Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przedstawiam Wam piękne i kochane psy z Azylu pod Psim Aniołem,które szukają domów.

WESOŁEK (235)
wielkość:duży
zdjęcia
Chłopak z pięknym uśmiechem i z charakterem, agresywny do psów i niektórych mężczyzn. Uwielbia pieszczoty. Nie nadaje się do domu z dziećmi i innymi zwierzętami. Tylko dla doświadczonego człowieka. Z pewnością nowemu, umiejącemu postępować z nim właścicielowi odwzajemni miłość i wniesie do jego życia dużo radości i uśmiechu.
Kupiony na bazarze w Falenicy dwa tygodnie wcześniej przez człowieka, który nie umiał z nim postępować i przyprowadził do azylu grożąc, że jeśli nie weźmiemy psa, on wypuści go "do lasu".

Azor
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=18672

Nemo
wielkość: duży
Nemo jest psem tak mniej więcej urodzonym w 2000r. jednak kto go zobaczy nigdy by tak nie powiedział Psiak jest wesoły, chętny do zabaw, lubi zaczepiać ludzi, którzy np wychodzą z nim na spacer. Podbiega i trąca człowieka pyskiem domagając się zainteresowania. Jak do nas trafił był wystraszony i nieufny, a o zabawach to już w ogóle nie było mowy. Teraz to zupełnie inny pies Czeka na kochającą rodzinkę. W azylu od 30.01.2006r. zimował pod mostem w Zalesiu Dolnym, miał odmrożone łapy.

Dex
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75918

Kora
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23002

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wata :loveu:
pochodzenie:znaleziona w lesie w okolicy Serocka

Zen
pochodzenie: Znaleziony w Wiązownej przez osobę która nie mogła dłużej go trzymać.

Mozart

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30362
Niemal całe życie spędziłem w schronisku, a mam ponad 10 lat. Żyję tylko nadzieją, iż pewnego dnia pojawi się człowiek, który pokocha mnie od pierwszego wejrzenia, przytuli do serca i zabierze do ciepłego domu. Wiem, że jestem już stary, brzydki i prawie całkiem ślepy, dlatego nadzieja, która trzyma mnie przy życiu jest coraz mniejsza. W zamian za dach nad głową, otwarte ramiona, pełną miskę i ciepłe słowo ofiaruję Ci wszystko co mam: całego siebie, swoje życie, swoją wierność i olbrzymią wdzięczność. Wiem, że to mało... dlatego bardzo się boję, że już na zawsze pozostanę sam.

Staszek

Posted

Argo

Pochodzenie: Trafił do Azylu po śmierci właścicielki

Tekila i Libra

Wygląd: mix owczarka niemieckiego i owczarka kaukazkiego
Pochodzenie: Znaleziona w okolicach Marek

Dębek strasznie bidny :-(

Pochodzenie: Znaleziony na ulicy bardzo wycieczony

Efi
Pochodzenie: przybłąkał się na posesję ludzi którzy nie mogli go zatrzymac

Benz
[SIZE=2]wiek:
[SIZE=2]około 8 lat[SIZE=2]
pochodzenie:
[SIZE=2]znaleziony na przystanku autobusowym[SIZE=2]

Posted

siek moze zmien tytul na piekne onki w psim aniele? albo jakos tak

niestety kolejna bida...
10.04.08r. dostalismy zgloszenie. Lezy pies w lesie, nie wstaje, nie ucieka. Tylko tak leży... znaleziony poprzedniego dnia o 10 rano, potem widziany w czwartek tez o 10 w tej samej pozycji. Gdy pan wrocil z pracy zebralismy sie z nim, pojechalismy... a on tak samo lezal...
Przestraszyl sie flesza to wstał. Troche zjadl i go zapakowalismy do samochodu.
Pies jest mlody, nie wychudzony, ale za to caly w kleszczach!!!! mial je nawet nad samymi oczami! praktycznie na calych brwiach... :(
Pojechał do lecznicy, od razu wzieto sie za wyciaganie wrogów, pobrano krew.Cale szczescie nie ma babeszji! Niesamowite, że przy tej ilości kleszczy nie zachorował!

zalozylam watek
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9927404#post9927404

tutaj troche wida ć kleszcze przy oku :(

Posted

opis diany i ajaxa

Ajax

ok 5 letni miks owczarka niemieckiego, bardzo żywiołowy, uwielbia sie bawić, zna podstawowe komendy...Zycie mimo młodego wieku go nie rozpieszczało możliwe ze gdzieś, kiedyś posiadał ten jeden, jedyny dom-niestety trafił na ulice znalazła go dobra dusza która nie myśląc o sobie i swoich problemach przygarnęła Ajaxa pod swój dach...Od października do marca Ajax był bezpieczny niestety trafił do schroniska jego wybawicielka nie mogła go juz dłużej trzymać w małym mieszkaniu męczyli sie oboje...Teraz Ajax jest w Azylu pod Psim Aniołem dzielnie jak przystało na owczarka znosi trudności bycia jednym z wielu podopiecznych ale chciałby jak najszybciej trafić do wymarzonego domu, musi to być jednak dom bez innych zwierząt Ajax pod tym względem jest bardzo zaborczy uwielbia jednak dzieci i na pewno świetnie będzie sie czuł jako ich obrońca i przyjaciele na wiele lat.

Diana

3 letnia dobrze wychowana panienka w typie owczarka niemieckiego, przekazywana z rąk do rąk, ze schroniska do schroniska...Tyle przeszła, a ciągle potrafi ufać człowiekowi, jest wpatrzona w niego jak w obrazek tam gdzie on tam i ona...Diana z łatwością wykonuje podstawowe komendy brała udział w szkoleniu prowadzonym przez Fundacje Alterii i radziła sobie swietnie.Za smakołyki zrobi wszystko. Niestety musi trafić do domu bez innych zwierząt, oczywiście z odpowiednim przewodnikiem spacery w obecności innych psów nie są problemem.

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Diana i Ajax w domkach :multi::multi:

Diana
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=68181
3 letnia dobrze wychowana panienka w typie owczarka niemieckiego, przekazywana z rąk do rąk, ze schroniska do schroniska...Tyle przeszła, a ciągle potrafi ufać człowiekowi, jest wpatrzona w niego jak w obrazek tam gdzie on tam i ona...Diana z łatwością wykonuje podstawowe komendy brała udział w szkoleniu prowadzonym przez Fundacje Alterii i radziła sobie swietnie.Za smakołyki zrobi wszystko. Niestety musi trafić do domu bez innych zwierząt, oczywiście z odpowiednim przewodnikiem spacery w obecności innych psów nie są problemem.

Ajax
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=88806

ok 5 letni miks owczarka niemieckiego, bardzo żywiołowy, uwielbia sie bawić, zna podstawowe komendy...Zycie mimo młodego wieku go nie rozpieszczało możliwe ze gdzieś, kiedyś posiadał ten jeden, jedyny dom-niestety trafił na ulice znalazła go dobra dusza która nie myśląc o sobie i swoich problemach przygarnęła Ajaxa pod swój dach...Od października do marca Ajax był bezpieczny niestety trafił do schroniska jego wybawicielka nie mogła go juz dłużej trzymać w małym mieszkaniu męczyli sie oboje...Teraz Ajax jest w Azylu pod Psim Aniołem dzielnie jak przystało na owczarka znosi trudności bycia jednym z wielu podopiecznych ale chciałby jak najszybciej trafić do wymarzonego domu, musi to być jednak dom bez innych zwierząt Ajax pod tym względem jest bardzo zaborczy uwielbia jednak dzieci i na pewno świetnie będzie sie czuł jako ich obrońca i przyjaciele na wiele lat.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Czy wszystkie dane Dianki są aktualne ? Rodzina z Poznania , bez innych zwierząt po śmierci 14-letniej ONki poszukują suni do towarzystwa i na spacery . Dianka miałaby domek z ogródkiem w willowej dzielnicy Poznania .
Ludzie pewni i sprawdzeni -moi teściowie :) - chętnie przyjmą wizytę przed adopcyjną . Czy sunia jest wysterylizowana ? Proszę o szybka odpowiedź bo piesio bardzo sie podoba - jest podobna do poprzedniej JAPY .

Posted

Powiedz jak mamy działać . Jesteśmy z Poznania , teściowa siedzi przy mnie i popędza :) sunia bardzo przypomina poprzedniczkę a niestety Japa została uśpiona po 14,5 roku wspólnego życia - zjadło ją raczysko i nie było innego wyjścia bo bardzo cierpiała . Maja domek z ogródkiem , mozliwość spacerów , w domu nie ma innych zwierząt , nie wiem co jeszcze mam napisać .

Posted

Tak się składa , że drugi syn moich teściów wżenił się w Warszawę :p chociaż mieszka z żoną w Poznaniu , właśnie z teściami i obecnie do piątku jest w Warszawie . Będzie też w Warszawie w przyszłym tygodniu , posiada duży samochód , którym bez problemu można przewieźć psa. Teść jest młodym emerytem , teściowa tak prawie :cool3: . Ten pies jest im potrzebny do robienia wrażenia :evil_lol: - osiedle na którym mieszkają należy do dość atrakcyjnych i piesio jest tam mile widziany . Poza tym teściowa jest po wypadku i dla zdrowia i zachowania kondycji potrzebuje dużo spacerów . Codziennie obchodzą tz. Rusałkę - jeziorko położone w pięknym kompleksie parkowym ok 4 km więc spacerki gwarantowane - niezależnie od pogody . No i towarzystwo , za którym bardzo tęsknią , 14 lat z psem pozostawia trwałe ślady w umyśle :lol:

Posted

Teściowa widziała ja na zdjęciach i przeczytałyśmy wszystko na jej temat . Jeżeli będzie taka konieczność to mogą przyjechać sami ale on jest teraz w Warszawie . Są też zdecydowani na wizytę przedadopcyjną . Można ich sprawdzić . Mieszkają razem więc pies będzie przebywał pod tym adresem , pod którym Z jest zameldowany .

Posted

Dodam , że decyzja o wzięciu psa jest decyzją całej rodziny tz. dwóch pokoleń . Duży dom składa się z dwóch oddzielnych mieszkań . Pies będzie przebywał w mieszkaniu teściów .