Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pies, znaleziony w swieta pod Wroclawiem. Obecnie przebywa w kojcu u hycla i czeka na miejsce w schronisku...
Ma ok. roku, sika jak dziewczynka. Do ludzi i zwierzat lagodny.

PILNIE POTRZEBNY DT, INACZEJ PIES TRAFI DO SCHRONISKA.

Posted

doddy napisał(a):
Wziac na dom tymczasowy albo oplacac hotel do czasu znalezienia domu.
Ewentualnie migiem znalezc nowego opiekuna dla niego.

hmmm tymczas to ja tylko na podworku-co raczej odpada, choc i tak nie wiem czy to nie za daleko odemnie jest... a pies naprawde piekny:loveu:

Posted

andzia69 napisał(a):
justysiek - nie pitol - będziesz chciała wziasć psa (jak sie rodzina zgodzi) to się zorganizuje transport;) kombinuj!!!

doddy - Bilcza jest pod Kielcami:eviltong:

oki kombinuje:loveu:napiszcie mi cos jak reaguje na inne psy itp.. bo ja mam 12 letnia kaukazke i 8 miesiecznego mixa asta:roll:

Posted

justysiek napisał(a):
oki kombinuje:loveu:napiszcie mi cos jak reaguje na inne psy itp.. bo ja mam 12 letnia kaukazke i 8 miesiecznego mixa asta:roll:

ależ to już napisane w pierwszym poscie:

"Do ludzi i zwierzat lagodny. " :p

Posted

To nic więcej Ci nikt nie powie.
Jest to pies bezdomny, bez znanej przeszłości.
Zabranie każdego psa bezdomnego jest ryzykiem. Każdy z nas ponosi to ryzyko codziennie.

Posted

Pies jest jeszcze u tego kolesia który go znalazł, wczoraj do kolesia dzwoniłam i mówił że zostanie jeszcze kilka dni. Ale jak długo to nie wie, tłumaczył mi, że on nie decyduje sam, że jeśli urząd miasta załatwi miejsce w schronie to pies wtedy tam jedzie...

Co do zachowania do innych psów, jest łagodny. Jak byłam u niego to wyszedł z kojca na zewnątrz razem z bokserką, która strasznie zaczepiała go łapą do zabawy, a on był skory się z nia bawić. Jest łagodny, lubi głaskanie, jest pogodny, zdrowy.

Posted

doddy napisał(a):
To nic więcej Ci nikt nie powie.
Jest to pies bezdomny, bez znanej przeszłości.
Zabranie każdego psa bezdomnego jest ryzykiem. Każdy z nas ponosi to ryzyko codziennie.

wiem i rozumiem ze to ryzyko. rozumiem tez mam psa bez znanej przeszlosci. pytalam tylko bo mam te psy i chcialam wiedziec...

Posted

doddy napisał(a):
Wega, a do którego schroniska on oddaje psy?

pewnie do Wrocławia, bo to najbliższe schronisko. Chcę przetrzymać gościa jak sie tylko da najdłużej, żeby go jeszcze nie oddawał, ale ile mi się uda to nie wiem.

Posted

Dziewczyny jezeli pies nie jest z wrocka to nasz schron go nie przyjmie i na 100% nie przyjmie od hycla. Zależy gdzie teraz pies jest, najcześciej psy jadą do Raciborza, Konina i Kalisz

Posted

on jest jakieś 40 km od Wrocławia na wsi. To urząd miasta Oleśnica albo Długołęka załatwia miejsce w schronisku. Ale dokładnie nie wiem bo z kolesiem cięzko się gada. W poniedziałek się z nim skontaktuję i postaram się coś wyciągnąć więcej.

Posted

monikita napisał(a):
um Oleśnica, chyba wiem u kogo pies jest. Czy macie jakis problem aby psa od tego pana zabrać?

problemem chyba Moniczko jest to, ze nie ma gdzie go zabrać:-(
a pod Wrocławiem jest tez jakieś małe schronisko..nie wiem czy nie w Oleśnicy:cool3: chyba były tu jakieś watki z tego schroniska...

Posted

No właśnie brak domów to najwiekszy problem.
Anitka w Oleśnicy nie ma schroniska, najblizsze było w Ligocie tam jeszcze Hania Kozioł trzyma chyba ze 100szt. Coś obiło mi sie o uszy ze w Solnikach ale nawet nie wiem gdzie to jest, natomiast jezeli Olesnica bedzie wydawała psa do schronu nie zrobi tego do małych prywatnych wiejskich schronisk. Pies pojedzie tak jak pisałam do Raciborza lub Kalisza.

Posted

Wega123 napisał(a):
w Oleśnicy nie ma schroniska, było kiedys przytulisko na wsi w Nowej Ligocie, ale to była masakra, a nie przytulisko
http://ligota.webhost.pl/

Wega - ja akurat wiem co to Ligota;)

ale na bank jakieś małe schronisko pod Wrocławiem działało, bo były watki i wolontariusze - i to nie była "mordownia ala Ligota"

Posted

monikita napisał(a):
Coś obiło mi sie o uszy ze w Solnikach ale nawet nie wiem gdzie to jest, natomiast jezeli Olesnica bedzie wydawała psa do schronu nie zrobi tego do małych prywatnych wiejskich schronisk. Pies pojedzie tak jak pisałam do Raciborza lub Kalisza.

.......................