Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój też dostaje. Najkrócej to jest lek wspomagający krążenie móżgowe, poprawiający ukrwienie komórek w mózgu. Nie wiem gdzie mozna go kupić bo my dostaliśmy od weta.

Posted

Witam!
Dzięki. Mój pies też dostał na wspomaganie krążenia w mózgu. Też karvisan dostałam od weta (zapłaciłam 60,- za 60 tabletek i mam to na 10 dni). Muszę spróbować chociaż przez dwa miesiące, zobaczyć, czy będą jakieś pozytywne efekty.
Pozdrawiam

Posted

[quote name='KRYSKA_Z']Witam!
Czy ktoś wie jakie są działania uboczne tego leku?
Pozdrawiam[/quote]
Witam nie polecam tego leku mój pies brał ten lek przez 1,5 roku i było bez zmian ma niewydolność serca....:-( Teraz dostaje fortekor 5 jeste rewelacyjny a skład ma prawie taki sam...:lol:

• 1 year later...
  • 2 months later...
Posted

Karsivan jest bardzo fajny , przenaczony głównie dla piesków geriatrycznych , daje efekty ale nie u kazdego i po dłuzszym stosowaniu
Hawanka a dlaczego twój pies brał karsivan ????

Posted

[quote name='Figa_77']Karsivan jest bardzo fajny , przenaczony głównie dla piesków geriatrycznych , daje efekty ale nie u kazdego i po dłuzszym stosowaniu
Hawanka a dlaczego twój pies brał karsivan ????[/QUOTE]
Mój Psiak brał Karsivan na krązenie to były poczatki niewydolności serca ([B]Kardiomiopatia)[/B]

Posted

szczerze mówiąc pierwsze słysze zeby dla psów z kardiomiopatią karsivan byl przeznaczony jakos szczególnie. tego raczej uzywa sie na poprawe ukrwienia mózgu i generalnie centralnego ukł. nerwowego...
no ale moze nie wiem o czymś... no dziwnie w kadzdym razie... karsivanu na takie sprawy bym nie podawała... no ale nie znam weta to nic nie gadam
A teraz co psiak dostaje na kardio ?? mam nadzieje ze twój piesek dobrze sie czuje...

Posted

Mój też bierze karsivan na niedotlenienie i powiększenie mięśnia sercowego,acha jeszcze enarenal.Zażywa leki coś około miesiąca .jest poprawa mniej kaszle i nie ma bezdechu.

Posted

[quote name='Figa_77']szczerze mówiąc pierwsze słysze zeby dla psów z kardiomiopatią karsivan byl przeznaczony jakos szczególnie. tego raczej uzywa sie na poprawe ukrwienia mózgu i generalnie centralnego ukł. nerwowego...
no ale moze nie wiem o czymś... no dziwnie w kadzdym razie... karsivanu na takie sprawy bym nie podawała... no ale nie znam weta to nic nie gadam
A teraz co psiak dostaje na kardio ?? mam nadzieje ze twój piesek dobrze sie czuje...[/QUOTE]
Tak wiem Figa_77 Byłam u złego weterynarza leczył go 1,5 roku i psiak sie czuł coraz gorzej teraz od 2 lat jestem u innej vetki i psiak fukcjonuje w miare normalenie jak jest pogorszenie to dostaje vetmendin 5 mg plus jakis zastrzyk na popraw krążęnia a takto jest na PRILENAL 2,5 MG

• 4 years later...
Posted

Moja sunia dostała Karsivan na początki zaćmy. Ma około 6 lat, to york. Trochę poczytałam i w sumie nie wiem co niby to ma pomóc w zaćmie...ale daję jej to, przecież nie zaszkodzi.