Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agnieszka(Visenna)']

[B]POKER, CZY DASZ NAM JESZCZE JUTRZEJSZY CAŁY DZIEŃ DO ZORGANIZOWANIA TYMCZASU ?? W OSTATECZNOŚCI SPRÓBUJE PRZEKONAĆ ULV ŻEBY DO CZASU WYJAZDU MOGŁA BYĆ U NAS WREDZIA, CHOCIAŻ MAMY CIASNOTE PRZYZNAM:-( licze na to, ze uda sie tej ewentualności uniknąć :P[/B]

[/quote]
dam Wam czas do jutra :evil_lol:,dzięki.Finansowo wspomogę

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Teraz dopiero weszłam na wątek. [B]Niesamowicie się pokićkalo z tą białą suczką.[/B] Gdyby nie to dziecko u mnie to mogłaby w klatce siedzieć, a tak 4 psy same w domu to nie jest dobry pomysł :shake:

200 zł za psa na tymczasie to z wyżywieniem, czy bez??

A z tym Szczecinem [B]iwa [/B]to chyba ja pochrzaniłam- wiedziałam, że gdzieś bardzo daleko tylko nie w tą stronę policzylam... :eviltong:

Posted

Sunia wrąbała przed chwilą z prędkością światłą gotowanego kurczaka.Przymila się,ale jest czujna.Jak weszłam do garażu,to się podniosła z posłania.
Na spacerze przysiada do sioo,ale nie robi,koo było w garażu,ale to nie szkodzi.

Posted

Słuchajcie, o co chodzi z tym wrocławskim schronem- dlaczego tak szybko usypiają psy? Wiem, że w wielu miejscach tak jest, ale czy oni nie przesadzają, czy nie powinno się z nimi walczyć prawnie? Inaczej to się nie skończy. Zobaczyłam post Neris w dziale odeszły w 2008 - malutki jamnikowaty bezimienny psiaczek - dlaczego go uspiono???

Posted

[quote name='mysza 1']Słuchajcie, o co chodzi z tym wrocławskim schronem- dlaczego tak szybko usypiają psy? Wiem, że w wielu miejscach tak jest, ale czy oni nie przesadzają, czy nie powinno się z nimi walczyć prawnie? Inaczej to się nie skończy. Zobaczyłam post Neris w dziale odeszły w 2008 - malutki jamnikowaty bezimienny psiaczek - dlaczego go uspiono???[/quote]
Skąd masz info, że "[I]szybko[/I]"??

Jestem tam wolontariuszką- usypiają z bardzo różnych powodów, ciężko wymieniać je teraz wszystkie. Część jestem sobie w stanie wytłumaczyć, część nie. Moim zdaniem oczywiście, że mogło by być lepiej, ale źle też nie jest. Ot przeciętny schron, w którym przynajmniej usypia się psy humanitarnie, a nie przez zagryzienie, zagłodzenie, czy z powodu choroby!

Posted

1,5 roczna suczka dla Reksia gotowa do podróży ;)
Przed chwilą wróciłyśmy z lecznicy w której wyrabiałyśmy paszport :razz:
Kiedy wyprowadziłam małą ze Schroniska była oszołomiona i zupełnie nie wiedziała co się dzieje.Na przystanku wyrwała mi się ze smyczą i dała w długą... wprost przed tramwajem..myślałam, że dostanę zawału, już miałam różne czarne wizje przed oczami...
Suka biegnie a ja za nią.. to ona szybciej... w końcu uklęknęłam i zaczęłam do niej mówić, to czołgając się podeszła.W tramwaju trzęsła się jak galareta.Uspokajania na nic się zdały.Miałam ją odrazu odwieźć do Schroniska, ale zrobiło się ogromnie późno i złapał nas deszcz, więc zabrałam ją do domu.Tina (do paszportu potrzebne było imię, więc zapodałam pierwsze lepsze jakie mi przyszło do głowy :roll:)została wykąpana, pojadła Purinki, a teraz bawi się radośnie z Gustawkiem.W domu - bez kompleksów. :razz:

Posted

Oh Agnieszko, jestes poprostu ekspresowa:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
To cudownie, az wierzyc mi sie niechce.:loveu::loveu:
U was to chyba wetci siedza tylko i czekaja az ktos w sobote w nocy przyjedzie paszporty wyrabiac, co:evil_lol:?:evil_lol::evil_lol::eviltong:

Posted

[quote name='Koperek']Skąd masz info, że "[I]szybko[/I]"??

Jestem tam wolontariuszką- usypiają z bardzo różnych powodów, ciężko wymieniać je teraz wszystkie. Część jestem sobie w stanie wytłumaczyć, część nie. Moim zdaniem oczywiście, że mogło by być lepiej, ale źle też nie jest. Ot przeciętny schron, w którym przynajmniej usypia się psy humanitarnie, a nie przez zagryzienie, zagłodzenie, czy z powodu choroby![/quote]

Ok, skoro tak uważasz, nie dyskutuję. Poczytałam i wydawało mi się ze szybko. Czytałam o usypianiu tu z powodu choroby, ale nie wdaję się w niepotrzebne dysksuje.

Posted

a czemu akurat wybor padl na tą sunią?
No nic to jej alegor zostąpię inną sunią.
Reksiu to ktore psy jadą do Ciebie? Rozumiem, ze ten rudzielec i teraz ta mala z klapniętym uchem, ale czy czarna AGA tez?

Posted

[quote name='mysza 1']Ok, skoro tak uważasz, nie dyskutuję. Poczytałam i wydawało mi się ze szybko. Czytałam o usypianiu tu z powodu choroby, ale nie wdaję się w niepotrzebne dysksuje.[/quote]
Chodzilo mi o to, że nie padają w schronie z powodu choroby- źle się wyraziłam. Są leczone przynajmniej na czas kwarantanny, a nie zostawione same sobie. To też niewiele, ale zawsze...

Zdania są podzielone. Ja też z radości nie skaczę, ale wiem, że przynajmniej tu się kocha zwierzęta i w miarę świadomie podchodzi do nich.

P.S. Aga spodziewaj się mnie jutro ok. godz. 7:30 :cool3:

Posted

[quote name='kikou']to rozumiem, że Aga (V) podjedzie do schroniska rano wydać tamte psiaki i przywiezie małą ze sobą.... czy tak?

ide spać....[/quote]
Jakby kto pytał, to ja też przyjadę przywieźć kontener na małą "agresorkę" ;) Dać w doopę 2 zastrzyki Adze (psu :))- mam nadzieję, że ktoś mnie wyręczy :(

I ubrać w smyczki od[B] Negri[/B].

Posted

Reksiu- na szczęście mamy we Wrocławiu dwie całodobowe lecznice więc czy im się chce czy im się nie chce pracować muszą i nic innego do roboty nie mają jak czkać na takie Agniechy tudzież inne stwory:lol:

Gosia-wybor padl na ta sunie poniewaz za miesiac do Reksia jedzie ta biala wredzia, a nie chcialam jej obciazac i proponowac psa malo adopcyjnego, zeby nagle nie zostala z 5 psami naraz, ktorych proby wydania ciagna sie miesiacami.A ta mala siedziala w Schronisku z tego co przeliczylam 4 m-ce, a sliczna jest u fajna charakterologicznie, zasluguje na swoja szanse.Tu duzej nie miala, a w Niemczech ma ogromna ;)

Koperek- i odrazu jedziesz do Schroniska jak wpadniesz po klate ???

Posted

[quote name='Agnieszka(Visenna)']No to pojedziemy razem :razz:
Koper, gdybys mogla wziasc tez aparat to byloby super.Ja swoj pozyczylam Magdzie a ciagle sie mijamy.. a obiecalam juz szmat czasu temu zrobic zdjecia malych suniek i przeslac w raz z opisami do Daisy..[/quote]
Czegóż się nie robi w imię wyższego dobra! :evil_lol:

Posted

No to cudownie ze wszystko zgrane. Zeby tylko jeszcze wszystko szybko i bezproblemowo poszlo, to bede juz zupelnie spokojna. Czekam na psiaki z niecierpliwoscia;). Zenny juz ostrzy zeby:evil_lol::cool3::eviltong: Ale on dziewczynki lubi.:eviltong:
Dobranoc!!!

Posted

[quote name='Reksiu21']Zenny juz ostrzy zeby:evil_lol::cool3::eviltong: Ale on dziewczynki lubi.:eviltong:
Dobranoc!!![/quote]
No to[B] RUDZIELEC[/B] będzie miał przechlapane na całej długości :placz::placz::placz:

Posted

Ale Zenny to tylko takiego groznego gra. Chodzi za naszym wilczurem i poburkuje. Biega za nim krok, w krok, ale boi sie zaatakowac. Taki maly agresorek, tak smiesznie to wyglada:evil_lol: proporcjonalnie.

Chyba Negri wypisala Cooperowi i Adze juz papiery, z tego co wiem wiec powinno wszystko szybko pojsc.