patch75 Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 jutro jedzie transport z Tczewa do Krakowa, Nowego Targu i moze Orzechowic/rzeszowa, ale jada tez inne psy i nie wiem, czy Detox sie nadaje do transportu z innymi psiakami:shake: nei znam go, ale tylko informuje o mozliwosci, no i nie wiadomo, jak by sie zachowywal w podrozy, nie chce ludzi jadacych narazac na jakies nieprzyjemnosci, mzoe sie myle-co myslicie?transport wyjezdza jutro Quote
rewir Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 zależy jak blisko miałby być z innymi psami. Z tego co mi się wiadomo, to w stosunku do innych psów jest bardzo agresywny. Quote
natalia_aa Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 orzemek75 napisał(a):jeśli chodzi o schronisko to wydaje mi sie ze nie powinno być problemu z wydaniem DETOXA. tu i tak był by uśpiony a tak ma szanse. a to dużo. jeżeli ja podpisuje i biorę go na własna odpowiedzialność to chyba wydadzą Czy Asia jest wogole poinformowana Przemku przez Ciebie o tym, ze jest taka mozliwosc, ze pies pojedzie do Czestochowy? Czy jak zwykle dowie sie o tym od corki, albo wcale... To wcale nie funkcjonuje w ten sposob, ze "skoro podpisuje to mi go wydadza". Oni odpowiadaja za zycie psa i ludzi, wiec to nie jest ot tak se, agresywnych osobnikow sie nie wydaje do adopcji, tu sytuacja jest troche inna, nie mniej jednak, uwazam, ze najpierw powinnienes porozmawiac z Asia a nie zaczynac od srodka. PS: Pytania Mosii byly bardzo trafne, ja tez usiłowalam juz kiedys uzyskac na nie odpowiedzi, ale wtedy bylam ta "beee" . I jak najbardziej kierowane sa do wlasciwej osoby, ktora powinna tak owe info posiadac, jesli chce wyciagnac Detoxa ze schroniska. Quote
natalia_aa Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 patch75 napisał(a):jutro jedzie transport z Tczewa do Krakowa, Nowego Targu i moze Orzechowic/rzeszowa, ale jada tez inne psy i nie wiem, czy Detox sie nadaje do transportu z innymi psiakami:shake: nei znam go, ale tylko informuje o mozliwosci, no i nie wiadomo, jak by sie zachowywal w podrozy, nie chce ludzi jadacych narazac na jakies nieprzyjemnosci, mzoe sie myle-co myslicie?transport wyjezdza jutro Uwazam ze to nie jest dobry pomysl. Pies, ktory wykazal agresje w stosunku do czlowieka, jest agresywny w stosunku do innych psow nie moze jechac z czworonogami taki kawal drogi. Niestety nikt tego psa tak na prawde nie zna. Jak dla mnie to jest ryzykowne. Quote
patch75 Posted May 16, 2008 Posted May 16, 2008 Dlatego Pytam, Aby Sie Upewnic I Informuje O Transporcie, Zeby Byc Do Konca Pewnym, Ze Nic Z Tego Nie Wyjdzie Quote
orzemek75 Posted May 17, 2008 Author Posted May 17, 2008 będę albo o 11 albo o 13. ale na pewno przyjadę. Quote
orzemek75 Posted May 17, 2008 Author Posted May 17, 2008 szukam także możliwości zrobienia vlepek z Detoxem i innymi pieskami. czy ktoś zna strony internetowe firm które się tym zajmują. chcę też zaznaczyć że działam jak we mgle bo pierwszy raz wziąłem sie za taką akcję. i pewnie ostatni. do tego mam problemy z zalogowaniem się na dogomanie. muszę też powiedzieć że ze strony miłośników i przyjaciół zwierząt spodziewałem się większej pomocy i wrażliwości nawet jeśli chodzi o psy agresywne. szukam transportu w razie możliwości przewiezienia Detoxa do Mossi. Quote
orzemek75 Posted May 17, 2008 Author Posted May 17, 2008 czy na bazarku muszę podać numer konta bankowego czy na innych zasadach odbywa się sprzedaż. chcę wystawić znaczki pocztowe mam ich dużo. poradźcie. Quote
natalia_aa Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 orzemek75 napisał(a):czy na bazarku muszę podać numer konta bankowego czy na innych zasadach odbywa się sprzedaż. chcę wystawić znaczki pocztowe mam ich dużo. poradźcie. Możesz podać swój prywatny numer konta, ale później dobrze by było podać rozliczenie czyli listę osób które i ile wpłaciły, jaka łączna suma się uzbierała. Quote
rewir Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Przemek, ale czy Pani Asia jest poinformowana o tym wszystkim? O tym, że chcesz psa zawieźć gdzieś tam, na południe Polski? O tym, że tak ambitnie działasz? Wszystko fajnie, tylko, że jakoś nie bardzo powinieneś to robić na własną rękę, bez konsultacji z osobami, które są za psa odpowiedzialne. Quote
orzemek75 Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 witam. tak pani Asia jest poinformowana i z tego co zrozumiałem bo pieski szczekały jak rozmawiałem z panią Asią będzie można Detoxa zabrać i zawieźć do Częstochowy. Widziałem dzisiaj Detoxa, nie byłem z nim na spacerze ale był poza kojcem, głaskałem i bardzo się cieszył. Fakt jest agresywny do innych psów ale inne psy , spora ilość nawet tych małych siedząc w kojcach też są agresywne na inne psy które są po za kojcem. ale tak działają kojce na psy we wszystkich schroniskach. szkoda że nikt sie ze mną nie spotkał w schronisku i nie poszedł ze mną i pieskami na spacer. a tak na to liczyłem. ja nie gryzę, nie musicie się mnie obawiać. a przecież mamy wspólny cel. mam nadzieje że następnym razem umówimy się już konkretnie. jak się uda to mam nadzieję ze w następną majówkę. pozdrawiam. :-)) Quote
basia0607 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 orzemek75 napisał(a):witam. tak pani Asia jest poinformowana i z tego co zrozumiałem bo pieski szczekały jak rozmawiałem z panią Asią będzie można Detoxa zabrać i zawieźć do Częstochowy. Widziałem dzisiaj Detoxa, nie byłem z nim na spacerze ale był poza kojcem, głaskałem i bardzo się cieszył. Fakt jest agresywny do innych psów ale inne psy , spora ilość nawet tych małych siedząc w kojcach też są agresywne na inne psy które są po za kojcem. ale tak działają kojce na psy we wszystkich schroniskach. szkoda że nikt sie ze mną nie spotkał w schronisku i nie poszedł ze mną i pieskami na spacer. a tak na to liczyłem. ja nie gryzę, nie musicie się mnie obawiać. a przecież mamy wspólny cel. mam nadzieje że następnym razem umówimy się już konkretnie. jak się uda to mam nadzieję ze w następną majówkę. pozdrawiam. :-)) Też czekalam na konfrontację ! działa wytoczone ale nie wystrzeliły a szkoda .;) Quote
rewir Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 orzemek75 napisał(a):witam. tak pani Asia jest poinformowana i z tego co zrozumiałem bo pieski szczekały jak rozmawiałem z panią Asią będzie można Detoxa zabrać i zawieźć do Częstochowy. Widziałem dzisiaj Detoxa, nie byłem z nim na spacerze ale był poza kojcem, głaskałem i bardzo się cieszył. Fakt jest agresywny do innych psów ale inne psy , spora ilość nawet tych małych siedząc w kojcach też są agresywne na inne psy które są po za kojcem. ale tak działają kojce na psy we wszystkich schroniskach. szkoda że nikt sie ze mną nie spotkał w schronisku i nie poszedł ze mną i pieskami na spacer. a tak na to liczyłem. ja nie gryzę, nie musicie się mnie obawiać. a przecież mamy wspólny cel. mam nadzieje że następnym razem umówimy się już konkretnie. jak się uda to mam nadzieję ze w następną majówkę. pozdrawiam. :-)) No ja przepraszam bardzo, to do mnie było? Wybacz, że nie byłam w stanie dostosować swoich planów do godziny wyznaczonej przez Ciebie. A te małe psy, które siedzą w kojcach i szczekają na inne to po prostu z zazdrości, też chciałyby być poza nim, to nie musi od razu świadczyć o agresywności. Przemku, jak możesz to na pw, [bo tutaj coś takiego jest, nie? ;)] - wymienimy się komórkami, wtedy łatwiej będzie się jakoś spotkać w schronisku. Quote
orzemek75 Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 chcę zaznaczy że Detox po za kojcem był spokojny i chciał się bawić.. Muszę nawet przyznać ze na jego mordce było widać uśmiech. choć może mam po prostu fioła. rewir podam Ci swój numer tu na forum. może jeszcze ktoś będzie chciał do mnie zadzwonić w sprawie Detoxa lub innego pieska. więc: 608-514-004. Jak jestem w pracy nie odbieram bo nie mam telefonu przy sobie. Ale zawsze oddzwaniam. więc rewir wyślij mi sms-a z numerem swoim i będziemy wtedy w lepszym kontakcie. a ja postaram się za tydzień też przyjechać . więc może uda się spotkać. pozdrawiam. Quote
Diuna B. Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Do góry Detox-pewnie wcale nie jesteś taki zły jak o tobie mówią.Mało to kundelków w schronisków łapsnęło kogoś za rękę,no ale ty jesteś niestety amstaffem. Quote
karolina1 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Tak więc dzisiaj Detox został zaszepiony.Po zaglądnieciu w pysk okazało się że pies ma już ponad 7 lat!!! Był duży problem zaglądnąć mu w pysk musiał być w kagańcu do samego sprawdzienia zębów potrzeba było 3 osób.Detox znowu się rzucał gdyby nie kaganiec pokiereszował by p. doktor i kierowniczke. Sama p. doktor powiedziała, że taki pies nienadaje się do adopcji.. niby milutki..tere fere ale jak mu się coś nie spodoba to atakuje i to z dużym zażarciem. Quote
Tengusia Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 http://www.youtube.com/watch?v=-p26GbsgCbU Detox znalazl swoje miejsce w moim filmiku ;) Quote
natalia_aa Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Co dalej? Przemku rozmawiales z Asia o tym ,co działo sie podczas szczepienia, o wieku psa... ? Bo z tego co sie orietnuje Asia juz zwatpila w slsuznosc wydania Detoxa ze schroniska, obawia sie o ludzkie zycie i zdrowie. Nawet jesli go wycagniesz to trzeba sie liczyc z tym, ze po 7 letniego psa z problemami nie bedzie koeljek, powiedzialabym nawet, ze szanse na adopcje sa naprawde nikłe, patrzac na to ile mlodych psow czeka na dom miesiacami. Co wtedy? Oplacanie hotelu do konca jego zycia? Quote
Fenris Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Byłem wczoraj z Krzychem w Tczewie. W poniedziałek minęły 2 tygodnie przedłużonego czasu. To nie może tak być, by ludzie się bali psa, w pracy. By tylko jeden pracownik sobie z nim radził - ciężką ręką, lub kierowniczka - sposobami na wciąganie do boksu, przeciągając przez kraty smycz itd. wariując i siłując się z warczącym i gotowym do ataku psem. Pies jest typowym dominantem, któremu nikt nigdy nie pokazał, że może być inaczej niż jemu się podoba i jedyna forma perswazji jaka na niego działa to siła. Duża. Pies w każdej chwili stara się postawić na swoim, a nie jest to szczylek, by mu całe jego dotychczasowe życie wybić z głowy i ustawić od nowa. Pies reaguje agresją na każdą rzecz nie po jego myśli, przy szczepieniu gdyby nie kaganiec, toby wszystkich zeżarł. Nawet tego pracownika, którego toleruje. Pies rzuca się do obcych ludzi na spacerze ... więc i owszem, jak z nim wychodzisz to cieszy do Ciebie morde, ogólnie do każdego co podchodzi do krat cieszy morde, byleby zrobić po jego myśli i go stamtąd zabrać. Gdy otrzyma co chciał humorek może mu się w każdej chwili zmienić. Widziałeś kiedyś co pies może zrobić człowiekowi? Powiedz ile jeszcze czasu tak ma być? Znalazłeś odpowiedzialną osobę, skłonną wziąść agresywnego psa i go ustawiać, ryzykując zdrowiem swoim oraz otoczenia? A co jeśli nawet, to przez ile czasu? Kasa na drzewach nie rośnie. Asia nie może przedłużać jego pobytu w nieskończoność, pies stwarza zagrożenie, a ty swoje wyższe idee zostaw dla siebie, tu jest rzeczywistość. Obydwoje weci, (a dr Malec szczególnie) są za natychmiastowym uśpieniem psa. Więc co dotychczas zrobiłeś i jaka jest wizja możliwości na czas najbliższy? ... inaczej zostanie mu wyznaczony termin, bo poza rzucaniem słów na wiatr nie zrobiłeś wiele. Na dodatek cały czas robisz wszystko za plecami Asi, a nowinek dowiaduje się ona od córki poprzez dogomanię! Jesteś człowiekiem nieodpowiedzialnym, przez Ciebie może komuś stać się krzywda! I kto wtedy za to odpowie? Czekamy na jakieś realne przedsięwzięcia i działanie, a nie mrzonki! :angryy: Quote
natalia_aa Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Dzieki Fenris. Nic dodac nic ująć. Czekamy na konkretne decyzje Przemka. Schronisko idzie Ci na rękę, jeśli masz możliwości to zrób coś z tym psem, jeśli nie to daj Asi w końcu podjąć decyzję o eutanazji Detoxa, która i tak jest dla niej trudna, a nie igrasz z ludzkim życiem. Oni codziennie zmagają się z tym psem, czekając na konkretny ruch z Twojej strony, będąc na ich miejscu chyba dłużej bym nie czekała... PS: Mogliście mi dać znać z Krzychem, że jedziecie, miałam wolne to też bym pojechała, bo sama, mimo, że już tam byłam to tam nie trafię. Quote
Hania:) Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Tego psa należy uśpić. To jest okropne, co niektórzy robia. Szukają domu dla agresywnego psa, manipulując przy tym uczuciami ("nikt nie dał mu szansy" "biedaczek" itd). To jest niebezpieczny pies. Jak chcecie go oddać -oddajcie w ręce np. behawiorysty, albo człowieka, BARDZO DOŚWIADCZONEGO, a nie ogłaszajcie NA PUBLICZNYM FORUM NA BOGA> JEsli stanie się tragedia, jesli pies kogoś zagryzie, zerwie sie np ze smyczy, zagryzie dziecko? kto za to odpowie? Brak słów. Owszem, dajcie szansę innym psom. A temu nalezy się juz odpoczynek. Tak byłoby lepiej dla niego. Matko kochana, no brak słów. Quote
natalia_aa Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Haniu my o tym wiemy, ja byłam za uspieniem tego psa od poczatku, kilka osob, ktore widizaly go w akcji tez, ale zawsze znajda sie tacy, ktorze na sile ryzykujac ludzkie zycie i zdrowie beda chcialy pokazac jacy to sa dorbzy, bo uratuja psa przed uspieniem. Uratowac to jedno, ale zrobic cos z tym psem i znalezc mu dom to drugie :roll: Ja np nie wyobrazam sobie nawet po rzetelnej obserwacji Mosii, dac tego psa do adopcji, po prostu nie wzielabym takiej odpowiedzialnosci na siebie... Ufam Asi i uwierzcie dla niej zadna przyjemnoscia jest decydowanie o uspieniu psa... Jednak Przemek sie uparl, oglosil psa na dogo, na allegro za plecami kierowniczki, wiec ta zgodzila sie, na danie psu szansy, dala na to Przemkowi 2 tyg, ktore juz minely... Nie chce wiec za plecami uspic "Przemkowi" psa, by rozpetaly sie afery i klotnie, jakie to schronisko w Tczewie jest "bee" bo psy usypia. Czeka wiec jeszcze kilka dni na odzew ze strony Przemka, a po tym czasie podejmie jak dla mnie jednyna sluszna decyzje. Quote
rewir Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Fenris - piękne podsumowanie, nic więcej nie trzeba tu dodawać. Przemku, puste słowa na forum i allegro - wielkim tutaj jesteś bohaterem, który ratuje psa, a Schronisko jest mordercami, i zabija niewinne zwierzęta. Ludzie... Skoro się za to zabierałeś, to proszę - zrobiłeś coś w ciągu dwóch tygodni, które dostałeś oprócz rozpętania afery internetowej? Pies żyje, masz czas, co robisz teraz? Słuchamy wszyscy, tylko że ten czas już się kończy. A Ty oprócz szumu NIC nie zrobiłeś, świetna postawa BOHATERZE. Quote
Recommended Posts