Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Bewarka']Teraz Gin najbardziej mi się podoba :loveu: niby zwykła, krótka fryzurka a wygląda dosyć niecodziennie... :)[/QUOTE]

Mnie właśnie coraz bardziej się podoba i to chyba najpraktyczniejsza wersja :). Do ogona przyczepiają jej się co prawda różne rzeczy, ale nie mogę jej go pozbawić, za długo czekałam, żeby tak obrósł :lol:.

Posted

[quote name='Kashdog']Super zdjęcia :loveu::loveu:Kurcze, musimy kiedyś do Was na jakiś spacer przyjechać :diabloti:[/QUOTE]

Dziękuje :).
To jest bardzo dobry pomysł :cool3:.

Jutro chyba też jedziemy na spacerek do Wawy, więc trzymać kciuki za ładną pogodę, to będzie jakaś fotorelacja :evil_lol:.

Posted

[quote name='Illusion']
Jutro chyba też jedziemy na spacerek do Wawy, więc trzymać kciuki za ładną pogodę, to będzie jakaś fotorelacja :evil_lol:.[/QUOTE]
Ja trzymam! :D

Posted

Cudne niunie. :)
Tośka na niektóych fotkach przypomina mi borderka. ;)
A Gin b. pasuje nowa fryzurka. A ten ogon śmiesznie+fajnie wygląda. :)

Nie pasują jej stojące ucholki. :D

Posted

a ja sama nie wiem, z czupryną była strasznie fajna, taka urocza :loveu:
ale teraz wygląda równie cudownie, i w każdym wydaniu jest oryginalna ;)
http://i678.photobucket.com/albums/vv147/RaspberryCookie/GinandRico/IMG_3669.jpg matko jakie cudne :loveu:
http://i678.photobucket.com/albums/vv147/RaspberryCookie/GinandRico/IMG_3593.jpg i te uszy :loveu: cudowna jest, zakochałam się xD
a to małe z tyłu to Buzz Zuzi od szelcików ? też kochany :)

ile Tosia ma ?

Posted

[quote name='Avaloth']
a to małe z tyłu to Buzz Zuzi od szelcików ? też kochany :)

ile Tosia ma ?[/QUOTE]

To małe z tyłu to Rico (z AKI Line) ;).
Tosia ma ok. 5 lat.

Pusiakowa dobrze trzymała kciuki, ale chyba za krótko, bo słońce dość szybko zaszło, a ze spaceru wróciłam o 22 :lol:.
Mam zdjęcia, ale są tragiczne, bo było już ciemnawo, a obiektyw jakoś dziwnie mi się usyfił i dziwnie rozmazywał obiekty na zdjęciach :placz:. Kamila ma pewnie ładniejsze, więc bardzo na nią liczę :lol:.

Posted

[quote name='Illusion']
Pusiakowa dobrze trzymała kciuki, ale chyba za krótko, bo słońce dość szybko zaszło, a ze spaceru wróciłam o 22 :lol:.
Mam zdjęcia, ale są tragiczne, bo było już ciemnawo, a obiektyw jakoś dziwnie mi się usyfił i dziwnie rozmazywał obiekty na zdjęciach :placz:. Kamila ma pewnie ładniejsze, więc bardzo na nią liczę :lol:.
Znowu wszystko moja wina :shake: Ileż można kciuki trzymać? Już mnie bolały to puściłam :diabloti: .

http://img856.imageshack.us/img856/5559/img3735.jpg :loveu: :loveu:

Posted

Pamiętam, jak ze dwa czy trzy lata temu się zastanawiałam przez całe zawody obi jakiej maści jest Milky-Mysza, bo pierwszy raz w życiu widziałam takiego "dziwacznego" bordera :lol: Ale chyba kolor coraz bardziej popularny? ;) Rude bordery też mnie zaskoczyły ;)

Gin jest piękny z grzywką i bez - nawet sama nie wiem jak lepiej :loveu: A Tosiak jest chyba z charakteru trochę jak mój sucz ;)

Posted

[quote name='evel']Pamiętam, jak ze dwa czy trzy lata temu się zastanawiałam przez całe zawody obi jakiej maści jest Milky-Mysza, bo pierwszy raz w życiu widziałam takiego "dziwacznego" bordera :lol: Ale chyba kolor coraz bardziej popularny? ;) Rude bordery też mnie zaskoczyły ;)
[/QUOTE]

Tak, ostatnimi czasy wyszło sporo miotów z niebieskimi psami i wydaje mi się, że to wcale nie był przypadek...
Bordery mogą mieć masę różnych umaszczeń, ja lubię takie mocno nakrapiane, pręgusy też są fajne, sobolki, można wybierać i wybierać... :lol:

[quote name='evel']
Gin jest piękny z grzywką i bez - nawet sama nie wiem jak lepiej :loveu: A Tosiak jest chyba z charakteru trochę jak mój sucz ;-)[/QUOTE]

Tosia jest dziwna :evil_lol:. Na samym początku bała się praktycznie wszystkich psów, potem miała na nie kompletną zlewkę, chyba, że jakiś był namolny, no to wpierdziel :diabloti: (ale nie na takiej zasadzie, że od razu by zjadła, bardziej żeby postraszyć i pokazać, że sobie czegoś nie życzy), a teraz z większością nowych psów chce się przywitać, niektóre zaprasza do zabawy, ale tak "naprawdę" to bawi się tylko z Gin.

Posted

[quote name='Illusion']Tak, ostatnimi czasy wyszło sporo miotów z niebieskimi psami i wydaje mi się, że to wcale nie był przypadek...
Bordery mogą mieć masę różnych umaszczeń, ja lubię takie mocno nakrapiane, pręgusy też są fajne, sobolki, można wybierać i wybierać... :lol:[/quote]

Mnie rozwalają merlaki, chociaż sama gdybym miała mieć BC to bym chciała "łysego" workinga, kolor to raczej sprawa drugorzędna, bo one i tak wyglądają jak kundle, hahaha :lol:

[quote name='Illusion']
Tosia jest dziwna :evil_lol:. Na samym początku bała się praktycznie wszystkich psów, potem miała na nie kompletną zlewkę, chyba, że jakiś był namolny, no to wpierdziel :diabloti: (ale nie na takiej zasadzie, że od razu by zjadła, bardziej żeby postraszyć i pokazać, że sobie czegoś nie życzy), a teraz z większością nowych psów chce się przywitać, niektóre zaprasza do zabawy, ale tak "naprawdę" to bawi się tylko z Gin.[/QUOTE]

Ja ostatnio odkryłam, że jeżeli Zu idzie sobie najpierw na zapoznawczy spacer pod kontrolą (czyli moimi pomrukami o różnej tonacji jak przegina :diabloti:) z drugim psem, to później zazwyczaj jest w porządku - nawet zdarza jej się zaprosić do zabawy :cool3: jednak tak naprawdę bawi się tylko z borderami, głuptak :lol: Zastanawiam się jak to będzie z drugim psem, pewnie ciężko na początku :roll:

Posted

[quote name='evel']Mnie rozwalają merlaki, chociaż sama gdybym miała mieć BC to bym chciała "łysego" workinga, kolor to raczej sprawa drugorzędna, bo one i tak wyglądają jak kundle, hahaha :lol:
[/QUOTE]

Mi się podobają takie mocno "szczurowate" psy, a jak jest taki wybór maści, to czemu nie wybierać ;), ale nie jest to dla mnie priorytet w wyborze psa. (Ginny miała nie mieć białych znaczeń, ale suka bez białych znaczeń była zbyt spokojna, więc wolałam wziąć oszołoma ze znaczeniami :lol:).

[quote name='evel']
Ja ostatnio odkryłam, że jeżeli Zu idzie sobie najpierw na zapoznawczy spacer pod kontrolą (czyli moimi pomrukami o różnej tonacji jak przegina :diabloti:) z drugim psem, to później zazwyczaj jest w porządku - nawet zdarza jej się zaprosić do zabawy :cool3: jednak tak naprawdę bawi się tylko z borderami, głuptak :lol: Zastanawiam się jak to będzie z drugim psem, pewnie ciężko na początku :roll:[/QUOTE]

Tosia sama z siebie nie atakuje innych psów, "stopuję" ją na ogół wtedy, kiedy wiem, że jak inny pies odpowie, to Tosia może nie wyjść z tego w jednym kawałku, ona myśli, że jest potężnym ASTem, ale w rzeczywistości wiadomo :lol:.
Toś z kolei do zabawy zaprasza głównie szelciaki, ale rzadko coś z tego wynika, a ostatnio chyba jej się to trochę wygasiło, co mnie w sumie cieszy, bo na treningu nie robi mi zrywu, żeby przywitać się z szeltem. Za to większość dużych psów trzyma na dystans, bo boi się, że mogą zrobić jej krzywdę, ale jest jeden wyjątek, czyli pewna borderka, która nie pała miłością do innych psów, a razem z Tosią wąchają jednocześnie te same miejsca, idą spokojnie obok siebie ;).

A co do drugiego psa, to ja na początku też się bałam, bo Tosia to straszna zazdrośnica. Szczeniakowi nic nie robiła, tylko w razie potrzeby ostrzegała, a z czasem się do niej przyzwyczaiła, teraz to chyba dwie największe kumpele.