Anna222 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Nie widze tu zadnego powodu do cieszenia sie zyciem, jesli piesek bedzie znowu oddawany do nowego "domu". Przed podroza samochodem wystarczy posmarowac psu pysk cytryna. To rada weterynarza i w przypadku mojego psa pomogla od razu. Czytalam juz wiele historii, gdzie pomoglas w Holandii znalezc zwerzakom nowe domy. Jezeli macie zamieszkac w wolno stojacym domu - to gdzie problem, zeby znalazlo sie tam takze miejsce dla takiego nieduzego psa? Przemyslcie to prosze! Pozdrawiam! Ania Quote
Anna222 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Zapomnialam napisac, ze to piekne zdjecia! I jak mozna taka trojke rozdzielac? Quote
Fortuna Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Tiko od Swiat Bozego narodzenia ma nowy dom. Kiedy my bylismy w Polsce on byl na okres probny w domu Iris , no i zostal tam na zawsze. Nie chcial z nami nawet isc do domu i wiem czemu. Tam jest jedynym psem , nikt go nie maltretuje, najpierw Tobi a potem moja Lena. Tiko nie umie sie przed tym bronic. Lena go na okraglo lizala, cala glowe i cale cialo, widac bylo, ze byl nieszczesliwy ale nie umial nawet zawarczec. Ucieszyl sie jak nas zobaczyl, przywital sie wspaniale, a gdy wychodzilismy zostal na swoim miejscu. Lena poszla z nami a on nie. Rodzina u ktorej jest miala do tej pory tylko koty, corka Iris pracuje w hotelu dla psow. Wszyscy lacznie z dziadkiem zakochali sie w Tiko chociaz wcale nie planowali miec psa. Tiko chodzi teraz na bardzo dlugie spacery na pola , gdzie biega sobie bez smyczy. Wedlug nich Tiko to bardzo madry i kochany pies. Wczoraj mial operacje. Po pierwsze musial byc wykastrowany poniewaz oddawal mocz z krwia. Po drugie wycieto mu ten guz na dziasle i zebach. Weterynarz po operacji powiedzial, ze to bylo dla niego przez ten okres kiedy go mial na dziasle bardzo bolesne, musial miec usuniety jeden zab. Dzisiaj Roelina , mama Iris napisala do mnie e/maila, ze z Tiko wszystko w porzadku. Za operacje i kastracje postanowilismy z mezem zaplacic. To jest nasz prezent dla Tiko. [B]A OTO LINK DO ALBUMU TIKO ZROBIONEGO PRZEZ JEGO NOWA RODZINE[/B] [URL]http://picasaweb.google.nl/roelinastuivenberg/Tiko[/URL] mam nadzieje, ze zdjecia Wam sie spodobaja. Quote
Agata69 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 A jednak szczęśliwe zakończenie, bardzo sie cieszę. A zdjęcia śliczne! Quote
brazowa1 Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 Fortuno,dziękuje za Twoje odpowiedzialne podejście. Quote
Recommended Posts