Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Mi się udało tylko tyle dowiedzieć, że niema specialnych typów, dlaniego pies ma być zgodny ze wzorcem i że wygląda na strasznego ale taki niejest:razz:. Dużo prawda>?:diabloti:

• 1 month later...
Posted

Ja jestem swiezo po ocenie u tego pana, więc dla zainteresowanych napisze:). Moim zdaniem zna się na mojej rasie, ładne osobniki wybiera. Po za tym to bardzo miły i kulturalny sędzia, nie ma bzdur w opisie, zauważy każdą wade, ale podkreśli też zalety, zgryz sprawdza uczciwie ale nie jest dentystą, prawie wogóle nie maca psa, i duzo jest ruchu "razem". Napewno się jeszcze do niego wybiore, a i nie pisze tego dla tego że mój pies wygrał, nie mój pies dostał bdb 4/5;).

Posted

[quote name='Dorota_Fiszer']Nie przyznaje psom CWC,jesli nie maja konkurencji w klasie.[/quote]

Moim przyznał, nawet gdy były same :roll:
Ogromna kultura, duza konsekwencja w wyborach, ogromny nacisk na ruch, sedzia godny polecenia.

• 1 month later...
Posted

Mi powiedzial, ze CWC przyzna, jesli wg niego pies na nie zasluguje-nic nie mowil o liczebnosci klasy ;)
Staral sie szukac zwierzat normalnych wg wzorca, unikal tych mniej typowych, przygotowywal sie do sedziowania, obserwuje, co sie w rasie dzieje. Mysle, ze to dobrze wrozy :)

• 3 months later...
Posted

[FONT=verdana][SIZE=2][FONT=verdana][SIZE=2][FONT=verdana][SIZE=2]no, wiem tylko jakie rasy sędziuje:lol:

sędzia - międzynarodowy - Gr.VI -gończe-wszystkie rasy
[FONT=verdana][SIZE=2]sędzia - międzynarodowy - Gr.VIII -wszystkie rasy
[FONT=verdana][SIZE=2]sędzia - międzynarodowy - Gr.X -charty-wszystkie rasy

spotkał się ktoś nim? bo niespodziewanie zmienił się nam sędzia na Nową Rudę, jesteśmy ciekawe jak sędziuje:roll:
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

[quote name='Chrewt']Chyba nie lubi jak psy są bojaźliwe, lub agresywne.[/quote]

No chyba nikt z nas takich psow nie lubi :diabloti:

Na temat pana Ryka moge tylko powiedziec, ze jest sympatycznym, kulturalnym i inteligentym czlowiekiem. Jak sedziuje: ??? - Nigdy jeszcze u niego nie wystawialem...

• 2 months later...
Posted

[quote name='aniada']Warto do niego pojechać z Goldenką?[/quote]
Zdecydowanie warto!
To bardzo dobry sędzia, który wie co robi. Przy tym to bardzo miły człowiek, którego psy po prostu kochają.

• 2 weeks later...
Posted

No to troche zasiałaś mi optymizmu,bo jak nam zmienili sędziego na łódzkiej, to się trochę załamałam, ale może nie będzie źle. Nie lubię zmian.

• 1 month later...
Posted

[quote name='iwcza']A czy mógłby ktoś napisać jak ocenia beagle?
Czy warto jechać do do niego na pierwszą wystawę ?[/QUOTE]

warto, raczej nie ma swojego typu, zależy od dnia dosłownie. ale raczej obstawiałabym ze wygrają większe beagle.
pozdr

Posted

A ja absolutnie odradzam,pan nie ma bladego pojecia o goldenach przynajmniej i ma niesamowita wrecz zdolnosc wybierania najgorszych zwierzat ze stawki.
Mysle,ze skoro jest na bakier z podstawowa anatomia to i beagli dobrze nie posedziuje.

• 9 months later...
Posted

[quote name='Cancun']No chyba nikt z nas takich psow nie lubi :diabloti:

[B]Na temat pana Ryka moge tylko powiedziec, ze jest sympatycznym, kulturalnym i inteligentym czlowiekiem. [/B]Jak sedziuje: ??? - Nigdy jeszcze u niego nie wystawialem...[/QUOTE]

Mogę to potwierdzić.
Jest naszym weterynarzem ;) Sam hoduje ogary i chyba dalmatyńczyki.

Posted

[quote name='luizan'][URL]http://www.dogomania.pl/forum/f446/jan-ryk-110268/[/URL]
tutaj coś znalazłam[/QUOTE]
ta strona i klub są nieaktualne, klub wybieralny jest rozwiązany, działa jedynie komisja (klub) przy ZG, którego przewodniczącym jest p. Bocianowski.

Posted

Ogary i gończe polskie nigdy nie miały wybieralnego klubu. Skończyła się kadencja, wybrano nowe władze. Na miejsce pana Ryka, wstąpił pan Bocianowski. Aktualna strona: [url]www.ogaryigoncze.pl[/url]