Slomka22 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 [quote name='Koperek'][B]Slomka- Brutus[/B] ma swój wątek- mój, pod imieniem [B][SIZE=3][COLOR=red]ŻABOLEK[/COLOR][/SIZE][/B]. Natomiast ten pierwszy, beżowy owczarkowaty nie ma wątku, ale znowu siedzi w schronie bardzo krótko, więc jak chcesz... [/quote] podaj link do Brutusa A o tym mlodzieniaszku pomyslalam ze z jedno ogloszenie w ktorej z gazet i chlopina pojdzie do domu... i wrzucilam go [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f97/dom-dla-rocznego-wilczka-130665/[/URL] - a jako kontakt Ciebie Koperku i Negri :) Quote
Negri Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='Agnieszka(Visenna)']Co z tym psem? [IMG]http://www.wroclaw.mm.pl/%7Epiotrwalasek/schronisko/st1.jpg[/IMG][/quote] uśpiony :-( Quote
GoskaGoska Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 założyłam wątek temu pieskowi : [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/piekny-owczarek-niemiecki-zycie-wisi-na-wlosku-help-130840/#post11728098[/URL] proszę dodac go do listy zagrozony i jednoczesnie proszę o info o nim Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 [quote name='Negri']uśpiony :-([/quote] k....!!! :placz: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 uaktualnilam 1 post widze ze leca 7-8 latki wiec mamy duzo pracy Quote
gosikf & dogs Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Kurcze, coraz młodsze... Suńka ze Szczecińskiej tak długo czeka.... :-( Wiele nowych pięknych psów, oby im się szybko domy znalazły. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Irysku - TA CZARNA????:placz::placz::placz: Quote
gosikf & dogs Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 NIEEEEEE!!! Tylko nie ją...:-(:-(:-(Boże...Tyle czekała za kratami... czekała na dom a dostała śmierć? Czy to pewna informacja? Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 wlasnie ?? :placz::placz: Quote
irysek Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 podobno sunie ze szczecinskiej tez juz uspili :angryy::angryy::angryy: noz sie w kieszeni otwiera. kiedy zrobimy cos z tym nalogowym usypianiem? trzeba cos zrobic zeby pani kierownik sie zmienila! znowu sie nie udalo i bedzie wladac schronem kolejna kadencje! :angryy::mad: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 czlowiek walczy na ile moze, a wszystko spelza na niczym.. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f25/nie-ma-jak-duma-ze-swoich-czynow-130892/#post11733254[/URL] to sie nigdy nie skonczy.. byli w schronisku, widzieli jak tam jest, wzieli suke i rozmnozyli.. do tego wydaja sie bardzo dumni i zadowoleni.. wydaje mi sie ze to wszystko co robimy spelza na niczym.. wlasnie przez takich ludzi.. byc moze za kilka lat bedziemy szukac domow tym szczeniaczkom? co myslicie?:cool3: ja juz nie mam sily...:placz: dół, klops, rezygnacja, zwątpienie.. i jeszcze dzisiaj sie dowiaduje o tych 2 pieskach... uspionych.. to oglaszenie dopelnilo szale goryczy.. Quote
gosikf & dogs Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Aga, czuję to samo.... Sunia ze Szczecińskiej szczególnie zagościła w moim sercu. Czekała tak długo i nigdy nie zaznała prawdziwej MIŁOŚCI!!! NIGDY NO! Cierpienie nie ma końca, nie zna granic, to się nigdy nie skończy. Jak zaglądnę na pierwszą stronę zastanawiam się kiedy zostaną po nich tylko te smutne zdjęcia zza krat schroniska... Wolałabym żeby zostały po nich zdjęcia z nowych domów, na kanapach, pod kocykiem, z piłeczką, [B]ze swoim panem[/B]. NIE ZA KRATAMI NA ZIMNYM BETONIE Z TOWARZYSZAMI NIEDOLI. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 gosikf - moze to nie jest jeszcze do konca pewne ? :placz: jutro bede w schronie to wszystkiego sie dowiem.. :shake: ps. moze tez wpadniesz? Quote
Negri Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 A ja właśnie siedzę sobie w aktach prawnych i wiecie co wyczytałam..... Że porzucenie psa klasyfikowane jest jako znęcanie się nad nim. A kara za znęcanie to grzywna lub pozbawienie/ograniczenie wolności na okres do roku... Każdy co psa wywalił powinien choć zapłacić grzywnę!! :angryy: Quote
viverna Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Dziewczyny! To się nigdy nie skończy, dopóki ktoś (my też możemy!!!) nie zadziała od góry!!!! Trzeba zmienić prawo!!!! Ogromne kary za niekontrolowane rozmnażanie zwierząt, jeszcze większe za sprzedawanie psów bez rodowodu!!! Ja chętnie będę donosić na wszystkich pseudohodowców i durnych, nieuświadomionych ludzi!!! Kto tu na forum mógłby nam pomóc? Przecież tez mamy inicjatywę ustawodawczą!!! A tak to będziemy do us...ej śmierci biadoliły i nie były w stanie pomóc wszystkim tym psom!!! W Polsce mamy prawdziwe średniowiecze w prawach zwierząt!!! Zróbmy coś tym!!! Quote
viverna Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Jeszcze dodam, że w naszym schronisku warto wręczać do każdej adopcji ulotki o kastracji psów, założyłam na ten temat wątek i cicho... Pomóżcie zbierzmy informacje, siądę i napiszę, znajdźcie fachowca, który sprawdzi to od strony merytorycznej, kserujmy i poprośmy w schronie, by każdemu to wręczali!!! Ja na tej ulotce nawet mam zamiar napisać ile kochanych, ślicznych psiaków traci życie, co roku w schronisku... Quote
Negri Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Kurde sama nie wiem, nie raz pies trafia z czipem, znamy wł, psa nikt nie odbiera. Może to gdzieś kierować by prawo było egzekwowane Quote
gosikf & dogs Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Tylko gdzie? Aga V, nie mogę jutro wpaść do schronu, ale może będziesz jeszcze w weekend w schronie? Jutro od rana zajęcia, a po zajęciach idę do lasu w sprawie rozszarpanego psa(więcej na wątku Ulv). Quote
Reksiu21 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='viverna']Jeszcze dodam, że w naszym schronisku warto wręczać do każdej adopcji ulotki o kastracji psów, założyłam na ten temat wątek i cicho... Pomóżcie zbierzmy informacje, siądę i napiszę, znajdźcie fachowca, który sprawdzi to od strony merytorycznej, kserujmy i poprośmy w schronie, by każdemu to wręczali!!! Ja na tej ulotce nawet mam zamiar napisać ile kochanych, ślicznych psiaków traci życie, co roku w schronisku...[/quote] To naprawde dobry pomysl. Ja niepotrafie napisac, zrobcie to, (to z tym dodatkiem jest super), a ja oplace ksero, czy kartki, zeby bylo wystarczajaco ulotek. Jedyne rozwiazanie tej calej tragedii, to sterylizacja jak najwiecej psow, tak jak u nas. W NIemczech niema psa, ktory jest wydany ze schronu przed sterylka, poprostu zaden! Quote
irysek Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 tak samo jest u pani wandy. nie wydaje psow i suczek calych. zawsze po sterylce i kastracji. nie musisz aga nic sprawdzac. bez powodu bym nie napisala, ze sunie ze szczecinskiej uspili! jak lezalas w szpitalu tak sie zachowali beznadziejnie :shake: chyba, ze potrzebne ci potwierdzenie mojego info przez kikou, iwe albo jeszcze jakas wizytatorke schroniska. Quote
Koperek Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='Negri']Kurde sama nie wiem, nie raz pies trafia z czipem, znamy wł, psa nikt nie odbiera. Może to gdzieś kierować by prawo było egzekwowane[/quote] Nie bądźcie dziewczyny naiwne! Nie ma na to kary, że ktoś ma psa na swoje nazwisko wpisanego i nie ma zamiaru go odebrać ze schronu! Wręcz przeciwnie- CHYBA jest prawo, które mu na to zezwala!:shake: Ale powtarzam CHYBA. Ulotki, ulotkami- fajna rzecz, ale bardzo dużo czasu i pieniążków są w stanie pochłonąć, a w co najmniej 60% zaraz po otrzymaniu do ręki będą lądować w pobliskich kubłach. Tutaj, jak sie za to Sejm nie weźmie i CYWILIZOWANYCH praw i obowiązków nie rozpisze to my będziemy się prężyć i wyginać, żeby ograniczyć skutek ludzkiej głupoty, a przyczyna dalej będzie nienaruszenie kwitła! Quote
GoskaGoska Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 a ja tak z innej beczki Koperek co z Sara? Zadzownilas na ten maila co na gg ci zostawiam pytalam sie na jej watku, ale nie dostalam odpowiedz, ma ewentualnie jeszcze inny dom jesli wyszyly nici z tym z gg? Dziwne to bardzo, ze schronisko wydaje psy bez steryle - to fakt vivera chcesz zglosi pseudohodowle ma jedna - zeby zglosic do urzedu skabowego jest w Brzegu Dolny ul.Mostowa 8 bylam widzialam, psy prawie kazdej rasy rozmnazane - chce zlgosi to proszę zrob to -moze pojechac i sama zobaczyc niby jako klient, bylam tam pierwszy raz ,wogole z dogo i wlasciciwe zaluje, bo mogla sie uprzec ze chce zobaczyc psy w kojcy, ( boje się ze są w złych warunkach) i moglam zapamietac i zapisac pieczątki weta i zadzwonic czy faktycznie szczpienione, czy lewe są te ksiazeczki. Ale coz na błędach się człowiek uczy, baba od westa bierze 600zl za psa, a typowo pseudohodowla - podatkow na bank nie placi- wiec jesli masz ochotę to zrob to ;) Quote
viverna Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='Koperek'] Tutaj, jak sie za to Sejm nie weźmie i CYWILIZOWANYCH praw i obowiązków nie rozpisze to my będziemy się prężyć i wyginać, żeby ograniczyć skutek ludzkiej głupoty, a przyczyna dalej będzie nienaruszenie kwitła![/quote] O tym właśnie pisałam! Sejm sam się nie weźmie! My możemy zgłosić do sejmu ogromny pakiet faktów na temat tego, co się dzieje w Polsce ze zwierzętami, propozycje zmian w ustawie itd., czarno na białym, bo ludzie naprawdę nie zdają sobie z tego wszystkiego sprawy!!! Quote
viverna Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Gośka wiem tyle, że nawet jak to zgłoszę, to nie ma w naszym prawie, by hodowla musiała być zarejestrowana jako działalność gospodarcza... żadnych podatków płacić nie trzeba!!! I właśnie tu bym zaczęła od zmian w prawie!!! Ja sobie teraz g... mogę zgłosić. Quote
Koperek Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [B]Goska[/B] wysłałam maila na podany nr do Pana, ale cisza zapadła- chodzi o [B]Sarę[/B]:roll: Quote
Recommended Posts