Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwoniłam dzisiaj i pani ze schroniska powiedziała,że yorka w poniedziałek rano trzeba by wyciągnąć ze schroniska.Na dzień dzisiejszy dostał już trochę katar,ale jest leczony.
Dziewczyny,czy Wy jesteście w stanie to zorganizować i ew.przetrzymać małego,aż znajdzie się transport?
Co do sterylizacji,to jednak ja wysterylizuję moją suczkę.

Posted

przecież to popiep..., że psa nie można zawieźć w czwartek, kiedy jest możliwość transportu, a za to od poniedziałku trzeba go wyciągać....

Posted

Ok, juz wszystko prostuje. Ten watek to Naomi, ona poszla do domu. Ta czarna kudlatka o ktora pytala Agnieszka, ktora miala do mnie jechac, tez poszla do domu, a Gosi chodzilo o oglaszanie tej 10latki, tez czarnej i kudlatej, ale ze Szczecinskiej, o niej jest pisane pare stron do tylu, ze ma wyrok.

Posted

[B]ok, juz wszystko wiem.W pon przydaloby sie go zabrac, bo to york wiec pewnie beda chetni... a panuje w schronisku zasada 'kto pierwszy ten lepszy' i byle kmiot moze psa zabrac.Rezerwacji nie ma.Ecci ok. 4 lipca konczy sesje i moglaby go zawiezc, do tego czasu potrzebujemy dt[/B]!

Posted

[quote name='kikou']przecież to popiep..., że psa nie można zawieźć w czwartek, kiedy jest możliwość transportu, a za to od poniedziałku trzeba go wyciągać....[/quote]
To nie jest popieprzone, tylko to jest [B]kwarantanna[/B], którą każdy znaleziony pies musi odbyć w schronie.

Po drugie: [SIZE=3][B]STRASZNIE MIESZACIE CIOTKI!!![/B][/SIZE]:angryy:

Jedynie[B] Reksiu[/B] coś kuma :lol: i wszystko w jej ostatnim poście jest prawidłowe.

Co do szelek to chyba pojechały z [B]KUDŁATKĄ [/B]do Lublina;)- ale nowi państwo obiecali przesłać spowrotem- niestety na ten wyjazd chyba nie zdąży dojść:shake:

Transportera póki co pożyczyć nie mogę, bo mam takie małe coś amstaffowate:roll: z wątku [B]diuna_wroc.[/B]

Chyba, że pomożecie ogłaszać i pójdzie w 3 dni max!:cool3:

Posted

[quote name='teapot']Koperku...:oops: a jak labek?[/quote]
teapot- skąd wzięłaś info, że ja dzisiaj z nim jadę na diagnozę??:roll:

Dzisiaj odebrałam małe gówno, które mam na DT. Z labem pojadę, jak się z Bieżyńskim umówię- jutro będe jechać po puszki dla Sauronka to się z nim będę widzieć- wtedy się dowiem, na kiedy mam podjechać na chirurgię.

Boże- ja już przestaję się powoli orientować, który pies, gdzie, po co i dlaczego:shake:

Posted

Co do szelek to chyba pojechały z [B]KUDŁATKĄ [/B]do Lublina;)- ale nowi państwo obiecali przesłać spowrotem- niestety na ten wyjazd chyba nie zdąży dojść:shake:

Transportera póki co pożyczyć nie mogę, bo mam takie małe coś amstaffowate:roll: z wątku [B]diuna_wroc.[/B]

czyli do niemiec mam jechać z psiakami luzem, bez szelek, bez transportera i bez kagńca...?

Posted

[quote name='kikou']Co do szelek to chyba pojechały z [B]KUDŁATKĄ [/B]do Lublina;)- ale nowi państwo obiecali przesłać spowrotem- niestety na ten wyjazd chyba nie zdąży dojść:shake:

czyli do niemiec mam jechać z psiakami luzem, bez szelek, bez transportera i bez kagńca...?[/quote]

czyli ja jestem wypożyczalnią?? Zeszło się kilka rzeczy na raz i tak wyszło- a co- psy miały nie jechać do nowych domów, bo nikt nie może transportera pożyczyć??

Posted

Transporter jakiej wielkości jest potrzebny ?
Nie wiem jakie psy jadą więc nie mogę dopasować.
Mamy w domu kennel Koperkowy - może się zmieści i Koperek zechce pożyczyć?
Ja mam typowy koci transporter- co prawda jest teraz w obrocie, ale chętnie za-wrócę ;)
A szelki jakie? samochowe specjalne, czy zwykłe?

Posted

[quote name='Koperek']teapot- skąd wzięłaś info, że ja dzisiaj z nim jadę na diagnozę??:roll:

Dzisiaj odebrałam małe gówno, które mam na DT. Z labem pojadę, jak się z Bieżyńskim umówię- jutro będe jechać po puszki dla Sauronka to się z nim będę widzieć- wtedy się dowiem, na kiedy mam podjechać na chirurgię

Boże- ja już przestaję się powoli orientować, który pies, gdzie, po co i dlaczego:shake:[/quote]

Przepraszam Koperku- to chyba myślenie życzeniowe wyszło. :oops:

Posted

Jedzie pinczerkowy Rudzielec z wątku Negri- [B]Cooper[/B].
Jedzie średnio-duża, gruba sunia z wątku Negri- [B]Aga[/B].

Pierwszy jest wielkości mniejszego foksa- więc transporter musiałby być spory.
Aga może jechać w szelkach zwyklych- tak jak ostatnio Diana.

Dalmatyńczyki to chyba innym transportem, jak się orientuję.

Posted

[CENTER]No to jak szelki zwykłe są potrzebne, to u nas na pewno się coś znajdzie w domu, zaangażuje ulvhedinn w sprawę, na pewno nie poskąpi pożyczyć jakichś ;)Gutek wszystkie swoje szelki załatwił, a jedne dałam Pałkowi.

Ta suka 9 letnia biała w buro-rude łaty jeszcze nie została uśpiona, ale stanie się to zapewne na dniach.[/CENTER]

Posted

Czy moje dziewczęta były na poczcie nadać WIADOMY LIST?????
Bo ja mam jutro dzień weterynaryjny z moją jamniczką, moją starą ONką i nie wiem co z wątrobą i nerkami dziada!

Posted

Neris :oops::oops::oops::oops:
jutro rano ci przepiszemy wyniki :oops::oops::oops:
no zapomnialam na smierc powiem Ci szczerze:oops::oops:

Koperku, ta suka jest na 38,albo 37.. chyba wiem o którą chodzi.Tką średniej wielkości, z sierścią półdługą, łatką na oku.. ona faktycznie taka szczekliwa.. w budzie siedzi i szczeka

Posted

[quote name='Agnieszka(Visenna)']Wiele psów tak sie zachowuje przez kraty, a jak sie wejdzie do boksu, wyprowadzi na spacerek - inne zwierzeta ;)moze po prostu ma silne poczucie terytorialne?[/quote]
Gdyby była taka całuśna to elki by nie miała- nie wierzę, że jest kanapową przytualnką :shake: