sacred PIRANHA Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 Terhenetar napisał(a):W takim razie wybieramy się do schronu po boksię lub BOKSERKO chetnego na domek w Krakowie tak?:knuje: TAK !!!! :diabloti: Quote
Maja Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Mania zaszczepiona, dumna z identyfikatorkiem w klinice spacerowała, teraz oczywiście śpi/ podstawowa czynność w ciągu dnia/:roll: stan ogólny oceniany na b dobry. ma maksymalnie dwa latka i na pewno jest po MINIMUM JEDNYM MIOCIE:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: nie wiem jak to możliwe serduszko w porzadku, wszystko pozostałe też termin sterylizacji juz dokładnie ustalony na 2.05.2008 od poniedziałku przytyła 4,5 kg :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: do idealnej wagi Pani Doktor powiedziała, ze brakuje 1,5-2 kg i taka wagę będziemy utrzymywać:cool3: bo grubasa mieć nie chcemy - bardzo to niezdrowe;) Pozdrawiamy M,M,Z Quote
sacred PIRANHA Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 a my w schronie mamy od dzisiaj tego bidaka...niewidomy...lagodny...porzucony...mimo wszytsko chce czlowieka, chce zaufac...chce pokochac... moze komus wpadnie w oko...zajrzyjcie, bedziemy chcieli go wycignac, bedziemy potrzebowali pomocy:( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109011 Quote
mariee Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 [quote name='mariee']Maja nie przypominaj nawet:mad::( Na transport Maja otrzymala 100 zl..od lwica2006 i Rollins z Forum Boksery .Nikita i nelson Forum Boksery przelew na klinike na Maje! Dziekujemy Darczyncom! W zwiazku z tym ,ze Maja zostala w Lublinie, pieniazki z transportu -polowa zostala zwrocona przelewem do darczyncy , a druga polowa wplacona dzisiaj prze zemnie do kliniki na Maje. Przelew trzeci ktory mial byc na klinike nie byl jeszcze zrealizowany ,poinformowalam te osobe zeby w tym wypadku zrezygnowala z tego przelewu. Quote
MagYa^^ Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 ..no przeciez ja mam BOKSERKO na wydanie! Moja Dyźka rzeczywiscie jest moja, bo papióry i wsio wsio na mnie.. ale pomimo naprawde przeogromnej milosci miedzy nami nie moge... :placz: Więc może Kraków skusi się na moją Bokserko?:razz: Quote
sacred PIRANHA Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 MagYa^^ napisał(a): Więc może Kraków skusi się na moją Bokserko?:razz: dawaj tutaj fote:diabloti: Quote
MagYa^^ Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 [quote name='Niki-lidka']dawaj tutaj fote:diabloti: no to ma! Quote
MagYa^^ Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 a tu moj Dyniek wyje do ukochanego kija, ktorego ja zatkelam wysoko na trzepaku :evil_lol: Quote
MagYa^^ Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 no ba! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104853 :evil_lol: Quote
Terhenetar Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 no proszę jakie cudne BOKSERKO!!! Kraków Kraków -odbiór! Quote
wampirzyca Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 MagYa^^ napisał(a):..no przeciez ja mam BOKSERKO na wydanie! Moja Dyźka rzeczywiscie jest moja, bo papióry i wsio wsio na mnie.. ale pomimo naprawde przeogromnej milosci miedzy nami nie moge... :placz: Więc może Kraków skusi się na moją Bokserko?:razz: a dla czego chcesz oddać swoją boksię?? i jeśli chcesz ją oddać, to może napisz coś o niej ;) Quote
MagYa^^ Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 wampirzyca napisał(a):a dla czego chcesz oddać swoją boksię?? i jeśli chcesz ją oddać, to może napisz coś o niej ;) wampirzyco :) ona jest moim psieskiem tymczasowym, wzielam ja do siebie, wyleczylam, jeszcze tylko sterylka i wyciecie guzka i sio do domu... :) -dobrego domu..! ona zasluguje na dom najlepszy na siecie!!! tutaj zapraszam na jej watek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104853 Quote
wampirzyca Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 śliczna boksia :p ale bały byśmy się ponownego stracenia psinki(bo nie wiadomo ile by żyła), a swoje latka już ma...noi, nie wiadomo jaki to jest guz :placz::shake: z naszej strony jest tak,że szybko trafiła by do naszych serc,ale wiemy również jak bardzo byśmy po stracie rozpaczały:placz: nawet teraz ciągle wspominamy naszą ukochaną bokserkę Sonię :shake:,a i po Maji tzn.Mani mamy mała rankę :( Quote
MagYa^^ Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 moj wet. ocenil Dyzie na 5 lat poniewaz nie ma "starczych" nalecialosci na zebach i nie ma zmian w pyszczku. jest zywa i pociagnie jeszcze troche :) niestety mam klopot poniewaz nie zgadza sie z moimi psami i mala musi teraz sama siedziec w innym pokoju ja zas w innym, bardzo mi jej szkoda. cos w moich okolicach nie ma powodzenia :( schroniskowa opiekunka Dyzi stwierdzila, ze jesli bedzie ona pokazywala rozki do moich psow to bedzie trzeba ja spowrotem do schroniska.., ale ja jej nie chce oddac! nie po to walczylysmy z przeziebieniem, gilem i kaszlem zeby teraz byly nawroty. Quote
sacred PIRANHA Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 ehh ile tych bidulek:(:(:( a ja zapraszam na watek niewidomego pieska ...mlody a skrzywdzony tak bardzo, bezbronny, delikatny,lagodny...tak bardzo zagubiony... link do jego watku w moim podpisie...:( teraz ma juz tylko nasze oczy...kto zechce byc dla niego jego oczzami na swiat? Quote
wampirzyca Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 rozumiemy:p ale my również mamy sunię,a jak tak zacznie stawiać się do naszej, to co w tedy my zrobimy? Quote
MagYa^^ Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 ok, ja nie namawiam, rozumie. Dyzia pojdzie tylko w zdecydowanie odpowiednie rece. Troszke mi sie przykro zrobilo jak napisalas o tym, ze boisz sie ewentualnej straty, zrozumialam to tak jakby takiemu psu jak Dyzia nie warto bylo dawac szansy. Ale ok, rozumie. A sunia+sunia to rzeczywiscie moglo by byc trudne. Quote
wampirzyca Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 MagYa^^ napisał(a):ok, ja nie namawiam, rozumie. Dyzia pojdzie tylko w zdecydowanie odpowiednie rece. Troszke mi sie przykro zrobilo jak napisalas o tym, ze boisz sie ewentualnej straty, zrozumialam to tak jakby takiemu psu jak Dyzia nie warto bylo dawac szansy. Ale ok, rozumie. A sunia+sunia to rzeczywiscie moglo by byc trudne. mam nadzieję,że trafi w odpowiednie ręcę:p i ludzi,którzy pokochają ją taką jaką jest :p nie miałyśmy na myśli tego,że takie psinki jak ona nie będą chciane :shake: przede wszystkim chodzi nam o to,że w domu mamy sunię i kotkę,i nie wiadomo jak by to było jak byśmy ich zostawili samych,żeby przypadkiem nie było rzezi :roll: Quote
Maja Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 w przypadku Mniusi jest tak, ze jedyną suczką, która toleruje jak do tej pory jest/ młodziusieńka/ bokserka Pola z piętra wyżej do psów natomiast bardzo przymilaśna- pewnie też z uwagi na cieczke więc krótko trzymamy , krótko:cool3::cool3: dzisiaj najdłuzszy spacer od początku jej pobytu u nas /godzina- wróciła dość zmęczona/powiedzcie mi bo nie wiem jak to jest Mańka ma takie wyjścia: rano popołudnie/ 45-60 min/- długi póżne popołudnie i wieczór nie wiem czy to wystarczy?? psy z którymi miałam doczynienia do tej pory to dwa psiaki Rodziców, które mieszkały w domku i mają wyjścia "na rządanie"- nauczone same otwierać sobie drzwi wychodzą na dwór jak z "kobiecymi sprawami" sprawa będzie juz uregulowana to będziemy jeździć też na działkę - w tej chwili to nie ma sensu bo nie puszczamy jej nawet na sekundę Quote
sacred PIRANHA Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 na moją Abi na poczatku tez krzywo patrzyla, ale po krotkim szkolonku zaczela ją tolerowac:) co do spacerow to jest kwestia indywidualna bardzo...jesli psa mimo spacerow w domu po prostu roznosi energia to napewno trzeba pomyslec o zwiekszeniu dawki ruchu....jesli w domu jest spokojny i raczej leniwy ale tyje to tez nalezy zadbac o wieksza dawke ruchu... mysle, ze jak Mania u Was troche pobedzie to sami zaobserwujecie czy tyle ruchu jej wystarcza...jak na razie wyglada,ze oki:) Quote
Terhenetar Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Na moje oko rewelacyjny harmonogram. Nie częstotliwość a jakość spędzanego czasu na spcerkach jest istotna. Quote
sacred PIRANHA Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 o Maja z Manią ...caluski dla Was!!!! Quote
Recommended Posts