Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 695
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Paulina_mickey']Czy Rudy jest ogłoszony na forum collie?

[quote name='Paulina_mickey']Jak chcecie to mogę Go na forum collie wrzucić, mam tam konto.
Tylko zdjęć by się więcej przydało :cool3:

p.s nasza klasa zaktualizowana :D

Rudy narazie nie ma nowych zdjec bo nie wychodzi jeszcze na spacerki zdjeciowe .... on nawet po siatce umie chodzic jak kot , jest przemadry i bardzo sprytny ...
Jakby ktos nie wiedział o kim piszemy to oto on ;):

Rudy mimo , ze jest w schronisku od niedawna (sierpień 2009) jest juz bardzo "sławnym" psiakiem w Rzeszowie :)
A to dlatego , że udawało mu sie przez 5 miesiecy zyc w centrum miasta na wolnosci i wbudzał duze zainteresowanie ludzi ktorzy martwili sie o niego
a on nie dał sie nikomu złapać ...nie pomogły wielokrotne proby podchodzenia go ani srodki usypajace... pies jest wyjatkowo inteligentny i w lot wyczuwał , że ktos chce mu ograniczyc wolnośc .
A przytym umiał sobie zjednac ludzi , jest spokojny , grzeczny i patrzy łagodnie tymi swoimi colaczkowatymi oczami - no to i ludzie karmili psiaka
/sama sie mu dałam nabrac i zjadł mi sniadanie dwa razy :))) / .
Mimo dugiej bezdomnosci jest sliczny , cakiem dobrze odzywiony i grzeczny .
Udało sie pracownikowi schroniska go złapac i obecnie przebywa w Kundelku - za co jest na nas obrazony :)))
Bo boks mu nie odpowiada dlatego szukamy mu domu ale odpowiedzialnego ktory bardzo bedzie uwazał aby Rudy juz nie urzadzał sobie samotnych wycieczek .

Psiak nie ma jeszcze robionych ogłoszen poza strona schroniska tak ze mozna ogłaszac gdzie sie da ...

serdeczne podziekowania Paulinko za nasza klase

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Dziś na naszej klasie miałam aż 36 zaproszeń! :-o

Nigdy jeszcze tyle nie było, ale to dobrze bo im więcej osób będzie wysyłało zaproszenia, tym większa szansa, że ktoś wypatrzy psiaka dla siebie ;)

Nieźle Nieźle... :loveu: Niech zaglądają, bo tyle ładnych psiaków w schronie czeka :roll:

Posted

hmmm kolejny pies...:shake: błąka sie u nad na osiedlu co najmniej od tygodnia .... jest to pies ,kundel jakis taki bialawy okropnie sie boi ludzi :roll: probowalysmy go zlapac ale jak sie zblizasz do niego to tak skamle i ucieka raz nawet chcial ugryzc jak nie bylo miejsca gdzie uciec (bo wszedl do klatki) biegałyśmy zanim przeszło 6 godzin ale to i tak go nie wykończyło żeby sie poddać mimo że już nie miał sił nadal uciekał był spragniony i głodny raz nawet wziął rzuconą szynke ale musiałyśmy być dalekoo .... upodobał mu sie pewien blok (gosiulli:diabloti:) do którego często wraca jednak nie zawsze ludzie są mili :roll: i jak leżał pod klatką został obrzucony jajkiem z okna :angryy: ( nie wiem czy został trafiony) jest już nawet znany na osiedlu każdy mówi że go widzi w nocy jak sie błąka (w dzien zreszta też) jest bardzo sprytny np : kiedy gosiulla szła za nim ten poszedł pod ciężarówke ( wiec ta poszla z drugiej strony zeby go zajsc ) a on ja wykiwal :cool1: wgl porusza sie na ulicy i cud ze go auta do tej pory nie rozjechały on ma tak obcykaną ulice ze <olaboga> idzie sobie wzdłuż i nic kazdy przerazony jak widzi wedrujacego psa na ulicy a ten dalej sobie idzie mimo krzykow itp :roll: ale wymija jednak auta.., zadzownilysmy juz do schroniska i do pani KIerownik ktoś ma jutro po niego przyjechać ale ...Czy uda sie go schwytać ?? i czy jak ktos przyjedzie zastanie psa ? bo on sobie duzo wedruje po osiedlu i sie boje ze jak ktos przyjedzie ze schroniska jego nie bedzie w tym miejscu tylko bedzie sie gdzies dalej blakal i wroci... poza tym jest madry wiec zastanawia mnie j czy jak by sie zastawilo klatke czy on by wpadl w nia ?? bo straszny z niego spryciarz .... no to ja juz chyba powiedzialam to co mialam powiedziec a teraz dam foty jakie udalo mi sie mu zrobic :lol::lol:;)

Posted

mam nadzieje ze uda sie im go zlapac;) bo nam to nie wyszlo :roll: a ten pies ledwo zipie jak legnął w cieniu to wyglądał jak worek i uciął sobie drzemke nie patrząć na nic nie miał siły już nawet podnosić głowy .... jednak jak nas zobaczyl to od razu wstal :evil_lol:.... biedny :-(

Posted

HuSkYy-Paulina-94 napisał(a):
hmmm kolejny pies...:shake: błąka sie u nad na osiedlu co najmniej od tygodnia ....
zadzownilysmy juz do schroniska i do pani KIerownik ktoś ma jutro po niego przyjechać ale ...Czy uda sie go schwytać ?? i czy jak ktos przyjedzie zastanie psa ?

http://www.nume.pl/images/tobx34xd93r6eeneqir.jpeg

Taka fajna psina :roll: dobrze zescie dały znac do schroniska :p

oby sie udało go złapac bo takie psiaki co sie juz chwile błakaja to okropne cwaniaki sa i pieknie umia przechytrzac ludzi ...

Posted

jest tak jak sie obawiałam najprawdopodobniej ktos ze schroniska nie zastal psa a dzisiaj pies sie dalej tulal w taki deszcz :placz: spal czasami w klatce ale ludzie go wyganiaja :roll: ale spał tak gdzieś z pół godziny w klatce (znaczy spal spal jak spal jak ktos przechodzil to oczy szeroko otwarte ) on raczej czuwa a nie spi ... ( a dzownilysmy do pani kierownik ale nikt nie odebral a pozniej uciekl z pod tej klatki noi koniec ... nie wiem jak go zlapiemy :placz:

Posted

Wyjezdzamy na kilka dni ;)
pilnujcie dziewczyny naszych rzeszowiaków :loveu:

zbior nowych bannerków :

.............................................................................

.............................................................................

..............................................................................

Celia & Mustang

Depi

Posted

HuSkYy-Paulina-94 napisał(a):
ooo tak cale szczescie :multi: dzisiaj wlasnie wyszlysmy z nim na spacerek po schronisku :multi::multi: ciekawe czy pamieta te zmory ( nas) jak za biedakiem biegalysmy :roflt:

Lepiej żeby jednak nas nie pamiętał :evil_lol: Bo się postresował przez nas troszkę... no ale na szczęście już wszystko jest w porządku (chociaż to nie my go złapałyśmy :diabloti:)i nasz mały białas szczęśliwie trafił do schroniska po 3 tygodniowej samotnej tułaczce po baranówce... Życzymy szczęścia piesku !!:loveu:

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Mogę prosić jakiś opis dla Nuczi :loveu:

No właśnie ja też potrzebuję opis dla Brata bo chciałam mu robić ogłoszenia... no ale jakoś takkkk ostatnio nie mam weny żeby cokolwiek napisać a Mamuśka (matinestka):buzi: czasu nie ma :eviltong: Więc jak ktoś napisze to chętnie skorzystam hihi... bo trzeba Nuczka w końcu zacząć ogłaszać :roll:

:loveu: