Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejny psiak, który nie ma szczęścia.
Pojechałam na tzw. obchód czyli z żarełkiem do zwierzaków mieszkających u miejscowych meneli i mało krew mnie nie zalała.
Zobaczyłam szczeniaka, który wybiega z jednego z mieszkań a za nim idzie pani z miska po jedzenie.
Nie tego to już za wiele.
Jestem raczej spokojna ale nie wytrzymałam. Wygarnęłam babie, że jak sie nie ma na jedzenie to nie bierze sie psa, że nie mam zamiaru utrzymywać kolejnego zwierzaka.
Powiedziałam, że będę szukać mu domu bo tu na pewno nie zostanie.
Za chwilę wyrośnie z niego spory psiak i już nie będzie ślicznym szczeniakiem i na pewno go wywalą.
Po prostu ręce opadają-ludzie myślą, że jak przynoszę jedzenie to pewnie pieniądze dostaję z jakiejś fundacji bo kto byłby taki głupi, żeby codziennie nosić jedzenie dla 6 kotów, kilku psów, szczepić i odrobaczać.
Więc można sobie na czyjś koszt wziąć psiaka i mieć wszystko w d....

Dziś jak podjechałam z jedzeniem szczeniak latał po ulicy. Oczywiście dostali ochrzan ale do takich debili można mówić.
Mam nadzieję, że zdążę go wyadoptować zanim skończy pod kołami samochodu.:-(
Strasznie mi go szkoda bo nic dobrego go tu nie spotka a nie mogę go stamtąd zabrać -nie mam gdzie.

Szczeniorek jak to szczeniorek uwielbia zabawy, goni wszystkie miejscowe koty:evil_lol:
Ciągle jest głodny, rzuca się na przyniesione jedzenie.
Chyba go biją bo boi sie własnego cienia:shake:

Ma ok. 3-mce, odrobaczyłam go i odkleszczyłam.
Oczywiście czeka na kogoś kto go pokocha i zabierze w bezpieczne miejsce.
A to nasz bohater

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maggiejan napisał(a):
Trzeba by mu tymczas znaleźć i ogłaszać. Jest śliczny, powinien znaleźć dom.

mogłabym go zabrać ew. do Pani, która przetrzymywała mi psy ale to oczywiście kosztuje 300 + karma miesięcznie a ja nie mogę wziąć kolejnego psa na utrzymanie:-(

Posted

maggiejan napisał(a):
To spory wydatek.... Czy takiego malucha nikt z dogo na tymczas bezpłatny nie weźmie...? Pytałaś na mapie dogo?

nie jeszcze nie pytałam

Posted

ja nie moge dać mu tymczasu, czekam na niewidomego dorosłego Cane Corso, o ktorym tak naprawde nic nie wiadomo, obecność szczeniat poki nie bede wiedziała jak reaguje jest niewskazana

Posted

Aloha, mnie też Asia pytała - ale ja mam gostka z Krzyczek - hmmm nooo na mocno przedłużonym tymczasie.......

Gameboy? - a gdyby tak ( ja nie zapeszam ) Teoś do tej pani poszedł.......to u Agi bedzie wolne??? Nie wziełaby tego Tuptusia???Szczeniorki to szybko domki znajdują.....

Jakby ktoś nie wiedział - namawiam Gameboy na transakcję wiązaną. W końcu szcenior jest z "mojego miasta"

Posted

pati-c napisał(a):
Mały pechowiec..tak trafić..:shake:

A oni go wogóle tak bez problemu oddadzą?

jak z nimi rozmawiałam to się zgodzili.
ja ich sie nie bede pytac jakby znalazł sie dt lub ds to biore psa pod pache i wychodze.

Posted

To w takim razie bierz psiaka pod pachę -mogę go wziąć od dziś na dt (i tak muszę siedzieć przez najbliższe 1,5m-ca w W-wie,więc sądzę,że w tym czasie uda się znaleźć ds)
Miejsce gdzie teraz jest nie wróży mu normalnego dzieciństwa,ani rozwoju psycho-fizycznego..o ile wogóle przeżyłby te wędrówki po jezdni :shake:
Tylko mam od razu wielką prośbę o silne wsparcie z ogłoszeniami,bo ja ciemna w tej materii.

Posted

pati-c napisał(a):
To w takim razie bierz psiaka pod pachę -mogę go wziąć od dziś na dt (i tak muszę siedzieć przez najbliższe 1,5m-ca w W-wie,więc sądzę,że w tym czasie uda się znaleźć ds)
Miejsce gdzie teraz jest nie wróży mu normalnego dzieciństwa,ani rozwoju psycho-fizycznego..o ile wogóle przeżyłby te wędrówki po jezdni :shake:
Tylko mam od razu wielką prośbę o silne wsparcie z ogłoszeniami,bo ja ciemna w tej materii.

Super!!!!! podaj mi na priva gdzie mam go dostarczyć. Będę mogła go zabrać najprawdopodobniej dopiero jutro bo nie mam już dziś z kim dziecka zostawić