Jump to content
Dogomania

Dwie amerykanki Gabcia i Inarcia + moja wesoła twórczość przyrodnicza :))

Recommended Posts

Posted

teraz widze. :loveu: :loveu: :loveu: zachwycam sie Twoimi zdjeciami. :loveu: powaznie!

To Ci sie niezle trzyma dziewczyna. I duuuuuuuzo zdrowka dla niej! Nie myslalas o kolejnym psiem? (pytam z ciekawości. :) )

Posted

teraz widze. :loveu: :loveu: :loveu: zachwycam sie Twoimi zdjeciami. :loveu: powaznie!

To Ci sie niezle trzyma dziewczyna. I duuuuuuuzo zdrowka dla niej! Nie myslalas o kolejnym psiem? (pytam z ciekawości. :) )

To super, że widać.

Dzięki za życzonka dla paskudy. Na razie nie mam ochoty na nowego psa ;) - nie jestem pewna czy Inari by zaakceptowała nowego domownika (ma specyficzny charakter, z Gabi żyły spokojnie bo Gabiśka była starsza i praktycznie wychowywała Inari). Z drugiej strony nie będę denerwować mojej "emerytki" - szczeniaki są żywiołowe a ona ma już swoje lata i lubi sobie czasem pospać w spokoju. ;)

Obiecałam sobie, że piątek przeznaczam na dogomnię (odwiedzanie innych, dokładne czytanie itp.) - ciekawe czy mi się to uda :hmmmm:

Pzdr

Posted

Rusałka małe cudo :loveu:

W tym roku zauważyłam, że było mniej motyli niż w poprzednich latach :( - mimo to pojawiło się kilka nowych gatunków - wcześniej nie odwiedzających działki [za jakiś czas je wstawię].

Skoro piątek to kolejne fotki - staram się mieszać różne "kategorie", żeby nie zanudzić np: samymi kwiatkami ;)

Na początek trochę latawców - trochę daleko latały :( [jakieś zawody się odbywały obok działek]

305_zps92431cc9.jpg

306_zps8da5debe.jpg

wróble & mazurki

307_zpsc00ae50c.jpg

308_zps91dac90b.jpg

czerwień jesienna

309_zps38c228bc.jpg

cdn

Posted

robaczki (ulubieńcy wszystkich :evil_lol: )

310_zps6d2a624a.jpg

Księżyc

311_zps907b9721.jpg

konie & koty

312_zpsfc7bf3aa.jpg

313_zps12d9e11b.jpg

żelazne ptaszyska ;)

314_zps1bae2721.jpg

i tyle na dziś

Pzdr

Posted

te Twoje fotki :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: A te konie to u Was gdzieś? Muszę to napisać - mogę patrzeć i patrzeć na Twoje zdjęcia! Ale mam nadzieję, że jak zima przyjdzie to i te śniegowe też się pojawią. :D

Posted

te Twoje fotki :loveu: :loveu: :loveu: A te konie to u Was gdzieś? Muszę to napisać - mogę patrzeć i patrzeć na Twoje zdjęcia! Ale mam nadzieję, że jak zima przyjdzie to i te śniegowe też się pojawią. :D

:oops:  :oops:  :oops:

Konie to były na wystawie psów :megagrin:  - warszawska wystawa odbywa się na "terenach  jeździeckich" w Starej Miłosnej.

Zimy to ja się doczekać nie mogę, także jak tylko spadnie śnieg to ja chyba do domu wracać nie będę. :evil_lol:

Pzdr

Posted

Konie to były na wystawie psów :megagrin:  - warszawska wystawa odbywa się na "terenach  jeździeckich" w Starej Miłosnej.

Zimy to ja się doczekać nie mogę, także jak tylko spadnie śnieg to ja chyba do domu wracać nie będę. :evil_lol:

Pzdr

Hahhahahahahaha :D :D :D Ja też już tylko śniegu wyczekuję, u nas mrozy już przyszły, dziś Żaba raz dwa chciała do domu wracać. A ja się świetnie bawiłam z psem sąsiadów, małym gnojkiem, któremu nigdy nie kończy się energia. :D

A Ty zamiast focić psy na wystawie to koniami (czy końmi? :hmmmm:  ) się zajęłaś. :evil_lol:

padnę zaraz, nie mogłam napisać wiadomość, bo wyskoczyło, że za dużo emotikon... wrrrr.

Posted

Hahhahahahahaha :D Ja też już tylko śniegu wyczekuję, u nas mrozy już przyszły, dziś Żaba raz dwa chciała do domu wracać. A ja się świetnie bawiłam z psem sąsiadów, małym gnojkiem, któremu nigdy nie kończy się energia. :D

A Ty zamiast focić psy na wystawie to koniami (czy końmi? :hmmmm:  ) się zajęłaś. :evil_lol:

padnę zaraz, nie mogłam napisać wiadomość, bo wyskoczyło, że za dużo emotikon... wrrrr.

Ha ha ha ha żebym to ja tylko konie fociła, myszki i ptaki nawet robiłam - a konkretnie jaskółki polujące na robaczki - aż się na mnie dziwnie ludzie patrzyli :evil_lol:

Taaaaaaaaaaa mi też wczoraj wyskoczył komunikat o emotkach (kiedyś był limit chyba do 10 albo 15 a teraz to nawet nie wiadomo).

Pzdr

Posted

Twoje fotki to bez końca można oglądać :loveu:

Eeeeeeeeeeee tam, mnie się tam nudzi je oglądać. :megagrin:

Kolejny piąteczek to trochę chwilki na zajęcie się zaległościami zdjęciowymi. Tym razem przepraszam Was za jakość, ale koniecznie chciałam pokazać że takie cuda można oglądać w dużym mieście nie wychodząc z domu (dosłownie). Na fotkach macie tegoroczny wylęg pustułek, gniazdo zrobiły tym razem w wywietrzniku na 11 piętrze bloku na przeciwko mojego (w zeszłym roku gniazdo miały na moim bloku). Zdjęcia są robione z parteru, z mojego okna (niestety mój obiektyw nie ogarnia już takich odległości :lookarou: ). Przez mniej więcej trzy miesiące miałam kino za darmo, a także niezawodny budzik - tylko słońce się pokazywało to robiły niesamowity raban na całe osiedle (codziennie tak o 5 rano byłam już na nogach dzięki krzykom pustułek). Odchowały czwórkę maluchów i mogę powiedzieć, że w skuteczności łapania myszy i szczurów przebiły niejednego kota (ile one się tego nanosiły do gniazda :eek2: ). Z drugiej strony przeraziło mnie ile tych szkodników mamy na osiedlu. Mam nadzieję, że te cudne ptaki wrócą  w przyszłym roku.

315_zps4df9e913.jpg

316_zps34ed1bb5.jpg

317_zps04e1f610.jpg

318_zps14f890c5.jpg

319_zps85a4f983.jpg

cdn

Posted

Tylko pozazdrościć Ci takich widoków!!!! Ile ja bym dała żeby takie ptactwo pofocić i w ogóle zobaczyć. Lubię ptaki, może gołębie mnie drażnią, bo ich za dużo i są wszędzie. :P A z tą jakością to przestań, na taką odległość to naprawdę dobre zdjęcia. Ludzie nie narzekali na pustułki?

Posted

Tylko pozazdrościć Ci takich widoków!!!! Ile ja bym dała żeby takie ptactwo pofocić i w ogóle zobaczyć. Lubię ptaki, może gołębie mnie drażnią, bo ich za dużo i są wszędzie. :P A z tą jakością to przestań, na taką odległość to naprawdę dobre zdjęcia. Ludzie nie narzekali na pustułki?

Wolałabym żeby były lepsze, ale ograniczeń sprzętu nie przeskoczę ;( Z tym ptactwem to wystarczy się rozglądać - ja też kiedyś myślałam, że drapieżniki to tylko na polach i lasach - jak bardzo byłam w błędzie. Nad Warszawą też latają i polują - nad naszymi ogródkami działkowymi zauważyłam oprócz pustułek, krogulca i myszołowy. O bogactwie drobnej ptaszyny już nie wspominam. Trzeba tylko patrzeć w niebo.

Większość ludzi to nawet nie wiedziało, że to pustułki - ptaszyska się drą i tyle - niestety u mnie na osiedlu panuje "analfabetyzm przyrodniczy". A niektórzy to najchętniej by powycinali wszystkie drzewa i wytruli wszystko co się rusza. :pissed:  :lmaa:

Pzdr

Posted

Kasiu,debili nie brakuje!

Niestety :nonono2:

Dobry wieczór, jakie fajne zdjęcia! :lol:

Witam nowego gościa i dziękuje :mdrmed:

dzień dobory:)

Dzień doberek.

Dzisiaj wyszły nici z dłuższego pobytu na dogo, ale jutro postaram się nadrobić tą stratę.

Na szybko wstawiam moją emerytkę z letniego wypadu na działkę.

326_zps5fc57523.jpg

Pzdr

• Upvote 1
Posted

ooooooooooooooooooooooo :loveu:

Ha ha ha.

bardzo ale to bardzo piękna jest  :loveu:

Jak dla mnie mogła by być ładnniejsza. ;-)  :diabloti:  :ylsuper:

Dzisiaj zasypię Was zdjęciami, tym razem będzie to wiosenna wizyta w Zoo (hi hi hi). Przynajmniej jeden temat będę miała za sobą. Zdjęć jest dużo, więc proszę o cierpliwość.

327_zps6de230c6.jpg

328_zps572006d9.jpg

329_zps1e1ed4dc.jpg

330_zps02add74b.jpg

331_zpsb9236f95.jpg

cdn