Poker Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [quote name='Agnieszka(Visenna)'] [B]POKER, CZY DASZ NAM JESZCZE JUTRZEJSZY CAŁY DZIEŃ DO ZORGANIZOWANIA TYMCZASU ?? W OSTATECZNOŚCI SPRÓBUJE PRZEKONAĆ ULV ŻEBY DO CZASU WYJAZDU MOGŁA BYĆ U NAS WREDZIA, CHOCIAŻ MAMY CIASNOTE PRZYZNAM:-( licze na to, ze uda sie tej ewentualności uniknąć :P[/B] [/quote] dam Wam czas do jutra :evil_lol:,dzięki.Finansowo wspomogę Quote
Koperek Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Teraz dopiero weszłam na wątek. [B]Niesamowicie się pokićkalo z tą białą suczką.[/B] Gdyby nie to dziecko u mnie to mogłaby w klatce siedzieć, a tak 4 psy same w domu to nie jest dobry pomysł :shake: 200 zł za psa na tymczasie to z wyżywieniem, czy bez?? A z tym Szczecinem [B]iwa [/B]to chyba ja pochrzaniłam- wiedziałam, że gdzieś bardzo daleko tylko nie w tą stronę policzylam... :eviltong: Quote
Poker Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Sunia wrąbała przed chwilą z prędkością światłą gotowanego kurczaka.Przymila się,ale jest czujna.Jak weszłam do garażu,to się podniosła z posłania. Na spacerze przysiada do sioo,ale nie robi,koo było w garażu,ale to nie szkodzi. Quote
mysza 1 Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Słuchajcie, o co chodzi z tym wrocławskim schronem- dlaczego tak szybko usypiają psy? Wiem, że w wielu miejscach tak jest, ale czy oni nie przesadzają, czy nie powinno się z nimi walczyć prawnie? Inaczej to się nie skończy. Zobaczyłam post Neris w dziale odeszły w 2008 - malutki jamnikowaty bezimienny psiaczek - dlaczego go uspiono??? Quote
Koperek Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [quote name='mysza 1']Słuchajcie, o co chodzi z tym wrocławskim schronem- dlaczego tak szybko usypiają psy? Wiem, że w wielu miejscach tak jest, ale czy oni nie przesadzają, czy nie powinno się z nimi walczyć prawnie? Inaczej to się nie skończy. Zobaczyłam post Neris w dziale odeszły w 2008 - malutki jamnikowaty bezimienny psiaczek - dlaczego go uspiono???[/quote] Skąd masz info, że "[I]szybko[/I]"?? Jestem tam wolontariuszką- usypiają z bardzo różnych powodów, ciężko wymieniać je teraz wszystkie. Część jestem sobie w stanie wytłumaczyć, część nie. Moim zdaniem oczywiście, że mogło by być lepiej, ale źle też nie jest. Ot przeciętny schron, w którym przynajmniej usypia się psy humanitarnie, a nie przez zagryzienie, zagłodzenie, czy z powodu choroby! Quote
Agnieszka(Visenna) Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 1,5 roczna suczka dla Reksia gotowa do podróży ;) Przed chwilą wróciłyśmy z lecznicy w której wyrabiałyśmy paszport :razz: Kiedy wyprowadziłam małą ze Schroniska była oszołomiona i zupełnie nie wiedziała co się dzieje.Na przystanku wyrwała mi się ze smyczą i dała w długą... wprost przed tramwajem..myślałam, że dostanę zawału, już miałam różne czarne wizje przed oczami... Suka biegnie a ja za nią.. to ona szybciej... w końcu uklęknęłam i zaczęłam do niej mówić, to czołgając się podeszła.W tramwaju trzęsła się jak galareta.Uspokajania na nic się zdały.Miałam ją odrazu odwieźć do Schroniska, ale zrobiło się ogromnie późno i złapał nas deszcz, więc zabrałam ją do domu.Tina (do paszportu potrzebne było imię, więc zapodałam pierwsze lepsze jakie mi przyszło do głowy :roll:)została wykąpana, pojadła Purinki, a teraz bawi się radośnie z Gustawkiem.W domu - bez kompleksów. :razz: Quote
Reksiu21 Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Oh Agnieszko, jestes poprostu ekspresowa:crazyeye::crazyeye::crazyeye: To cudownie, az wierzyc mi sie niechce.:loveu::loveu: U was to chyba wetci siedza tylko i czekaja az ktos w sobote w nocy przyjedzie paszporty wyrabiac, co:evil_lol:?:evil_lol::evil_lol::eviltong: Quote
mysza 1 Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [quote name='Koperek']Skąd masz info, że "[I]szybko[/I]"?? Jestem tam wolontariuszką- usypiają z bardzo różnych powodów, ciężko wymieniać je teraz wszystkie. Część jestem sobie w stanie wytłumaczyć, część nie. Moim zdaniem oczywiście, że mogło by być lepiej, ale źle też nie jest. Ot przeciętny schron, w którym przynajmniej usypia się psy humanitarnie, a nie przez zagryzienie, zagłodzenie, czy z powodu choroby![/quote] Ok, skoro tak uważasz, nie dyskutuję. Poczytałam i wydawało mi się ze szybko. Czytałam o usypianiu tu z powodu choroby, ale nie wdaję się w niepotrzebne dysksuje. Quote
GoskaGoska Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 a czemu akurat wybor padl na tą sunią? No nic to jej alegor zostąpię inną sunią. Reksiu to ktore psy jadą do Ciebie? Rozumiem, ze ten rudzielec i teraz ta mala z klapniętym uchem, ale czy czarna AGA tez? Quote
Koperek Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [quote name='mysza 1']Ok, skoro tak uważasz, nie dyskutuję. Poczytałam i wydawało mi się ze szybko. Czytałam o usypianiu tu z powodu choroby, ale nie wdaję się w niepotrzebne dysksuje.[/quote] Chodzilo mi o to, że nie padają w schronie z powodu choroby- źle się wyraziłam. Są leczone przynajmniej na czas kwarantanny, a nie zostawione same sobie. To też niewiele, ale zawsze... Zdania są podzielone. Ja też z radości nie skaczę, ale wiem, że przynajmniej tu się kocha zwierzęta i w miarę świadomie podchodzi do nich. P.S. Aga spodziewaj się mnie jutro ok. godz. 7:30 :cool3: Quote
kikou Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 to rozumiem, że Aga (V) podjedzie do schroniska rano wydać tamte psiaki i przywiezie małą ze sobą.... czy tak? ide spać.... Quote
Koperek Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [quote name='kikou']to rozumiem, że Aga (V) podjedzie do schroniska rano wydać tamte psiaki i przywiezie małą ze sobą.... czy tak? ide spać....[/quote] Jakby kto pytał, to ja też przyjadę przywieźć kontener na małą "agresorkę" ;) Dać w doopę 2 zastrzyki Adze (psu :))- mam nadzieję, że ktoś mnie wyręczy :( I ubrać w smyczki od[B] Negri[/B]. Quote
kikou Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 o! to super! to ide spokojnie spać.. mała biedulka z guzem przypomina się!! [IMG]http://images31.fotosik.pl/302/eaa706294f6502ca.jpg[/IMG] Quote
Agnieszka(Visenna) Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Reksiu- na szczęście mamy we Wrocławiu dwie całodobowe lecznice więc czy im się chce czy im się nie chce pracować muszą i nic innego do roboty nie mają jak czkać na takie Agniechy tudzież inne stwory:lol: Gosia-wybor padl na ta sunie poniewaz za miesiac do Reksia jedzie ta biala wredzia, a nie chcialam jej obciazac i proponowac psa malo adopcyjnego, zeby nagle nie zostala z 5 psami naraz, ktorych proby wydania ciagna sie miesiacami.A ta mala siedziala w Schronisku z tego co przeliczylam 4 m-ce, a sliczna jest u fajna charakterologicznie, zasluguje na swoja szanse.Tu duzej nie miala, a w Niemczech ma ogromna ;) Koperek- i odrazu jedziesz do Schroniska jak wpadniesz po klate ??? Quote
Koperek Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [quote name='Agnieszka(Visenna)']No to pojedziemy razem :razz: Koper, gdybys mogla wziasc tez aparat to byloby super.Ja swoj pozyczylam Magdzie a ciagle sie mijamy.. a obiecalam juz szmat czasu temu zrobic zdjecia malych suniek i przeslac w raz z opisami do Daisy..[/quote] Czegóż się nie robi w imię wyższego dobra! :evil_lol: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 No to pojedziemy razem :razz: Koper, gdybys mogla wziasc tez aparat to byloby super.Ja swoj pozyczylam Magdzie a ciagle sie mijamy.. a obiecalam juz szmat czasu temu zrobic zdjecia malych suniek i przeslac w raz z opisami do Daisy.. Quote
Reksiu21 Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 No to cudownie ze wszystko zgrane. Zeby tylko jeszcze wszystko szybko i bezproblemowo poszlo, to bede juz zupelnie spokojna. Czekam na psiaki z niecierpliwoscia;). Zenny juz ostrzy zeby:evil_lol::cool3::eviltong: Ale on dziewczynki lubi.:eviltong: Dobranoc!!! Quote
Koperek Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 [quote name='Reksiu21']Zenny juz ostrzy zeby:evil_lol::cool3::eviltong: Ale on dziewczynki lubi.:eviltong: Dobranoc!!![/quote] No to[B] RUDZIELEC[/B] będzie miał przechlapane na całej długości :placz::placz::placz: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted June 28, 2008 Author Posted June 28, 2008 Dobranoc!!! Czy Aga i Cooper są już wypisane czy jeszcze nie ? Quote
Reksiu21 Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Ale Zenny to tylko takiego groznego gra. Chodzi za naszym wilczurem i poburkuje. Biega za nim krok, w krok, ale boi sie zaatakowac. Taki maly agresorek, tak smiesznie to wyglada:evil_lol: proporcjonalnie. Chyba Negri wypisala Cooperowi i Adze juz papiery, z tego co wiem wiec powinno wszystko szybko pojsc. Quote
GoskaGoska Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 TRZYMA kciuki ma nadzieję, ze aukcja transportowa przebiegnie sprawnie i pieski szczęsliwie dotrą do Reksia. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted June 29, 2008 Author Posted June 29, 2008 I pojechały ;) zapraszam na dwa nowe wrocławskie wątki [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113529[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=113530[/URL] Quote
Recommended Posts