siekowa Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Przedstawiam Wam piękne i kochane psy z Azylu pod Psim Aniołem,które szukają domów. WESOŁEK (235) wiek: ok.7lat wielkość:duży zdjęcia Chłopak z pięknym uśmiechem i z charakterem, agresywny do psów i niektórych mężczyzn. Uwielbia pieszczoty. Nie nadaje się do domu z dziećmi i innymi zwierzętami. Tylko dla doświadczonego człowieka. Z pewnością nowemu, umiejącemu postępować z nim właścicielowi odwzajemni miłość i wniesie do jego życia dużo radości i uśmiechu. Kupiony na bazarze w Falenicy dwa tygodnie wcześniej przez człowieka, który nie umiał z nim postępować i przyprowadził do azylu grożąc, że jeśli nie weźmiemy psa, on wypuści go "do lasu". Azor http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=18672 Nemo wiek: ok.8 lat wielkość: duży Nemo jest psem tak mniej więcej urodzonym w 2000r. jednak kto go zobaczy nigdy by tak nie powiedział Psiak jest wesoły, chętny do zabaw, lubi zaczepiać ludzi, którzy np wychodzą z nim na spacer. Podbiega i trąca człowieka pyskiem domagając się zainteresowania. Jak do nas trafił był wystraszony i nieufny, a o zabawach to już w ogóle nie było mowy. Teraz to zupełnie inny pies Czeka na kochającą rodzinkę. W azylu od 30.01.2006r. zimował pod mostem w Zalesiu Dolnym, miał odmrożone łapy. Dex http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75918 Kora http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23002 Quote
siekowa Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 Wata :loveu: wiek: około 5 lat pochodzenie:znaleziona w lesie w okolicy Serocka Zen wiek: około 6 lat pochodzenie: Znaleziony w Wiązownej przez osobę która nie mogła dłużej go trzymać. Mozart http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30362 Niemal całe życie spędziłem w schronisku, a mam ponad 10 lat. Żyję tylko nadzieją, iż pewnego dnia pojawi się człowiek, który pokocha mnie od pierwszego wejrzenia, przytuli do serca i zabierze do ciepłego domu. Wiem, że jestem już stary, brzydki i prawie całkiem ślepy, dlatego nadzieja, która trzyma mnie przy życiu jest coraz mniejsza. W zamian za dach nad głową, otwarte ramiona, pełną miskę i ciepłe słowo ofiaruję Ci wszystko co mam: całego siebie, swoje życie, swoją wierność i olbrzymią wdzięczność. Wiem, że to mało... dlatego bardzo się boję, że już na zawsze pozostanę sam. Staszek wiek: około 9 lat Quote
siekowa Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 Argo Wiek: ok. 10 lat Pochodzenie: Trafił do Azylu po śmierci właścicielki Tekila i Libra Wiek: ok. 1 rok Wygląd: mix owczarka niemieckiego i owczarka kaukazkiego Pochodzenie: Znaleziona w okolicach Marek Dębek strasznie bidny :-( Wiek: ok. 13 lat Pochodzenie: Znaleziony na ulicy bardzo wycieczony Efi Wiek: ok. 6 lat Pochodzenie: przybłąkał się na posesję ludzi którzy nie mogli go zatrzymac Benz [SIZE=2]wiek: [SIZE=2]około 8 lat[SIZE=2] pochodzenie: [SIZE=2]znaleziony na przystanku autobusowym[SIZE=2] __________________ Quote
pumcia02 Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 siek moze zmien tytul na piekne onki w psim aniele? albo jakos tak niestety kolejna bida... 10.04.08r. dostalismy zgloszenie. Lezy pies w lesie, nie wstaje, nie ucieka. Tylko tak leży... znaleziony poprzedniego dnia o 10 rano, potem widziany w czwartek tez o 10 w tej samej pozycji. Gdy pan wrocil z pracy zebralismy sie z nim, pojechalismy... a on tak samo lezal... Przestraszyl sie flesza to wstał. Troche zjadl i go zapakowalismy do samochodu. Pies jest mlody, nie wychudzony, ale za to caly w kleszczach!!!! mial je nawet nad samymi oczami! praktycznie na calych brwiach... :( Pojechał do lecznicy, od razu wzieto sie za wyciaganie wrogów, pobrano krew.Cale szczescie nie ma babeszji! Niesamowite, że przy tej ilości kleszczy nie zachorował! zalozylam watek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9927404#post9927404 tutaj troche wida ć kleszcze przy oku :( Quote
Kostek Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 opis diany i ajaxa Ajax ok 5 letni miks owczarka niemieckiego, bardzo żywiołowy, uwielbia sie bawić, zna podstawowe komendy...Zycie mimo młodego wieku go nie rozpieszczało możliwe ze gdzieś, kiedyś posiadał ten jeden, jedyny dom-niestety trafił na ulice znalazła go dobra dusza która nie myśląc o sobie i swoich problemach przygarnęła Ajaxa pod swój dach...Od października do marca Ajax był bezpieczny niestety trafił do schroniska jego wybawicielka nie mogła go juz dłużej trzymać w małym mieszkaniu męczyli sie oboje...Teraz Ajax jest w Azylu pod Psim Aniołem dzielnie jak przystało na owczarka znosi trudności bycia jednym z wielu podopiecznych ale chciałby jak najszybciej trafić do wymarzonego domu, musi to być jednak dom bez innych zwierząt Ajax pod tym względem jest bardzo zaborczy uwielbia jednak dzieci i na pewno świetnie będzie sie czuł jako ich obrońca i przyjaciele na wiele lat. Diana 3 letnia dobrze wychowana panienka w typie owczarka niemieckiego, przekazywana z rąk do rąk, ze schroniska do schroniska...Tyle przeszła, a ciągle potrafi ufać człowiekowi, jest wpatrzona w niego jak w obrazek tam gdzie on tam i ona...Diana z łatwością wykonuje podstawowe komendy brała udział w szkoleniu prowadzonym przez Fundacje Alterii i radziła sobie swietnie.Za smakołyki zrobi wszystko. Niestety musi trafić do domu bez innych zwierząt, oczywiście z odpowiednim przewodnikiem spacery w obecności innych psów nie są problemem. Quote
siekowa Posted April 25, 2008 Author Posted April 25, 2008 Lasek dodany a pięknych azylowych onków nikt nie widzi. :( Quote
siekowa Posted May 17, 2008 Author Posted May 17, 2008 Do azylowych owczarków nikt nie zagląda a następna cudowna sunia czeka na dom http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111124 BIMBA MA DOMEK!!! :multi::multi::multi: Bimba http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108376 Quote
siekowa Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 Diana i Ajax w domkach :multi::multi: Diana http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=68181 3 letnia dobrze wychowana panienka w typie owczarka niemieckiego, przekazywana z rąk do rąk, ze schroniska do schroniska...Tyle przeszła, a ciągle potrafi ufać człowiekowi, jest wpatrzona w niego jak w obrazek tam gdzie on tam i ona...Diana z łatwością wykonuje podstawowe komendy brała udział w szkoleniu prowadzonym przez Fundacje Alterii i radziła sobie swietnie.Za smakołyki zrobi wszystko. Niestety musi trafić do domu bez innych zwierząt, oczywiście z odpowiednim przewodnikiem spacery w obecności innych psów nie są problemem. Ajax http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=88806 ok 5 letni miks owczarka niemieckiego, bardzo żywiołowy, uwielbia sie bawić, zna podstawowe komendy...Zycie mimo młodego wieku go nie rozpieszczało możliwe ze gdzieś, kiedyś posiadał ten jeden, jedyny dom-niestety trafił na ulice znalazła go dobra dusza która nie myśląc o sobie i swoich problemach przygarnęła Ajaxa pod swój dach...Od października do marca Ajax był bezpieczny niestety trafił do schroniska jego wybawicielka nie mogła go juz dłużej trzymać w małym mieszkaniu męczyli sie oboje...Teraz Ajax jest w Azylu pod Psim Aniołem dzielnie jak przystało na owczarka znosi trudności bycia jednym z wielu podopiecznych ale chciałby jak najszybciej trafić do wymarzonego domu, musi to być jednak dom bez innych zwierząt Ajax pod tym względem jest bardzo zaborczy uwielbia jednak dzieci i na pewno świetnie będzie sie czuł jako ich obrońca i przyjaciele na wiele lat. Quote
siekowa Posted June 10, 2008 Author Posted June 10, 2008 Lasek też już w domku. :) Lasek http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109513 Quote
MaxSta Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Tyle wspaniałych wiadomości trzymamy kciuki za całe towarzystwo!!!!!!!!! Quote
siekowa Posted July 17, 2008 Author Posted July 17, 2008 Do azylowych owczarków nikt nie zagląda a Dianka niestety znowu czeka w azylu na kochający domek. :( Quote
dorota w-l Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Czy wszystkie dane Dianki są aktualne ? Rodzina z Poznania , bez innych zwierząt po śmierci 14-letniej ONki poszukują suni do towarzystwa i na spacery . Dianka miałaby domek z ogródkiem w willowej dzielnicy Poznania . Ludzie pewni i sprawdzeni -moi teściowie :) - chętnie przyjmą wizytę przed adopcyjną . Czy sunia jest wysterylizowana ? Proszę o szybka odpowiedź bo piesio bardzo sie podoba - jest podobna do poprzedniej JAPY . Quote
dorota w-l Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Teraz zwróciłyśmy uwagę , że ona już w domku :Poland: szukamy nadal podobnej młodej suni Quote
dorota w-l Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Ratunku !!!!!!!!!!!! Gdzie ona jest w domku czy w azylu dajcie znać koniecznie . Czekamy .......................... Quote
siekowa Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 Diana niestety znowu czeka w azylu na dom. jest wysterylizowana Quote
dorota w-l Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Powiedz jak mamy działać . Jesteśmy z Poznania , teściowa siedzi przy mnie i popędza :) sunia bardzo przypomina poprzedniczkę a niestety Japa została uśpiona po 14,5 roku wspólnego życia - zjadło ją raczysko i nie było innego wyjścia bo bardzo cierpiała . Maja domek z ogródkiem , mozliwość spacerów , w domu nie ma innych zwierząt , nie wiem co jeszcze mam napisać . Quote
dorota w-l Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Tak się składa , że drugi syn moich teściów wżenił się w Warszawę :p chociaż mieszka z żoną w Poznaniu , właśnie z teściami i obecnie do piątku jest w Warszawie . Będzie też w Warszawie w przyszłym tygodniu , posiada duży samochód , którym bez problemu można przewieźć psa. Teść jest młodym emerytem , teściowa tak prawie :cool3: . Ten pies jest im potrzebny do robienia wrażenia :evil_lol: - osiedle na którym mieszkają należy do dość atrakcyjnych i piesio jest tam mile widziany . Poza tym teściowa jest po wypadku i dla zdrowia i zachowania kondycji potrzebuje dużo spacerów . Codziennie obchodzą tz. Rusałkę - jeziorko położone w pięknym kompleksie parkowym ok 4 km więc spacerki gwarantowane - niezależnie od pogody . No i towarzystwo , za którym bardzo tęsknią , 14 lat z psem pozostawia trwałe ślady w umyśle :lol: Quote
Kostek Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 tzn ze psa moglby obejrzec syn a nie tesciowie,tak? Quote
dorota w-l Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Teściowa widziała ja na zdjęciach i przeczytałyśmy wszystko na jej temat . Jeżeli będzie taka konieczność to mogą przyjechać sami ale on jest teraz w Warszawie . Są też zdecydowani na wizytę przedadopcyjną . Można ich sprawdzić . Mieszkają razem więc pies będzie przebywał pod tym adresem , pod którym Z jest zameldowany . Quote
dorota w-l Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Dodam , że decyzja o wzięciu psa jest decyzją całej rodziny tz. dwóch pokoleń . Duży dom składa się z dwóch oddzielnych mieszkań . Pies będzie przebywał w mieszkaniu teściów . Quote
Recommended Posts