Kashdog Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 AAAAAAAAAA, jakie genialne kolory :loveu: Agilitująca Gin i Tosia :loveu: (a co do Tosi to nie za wysoko skacze?) Quote
Illusion Posted October 12, 2012 Author Posted October 12, 2012 [quote name='Agathee']Uwielbiam Twoje zdjęcia... http://img254.imageshack.us/img254/1881/img8777i.jpg skąd ten identyfikator? Bardzo mi miło! :) Jeśli pytasz o kostkę, to jest to QuickTag, a to różowe to taka przywieszka z informacją, że suk ma chipa ;). [quote name='Kashdog']AAAAAAAAAA, jakie genialne kolory :loveu: Agilitująca Gin i Tosia :loveu: (a co do Tosi to nie za wysoko skacze?) Dzięki! Jak już mówiłam, miały być trochę inne, ale te coraz bardziej mi się podobają :razz:. Jeśli chodzi Ci o wysokość hopki to była ustawiona na 30cm ;). Quote
gato Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Ginny Fetch :D Skąd macie ażurową piłkę? Szukałam po necie i nigdzie jej nie ma, z tego co wiem we Wrocławiu jest hurtownia które je ma ale of kors jest tylko stacjonarna :shake: . My też taką CHCEMY!!! Co do tunelu - nie wiem dokładnie czy to ten sam materiał, chociaż wydaje mi się że tak. Nasz był kupowany pod nazwą po prostu "kodura". Nie prześwituje, a mamy taki ciemniejszy niebieski (ale nie granatowy). Jak się trochę lepiej poczuję i będzie okazja to wstawię fotki tego naszego tunelu i materiału. Quote
Illusion Posted October 13, 2012 Author Posted October 13, 2012 [quote name='gato']Ginny Fetch :D Skąd macie ażurową piłkę? Szukałam po necie i nigdzie jej nie ma, z tego co wiem we Wrocławiu jest hurtownia które je ma ale of kors jest tylko stacjonarna :shake: . My też taką CHCEMY!!! Co do tunelu - nie wiem dokładnie czy to ten sam materiał, chociaż wydaje mi się że tak. Nasz był kupowany pod nazwą po prostu "kodura". Nie prześwituje, a mamy taki ciemniejszy niebieski (ale nie granatowy). Jak się trochę lepiej poczuję i będzie okazja to wstawię fotki tego naszego tunelu i materiału. Jeśli dobrze pamiętam to mamy ją z... Salzburga :evil_lol:. Znajoma przy okazji wystawy mi kupiła ;). Dziwne, że te piłki jeszcze nie pojawiły się u nas w Polsce, tak normalnie w sprzedaży, bo są naprawdę super, a inne zabawki tych producentów są jakoś sprzedawane. Ooo, no to ogarnę sobie co to za sklep i chyba zamówię kawałek :razz:. Quote
motyleqq Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 nie ma ich, bo są drogie jak na nasz piękny kraj. rozmawiałam z hurtownią będącą dystybutorem tej firmy i cóż... Quote
Illusion Posted October 13, 2012 Author Posted October 13, 2012 [quote name='motyleqq']nie ma ich, bo są drogie jak na nasz piękny kraj. rozmawiałam z hurtownią będącą dystybutorem tej firmy i cóż... Hmm... nie rozumiem za bardzo takiego wyjaśnienia. Jest trochę chętnych osób na takie piłki, więc wątpię, że zalegałyby w sklepach i wydaje mi się, że jeśli ludzie nie znaleźliby tańszych (a raczej by nie znaleźli, bo jak na razie za bardzo tych piłek u nas nie ma, a za przesyłkę zza granicy też trzeba trochę zapłacić), to cena nie miałaby dla nich dużego znaczenia. Jeśli mam kupić coś drogiego, ale wiem, że jest to naprawdę wytrzymałe, to się nie waham, mam tak choćby z dyskami. Frisbee i piłka ażurowa to najdroższe zabawki mojej suczy, ale nie żałuję ani jednej złotówki, jakie na nie przeznaczyłam ;). Zaraz wracam do fotek z lasu Quote
gato Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 E tam, w tej hurtowni we Wrocławiu kosztują podobno coś koło 20 zł, więc to nie jest jakiś majątek. Mi tam na psa pieniędzy nie szkoda, ona zabawek nie niszczy, więc jak coś kupię to wiem, że będę miała to na lata właściwie bez względu na trwałość tego czegoś. Jeśli się zniszczy przy Vedze, to znaczy, że musi w ogóle nie być trwałe :D . Ale myślę, że sklepy boją się sprowadzać tak drogie zabawki - bo zapłacą, a mogą nie zejść. Myślę, że niewiele sklepów robi jakiś "wywiad" środowiskowy, sprowadzają to co jest prawdopodobne, że zejdzie, a gdyby zapytać pana Kowalskiego, czy kupiłby psu piłkę z dziurami na dodatek za < 50zł to pewnie by się popukał w głowę. No chyba, że to agilitowiec :D . Szkoda, że Twoja aż z Salzburga, chyba więc nie pozostaje mi nic innego jak się pouśmiechać o tą piłkę do Wrocławianek znajomych ;) . Quote
Illusion Posted October 13, 2012 Author Posted October 13, 2012 Jak masz okazję kupić za 20zł to się uśmiechaj, bo warto :). No może taki "przeciętny Kowalski" by nie kupił, ale agility to chyba taki najpopularniejszy u nas sport, ma coraz więcej amatorów, powstaje coraz więcej klubów i jest coraz więcej chętnych na te piłki. Fajnie by było, jakby był sklep z różnymi takimi gadżetami sportowymi :razz:. Quote
necianeta89 Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 a ja mam pytanie, czy to te same piłki? http://www.kraina-zwierzaka.pl/pl/produkt/1/Dla__psa_/5/Akcesoria/122/Zabawki/694/Gladiator__ROLLER__duzy Quote
gato Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Ta z Salzburga pewnie jest innej firmy, ale mi taka styknie ;-) . Dzięki necianeta! Jeszcze niedawno nie można ich było dostać w żadnym Polskim sklepie internetowym! Przypuszczam, że to prawda, że agility jest jednym z najpopularniejszych sportów u nas, ale myślę, że jeszcze trochę poczekamy zanim w Polsce pojawi się jakiś sklep z agilitowymi rzeczami, chociażby taki jak sklepy dla IPO'wców ;) . Quote
betty_labrador Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 wow ale profeska normalnie :) zdjecia i rpzeszkody! swietne :) Quote
Justa Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Gdzie kupowałaś Lupiny? :razz: Bo właśnie się przymierzam :p I które rozmiary masz dla dziewczyn? Bo Galina oczywiście jest na granicy - i pytanie czy obwód maxymalny 23-33 jest mierzony razem z klamrą czy bez niej? Quote
Illusion Posted October 14, 2012 Author Posted October 14, 2012 [quote name='necianeta89']a ja mam pytanie, czy to te same piłki? http://www.kraina-zwierzaka.pl/pl/produkt/1/Dla__psa_/5/Akcesoria/122/Zabawki/694/Gladiator__ROLLER__duzy [quote name='gato']Ta z Salzburga pewnie jest innej firmy, ale mi taka styknie ;-) . Dzięki necianeta! Jeszcze niedawno nie można ich było dostać w żadnym Polskim sklepie internetowym! Przypuszczam, że to prawda, że agility jest jednym z najpopularniejszych sportów u nas, ale myślę, że jeszcze trochę poczekamy zanim w Polsce pojawi się jakiś sklep z agilitowymi rzeczami, chociażby taki jak sklepy dla IPO'wców ;-) . Ja widziałam już te czarne piłki, ale jako piłki do nauki łapania - dla ludzi. Z opisu wynika, że chyba się jakoś specjalnie nie różnią, tylko jest chyba jeden kolor, jakby to miało dla kogoś większe znaczenie. [quote name='betty_labrador']wow ale profeska normalnie :smile: zdjecia i rpzeszkody! swietne :smile: Dziękuje :). [quote name='Justa']Gdzie kupowałaś Lupiny? :razz: Bo właśnie się przymierzam :-P I które rozmiary masz dla dziewczyn? Bo Galina oczywiście jest na granicy - i pytanie czy obwód maxymalny 23-33 jest mierzony razem z klamrą czy bez niej? Większość kupowałam w Pełnej Misce, na stronie lupine.pl chyba też zamawiałam, nie pamiętam już dokładnie, bo dawno nic nowego z lupine nie wpadło mi w ręce (wypadałoby to zmienić :evil_lol:). Tosia ma ok. 23, a Gina w takim "krytycznym" miejscu ok. 28cm i obie noszą 23-33cm. Zaraz mogę zmierzyć, jak jest mierzona długość obroży, bo nigdy tego nie sprawdzałam ;). Quote
Justa Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Byłoby super jakbyś zmierzyła ją na maxymalnym rozciągnięciu, bo Galina ma 30cm i nie wiem czy brać 30-50 czy 23-33 :razz: Quote
Illusion Posted October 14, 2012 Author Posted October 14, 2012 Justa napisał(a):Byłoby super jakbyś zmierzyła ją na maxymalnym rozciągnięciu, bo Galina ma 30cm i nie wiem czy brać 30-50 czy 23-33 :razz: Zmierzyłam, 33cm z klipsem ;). Quote
Justa Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Illusion napisał(a):Zmierzyłam, 33cm z klipsem ;). Wielkie dzięki, w takim razie wezmę chyba mniejszą, bo jak ją dwa razy obwiążę tą 30-50 to chyba będzie kiepsko wyglądać ;) Quote
Illusion Posted October 14, 2012 Author Posted October 14, 2012 Nie ma problemu ;). Mi się teraz dwa wzorki podobają, ale oczywiście obudziłam się z ręką w nocniku i jeden z nich już się chyba w Polsce nie pojawi, bo go wycofali :mad:. W ogóle nie mam nic do idei bazarków, ale wkurzają mnie już te zaproszenia :angryy:. http://www.dogomania.pl/forum/members/74092-Illusion?vmid=117280#vmessage117280 :evil_lol: Quote
Justa Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 [quote name='Illusion']Nie ma problemu ;). Mi się teraz dwa wzorki podobają, ale oczywiście obudziłam się z ręką w nocniku i jeden z nich już się chyba w Polsce nie pojawi, bo go wycofali :mad:. W ogóle nie mam nic do idei bazarków, ale wkurzają mnie już te zaproszenia :angryy:. http://www.dogomania.pl/forum/members/74092-Illusion?vmid=117280#vmessage117280 Ja jak zobaczyłam Tosię w Crazy Daisy to aż mi serce zatrzepotało :loveu: Od dłuższego czasu nic nie kupowałam, a nasze rogzy są już w dość opłakanym stanie - szczególnie na klips. Miałam ochotę na Furkidza, ale słyszałam, że mało toto trwałe i szybko traci kolor, w Activodgu za duży wybór.. więc będzie Lupine ;) A który wzorek? :razz: Mnie też to wkurza, jak ktoś jest zainteresowany, to sam sobie odnajdzie bazarki :roll: Quote
Illusion Posted October 14, 2012 Author Posted October 14, 2012 Justa napisał(a):Ja jak zobaczyłam Tosię w Crazy Daisy to aż mi serce zatrzepotało :loveu: Od dłuższego czasu nic nie kupowałam, a nasze rogzy są już w dość opłakanym stanie - szczególnie na klips. Miałam ochotę na Furkidza, ale słyszałam, że mało toto trwałe i szybko traci kolor, w Activodgu za duży wybór.. więc będzie Lupine ;) A który wzorek? :razz: Mnie też to wkurza, jak ktoś jest zainteresowany, to sam sobie odnajdzie bazarki :roll: Ja rogzów już praktycznie nie mam, zostały mi same smycze i jedna obroża, której najchętniej bym się pozbyła, ale chyba ją zostawię na wszelki wypadek, akurat ta szerokość pasuje do kołnierza. Furkidzy są superowe, ale na takie spokojniejsze spacerki, no i bardzo spodobała mi się szerokość 2,5cm na Ginie, ale wtedy nie pasuje obwód, no i te duże kółka przy obrożach zaciskowych mi się nie podobają, a przy mojej żyrafie to najfajniejszy model obroży (mała szansa, że wyjdzie i lepiej się układa). Ten wycofany wzorek to new wave :placz:. Podobał mi się od dłuższego czasu, ale stwierdziłam, że w końcu mogłabym go kupić dopiero, jak zobaczyłam go "na żywo" na pewnym czekoladowym psiaku i mimo, że sama czekolady nie mam to myślę, że i tak dobrze by wyglądał :evil_lol:. Też tak uważam, mam nadzieję, że mój komunikat będzie dość wyraźny dla zapraszających, bo jak nie, to chyba można zgłosić takie coś do admina jako spam. Quote
Unbelievable Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Natalia, ja mam na zbyciu smycz new wave ;) praktycznie nie widać śladów używania, ten wzorek jest wyjątkowo niezniszczalny :mdleje: i śliczny :diabloti: a co do furkidzów, dla Grama to idealne obroże, bo on księciunio z delikatną szyjką, ale u Brumy nie wiem ile pożyje ;) wzięłam jej na łańcuszku więc się przynajmniej nie zmechaci tak szybko a zaproszenia do bazarków z uporem maniaka zgłaszałam jako spam, efekty można zobaczyć na moim profilu :diabloti: Quote
Illusion Posted October 14, 2012 Author Posted October 14, 2012 Unbelievable napisał(a):Natalia, ja mam na zbyciu smycz new wave ;) praktycznie nie widać śladów używania, ten wzorek jest wyjątkowo niezniszczalny :mdleje: i śliczny :diabloti: a co do furkidzów, dla Grama to idealne obroże, bo on księciunio z delikatną szyjką, ale u Brumy nie wiem ile pożyje ;) wzięłam jej na łańcuszku więc się przynajmniej nie zmechaci tak szybko a zaproszenia do bazarków z uporem maniaka zgłaszałam jako spam, efekty można zobaczyć na moim profilu :diabloti: A bardzo spieszy Ci się ze sprzedażą? Jeszcze nie wiem czy miałby mi to kto przerobić (i czy to by było opłacalne w ogóle) na obrożę. Jak zaproszenia będą się jeszcze pojawiać, to też poproszę jakiegoś moda o interwencję :evil_lol:. Quote
Unbelievable Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 ja to już sprzedaję chyba ze 3 miesiące :evil_lol: więc nie ma problemu Quote
motyleqq Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 [quote name='necianeta89']a ja mam pytanie, czy to te same piłki? http://www.kraina-zwierzaka.pl/pl/produkt/1/Dla__psa_/5/Akcesoria/122/Zabawki/694/Gladiator__ROLLER__duzy to pewnie co innego, ale nie powstrzymałam się i od razu zamówiłam :diabloti: miałam nic nie kupować, ale Etna ma za miesiąc drugie urodziny... :evil_lol: Quote
necianeta89 Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 motyleqq napisał(a):to pewnie co innego, ale nie powstrzymałam się i od razu zamówiłam :diabloti: miałam nic nie kupować, ale Etna ma za miesiąc drugie urodziny... :evil_lol: A zmieści się to w poczcie polskiej?:D bo ja się nie mogę zdecydować, czy kurier czy poczta:D Quote
motyleqq Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 necianeta89 napisał(a):A zmieści się to w poczcie polskiej?:D bo ja się nie mogę zdecydować, czy kurier czy poczta:D też nie wiedziałam i wzięłam kuriera, to tylko 5zł różnicy :lol: Quote
Recommended Posts