Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich ogórkowo :D

Jestem gotowa zgłosić dla swojej suni Duni/Ogóreczka podanie do ZK o przydomek hodowlany. To poważna sprawa a weny coś nie staje 8)

Ogary Pl to stara rasa, może coś ze staropolszczyzny? Zależy mi by przydomek był w jęz polskim...pomózcie plizzzzzzzzzzzz :P

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Bea moze pogrzeb w "Panu Tadeuszu"- tam przecież ogary w las poszły :wink:

Kika: łomatko i Ty Brutusie? :lol: :lol: :lol: To przecież Żeromski tym zdaniem rozpoczyna ,,Popioły" 8)

Carreńko: podoba mi się :lol:

Większośc ogarzych przydomków to ,,.....z jakiegoś tam lasu", a ja chciełabym wznieść się nad poziomy :wink:

Posted

A teraz już bez wygłupów - masz jakąś dziedzinę w tej staropolszczyznie, wokól której mają krążyć te propozycje?

Czasy Kochanowskiego, czy Krasickiego?

Np. "Roksolania" od Zimorowica(renesans)

Posted

Róg Wojskiego? Długi i taki, tam ... hm ... cętkowany?

Albo Ogórkowa (Ogarkowa) Gromadka, to zawsze fajnie brzmi, jak nazwa przywodzi na myśl stadko piesków, ale jest mnóstwo przydomków ze słowami "banda" i "gang", więc proponuję gromadkę.

Posted
A może po prostu "Poszły w las"...

Bardzo dobre :D Spróbuję, może to takie proste i oczywiste, ze nikt na to nie wpadł :lol:

Od naszej P Mod dostałam propozycję jej ulubionego toastu ,,Darz Bór" :D

Mam już dwie fajne propozycje...czekam na jeszcze/nie wiem, ale chyba trzeba do wyboru wymyślić ich 5?

Posted

Ew.jesli bylby "Poszly w las"to mozesz dodac na poczatek Ogórki i bedzie "Ogórki poszly w las" 8)

Zawsze tez moze byc cos ze sfora ale to oklepane bo np.jest Sfora Zadora itp itd Mozesz dac Sfora Zadziora ale to raczej dla azjaty :wink:

Zawsze tez mozesz siegnac po Sienkiewicza :wink: I dac np."W pustyni i w puszczy" :lol: :lol: :lol:

BTW.a moze po prostu masz juz jakis wyraz z ktorym wymyslac nazwe... ? :hmmmm:

Posted
Róg Wojskiego? .

Świetny pomysł, można coś jeszcze z "graniem" związane, przecież sie mówi, że ogary "grają" :D

Może "Grające Stado" ? :hmmmm: "Grające w Borze (Lesie)"? :hmmmm: Leśni Muzykańci? :hmmmm:

To ostanie mnie się podoba :D

Posted

Super :buzi:

No to mamy:

1 Ogórki Poszły w Las

2 Darz Bór

3 Leśni Muzykańci

4 Ze Starej Baśni

5 Tańcząca z Ogarami

Te dwa ostatnie wymyslili moi synkowie (prać :lol: )

Mokka: Twoje ,,W pustyni i w paszczy" jest doskonałe ale dla lwa/ałabaja :lol:

Posted

Mam takie luźne propozycje i może kilka słów które możnaby użyć i wpleść w nazwę ( z Pana Tadeusza):

leśne bogi, Waszmoście. Mości Dorodzieje, złota swoboda, szlachetni wasale, z matecznika

... hi,hi, hi a może Domejko lub Dowejko :wink:

jeszcze pomyślę :)

Posted

Ogórki z matecznika :lol: :lol:

BTW.a moze by w to wplesc jakas typowa polska potrawe ? :eating:

Np.Ale bigos,

Ogórek,kielbasa i sznurek :wink:

Przepraszam za zasmiecanie ale tak jakos mi te ogorki w glowie siedza,moze przez te Twoje ogorkowe pozdrowienia :lol: :lol: :lol:

Posted
Carr niedługo będziesz miała pozdrowienia "ajboli" – jak Ci ałabaj doopsko wygryzie :lol:

kto komu doopsko odgryzie w razie zagrozenia :eviltong:

A jesli by z zebami na Malenstwo wyskoczyl (co byloby nieuniknione gdyby mnie nie atakowal bo sie ze swoim synusiem nie rozstaje)to jako dobra matka jestem w stanie rozszarpac napastnika :eviltong: :eviltong: :eviltong:

a potem zjesc,ale to juz mniej bohaterska strona tego zajscia 8) Pika czy my tu offa czasem nie robimy ? :hmmmm: :wink: