Bazyliah Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 Fotki Bonda są na karcie w aparacie. Razem z fotkami kilkunastu psów, które muszę pilnie obrobić :eviltong: Przestałam panować nad swoim czasem. Jedynie ważne jest to, że Bond już nie ma biegunki :multi: Gacusiowa - czy Zuzia biega normalnie? Bond hopa - na raz lecą przednie łapy, później naraz tylne - i to bardziej w górę, niż na przód leci. A z odkurzaczem, to się ostatnio pogryźli - tzn. Bond pogryzł warczący odkurzacz :roll: Quote
Gacusiowa Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 [B]Bazyliah[/B], Tazi nie biega, ona 'popyla' pędem - normalnym wyciągniętym psim galopem :D - i przypada do ziemi tylko po to, żebym do niej doszła i dalej pogonila :lol: A takie kicanie to ona mi na smyczy robi jak chce pobiegać - skoki w górę i w bok, z czterech łap, albo jak psa spotka z którym by chciała bryknąć... No chyba, że Bondzik po wysokiej trawie tak hopa, jak gazele po afrykańskim stepie :diabloti: - coby widzieć gdzie pańcia :p [B]Jagienko[/B], Tazi spotkania z odkurzaczem jeszcze nie miała, na razie jakoś jej się udało i parę razy dziennie na miotle latam po mieszkaniu :D Te podraznienia w pachwinie/na brzuszku zasypałam jej wczoraj alantanem, mam nadzieję, że troszkę to pomoże... [edit] a co do zdjęć to nie przyjmuję takiego wytłumaczenia :diabloti: obrabiać i wstawiać proszę!! [edit kolejny] i miala ciotka Bazyliah rację, że do wyprowadzania na lince potrzebne są rekawiczki z ABS-ami - Gacusiowa dowiedziała się o tym w baaardzo bolesny sposób... Quote
Minitaur Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 [quote name='Gacusiowa'] i miala ciotka Bazyliah rację, że do wyprowadzania na lince potrzebne są rekawiczki z ABS-ami - Gacusiowa dowiedziała się o tym w baaardzo bolesny sposób...[/quote] Kochana z ABS-em i kontrolą trakcji, bo Ci ciepełko podrażni łapki, a linka wyżłobi dolinki :evil_lol: Quote
Gacusiowa Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 [quote name='Minitaur']Kochana z ABS-em i kontrolą trakcji, bo Ci ciepełko podrażni łapki, a linka wyżłobi dolinki :evil_lol:[/quote] [SIZE=1]teraz to już wiem...[/SIZE] Quote
Bazyliah Posted May 5, 2008 Author Posted May 5, 2008 Bondzik kica nawet za patyczkiem czy za Dzitką. Z tym, że u niego tego kicaniem nie można nazwać. Wielki tłusty Jełopa hopa do przodu i zwykle ląduje na pysiu. Gacusiowa - a Tazi przypadkiem nie ćlamie się po brzuchu? Quote
Gacusiowa Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 [quote name='Bazyliah']Gacusiowa - a Tazi przypadkiem nie ćlamie się po brzuchu?[/quote] wg mnie nie bardzo - jezeli już to NA SKUTEK a nie z powodu - bardziej sobie takie jedno 'ulubione' miejsce na bioderku iska nerwowo... a alantan chyba troszkę pomaga - spróbuję przez parę dni ją zatalkować, zobaczę co z tego wyjdzie bu... po kapieli łupież jej się wzmógł - choć coraz bardziej jestem przekonana, że to nerwowe jednak jest... miała stresa w kąpieli i ją obsypało znowu... :shake: Quote
jagienka42 Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Gacusiowa gdzie obiecane zdjecia z wczasow:angryy: Quote
jagienka42 Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 Gacusiowa co zrobilas Tazuni :razz:ja wiem ze ty ja kochasz tak jak ja:eviltong: ale mogla bys sie podzielic chociaz fotkami.Tazuniu pokaz sie swojej wczesniejszej mamusi:placz: Quote
Gacusiowa Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Tazunia ma się świetnie, tylko Gacusiowa coś sobie nie może trzeciej rączki wyhodować, żeby zdjęcia robić... a aparat ma duży (miała też mały, ale gdzieś jej go zjadło...) Dzisiaj się wqrzyłam... [B]po wyspacerowaniu z psa wszystkiego co trzeba[/B] poszłyśmy na pusty o tej porze plac zabaw, żeby się pies troszkę wybiegał... po chwili Tazi położyła się na chwilkę w piaskownicy, a przejeżdżająca w tym czasie akurat babka z wózkiem oznajmiła mi, że 'mam zabrać tego psa z czystego piasku, w którym się dzieci bawią'... hmmm ja nie przypuszczałam w swojej naiwności, że piasek w kociej kuwecie może być 'czysty' - bo tak naprawdę tym są te nieprzykryte piaskownice - kuwetą dla wszystkich piwnicznych kotów w okolicy... :shake: Tak czy inaczej miejsce do biegania mamy 'spalone' :placz: Quote
Minitaur Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Trzeba było babsztylowi uzmysłowić, że Tazi przynajmniej nie rżnie w tej kuwecie i też jest narażona bo w niej leży. A jakby się ciskała to :mad: Piwniczne koty nie mają się gdzie załatwiać, bo takie paniusie przecież nie wystawią chociażby michy z piaskiem, bo to sprzątnąć trzeba co jakiś czas. Łatwiej jest nie widzieć problemu niż mu spróbować zapobiec. Buractwo się szerzy :angryy: Quote
Gacusiowa Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 [quote name='Minitaur']Trzeba było babsztylowi uzmysłowić, że Tazi przynajmniej nie rżnie w tej kuwecie i też jest narażona bo w niej leży. A jakby się ciskała to :mad:[/quote] Oczywiście masz rację, tylko że zazwyczaj człowiekowi najbardziej cięte riposty i argumenty cisną się po fakcie, jak opadną emocje... i interlokutor zniknie za widnokręgiem... Ja jestem z tych co specjalnie do konfrontacji nie dążą, więc wzięłam psa i se poszłam... - na następny spacerek pójdziemy na czystą (choć otwartą :-o) łączkę... Quote
Minitaur Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 No tak. Człowiek "cwaniaczy" po fakcie. Ja także nie dążę do konfrontacji, ale jakbym usłyszał taki tekst, to włosy na łysej głowie by mi się zjeżyły. Obsztorcowałbym babsztyla aż miło. Aż by jej w obcas poszło :angryy:. Linkę masz, tylko o rękawicach pamiętaj :evil_lol: Quote
Gacusiowa Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 I jeszcze jedno :) Tazi ma już piękną szeroką charcią obróżkę (a nawet dwie) - wczoraj w nocy odebrałyśmy z poczty :cool1: - na spacerku zrobimy fotki, obiecuję!! I jakby ktoś miał ochotę, to mam tanio do odstąpienia 4 oryginalne klikery od Karen Pryor [IMG]http://us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/clickerpets_1996_6470423[/IMG]wraz ze sprężynką na nadgarstek [URL="http://us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/clickerpets_1997_740004"][IMG]http://us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/clickerpets_1997_740004[/IMG][/URL]- komplecik za 10zl plus koszty przesyłki (normalnie na Allegro sam kliker tyle kosztuje - najtańszy jaki znalazłam) Quote
Gacusiowa Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 [quote name='Minitaur']Linkę masz, tylko o rękawicach pamiętaj :evil_lol:[/quote] hehe mam, przecudnej urody, ogrodnicze, W KWIATKI - niedługo wszyscy takie będą nosić :diabloti: Quote
Minitaur Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 No to fotkę poprosimy, bo trzeba takie same zakupić :diabloti:. A może bazarek wystaw z "Gacusiowej rękawicami w kwiatki z ABS-em - kontrola trakcji w opcji za dopłatą" :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Bazyliah Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 No to fotki Bondzika. Kiepskiej jakości, bo aparat ma dużo opcji i TŻ zawsze coś przekombinuje. Muszę sama zrobić fotki - robię na opcji "auto" i wszystkie wychodzą :eviltong: [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images26.fotosik.pl/208/a0c66589aed2dc24.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images27.fotosik.pl/207/24df1b5cb20a2953.jpg[/IMG][/URL] Gacusiowa - ja chcem kliker. Swoje 3 szuki gdzieś zagubiłam. Ostatnio szukałam, bo chciałam zacząć pracować z Bondziną, ale nie mogę znaleźć :oops: Daj na pw nr konta! Quote
Gacusiowa Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 jesoo jaki Bondzik jest 'moherowy' :-o:loveu::-o Tazi przy nim to łysol normalnie :eviltong: pięęękny i widać, że wielki chłopak myśmy wczoraj pierwsze kroki poczyniły klikerowe dzisiaj na spacerku będzie ciąg dalszy Tazi nagradzam parówką drobiową, która jest bardzo motywująca :cool3: kurde, Bazyliah, a ja do Ciebie wczoraj coś wysłałam, no! mogłam poczekać... popatrzcie jakie śliczności... [URL]http://www.auctiva.com/hostedimages/showimage.aspx?gid=194144&ppid=1122&image=127649152&images=127649152,127649169,127649126,127649141&formats=0,0,0,0&format=0[/URL] Quote
Bazyliah Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 [quote name='Gacusiowa']jesoo jaki Bondzik jest 'moherowy' :-o:loveu::-o Tazi przy nim to łysol normalnie :eviltong: pięęękny i widać, że wielki chłopak myśmy wczoraj pierwsze kroki poczyniły klikerowe dzisiaj na spacerku będzie ciąg dalszy Tazi nagradzam parówką drobiową, która jest bardzo motywująca :cool3: kurde, Bazyliah, a ja do Ciebie wczoraj coś wysłałam, no! mogłam poczekać... popatrzcie jakie śliczności... [URL]http://www.auctiva.com/hostedimages/showimage.aspx?gid=194144&ppid=1122&image=127649152&images=127649152,127649169,127649126,127649141&formats=0,0,0,0&format=0[/URL][/quote] No, ale sama przyznaj, na pierwszej fotce typowy Jełopik ;) Parówki mają siłę, kiełbasa też. Jak odczulałam Dzitkę - to teraz tylko otworzę bagażnik, a pies jest w środku i kiełbasy szuka :lol: Mogłaś wcześniej o klikerach napisać :eviltong: Wiesz, że ja też klikam, więc oczywiste jest, że klikera mogę nie mieć, bo zgubiłam :evil_lol: Quote
Gacusiowa Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 nie mogłam wcześniej - wczoraj po 22giej na poczcie byłyśmy (moja poczta, a raczej agencja pocztowa, znajduje się w sklepiku, który jest całą noc czynny i pocztę mogę odbierać o najróżniejszych porach :cool1:) ja na stronie Karen Pryor co i rusz robię zakupy... tam fajne pomoce szkoleniowe mają :razz: Quote
Minitaur Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 [quote name='Bazyliah']No to fotki Bondzika. Kiepskiej jakości, bo aparat ma dużo opcji i TŻ zawsze coś przekombinuje. Muszę sama zrobić fotki - robię na opcji "auto" i wszystkie wychodzą :eviltong:[/quote] I znowu ten Twój TŻ coś nakminił. Pewnie informatyk - oni zawsze coś nakminią :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
EVA2406 Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 [quote name='Gacusiowa'] poszłyśmy na pusty o tej porze plac zabaw, żeby się pies troszkę wybiegał... po chwili Tazi położyła się na chwilkę w piaskownicy, a przejeżdżająca w tym czasie akurat babka z wózkiem oznajmiła mi, że 'mam zabrać tego psa z czystego piasku, w którym się dzieci bawią'... hmmm ja nie przypuszczałam w swojej naiwności, że piasek w kociej kuwecie może być 'czysty' - bo tak naprawdę tym są te nieprzykryte piaskownice - kuwetą dla wszystkich piwnicznych kotów w okolicy... :shake: [/quote] Tylko, błagam, nie mów tego takim babom, bo gotowe wytruć wszystkie okoliczne koty :angryy: Quote
Gacusiowa Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 EVA2406, masz rację... ktoś kiedyś powiedział bardzo mądrą rzecz, której pewnie nie uda mi się dosłownie powtórzyć, ale szło to jakoś tak 'nigdy nie kłóć się z głupim; najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...' a poza tym 'matka-polka' jest jak dla mnie jednostką wielce nieracjonalną zazwyczaj (owszem, nie powiem, zdarzają się odstępstwa i jednostki rozsądne, ale to raczej Białe Kruki wśród matek :eviltong:) Quote
Minitaur Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Obie macie rację. Większość naszego narodu (tak 80%) nie ma pojęcia, albo go nie chce mieć, na temat nieszczęść jakie spotykają zwierzaki. Obejrzałem wczoraj film Earthlings (Ziemianie), gdzie padło znamienne zdanie: Większość ludzi nie chce widzieć zła wyrządzanego zwierzętom. Quote
Gacusiowa Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 [quote name='Minitaur']Obejrzałem wczoraj film Earthlings (Ziemianie), gdzie padło znamienne zdanie: Większość ludzi nie chce widzieć zła wyrządzanego zwierzętom.[/quote] znalazłam na youtube, obejrzę wieczorem Quote
Recommended Posts