Joannka Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Odi, pisalam do Ciebie na priva w sprawie odbioru karmy, wyslalam tez smsa, mam nadzieje ze dojdzie. Quote
koszalinianka Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Dzis w programie"Uwaga" TVN bedzie reportarz o pieskach Quote
t_kasiek Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 [quote name='Joannka']Dostałam informacje ze dziś także o psiakach w Interwncji- Plsat o godz.16.45, wywiad z Grzegorzem w Polsat News o 19.45, I o 19.50 TVN Uwaga. [B]Domy znalazly juz pieski z nr zdjęc- 257, 248, 246, 245, 244, 241, 239, 262 dzis jedzie do nowego domku :multi:[/B][/quote] nie było mnie - pozno wyszlam z pracy :( ale super ze osiem psiakow znlazlo domki :loveu::loveu::multi::multi: Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Dzisiaj ma być w uwadze,ale cz to o tych psach?Ma być o psach p.Marii co zgotowała i psom i sobie straszny los.. Elżbieta Quote
wilczyca Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 [quote name='waldi481']Dzisiaj ma być w uwadze,ale cz to o tych psach?Ma być o psach p.Marii co zgotowała i psom i sobie straszny los.. Elżbieta[/quote] tak to ten reportarz Quote
Margo05 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Ja właśnie oglądam. Te tłumaczenia się władz osłabiają :angryy::angryy::angryy: Quote
Margo05 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Babka ma już kolejne psy. Wg sąsiadów 10 :crazyeye::crazyeye::crazyeye: To jakaś paranoja :shake: Quote
Ulka18 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Oczywiscie wojt gminy, ani sama gmina, ani sanpid nic nie mogli zrobic :angryy: Przez 14 lat kompletna bezczynnosc :angryy: Mowili, ze ten babon ponownie zbiera psy i ma juz ich ok. 10 :shake: Quote
Guest Elżbieta481 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Ja zrozumiałam,że zostawiono jej 3 psy i tego nie rozumiem.Ja wiem,że nikt jej nie jest w stanie zabronic trzymania psów,ale nie nalezy jej tego ułatwiać. Elżbieta Quote
Doda_ Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 babka zbiera psy, czy ludzie podrzucaja im psiaki? Quote
wilczyca Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 [quote name='Doda_']babka zbiera psy, czy ludzie podrzucaja im psiaki?[/quote] ona mówiła że "zbiera" ale ludzie też jej na pewno podrzucają (w ten sposób zapewne pozbywają się kłopotu i w ich mniemaniu mają sumienie czyste bo nie uśmiercili) takie jest moje zdanie a tłumaczenie się władz to już totalna paranoja :mad:.Chyba jeszcze raz oglądnę ten reportarz w powtórce Quote
Joannka Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 No wlasnie, beznadziejna sytuacja, ta pani ma juz nowe psy... Z tego co ustalil Grzegorz wynika ze ta pani ma brata prawnika, ktory ponoc byl poslem, moze on by sie nia zajal... tylko ze ona nie chce pomocy... Quote
Tosia2 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Szczerze mówiąc jestem trochę zawiedziona reportarzem... Liczyłam na to, że bardziej skupią się na psach a nie zrobią materiał o kobiecie i durnej sąsiadce która obawia się że jej dziecko ma alergię bo w tej samej wsi mieszka baba z psami..... :angryy: Na pewno dobrze że UWAGA zdecydowała się na emisję tego, ale miałam nadzieję na wiekszą promocję psów, apel do ludzi itd.... Quote
ANETTTA Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 na koniec powiedziano ze znowu szykuje sie akcja na te kolejne ok 10 psiaków ...a warunki do mieszkanie nie do opisania dla tych co nie widzieli programu .......ktos mógłby tej kobiecie pomoć ....władze udaja ze problemu nie ma .... Quote
wilczyca Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 [quote name='ANETTTA'] ( ....... ) ....władze udaja ze problemu nie ma ....[/quote] no właśnie tak jest najprościej ..... Quote
Margo05 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 [quote name='Tosia2']Szczerze mówiąc jestem trochę zawiedziona reportarzem... Liczyłam na to, że bardziej skupią się na psach a nie zrobią materiał o kobiecie i durnej sąsiadce która obawia się że jej dziecko ma alergię bo w tej samej wsi mieszka baba z psami..... :angryy: Na pewno dobrze że UWAGA zdecydowała się na emisję tego, ale miałam nadzieję na wiekszą promocję psów, apel do ludzi itd....[/quote] Tosia, też mam takie odczucie. Wyszło na to, że pieski zabrane i nic im nie jest. Ale jakoś nie znalazłam info, że potzrebują DOMÓW, bo tam gdzie są nie mogą być wiecznie. To był reportaż o tej kobiecie, nie o psach :-( Quote
Odi Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Margo, masz rację, ale taka jest niestety stacja TVN:shake: [B]Jedynym sensownym akcentem w całym tym reportażu było stanowisko Grzegorza, że polskie prawo powinno być tak skonstruowane, aby można było zabronić przetrzymywania zwierząt osobom znęcającym się nad zwierzętami.[/B] [B]Sądzę, iż na tym powinna skupić się uwaga wszystkich dogomaniaków oraz pozostałych ludzi, którym los zwierząt w naszym kraju nie jest obojętny.[/B] O niebo bardziej prozwierzęcy jest Polsat. Niestety, nie udało mi się zobaczyć relacji w Polsacie o której wspominała Joannka. Quote
Tosia2 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Może więc warto napisać do Interwencji? :razz: Co o tej zmiany w prawie to jak najbardziej popieram... Nawet nie wiecie o ile mniej pracy mieliby inni, o ile mniej cierpienia byłoby dla zwierząt gdyby było można zakazać decyzję sądu posiadania zwierząt jak np. prawa jazdy... Niestety nie jest to takie proste jak się wydaje, ponieważ musiałoby to dotyczyć określonego gatunku zwierząt, a jak zakazać komuś hodowli świń skazując go w skrajnych przypadkach na głód, do tego silne stanowisko wolności konstytucyjnych, swobody Europejskie, dodajmy do tego kilku przeciwników zwierząt w polityce i juz wracamy do punktu wyjścia..... :angryy: Quote
Joannka Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 W Polsacie byl reportaz nie o psach ze Starej Wsi ale o walkach psów, niestety słynie z tego Opole... Faktycznie gdyby był zakaz trzymania zwierząt przez osoby którym je odebrano, byłoby o niebo łatwiej... Quote
Joannka Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 W Uwadze obiecali ze na koncu reportazu bedzie apel o domy dla psow, o pomoc i nic... Quote
wilczyca Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 [quote name='Joannka']W Uwadze obiecali ze na koncu reportazu bedzie apel o domy dla psow, o pomoc i nic...[/quote] a po co, stwierdzili widocznie że sam reportarz w zupełności wystarczy a nie jeszcze jakieś apele .... Quote
Margo05 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 A może spróbować ruszyć Super Express lub Fakt? Wiem, że to może nie szczytne gazety, al ludzie czytają. A oni troszkę inaczej podchodzą do tematu. Quote
Joannka Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 W Super Expressie był artykuł o pieskach, zadzwonił pan, ktory chciał zaadoptowac jednego- niestety do dzis nie odbiera telefonu ani nie odpisuje na sms-y...czasem bywa i tak. Quote
Edi100 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 [quote name='Joannka']W Uwadze obiecali ze na koncu reportazu bedzie apel o domy dla psow, o pomoc i nic...[/quote] Bardzo szkoda:( Quote
Recommended Posts