Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ok. 18tej dzisiaj moge byc we Wroclawiu.. i zawieźć kudlatego do milicza..... teraz mam cos do zalatwienia i bede z dala od komputera...
jesli mogloby byc dzisiaj to dajcie mi znac telefonicznie: 0792 333 938

Posted

[COLOR=red][B]Aga Visenna prosiła mnie żebym napisała: ze jesli znajdzie sie ktos kto odbierze pojutrze czarnego kudlaczka o 5tej rano ze slomczyna k. Warszawy i dostarczy do Warszawy do kiki, to opusci on dzisiaj o 18 schronisko!!!!!! WAWA KTO POMOŻE ? [/B][/COLOR]
[B][COLOR=#ff0000]Tel. Kiki - 503-079-845[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]Tel. Elzy- 692-438-657[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]Tel.Agi(Visenny)-660-767-394[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]Jeżeli ktośby mógł proszę o teefon do Agi, bo dogo jej nie działa...[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='kikou']:hmmmm::hmmmm::hmmmm: nikt do mnie nie zadzwonil... co oznacza ze nie ma kto kudlatego odebrac w Slomczynie...?[/quote]

[FONT=Arial Black][SIZE=5]Boże....:-([/SIZE][/FONT]

Posted

no ja jeszcze ew. w sobote ok. 20.45 wieczorem moge pojechac do milicza...
Isadoro przeciez Ty jestes z Warszawy chyba....
nie masz jakiegoś sąsiada i/lub czy wielbiciela, ktorego moglabys wyslac do tego Slomczyna... ;)??
daleko to w ogole od W-wy?

Posted

[quote name='kikou']no ja jeszcze ew. w sobote ok. 20.45 wieczorem moge pojechac do milicza...
Isadoro przeciez Ty jestes z Warszawy chyba....
nie masz jakiegoś sąsiada i/lub czy wielbiciela, ktorego moglabys wyslac do tego Slomczyna... ;)??
daleko to w ogole od W-wy?[/quote]

Mieszkam w starej dzielnicy Warszawy, takiej charakternej. Mieszkają głównie starsze osoby i menele. Ale rozglądałam się. Nie pisałam bo napisałabym gdyby sie udało. Jedyny sąsiad z którym byłaby szansa (tez do końca nie wiem) załatwić (zawodowy kierowca) jest "wyjechany" i to do końca przyszłego tygodnia.

Nie mam pojęcia ile km od Wawy jest Słomczyn. Nie są to jednak jakieś straszne odległości.

Posted

i co tam z transportem Kudłaczka....?

a co w ogole z Misiem i jego leczeniem? Jak on się miewa, bo chyba nie mial osobnego watku..? a jesli ma to mnie przekierujcie prosze.....

Posted

[B][SIZE=3][COLOR=red]Misiu[/COLOR][/SIZE][/B] niestety nie ma osobnego wątku:shake: a przydałby mu się. Ale na razie nie będę zakladać, bo nie mam info jak ze zdrówkiem itp...

Posted

[quote name='iwa77']Jakie wieści w sprawie transportu kudłaczka czarnego ?
Rudy kułaczek już pojechał czy jeszcze czeka ?[/quote]
Osobiście jakiś czas temu "odpadłam" i już się nie orientuję w dziadkach z 16 :shake:

[B]Agnieszka(Visenna)[/B] może coś wie...

Posted

Rudy kudlacz jedzie do Wawy 30 maja z EcciCzarny kudlacz- brak widokow na transport(ale facet z Milicza do Slomczyna jezdzi regularnie : do pracy.Wiec gdyby jakis warszawiak sie zebral i zechcial dostarczyc go stamtad do samej Wawy, pies by pojechal)

Posted

kolejne psyhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a92af31eaf4d98da.htmlrudy jamnikowaty, krępy samiec.Miły i pogodny.Rozległe zmiany skórne, 9 lat.Został znaleziony.[URL]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f0b02fa0a7e6239b.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d71bb55e7ee0a7b6.htmldwa[/URL] kolejne psy, nie moglam rozroznic kart, przez co nie wiem ktory jest ktoryoba maja po 10l zostaly znalezione, samce. jeden znal 14.05, drugi 10.05

Posted

[quote name='kikou']...juz nawet nikt nie pyta o malego agresorka.....
chyba wszyscy pogodzili sie z jego śmiercią niedługo...[/quote]

Ja nie pogodziłam się:-(:-(:-(
Jestem codziennie na wątku, cichutko bo na prawdę już nie wiem co mam robić. Żebym była chociaż na miejscu....

:placz::placz::placz:

Posted

Misio:

[IMG]http://images31.fotosik.pl/263/ebab094dd6277fcbmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images30.fotosik.pl/218/fad101f11d1e8cfe.jpg[/IMG]

Tu z lewej strony obok szyi widać guza wypychającego sierść - jest wielkości co najmniej połowy mojej pięści.
Karolina - pracownik lecznicy - uważa Misia za "gościa".
Jest uparty, nie chce chodzić na smyczy, drepce sobie tam gdzie jemu wygodnie a Karolina dzielnie drepce za nim.
Nic nie jadł prawie tydzień, pił tylko mleko.
W środę widziałam się z Karoliną i mówiła mi, że Misio zaczął ładnie jeść gotowane mięso.

Każdy lekarz który go widzi mówi "jego zżera jakaś choroba"

Ale morfologia wyszła zaskakująco dobra

Ekg wykonane przez dr Garncarz wykazuje - nie pamiętam nazwy choroby - że więcej jest skurczów serca niż tętna. Część skurczów nie "pcha" krwi.
Płuca czyste, nie ma przerzutów guza.

14 maja miał mieć operację, ale chirurg go ogolił i stwierdził, że takiej kruszyny boi się kroić, Misio jest kruchy jak motylek.

30 maja będzie kolejny dzień chirurgiczny w naszej lecznicy, może Misio wzmocni się na tyle, że da radę wyciąć guza.

Misio ma w hotelu ksywkę "Dziadzia-z-Wrocka".

Posted

Spróbuję pojechać i zrobić lepsze zdjęcia, chłopak podobno jest juz czysty i z grubsza wyczesany. Może 30 maja - wtedy kiedy będzie operowany - podjadę i z nim posiedzę, planuję sterylkę Malizny więc będzie dwa w jednym.

Posted

sluchajcie, czarny kudlacz prawdopodobnie nie zyje.. i prawdopodobnie nigdy na 16 z izolatki nie trafil.. Grzesiek myslal, ze caly czas mowa jest o innym psie mimo tego, ze widzial dziadzia w izolatce.Na 16 ma teraz podobnego psa, a dziadek z izolatki zniknal, wiec bylo on swiecie przekonany, ze to wlasnie bohater watku-czarny kudlacz.Z tym, ze to nie jest czarny kudlacz.A czarnego kudlacza nigdzie nie ma.Czarnego kudlacza chyba juz w ogole nie ma :( nie wiem, czy da sie dokladnie wszystko sprawdzic, bo nie mam nr ewidencyjnego.. na dniach iwa bedzie w schronie, wydrukuje zdjecia i wszystkiego sie dowie..przynajmniej sprobuje. A pies z 1 zdj to prawdopodobnie wcale nie jest agresor (agresor to inny pies, rowniez czarny, chyba sie pomieszalo).. a tego czarnuszka tez nie widzialam ostatnio..

Posted

a)Neris, dziekujemy za wiesci, nie sa one calkiem dobre, ale nie sa tez zle !!no, a przede wszystkim Misiek zyje !!b) gdyby ktos mogl wstawic zdjecia z mojego wczesniejszego postu "na widocznosc" to bylabym wdzieczna, bo otwieram dogo przez bramke proxy (inaczej mi nie chodzi), a wtedy nie moge wklejac w ten sposob i ogolnie z wstawianiem linkow jest problem, bo lacza sie z pisanymi pozniej zdaniami..jak komus chodzi dogo normalnie i ma dobre checi to bede sie klaniac w pas.c)z oplakiwaniem kudlacza czarnego poczekajmy na relacje Iwy,chociaz dla mnie sprawa jest przesadzona..