Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moze nie na bazie bajki " Odwóch takich...." bajka super ale wiecie to skojarzenie z odtwórcami głównych ról -czy to aby poprawnie politycznie....:razz:zdjęcia slicznosciowe-plakaty porozdawałam do rozwieszenia ,po czwartku jeszcze sama tym sie zajme...ale te wakacje......Elza -pani Danusia milczy....:-(
IZIS -fajno,ze jesteś..;)...ŚLICZNOŚCI TE PIESY!!!!!!!!

Posted

[quote name='koss']Moze nie na bazie bajki " Odwóch takich...." bajka super ale wiecie to skojarzenie z odtwórcami głównych ról -czy to aby poprawnie politycznie....:razz:zdjęcia slicznosciowe-plakaty porozdawałam do rozwieszenia ,po czwartku jeszcze sama tym sie zajme...ale te wakacje......Elza -pani Danusia milczy....:-(
IZIS -fajno,ze jesteś..;)...ŚLICZNOŚCI TE PIESY!!!!!!!![/quote]

Niekoniecznie, widziałąm bardzo pozytywne efekty takich powołań, akurat to było opowiadanie o kaczkach. Tak czy siak na pewno to bardziej poprawne niż np to:

[URL]http://www.allegro.pl/item364349694_west_mix_jamnik_szorstkowlosy_ostatnia_suczka_.html[/URL]

:eviltong:

Posted

A tam, Pani Danusia...
[B][COLOR=blue]Nie dajemy za wygraną ![/COLOR][/B]
[B]Brązowa[/B] zgodziła się je nawet na księżyc wysłać. :eviltong: Przecież Mozambik to jeszcze gorsze wyjście. :D

Posted

[quote name='Isadora7'][URL]http://www.allegro.pl/item364349694_west_mix_jamnik_szorstkowlosy_ostatnia_suczka_.html[/URL]

:eviltong:[/quote]

O matko, jacys niedorozwinieci...

Posted

[quote name='brazowa1']Isadora,moglas uprzedzic no....bym nie zagladała,co sie mam denerwowac i zniesmaczac.[/quote]

Też tak miałam jak mi ktoś linka podrzucił. Mają niektórzy na.... w głowie:mad:

Posted

[quote name='nelonik']

A Holendrzy przywoza, z Hiszpanii, Turcji, z krajow bylej Jugoslawii. I o Polsce tez cos mozna znalezc...

[URL]http://www.dierenhulpzondergrenzen.com/ProjectPolen.htm[/URL]

[URL]http://www.redeenhond.nl/index_2.htm[/URL]

[URL]http://vagabond-pets.com/adoptie.htm[/URL]

Nie moge znalezc teraz, ale byl nawet pare dni temu w het Parool (jeden z wiekszych dziennikow) artykul o niebezpieczenstwach zwiazanych z adoptowaniem psow z zagranicy, ze choroby, ze problemy z zachowaniem, ze lepiej finansowac organizacje prowadzace schroniska w danym kraju zamiast sprowadzac zwierzeta do Holandii.[/quote]

Holendrzy pomagaja glownie finansowo pieskom znajdujdujacym sie w schroniskach. Jezeli chodzi o sprowadzanie psow do Holandii to zdarza sie to ale akurat nie w moim regionie. Ja sama myslalam o szukaniu tutaj domow , tym bardziej, ze Erazm czesto jezdzi do Holandii. I byc moze wprowadze to w zycie. Jednak dwa tygodnie temu adoptowalam bardzo chorego kotka z polski i jamniczka tez z Polski i teraz zajmuje sie nimi. Zwierzeta z Polski nie sa sprowadzane tutaj do schronisk, ale najczesciej bezposrednio do stalego domu lub ewentualnie domu tymczasowego. Domy do ktorych trafiaja pieski sa sprawdzane i chodzi tutaj glownie o to, zeby sprawdzic czy dany pies nadaje sie do danej rodziny i moze ewentualnie zaproponowac innego psa.

Posted

Fortuna,fajnie,ze w ten sposob chcecie pomagac psom :)
Moze sie właśnie wyspecjalizujecie w duecikach,ktorych tak zal rozdzielac,a dla ktorych tak niewiarygodnie ciezko znależć dom?

gdy Millarca pokazala mi pierwszy raz te psy,powiedziala to,co ja pomyslałam:idealni kandydaci do adopcji zagranicznej-w typie urody,charakteru i wieku;)

Posted

[quote name='brazowa1']Fortuna,fajnie,ze w ten sposob chcecie pomagac psom :)
Moze sie właśnie wyspecjalizujecie w duecikach,ktorych tak zal rozdzielac,a dla ktorych tak niewiarygodnie ciezko znależć dom?

gdy Millarca pokazala mi pierwszy raz te psy,powiedziala to,co ja pomyslałam:idealni kandydaci do adopcji zagranicznej-w typie urody,charakteru i wieku;)[/quote]

To prawda. Holendrzy uwazaja , ze male psy powinny byc dwa. Lub jeden maly i jeden duzy. Caly czas mysle jak to zoorganizowac i jak dobrze pojdzie to po wakacjach , ktore trwaja tutaj u nas w regionie do 11 sierpnia zaczniemy dzialac. Gdyby udalo sie znalezc domki chociaz dla kilku psow w ciagu roku, to i tak warto. Wielkiego ryzyka nie ma tez dla tych pieskow poniewaz jak juz mowilismy holendrzy sa bardzo wyrozumiali dla wszystkich stworzonek. A jak juz naprawde maja dosyc i nie daja sobie rady to szukaja nowego bardziej odpowiadajacego danemu psu domu. Szczegolnie pisze tutaj o regionie, w ktorym ja mieszkam.

Posted

Żałuje ,ze nie dane mi było urodzic sie w Holandii:oops:,ale wystarczyłoby mi...gdyby udało sie Panom Piesom trafic do tego Psiego Raju..Fortuna -masz takie szczęsliwe " imię", moze sie da to sprawić...?????..jak myślisz:razz:

Posted

[quote name='koss']Żałuje ,ze nie dane mi było urodzic sie w Holandii:oops:,ale wystarczyłoby mi...gdyby udało sie Panom Piesom trafic do tego Psiego Raju..Fortuna -masz takie szczęsliwe " imię", moze sie da to sprawić...?????..jak myślisz:razz:[/quote]

To prawda, to jest psi raj. Bardzo chcialabym, zeby tak wygladal caly swiat. Mysle , ze jezeli nic sie nie znajdzie u Was , to zrobie wszystko co w mojej mocy , zeby znalezc im dom. A co do mojego imienia, to rzeczywiscie jest szczesliwe i mam nadzieje, ze przynosi szczescie tez pieskom z watkow , na ktorych jestem. Jak na razie to dziala.

A co do tego urodzenia, to my z mezem nie urodzilismy sie tutaj, ale faktem jest , ze kochamy to miejsce tutaj, gdzie jestesmy. Jestesmy po prostu u siebie w domu. Ten spokoj nas zaczarowal i wielka ilosc ptakow tez. Nasz syn nie zna juz innego zycia, wiec dla niego to jest normalne, ale ja zawsze tlumacze mu, ze zyje we wspanialym miejscu, bo nawet szkola tutaj wyglada inaczej. Bez tornistrow, zadan domowych i stresu.

Posted

co do tamtego linka...czmeu nie zglosicie do allegro?oczywiscie to nie zmieni sprawy,ze odda szczeniaki ale przynajmniej ktos jej zwroci uwage ze cos jest nie tak.
zawsze zglaszam allegro takie rzeczy i zawsze znajduje jakis argument tu argumentem mogloby byc chociazby załączenie zdjęcia gdzie pieski powstają....

Posted

Dzis wolny dzien,duzo wolontariuszy po procesji uciekło do schronu, do psow,wiec wszystkie psiaki ogladały trawe.
maluchy tez były.Ja uwielbiam sznaucerowatego,w ogole po kontakcie z nim i z sznaucerowata Dianka,zakochałam sie w sznaucerach mini.

Posted

Zgodnie z obietnica porozwieszalam Panów-zawsze,kiedy wchodze na ich watek mam scisniete ....a, może stał sie cud i przeczytam ,jak Brazowa ogłasza : mam domek ....a tu nic....Brazowa -żadnego telefonu.?:crazyeye:...,no tak o mojego Antosia 9 cuda swiata też nikt nie pytał, a jest co żałować,sama wiesz ...:razz:Brazowa czytałam na innych watkach ,ze cuda działa ogłoszenie w np. "Wyborczej" -może tam...?????:oops:

Posted

[CENTER][IMG]http://images34.fotosik.pl/259/1a27221ed2af053e.png[/IMG]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]
...jeśli masz jednego psa, weź drugiego - robota ta sama,
a miłość podwójna!!!

:cool1:
[/SIZE][/FONT]
[/CENTER]