogadam z Magda i Sara i cos trzeba bedzie jej zamowic;)mysle ze te 90tabletek za 48z hakiem mozna by bylo sprobowac kupic ale to dogadam sie jeszcze z dziewczynami:roll:

OK. ;) Ja jeszcze poszukam w schronisku czy czegoś nie mamy.....

Posted

dziewczyny nie moge zabrac rei do siebie -zaluje cholernie bo jak wczoraj czytalam pierwsza jej strone ogarnela mnei juz taka nie moc ze ryczalam ze zlosci i zalu - zabiarem lede z konina - kilka dni temu weszlam na jej watek....natomiast rea spedza mi sen z powiek... wiec zaczelam rozpytywac...znajoma pochowala swoja staruszke onke niedawno
ma w domu kota i druga starsaza suke - to fajna kobieta oschla dla ludzi super dla zwierzat
mieszka w bloku w 3 pokojowym mieszkaniu - zreszta mam nadzieje ze znacie mnie :) jak polecam to znaczy ze jest oki !
zatem mam kilka pytan
jak rea z psami jak z kotami i nie doczytalam watku jak z jej zdrowiem ?
stane na lbie zeby sprobowac ja wyadoptowac....

Posted

Rea z psami dogaduje się bez problemy, myśle, że z kotami tez problemu nie będzie, postaram się to dzisiaj , albo jutro sprawdzić :cool3: Co do zdrówka to niestety na starośc (a teraz tymbardziej zimą) pojawiły się problemy z tylnimi nózkami, dzisiaj mogą ją pokazać naszej wetce, zeby powiedziała coś węcej na temat jej zdrówka ;)

czarna anda napisał(a):
dziewczyny nie moge zabrac rei do siebie -zaluje cholernie bo jak wczoraj czytalam pierwsza jej strone ogarnela mnei juz taka nie moc ze ryczalam ze zlosci i zalu - zabiarem lede z konina - kilka dni temu weszlam na jej watek....natomiast rea spedza mi sen z powiek... wiec zaczelam rozpytywac...znajoma pochowala swoja staruszke onke niedawno
ma w domu kota i druga starsaza suke - to fajna kobieta oschla dla ludzi super dla zwierzat
mieszka w bloku w 3 pokojowym mieszkaniu - zreszta mam nadzieje ze znacie mnie :) jak polecam to znaczy ze jest oki !
zatem mam kilka pytan
jak rea z psami jak z kotami i nie doczytalam watku jak z jej zdrowiem ?
stane na lbie zeby sprobowac ja wyadoptowac....

Posted

ja pisałam na starość tylnie nóżki bolą (tymbardziej, że mamy teraz zime), więc Pani wet stwierdziła, żeby jej metacam dawać (przeciwbółowy i przeciwzapalny);) Okazało się też, że ma nieładne uszka w środku, już ostatnio mnie to zastanawiało, że jakoś je kładzie, ale uszka będziemy czyścić i póki co to wystarczy :cool3:
Koty toleruje ;)

Posted

Reunia to przekochana sunia, tak jak napisała Mysia z psami dogaduje sie bez problemu, nigdy nie wdaje sie w żadne bójki, nie powarkuje na inne psy.....
Uwielbia aportować, biegać, bawić sie.....
Łapeczki faktycznie odmawiają jej posłuszeństwa, niestety schronisko i do tego jeszcze zima nie sprzyjają takiemu wiekowemu psiakowi.
Czarna anda trzymamy kciuki i czekamy!!!!!