Poker Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Mam ogromną prośbę do cioteczek z tego wątku.Otóż dowiedziałam się dopiero DZIŚ !!!,że 22 grudnia uciekła z DS sunia Tami, którą wyadoptowaliśmy w lutym 2010 do Bogatyni. DS twierdzi ,że oblepili całe miasto plakatami, ogłosili w lokalnej TV ,że szukało jej w pewnym momencie 50 osób, że była widziana podobno 3 dni temu w okolicy kopalni. Prosiłam ,żeby wydrukowali ulotki i rozdawali ludziom.Nie wiem czy to zrobią. Sunia jest bardzo płochliwa, nieufna do ludzi, za to garnie się do psów.Na pewno już jest wygłodzona. Martwię się o nią niesamowicie, o jej życie i żeby nie trafiła na łańcuch.Jest śliczna. Błagam Was, miejcie szeroko oczy otwarte. Może trafi do do Dłużyny. [IMG]http://img694.imageshack.us/img694/432/tami016.jpg[/IMG] Zaginęła w Bogatyni suczka wysterylizowana, zaczipowana o imieniu TAMI. Pies jest dziki, nie ufa człowiekowi, po strasznych przejściach, ale jest bardzo łagodny i kocha dzieci, nie umie się bronić. Być może błąka się wśród łąk, pól, lasów. Na szyi ma czerwoną obrożę. Proszę dokarmiajcie ją koło śmietnika i od razu dzwońcie. Ktokolwiek ją widział prosimy o kontakt: tel. 697733219, 791926620. [SIZE=2]I jeszcze zdjęcia w innym ujęciu [/SIZE][IMG]http://img340.imageshack.us/img340/8599/tami024.jpg[/IMG] [SIZE=2] [/SIZE][IMG]http://img9.imageshack.us/img9/4497/img0415cv.jpg[/IMG] [SIZE=2] [/SIZE] Quote
lolka Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Poker wiemy o tej suni :( ........tam straszny dramat, ponoć właścicielka farmakologicznie musi się wspomagać po jej ucieczce małe szanse aby do mnie zawędrowała ale jestem czujna jeszcze do głowy przyszły mi czechy i najbliższe ich schronisko Quote
Poker Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 co jeszcze można zrobić?? Serce mi mało nie pęknie. Żeby to jeszcze lato było. Jeżeli możesz , to pomyśl czy da się coś jeszcze zdziałąć.Może zadzwoń do nich i dopytaj, lepiej rozmawiać z panem , bo pani chyba faktycznie zakręcona. To była jedna z trudniejszych adopcji, byliśmy tacy szczęśliwi ,że domek super, a tu po tylu miesiącach sunie wybrała wolność. Quote
magda z. Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 z tego co wiem, to Beata jeździ, zaangażowali sie też znajomi, którzy kiedyś mieli na dt tego mini huskiego od nas - kiedyś się nawet w nocy spotkali na objeździe. Beata z właścicielami i w święta i w Sylwestra jeździła. Ludzie dzwonią, nawet jak na kopalni są widziane jakies psiury. Poinformowany jest pan, który odławia psy do schroniska, w Dłużynie wisi plakat, ona zresztą ma czipa, a kierownik zawsze sprawdza psiaki i jak nie ma w bazie psa to prowadzi swoje dochodzenia. Każdy telefon jest sprawdzany. Mam nowy wykaz czipów - nie ma w schronisku Mandolinka, Felka i Pikusia, zaraz je pościągam z ogłoszeń. Kasiu mnie pasuje, ma być teraz odwilż i w czwartek około 3-4 stopni, spłynie wszystko:) Banerek zrobiła dobra dusza, ale jest superowy, naprawdę mnei się podoba - na nim Graf i Adela. Quote
Poker Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 dziękuję za informacje.Z tego wynika,że zrobili bardzo dużo i pozoastaje czekać ,aż głód ją wygoni do ludzi i ktoś da znać.Ja proponowałam im jeszcze rozdawanie ulotek ludziom , do ręki, bo to najlepiej działa. Quote
magda z. Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Beata w teraz Sylwestra znalazła po poł roku swoją kotkę - po powodzi już różnie sie myślało. Trzymam kciuki, oby się udało. astridq jak juz będziesz miała tego zbój u siebie to rzuć foty i tekst do ogłoszeń z danymi, pomogę z ogłoszeniami, abyś sama nie ostała się z tym ancymonem, młody labek szybko powinien znaleźć dom. Daj znać jak tez sytuacja z tym dorosłym. Quote
magda z. Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 przymuszona ciekawością odnalazłam - tylko się głośno śmiać nie wolno....;) Zimowa aura tylko przygnębiła ogólny widok naszego pustkowia [URL]http://www.luzyce.info/index.php/zgorzelec/2949-zobacz-jak-cierpi-przez-nas.html[/URL] [SIZE=1]zaraz i tak nas pewnie ukamieniują za tego Elvisa, bo poszedł do starszej osoby i jescze chorej, a opieka córek nie wystarczy:evil_lol: a mój Bismarck wzięty przed świętami - Gosia uważaj na oskarżenia, ze psa na prezent wydałaś:evil_lol: [SIZE=2]żeby jescze adopcji było więcej, ale koniec roku nam się udał z tymi artykułami, tv, żeby jescze te nasze hotelowce porozganiać do domów.[/SIZE] [/SIZE] Quote
lolka Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 [quote name='Poker']co jeszcze można zrobić?? Serce mi mało nie pęknie. Żeby to jeszcze lato było. Jeżeli możesz , to pomyśl czy da się coś jeszcze zdziałąć.Może zadzwoń do nich i dopytaj, lepiej rozmawiać z panem , bo pani chyba faktycznie zakręcona. To była jedna z trudniejszych adopcji, byliśmy tacy szczęśliwi ,że domek super, a tu po tylu miesiącach sunie wybrała wolność.[/QUOTE] kurcze naprawdę nie wiem gdzie jej jeszcze szukac.......tam była nawet opcja wynajecia psów tropiąco/szukających ale bez krwi lub wydzieliny suni nie było szans na złapanie jej tropu jedyne co mi jeszcze przychodzi na myśl to sprawdzenie schroniska w czechach, ono gdzieś tu jest, niedaleko bogatyni ..............., musze pogrzebac i na mapie sprawdzić Quote
Edi100 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Dostałam z Tesco na email:[URL]http://www.tesco.pl/schroniska/index.php[/URL] Jest głosowanie, żeby schroniska dostały karmę. Głosujmy Quote
lolka Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 [quote name='Edi100']Dostałam z Tesco na email:[URL]http://www.tesco.pl/schroniska/index.php[/URL] Jest głosowanie, żeby schroniska dostały karmę. Głosujmy[/QUOTE] dzięki wielkie....ja już zagłosowałam :), choć przy naszej skromnej garstce ciężko będzie się przebić Quote
magda z. Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 [quote name='lolka']dzięki wielkie....ja już zagłosowałam :), choć przy naszej skromnej garstce ciężko będzie się przebić[/QUOTE] nooo, zwłaszcza, że lista długa... Quote
Shawnee Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Hey, czy u was albo w schronu jest jakis colli co szuka domka? Mam mijesce. Quote
astridq Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Mam laba-zwie się Woker! Mały cynamonowy szatan!! Na labach ma mieć wizytę przedadopcyjną więc może nie trzeba będzie ogłoszeń ale jutro siądę i coś sklece bo dzisiaj padam. Byliśmy u weta u dr Zaręby, on ma taką fajną asystentkę z Bogatyni. Skojarzyła Wokera i właściciela ponoć to już 3 czy 4 szczeniak u niego... Sama nie wiem co myśleć bo wydawał się bardzo przejęty i troskliwy. Nie wiem... Quote
magda z. Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 [quote name='Shawnee']Hey, czy u was albo w schronu jest jakis colli co szuka domka? Mam mijesce.[/QUOTE] ja nic nie wiem, ta suczka co była to pojechała przed świętami. Jak Kasia jutro będzie mogła to się wybierzemy i sprawdzimy, mamy też zamówienie od dziewczyn od rottków na sprawdzenie stanu. Na filmie jest biała suczka kudłata, ona ma rok, ładniutka - też by trzeba było się wokół niej zakręcić. Teraz skończył mi isę bazarek na sterylki, nie wiem ile dokładnie spłynie, ale może się udałoby ją wyciąć jescze. Dzięki za głosy, ja zaraz idę pospamowac na maila znajomym:) Quote
dorota k. Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 [quote name='Edi100']Dostałam z Tesco na email:[URL]http://www.tesco.pl/schroniska/index.php[/URL] Jest głosowanie, żeby schroniska dostały karmę. Głosujmy[/QUOTE] Chciałam kliknąć ale się nie otwiera:shake: Wkleiłabym też na bolesławiecki wątek. Quote
magda z. Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 [quote name='dorota k.']Chciałam kliknąć ale się nie otwiera:shake: Wkleiłabym też na bolesławiecki wątek.[/QUOTE] no właśnie ja też ma problem.... podsyłałam nawet do kilku osób i też lipa.... Dzięki za reklamę, ja na bolca wrzuciłam, do tematu nakarm psa, który powstał na okoliczność szerloka Quote
magda z. Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 [quote name='dorota k.']Będę próbowała, a jak już zadziała to wkleję.[/QUOTE] dzięki wielkie - pewnie i tak duże miasta będą w czołówce, ale próbować warto Quote
dorota k. Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Będę próbowała, a jak już zadziała to wkleję. Quote
kasia310 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Niestety z wyjazdu nici:( moje auto odmówiło wczoraj posłuszeństwa, stoi w warsztacie.... Nowe czipy dostałam też od kierownika, a po Mandolinka przyjechali ludzie, którzy dzwonili do mnie z ogłoszenia Madzia:) strasznie szkoda tej suni z Bogatyni:( trzeba mieć oczy i uszy szeroko otwarte...bidulka Mam nadzieje, że już nie będzie takiego śniegu to jak tylko moje auto bedzie na chodzie to jedziemy do schroo. Quote
kasiunia1 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Tak sobie myslę, że może do schroo w piątek jechać....nie wiem tylko jak dojazd wygląda...może zadzwonie jutro do schroniska i zapytam jak się ma sprawa.. Madzia jechałabys ewentualnie? To jeszcze nie jest pewne, ale bardzo bym chciała jechać, tęskno mi już bardzo do naszych bidaków... Borysek cudnie:multi:[/QUOTE] Ja się chciałabym wprosić na wyjazd do schroniska jutro. Tylko chciałabym dzisiaj dostać odpowiedź bo musze sprawdzić rozkład busów do kościelnika żeby panią nie fatygować już do Leśnej bo aż nie wypada;) i wogóle chaciałabym jeszcze kupić jakieś makarony albo karme jak już tam jadę więc prosiłabym o szybką odpowiedź Quote
kasiunia1 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 oooo:-(to moją poprzednią wiadomośc eliminuje bo już nieaktualna. Pani Kasia mnie wyprzedziła o kilka minut. Wielka szkoda :-( Jak to mówią: złośliwość rzeczy martwych! :eviltong: Quote
magda z. Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 to poczekamy, fajnie, że Mandolinkowi się udało:) teraz poogłaszam trochę innych i porozwijam się na legnickim portalu. Quote
Recommended Posts