Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dora napisał(a):
wiem wiem dziewczyny rozmawialam z Lolka wiec wiem jak tam jest u was :(

mimo wszystko isę postaramy, chociaż wiem, ze lolka o Borysie z pracownikami rozmawiała i za wiele to nie wie - specyficzni ludzie, ale ja i tak uważam, ze są gorsi, bo z tymi można współpracować. Trochę chyba mają nas za jakieś oszołomki, ale w innych schronach trafiają się naprawdę ludzie chorzy psychicznie i znęcający się nad futrzakami. Ja uczyłam w gimnazjum, więc przeszłam tam szkołe komunikacji społecznej;)

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Hey, hey,

suczka 12 lat na 1 stronie ma domek w niemcach.
druga suczka mloda tez ma domek, ale w polsce.

niedziela / poniedzialek 12 psow pojechaly do niemiec.
szczeniak Dali juz ma domek :multi:

szczeniak na 1 stronie od Beaty ma imie Bella

Marny i jej mlode sandy, hanni i nanni

a tu link do marny i co, nowe fotos itd.
http://www.freundeskreis-die-vergessenen.de/magic_viewtopic.php?f=125&t=409

tata od sandy i Co, doloris i mlody samiec

Dali, Bella, Wuschel i Nr. 433

Posted

Dora napisał(a):
generalnie potrzebne mi info jak ona do ludzi i zwierzat, bo to ze ucieka itd to norma u hasiorow:D

Dora ona nadal jest w schronisku....do ludzi na milion procent jest łagodna, potwierdził to kierownik ale do psów oczywiście nie wiadomo.......postaram się kogoś zmolestować aby to sprawdził, niby jedzie na dniach kaska do schroo ale na z nią nie wyjdzie na spacer..........ja tez bym się bala , już CI mówiłam jak jednego hasiora za tylne łap[y wciągałam do klatki jak w rzeźni jakiejś ....od tamtej pory mam respekt i wiem że w razie "W" nie utrzymam niewybieganą bestię.....mimo wszystko jutro wybłagam aby ją sprawdzili

Posted

Joanna już w słowach nie jestem w stanie wyrazić jak bardzo dziękuje.....któregoś dnia po prostu Cie wyściskam za to wszytko co robisz dla naszych łapciuchów

szczególne buziaki za tego rudego, małego siesciucha......jakbyś widziała gdzie on żył i w jakich warunkach...szok....to ten od szkieletów jest

Posted

Dziewczyny na gwałt musimy pomóc temu bokserowi.......on tam długo nie pociągnie nie dość że mu zimno to rozpacza chłopak
tak samo dobermanka, po tej operacji ropomacicza i wycięciu guzów na jajnikach ona bezustanni wyje, szczeka...ogólnie nie milknie......czyli cierpi niemiłosiernie

Posted

trzeba poogłaszać je mocniej, ja na razie nie ma jak. Zaraz do Kasi od dobków napiszę, moze mają coś jeszcze, w sensie dt.
Joanno dziękujemy ślicznie:)

edit-do Kasi od dobków właśnie napisałam

na hotel to my juz długo nic nie wsadzimy, bo nas jest tutaj za mało, aby to się kręciło. My z lolka teraz nie mamy czasu na bazary, ale musimy je rzeźbić, dobrze że są dobre dusze co je hopają.

Posted

Pedro jest na standardowym moim wypasie ogłoszeniowym, czyli tyle ile mam czasu - gumtree na w-w, cafaanimal, psy.pl, adopcje.org i kupiepsa.pl, no i na allegro zbiorczym. Mam nadzieję, ze coś ruszy

Posted

AgaiTheta napisał(a):
Po Pedro jutro będziemy :) Aga już wie, wszystko ma ustalić z kierownikiem, tylko jaki jest dokładny adres schroniska i w jakich godzinach możemy być?

oj z dojazdem zawsze są bale...to jest dłużyna górna 1F...ale trafić tam to nie lada wyczyn....jak podasz mi telefon do osoby która po niego przyjedzie to wytłumaczę, nawet wklepanie adresu do nawigacji niewiele daje ........zawsze ludzi wywozi w pole, niestety
jutro po 8 dzwonie do kierownika i wszystko załatwię,
powiedz mi tylko prosze o której go odbierzecie, bo teraz z tego co wiem schronisko czynne w kratke, może ktos na interwencje p[jechac i klops...a jak choć szacunkowo będe wiedziała to wtedy P.kazik który mieszka obok może byc na straży w razie "W"

Posted

Kiedyś juz to proponowałam, ale słoma zatyka kanały odpływowe, dlatego psy dostają do bud koce itp., ostatnio z jakieś beli babka cięła im podkłady. Ale chyba psy w budach mają słomę. Z tego co też pamiętam nie ma jej za bardzo gdzie przechowywać. Ja zaraz lolki się zapytam

Boksiu jutro wyjeżdza i kombinujemy z dobermanką, mamy juz chętnego co ją zawiezie za zwrotem kosztów. Musimy się zebrać i ją do dt wysłac, bo inaczej ona zmarnieje do końca...

Posted

Już wiem, schron nie ma gdzie trzymać, od jakieś babki kupują i od razy w budy składają. Ale lolka prosi o ten numer, to zadzwoni i popyta:) Może uda się to zgrać jakoś logicznie. Dziekujemy

już wiem, ze numer jest, przepraszam, zakręcona jestem. :oops:

Posted

[quote name='Energy']Dogo07 wstawiła na pudle w potrzebie suńkę, która jest w Waszym schronie, tą ze zdjęcia.
http://images8.fotosik.pl/161/210d013e8197e016med.jpg
Bardzo bym prosiła o dane do ogłoszeń i jakieś informacje o niej.
Wiem, że na 1 stronie są Wasze telefony, ale nie wiem kogo tel. umieścić na ogłoszeniu. Telefon i maila poproszę;)
I jak się uda to coś o małej, dzięki:lol:LInk w banerku;)

dziękuje bardzo za pomoc , możesz podać moje namiary
agnieszka olejnik 601079807
[email protected]

a dopiero w poniedziałek dowiem sie więcej o tej suni o pozostal;ych na tą chwilę nie ma szans, nikt tam nie jedzie :(

Posted

[quote name='lolka']dziękuje bardzo za pomoc , możesz podać moje namiary
agnieszka olejnik 601079807
[email protected]

a dopiero w poniedziałek dowiem sie więcej o tej suni o pozostal;ych na tą chwilę nie ma szans, nikt tam nie jedzie :(

Nie ma za co;)oby znalazła dobry domek:p
Ok, to czekam na informacje, a na wątek pudliszonów wklejam namiary do Ciebie, dzięki:lol:
Mam nadzieję, że suczydło jest w pomieszczeniu:roll:

Posted

no i kolejna bida....od Anety z bolesławca, sunia tymczasowo jest u weta nie wiadomo na jak długo :(
ma amputowana łapkę :(

ponoć przed ogoleniem to taka była na granicy pudla/yorka ale ciężko mi po tych zdjęciach stwierdzić

Posted

Hej,

Postaramy się wrzucić dzisiaj albo maks jutro na stronę główną notkę o 1% dla Dłużyna. Natomiast wychodzę do Was z taką propozycją od portalu bolec.info, żeby raz na tydzień, dwa tygodnie...umieszczać na główną stronę artykuły o zwierzakać, typu "co zrobić zeby zabezpieczyć zwierzęta przed simą", "spuść łańcuchy", etc i artykuły o psach w potrzebie w okolicach Bolesławca i samym Bolesławcu.
Potrzebowałabym deklarację chętnych osób, ja sama chętnie popiszę.

Co o tym myślicie?

Posted

Dzięki wielkie, ja się wciąż ogarniam, ale jestem chętna do współpracy, co prawda o okolicy b-ca więcej wie Dorota, bo ona jest na bieżąco. Na razie przez ogłoszenie spaniela w sieci mamy kocioł, tylu chętnych, a my jutro zweryfikujemy jego stan w schronie, już napisałam do kierownika maila, mam nadzieję, ze szybko uda się chłopaka wyekspediowac, jesli jescze siedzi.

Posted

magda z. napisał(a):
Dzięki wielkie, ja się wciąż ogarniam, ale jestem chętna do współpracy, co prawda o okolicy b-ca więcej wie Dorota, bo ona jest na bieżąco. Na razie przez ogłoszenie spaniela w sieci mamy kocioł, tylu chętnych, a my jutro zweryfikujemy jego stan w schronie, już napisałam do kierownika maila, mam nadzieję, ze szybko uda się chłopaka wyekspediowac, jesli jescze siedzi.

A z właścicielką spaniela ktoś się skontaktował (nie pamiętam, która z Was pisała, że napisze do niej na NK), bo taką babę to trzeba ostro zjechać! :mad:

A za podpaluszka trzymam kciuki. :kciuki: :kciuki: