Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote]My byliśmy u niej raz i więcej do niej nie pojedziemy.
Na czerwono-białych seterach to ona na pewno się nie zna.
Mieliśmy wrażenie, że w ogóle nie zna ich wzorca...
Na temat oceny irlandów mahoniowych słyszałam różne opinie, ale w większości nie były zbyt pozytywne.
Może na innych rasach się zna.. ale wydaje mi się że na seterach nie.[/quote]

A kto się zna na seterach?
Do kogo warto jechać?

Posted

[quote name='freda']A kto się zna na seterach?
Do kogo warto jechać?[/quote]
chwalny, konkielowa, witkowska, musiał, sobieszczańska, jeszcze parę osób by się znalazło. przy rudzielcach jest więcej, gorzej jak ktoś ma gordona lub irlanda czerwono-białego:razz:. te odmiany seterów wyglądają trochę inaczej:cool3:, a często są oceniane według kryterów "irlandzkich":shake:

Posted

[quote name='narisowa']chwalny, konkielowa, witkowska, musiał, sobieszczańska, jeszcze parę osób by się znalazło. przy rudzielcach jest więcej, gorzej jak ktoś ma gordona lub irlanda czerwono-białego:razz:. te odmiany seterów wyglądają trochę inaczej:cool3:, a często są oceniane według kryterów "irlandzkich":shake:[/quote]
Wielkie dzięki, właśnie o irlandzkie mi chodziło

Posted

[quote name='narisowa']chwalny, konkielowa, witkowska, musiał, sobieszczańska, jeszcze parę osób by się znalazło. przy rudzielcach jest więcej, gorzej jak ktoś ma gordona lub irlanda czerwono-białego:razz:. te odmiany seterów wyglądają trochę inaczej:cool3:, a często są oceniane według kryterów "irlandzkich":shake:[/QUOTE]

mam troszke inny zestaw "polecanych" sedziow, ale z kryteriami "irlandzkimi" musze sie jednak zgodzić..No moze poza p. Konkiel ktora podkresla, ze gordon to gordon, a nie czarny irland :lol:

Posted

[quote name='Nor(a)']mam troszke inny zestaw "polecanych" sedziow, ale z kryteriami "irlandzkimi" musze sie jednak zgodzić..No moze poza p. Konkiel ktora podkresla, ze gordon to gordon, a nie czarny irland :lol:[/quote]
w zestawie powyżej podałam tych, którzy się według mnie znają i rozróżniają setery;)

Posted

[quote name='narisowa']chwalny, konkielowa, witkowska, sobieszczańska, jeszcze parę osób by się znalazło. [/quote]

podpisuje się pod tym też ;)
do nich warto jechać :p

[quote name='narisowa']przy rudzielcach jest więcej, gorzej jak ktoś ma gordona lub irlanda czerwono-białego:razz:. te odmiany seterów wyglądają trochę inaczej:cool3:, a często są oceniane według kryterów "irlandzkich":shake:[/quote]

spotkałam się z opinią sędziny na temat czerwono-białych seterów, że skoro są to irlandy to wymaga się od nich takiej budowy, włosa itp co od mahoniowych :razz:

• 4 months later...
Posted

[quote name='narisowa']w zestawie powyżej podałam tych, którzy się według mnie znają i rozróżniają setery;)[/quote]
:evil_lol: Kiepsko to widzę...skoro Oni tak się znają,że "rozróżniają setery":evil_lol:...współczuję wystawcom pupili

Posted

[quote name='werbena520']:evil_lol: Kiepsko to widzę...skoro Oni tak się znają,że "rozróżniają setery":evil_lol:...współczuję wystawcom pupili[/quote]
nie napisałam, że ich znawstwo polega jedynie na "rozróżnianiu" chodziło mi o to, że każdego setera - irlanda, gordona czy anglika oceniają według wzorca danej rasy, a nie według wzorca "seter"

• 1 month later...
Posted

z polskich sędziów na irlandach zdecydowanie [B]p. Konkiel[/B], ja bardzo sobie cenie oceny [B]p. Olejnika[/B] (jako nieliczny zauważa tez niedoskonałości)
z listy Narisowej to w kwestii pewnego pana sie zdecydowanie nie zgadzam (i nie jeżdżę na wystawy na których ten pan sędziuje).

• 6 months later...
  • 1 month later...
Posted

Skrzyński generalnie w porządku. Nie lubi kręconego włosa. Czepia się do kondycji (za gruby/ za chudy)

Tu jest cały temat o nim: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f446/aleksander-skrzynski-126782/[/url]

Buziaki dla Brando, śliczny z niego chłopak ;)