Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 422
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Melduję się :) .

Birma ma się co raz lepiej - ostatnio na każdym spacerku dostaje świra i gania wokół mnie. A teraz leży obok łóżka podwoziem do góry i tylko ogon jej lata ze szczęścia :) ....

Posted

Kordoniu, Żabc!o, Edie i Elzo dzięki wam mam najlepszy na świecie środek odchudzający - dzisiaj jestem już po godzinnym bieganiu [to był tylko króciutki spacerek poranny, z którego wróciłam cała mokra], a za 1,5 godziny wychodzę na 4-5 godzinny spacer... jeszcze nigdy w życiu tyle nie biegałam. A waga leci w dół :cool3:...

Młoda już co raz więcej szaleje na spacerach i zupełnie inaczej się rusza - ma uniesiony ogon, podniesioną głowę [ciągle wypatruje i nasłu****e za czymś ciekawym ;)] i sprężysty krok.... no po prostu moja mała wariatka prawie cały czas chodzi jakby zaraz miała wystartować radosnym sprintem - co też często robi :loveu:

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Ech, znowu się pomyliłam :oops:...

Birma zostaje na wieki-wieków :loveu:... Ze zdjęciami jej problem z powodu mojego aparatu :mad:....

A może znowu koleżanka pożyczy?

Posted

I jedyne zdjęcie jakie będzie mogła to takie jak wcześniej... niestety Ania większość dnia jest w pracy, a jak kończy pracę to ja jestem uziemiona przez dziecko w domu [kompanie, szykowanie spać itp...]...

Posted

bonsai_88 napisał(a):
I jedyne zdjęcie jakie będzie mogła to takie jak wcześniej... niestety Ania większość dnia jest w pracy, a jak kończy pracę to ja jestem uziemiona przez dziecko w domu [kompanie, szykowanie spać itp...]...

No tak :) Rozumiem.
W takim razie mam nadzieję, że nieszybko znudzi ci się opisywanie małej :)

Posted

Charly napisał(a):
Ania nazywa się Rybc!a nie Zabc!a:loveu::loveu::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

hihi :evil_lol:

no jakies zdjecia bym chciala jeszcze zobaczyc :razz:
pies to najlepszy srodek na odchudzanie ;)

Posted

Mała już zaszczepiona na wszystkie choroby :) . No i pani doktor obejrzała coś, co mnie denerwowało [wybrzuszenie na miejscu pępka, bałam się przepukliny] - na szczęście to tylko narośl na tłuszczaku, nic groźnego...

A ja po raz kolejny z mało miłą sprawą - do dzisiaj [po 2 tygodniach] nie wpłacono mi 100 zł od forumowiczek, które miałam dostać na transport Birmy. Dla mnie jest to NAPRAWDĘ spora kwota....

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Brakuje dokładnie 80 zł, które miała wysłać jedna osoba. Reszta nie musi się martwić, wszystko podochodziło :)

Jaka osoba miała to wysłać..?

Posted

Dzisiaj mamy kolejne strzyżenie tyłka, tym razem nożyczkami.... i muszę wam powiedzieć, że jestem w szoku ile zmieniło się przez ostatnie 2 tygodnie - Birma ma dużo gęstszą sierść [oczywiście na razie nowe włoski są króciuteńkie], ściemniała jej skóra, co mnie zaskoczyło bardzo mocno [może się opaliła :P ] no i nowa sierść [ta, która wyrosła u mnie] przepięknie się błyszczy.... aż w szoku jestem jak bardzo poprawił się stan jej włosów w tak krótkim czasie :) ....

Ps. Birma dała sobie ściąć pół tyłeczka i zrobiła bunt - uciekła i próbuje chować się za nogami od Kamila :D

Posted

Moze ona jednak sie wstydzi:evil_lol::evil_lol:

Niesamowite jak psiaki reaguja na odpowiednie zywienie. Od razu zmienia sie wszystko. skora, wlosy. W zawrotnym tempie. Czlowiek to musi miesiace albo lata trzymac na uwiezi wszystkie pokusy kulinarne,zeby jakas zmiana byla, a pies? raz dwa i już.:shake::multi:

Posted

Czy osoba, która miała wpłacić zaległe pieniądze, zrobiła to? Nie chciałabym, byś była zadłużona, Bonsai.

Jak strasznie się cieszę, że Saba/Birma znalazła TAKI dom! :multi:

Posted

Nie wstydzi się wychodzić, tylko nie lubi być ścinaną ;)...
dzisiaj wymęczyliśmy małą - poszliśmy na spacer na górę św. Anny... troszkę się pogubiliśmy i przeszliśmy prawie całą górę dookoła :razz:

Posted

Mała dzisiaj była po raz pierwszy zostawiona na cały dzień w domu - 9 godzin była sama. Na dodatek przed spacerkiem zemdlałam, więc jej poranny spacerek był tylko na siusiu i kupkę... Teraz wróciłam do domu i idąc do bankomatu wzięłam ją od razu, żeby się załatwiła - ma tyle siły, że mnie o mały włos ze schodów nie zmiotła.... dobrze, że za chwilę Kamil wróci ze sklepu i idziemy chwilkę pobiegać [ze względu na śpiącego w domu niemowlaka nie możemy wyjść oboje na raz]....