pumcia02 Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 10.04.08r. dostalismy zgloszenie. Lezy pies w lesie, nie wstaje, nie ucieka. Tylko tak leży... znaleziony poprzedniego dnia o 10 rano, potem widziany w czwartek tez o 10 w tej samej pozycji. Gdy pan, który zgłosił to, wrocil z pracy zebralismy sie z nim, pojechalismy... a on tak samo lezal w tym samym miejscu... Przestraszyl sie flesza to wstał. Troche zjadl i go zapakowalismy do samochodu. Pies jest mlody, nie wychudzony, ale za to caly w kleszczach!!!! mial je nawet nad samymi oczami! praktycznie na calych brwiach... :( Pojechał do lecznicy, od razu wzieto sie za wyciaganie wrogów, pobrano krew.Cale szczescie nie ma babeszji! Niesamowite, że przy tej ilości kleszczy nie zachorował! Psiak cały czas chciał się przytulać, strasznie ufny i kochany :) Psiak z lecznicy został zawieziony do Azylu pod Psim Aniołem. Jest niezwykle energiczny i przyjacielski. Męczy się w boksie, dlatego przydałby się tymczas. A oto zdjęcia z 19.04.08r. Quote
Kostek Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 widzialam go wczoraj w lecznicy jak konsumowal pyszny obiadek uszyska sie trzesly a on caly szczesliwy-bardzo pogodny i piekny psiak Quote
majqa Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Czy coś mu dolega? Zadziwia mnie opis jego zachowania (to, że leżał tak jakby się poddał). Czy jest zdrowy? W jakim może być wieku? Quote
pumcia02 Posted April 13, 2008 Author Posted April 13, 2008 ma ok 2 lata. Pies jest dziarski i nie jest w złym stanie. gdy tylko dojechalismy do lecznicy latał sobie po niej ;) byc może ktoś go wyrzucił z samochodu i on tam po prostu czekał... Quote
ANETTTA Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 hoooopaj do domku ...czy on ma jakies ogloszenie np .... na owczarku Quote
Kostek Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 jeszcze nie ma ale za kazda pomoc bedziemy wdzieczni Quote
pumcia02 Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 POMOŻCIE! :( trzeba go zabrać szybko z lecznicy, a nie ma gdzie... niestety nie wiemy nawet jak on do innych psów... Quote
majqa Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 mariolka napisał(a):POMOŻCIE! :( trzeba go zabrać szybko z lecznicy, a nie ma gdzie... niestety nie wiemy nawet jak on do innych psów... W tym sęk...szkoda, że nie wiadomo, czy on może dołączyć do innych zwierząt. Quote
pumcia02 Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 siek musisz sobie boks wybudowac na podwórku.. ;) kurcze kiepska sprawa no Quote
Anetka83 Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 no to ja wrzucam psiaka na owczarkawpotrzebie Quote
GrubbaRybba Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Bidulek. :-( Czy nie można sprawdzić w lecznicy, jak on reaguje na inne psy? Ja mam chętnego na ONka pod Warszawą. Ale właściciel ma już jednego psa i drugi musi być uległy i zgodny. Quote
pumcia02 Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 z tej samej lecznicy trzeba zabrać Nero. Onek długowłosy. jest tam w domu z psami i kotami, więc powinno być w porządku... Mlody psiak jest. tu sa jego fotki: http://psi-azyl.fotosik.pl/albumy/381294.html a napisz cos wiecej o tym domku Quote
GrubbaRybba Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 [quote name='mariolka']z tej samej lecznicy trzeba zabrać Nero. Onek długowłosy. jest tam w domu z psami i kotami, więc powinno być w porządku... Mlody psiak jest. tu sa jego fotki: http://psi-azyl.fotosik.pl/albumy/381294.html a napisz cos wiecej o tym domku Domek z ogrodem pod Warszawą, w okolicy Kampinosu. Pan rozsądny, straszy, na oko około 50 lat. Ma ONka - znajdę. Pies ma ponad 9 lat i problemy ze stawami. Pies mieszka w budzie, ale z powodu choroby, coraz częściej przebywa w domu. Pies nie jest kastrowany. Pan szuka suni do dwóch lat, ale może da sie go namówić na psa. Sunia ma być wysterylizowana lub pan ją wysterylizuje. Domek niesprawdzony, ale w każdej chwili można go sprawdzić. Tu jest wątek, który założyłam na przygarnę psa: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109169 Quote
Kostek Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Lasek trafil dzisiaj do azylu,zostal uratowany w gruncie rzeczy w ostatnim momencie,przeszedl babeszje ale juz jest ok,koty raczej bedzie ganial co do psow pierwszy nie zaczyna ale byl troche skolowany wiec zobaczymy z czasem Widzialam dzisiaj Nera a raczej Hansa bo tak on sie pierwotnie nazywa-jest bardzo zywym psiakiem mieszka aktualnie z psim staruszkiem ONkiem i dogaduja sie swietnie,psiak jest bardzo karny i uwielbia sie przytulac,nie wykazuje zadnej agresji a taki byl powod jego zwrotu z adopcji,wg mnie Hans pasowalby idealnie do chetnego domku Quote
Kostek Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 tak,dostal Imizol przed pobraniem krwi aby go uratowac wiec lek zaburzyl odczyt wynikow i dlatego wyniki byly ok Quote
pumcia02 Posted April 16, 2008 Author Posted April 16, 2008 dom tymczasowy mimo to, że z lecznicy jest zabrany nadal jest potrzebny... Quote
majqa Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Potrzebny domek dla męskiej, psiej piękności... Quote
pumcia02 Posted April 17, 2008 Author Posted April 17, 2008 strasznie pocieszny ten psiak :) i eeeenergiczny :) w sobote beda fotki robione ;) Quote
Recommended Posts