Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

dziewczyny w okolicach Leśnej też nie mają kolorowo, u Beaty prad był cały czas, ewakuowała psy na posesji na przeciwko - własciciel nie miał już jak dojechać - pracownik i sąsiad wzięli po jednym na przetrzymanie. Dom u S. tez jescze stoi, chociaz po sasiedzku zniosło jeden

Posted

No na witce zapory już nie ma.... masakra ;/ a w zgorzelcu fala ma być koło 22-23... A z bogatyni to z tego co pokazują mało co zostało ;/ Tak własnie sie martwiłam co tam z hotelikiem u Marka .

Posted

nic nie wiemy, ale pewnie jakby było źle to by kierownik dał znać lub Mariola. Mnie własnie mutter powiedziała, ze woda może dojść do Pieńska, schroniska jest jescze dalej w stronę b-ca, teren raczej taki płaski, nic szczególnego, cieków wodnych raczej nie ma większych. P. Kazik mieszka zaraz przy schronie, więc alarm by pewnie był w razie W.
Pisała do mnie amikat w razie potzreby pomogą z SOS - wielkie dzięki za pamięć

Lolka bez prądu, Kasia pewnie też, Beata miała jeszcze około 17. Lolce popłynał sklep i połowa towaru oraz samochód, Kasi raczej mocno nie zalało, Beata też w miarę ok. Nie wiem jak u ZuziaM, bo ona jest niżej od dziewczyn w sensie położenia terenu, na tvp info pisali że Lubań zalany, a to niedaleko, 2 wioski lub 3 dalej;/ Nie wiadomo co u astridq, bo ona mieszka w Zawidowie, a tam tez masakra była. Fioneczka, bla i Olutka sa ze zgorzelca, wiem, ze fioneczka na 4 piętrze, ale nie wiem jak z dziewczynami. W b-cu wszystko na górce, do mnie i Doroty to chyba fala 15 metrowa musiała by iść, aby dojść, mamy duże przewyższenia w mieście.

Posted

[quote name='Sankja']dziewczyny. trzymamy za Was kciuki! za Was i za psiaki :([/QUOTE]
Dzięki, oby szybko przeleciało - ta woda nie powinna długo stać, bo ma duży pęd, ale jest brudna - lolka mi opowiadala, jak czyściła sklep, w b-cu tylko mżawka już od kilku godzin, ale w górach moze dalej padać...

Posted

Stan na dziś - najgorzej jest w Bogatyni, Beata tam była rano, mówi, ze jutro na spokojnie można sytuację zacząć ogarniać, bpo dzisiaj ludzie chodzą jak otepieni. Dała tylko jednej znajomej puszki dla kotów, bo z 8 5 przeżyło. W Opolnie już ok, ona nie musiała psa z kojca do domu przenosić. ZuziaM spokojnie, Kasia tylko biuro miała zalane, lolka sprząta sklep i wyrzuca większość rzeczy, niestety popłynęły jej też fanty na bazarek, więc musimy restrykcyjnie podejść do spraw finansowych i pilnować salda.
Jak Beata jutro ogarnie mniej więcej sytuację to będzie pomagała z dystrybucją papu dla zwierzaków - wszelka pomoc się przyda, ona jest w TOZ'ie, może brać faktury i wszystko rozliczać. Na razie to za bardzo nie wiadomo co i komu, kto zwierzaki jescze ma, a kto stracił. Psy z jej dt moga pojechac do schroniska, zobaczy jak się sytuacja rozwinie na miejscu, na razie pomimo opadu wody nie może tam dojechać. Większość zalanych domów to biedna część miasta, część osób pospuszczała psy i puściła luzem, za jakiś czas można sie spodziewać przypływu do schronu odłowionych psiaków
Jej telefon 660 795 327

Posted

Fundacja SOS będzie organizować zbiórkę dla psów z Bogatyni i okolic, w maju robili dla innego miasta, Anetka juz ma kontakt z Beatą - wielkie dzięki, bo teraz o zwierzakach myśli się tam najmniej...

info będzie na stronie, jak się dograją sprawy formalne
[url]http://www.fundacjasosdlazwierzat.org/fundacja,1.html[/url]

Posted

[quote name='ANETTTA']trzymajcie sie i piszcie co potrzeba ..[/QUOTE]
dzięki, schronisko w porządku, najgorzej z psami ludzi, bo czekają na to co w darach przyjedzie, Beata była zawieźć jedzenie tymczasom i musiała odmawiać innym ludziom, którzy chcieli karmę, bo nie dała rady;/ wszystko na bieżąco w wątku podanym wyżej - tam będzie o całej akcji, w razie pytań co jest potrzebne w tamtym wątku jest telefon do SOS i Beaty, która jest na miejscu.

Posted

Własnie dzwoniła lolka, w Leśnej i okolicach też masakra, nie ma nic dla zwierząt. Bardzo proszę w ogłaszaniu, ze potrzeba tam siana, karmy dla zwierzat gospodarskich, psów i kotów. Lolka już zgłosiła się tam jako wolontariusz - 601 079 807, jest w kontakcie z policją. Trzeba to poroznosić po lokalnych forach na cito

Posted

No hej. Tutaj Beata i Sławek B z Bogatyni. Współpracujemy z Magdą Z i Lolką. Bardzo potrzebna jest karma dla psów i kotów ( na CITO!!!) poszkodowanych w wyniku powodzi. Potrzeby przerastają nasze dotychczasowe możliwości. Szukamy domów dla ponad 20 kotów w wieku od 2 do 4 miesięcy uratowanych z powodzi. W Bogatyni i okolicach jest pełno wałęsających się głodnych psiaków i kotów. Władze naszego miasta przewidują pomoc dla ludzi nie myśląc o zwierzętach. Ludzie, którzy uratowali swoje zwierzęta nie mają czegokolwiek, aby je nakarmić. DRAMAT!!!! Kontakt telefoniczny: 660 795 327

Posted

Propozycja przesyłki darów od Fioneczki - mieszka w Zgorzelcu i może do Beaty dowieźć do Bogatyni

[B]odnośnie paczek z Polski to mam pomysł

firma w której pracuję ma podpisaną umowę z Kolporterem - paczka do 30 kg o wymiarach których trzy boki nie przekraczają 210 cm to koszt ok 19 zł
z tym że paczki musiałyby trafić do mnie do firmy a dopiero ja zawiozłabym je do Bogatyni znaczy do Beaty i Sławka bo taki jest chyba plan

jesli to dobrre rozwiązanie to możemy tak zrobić

dowiadywałam się ostatnio jakie są ceny przesyłek w innych firmach ... najtaniej to 50 zł, wiekszość firm kurierskich nie współpracuje z osobami prywatnymi

Edit : wyglądałoby to mniej więcej tak
podałabym adres str na której składa się zamówienie
osoby chętne do wysłania paczki musiały by złożyć zamówienie podając adres doręczenia do miejsca w którym pracuję / na moje konto wysłać kwotę za paczkę żebym mogła później za nie wszystkie zapłacić
ja zebrane paczki zawiozę osobiście do Beaty (nieodpłatnie, tylko w ten sposób póki co mogę pomóc)
na wątku wstawiłabym rozliczenie z transportu przesyłek (szef zadeklarował że część płatności za paczki może wziąć na siebie, tak więc jakaś suma by została z pieniędzy przelanych na płatność)
można by przekazać te pieniądze na karmę dla psów np

[/B][COLOR=Red][U][B]wyglądało by to jednak tak[/B][/U]

osoba chętna do wysłania paczki "przeze mnie" musiałaby złożyć zamówienie jednak na mój adres mailowy (nie przez str firmy)
informacje w mailu:
1. Osoba nadająca
2. przybliżona waga (paczki do 30 kg mają cenę ok 19 zł cięższe są dużo droższe)
3. Paczka musi mieścić się w wymiarach 210 cm (dodajemy trzy boki) powyżej cena wzrazta bo gabaryt sobie liczą
4, kiedy paczka będzie gotowa do odbioru
5. co znajduje się w paczce : art. spozywcze, art przemysłowe, odzież

na paczce adres nadawcy i odbiorcy (moja firma)

w mailu zwrotnym podam adres firmy i nr konta do wpłaty za przesyłkę

mój adres mailowy [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/COLOR]

Posted

Sms od Magdy : " Aga ma taką rodzinę która śpi na sianie ze zwierzętami. Potrzeba wszystkiego, napisz prosze bo ja nie moge. Jak masz stare ręczniki, koce, talerze - wszystko..."

Posted

Wczoraj pojechały pierwsze 2 psy z Bogatyni do schroniska, w punkcie są kolejne, po mieście wałęsa już juz trochę. Kierownik przekazał tez 150 kg karmy, rozeszło się błyskawicznie, jutro lub w piatek przyjedzie transport od Fundacji SOS, dzisiaj kochana fioneczka leci z Mariolą z zapasem do Beaty.

Posted

[quote name='fioneczka']jedziemy z Mariolą do Beatki dzisiaj ok 19
będę miała ok 140 kg karmy i Mariola coś tez od siebie[/QUOTE]

:loveu::loveu::loveu:dzięki kochana za pomoc, ja poogłaszałam też kociaki od Beaty, może ktoś coś zechce, jest juz ponad 20...

z bazarku mojego starego
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/188798-Ubrania-letnie-H-amp-M-i-inne-marki-na-MI%C5%9Bk%C4%99-i-D%C5%82u%C5%BCyn%C4%99-15.07-22-00?p=15004528#post15004528[/URL]
przesyłam 51,90, czyli 52 na Miśkę, to już dawno obiecana kasa dla niej, a ja rozliczę później jescze dwa z zabawkami dla psów

razem - [B]174,50[/B]

z tych pieniędzy wydałam już na podróż sznaucerki Beki z dłużyńskiego schroniska [B]71 zł[/B], rozliczenie w linku
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/189158-Bia%C5%82a-sznaucerka-miniaturka-oddana-do-schroniska-Ma-DOM-%29%29%29%29?p=15172827&viewfull=1#post15172827"]http://www.dogomania.pl/threads/1891...1#post15172827[/URL]

oraz zakupiłam 20 kg karmy dla psów i 2kg dla kotów karmy dla lolki(dokarmia psy i koty popowodziowe w Leśnej) za [B]58,97[/B]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/190575-Rusza-zbi%C3%B3rka-na-karm%C4%99-i-pomoc-dla-ps%C3%B3w-z-powodzi-z-Bogatyni-i-Zgorzelca-oraz-Le%C5%9Bnej"]http://www.dogomania.pl/threads/1905...az-Le%C5%9Bnej[/URL]

[COLOR=Red]zostało więc z bazarku -[B] 44,53[/B][/COLOR]