matrix..... Posted May 31, 2004 Posted May 31, 2004 Husky? Wspaniała rasa i tak zniszczona przez ludzi. Jak kupiłem swojego pierwszego husky to i teoretycznie i praktycznie przygotowany byłem do jego nabycia i naiwnie myślałem, że rasa nigdy nie stanie się modna, bo przecież to trudne psy, urocze do swych właścicieli ale bardzo samowolne, wymagające zdecydowanie dużo ruchu itp. Po latach okazało się jak bardzo się myliłem... Niestety... Teraz w co drugim domu jest husky a szczeniąt bez rodowodu bez liku do nabycia naprawdę za grosze. U labradorów chyba trochę inaczej, jest ich bardzo dużo ale u nich /tych bez rodowodu/ istnieje dodatkowo ryzyko wystąpienia dysplazji. Potem dodatkowe problemy. leczenie albo i nie i tragedia psa. Quote
husky-regan Posted May 31, 2004 Posted May 31, 2004 Zapomniałem dodać: Niech żyją wielcy kuglarze, karierowicze co siebie nazywają wielkimi psimi hodowcami ! Oni to potrafią wyhodować i wyselekcjonować chyba wszystko ! Quote
Agappe Posted May 31, 2004 Posted May 31, 2004 a wszystko oczywiscie robi sie dla pieniędzy.. taki jest świat i tacy są ludzie.. z wiatrakami nie wygrasz.. Quote
basia Posted June 1, 2004 Posted June 1, 2004 Właśnie :-? A co ze sprawą goldena i jego pana sędziego?? Jest jakiś odzew? Coś się dzieje? Quote
agamblu Posted June 1, 2004 Author Posted June 1, 2004 Sprawa w toku. Apel do Was dogomaniacy - wysylajcie maile z protestem!!! Im wiecej bedzie glosow protestu tym wieksza szansa ze ktos zareaguje. Quote
Recommended Posts