Onomato-Peja Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 [quote name='wikikoniki']Aha, rozumiem. Bo jest [URL]http://www.nokaut.pl/aparaty-cyfrowe/aparat-fujifilm-s2950hd.html?gclid=CJrFnqjNkK8CFcVF3wod7zAI1A#pid=1&cid=240[/URL] no i tutaj jest jeden normalny drugi HD i nie wiem sama...[/QUOTE] O a nie, przepraszam, zdjęcia też w Full HD, Hmn... No ale wejdź w ten bez HD i przeczytaj co jest napisane w cechach. ;) Nie każdy ma dopisane HD przy nazwie modelu ale każdy ma tą funkcję. Quote
wikikoniki Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 [QUOTE][I][COLOR=#000000][FONT=Arial]Model S2950 oferuje tryb filmowania HD (720p) z dźwiękiem oraz tryb rejestrowania zdjęć w jakości Full HD. [/FONT][/COLOR][/I][/QUOTE] ... tak jest napisane na ceneo Quote
Onomato-Peja Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 [quote name='wikikoniki']... tak jest napisane na ceneo[/QUOTE] No właśnie, czyli każdy model ma tą funkcję. Zresztą byłoby dziwne, gdyby producent wypuścił 2 wersje. Quote
wikikoniki Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 No to wezme :) a wy gdzie kupowaliscie ? Quote
Onomato-Peja Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 [quote name='wikikoniki']No to wezme :) a wy gdzie kupowaliscie ?[/QUOTE]' W RTV AGD :lol: Quote
agaga21 Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 co sądzicie o tym obiektywie SIGMA 70-200mm F2.8 II EX DG MACRO bardzo proszę o opinie. Quote
wikikoniki Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 [quote name='Onomato-Peja']' W RTV AGD :lol:[/QUOTE] Jutro jadę po aparat :loveu: Też do RTV :D A gdzie tanio kupię etui ? Quote
Voute Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 [quote name='agaga21']co sądzicie o tym obiektywie SIGMA 70-200mm F2.8 II EX DG MACRO bardzo proszę o opinie.[/QUOTE] Mam od pewnego czasu i bardzo polecam, fajne szkło, tylko bardzo duże i ciężkie, ale światło i ogniskowa (jak dla mnie idealna) wszystko wynagradzają ;) Quote
Bolsbokser Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 [quote name='agaga21']co sądzicie o tym obiektywie SIGMA 70-200mm F2.8 II EX DG MACRO bardzo proszę o opinie.[/QUOTE] [quote name='Voute']Mam od pewnego czasu i bardzo polecam, fajne szkło, tylko bardzo duże i ciężkie, ale światło i ogniskowa (jak dla mnie idealna) wszystko wynagradzają ;)[/QUOTE] Też mam i sobie chwalę. Quote
agaga21 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 dzięki. przymierzam się do kupna z drugiej ręki, ponoć stan idealny...mam obawy ale chyba zaryzykuję... [quote name='Voute']Mam od pewnego czasu i bardzo polecam, fajne szkło, tylko bardzo duże i ciężkie, ale światło i ogniskowa (jak dla mnie idealna) wszystko wynagradzają ;)[/QUOTE] [quote name='Bolsbokser']Też mam i sobie chwalę.[/QUOTE] Quote
Bolsbokser Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 [quote name='agaga21']dzięki. przymierzam się do kupna z drugiej ręki, ponoć stan idealny...mam obawy ale chyba zaryzykuję...[/QUOTE] ja bym brała (no zależy jaki ten stan, ale bym brała z drugiej ręki, gdybym miała możliwość) Quote
agaga21 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 a powiedzcie mi jeszcze, co oznacza w nazwie[B] II[/B] bo nie moge tego nigdzie znaleźć. Quote
taxelina Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 [quote name='agaga21']a powiedzcie mi jeszcze, co oznacza w nazwie[B] II[/B] bo nie moge tego nigdzie znaleźć.[/QUOTE] Druga seria obiektywu :) [url]http://www.jakkupowac.pl/artykul/187/oznaczenia-obiektywow[/url] Cyfry rzymskie (np. II) – oznaczają kolejną, ulepszoną serię. Quote
agaga21 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 [quote name='deer_1987']Druga seria obiektywu :) [URL]http://www.jakkupowac.pl/artykul/187/oznaczenia-obiektywow[/URL] Cyfry rzymskie (np. II) – oznaczają kolejną, ulepszoną serię.[/QUOTE] dzięki :) ...... Quote
Krzysztof Kwiatkowski Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 [quote name='deer_1987']Druga seria obiektywu :) [URL]http://www.jakkupowac.pl/artykul/187/oznaczenia-obiektywow[/URL] Cyfry rzymskie (np. II) – oznaczają kolejną, ulepszoną serię.[/QUOTE] Nie zawsze jest tak dobrze, często nowsze wcale nie są lepsze. Przykładem niech będzie obiektyw CANON EF 50 mm f/1.8 II plastikowa wydmuszka i jego poprzednik CANON EF 50 mm f/1.8 który w większości był wykonany z metalu. Do dzisiaj trudno go kupić i jest droższy od wydmuszki. Quote
taxelina Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Ja mam 2 wersje tej 50 i bardzo sobie ja cenie, ale porownac do pierwszej nie moge. Quote
agaga21 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 [quote name='Krzysztof Kwiatkowski']Nie zawsze jest tak dobrze, często nowsze wcale nie są lepsze. [/QUOTE] ta sigma ma bardzo dobre opinie, zdecydowałam się na nią i mam nadzieję, że się nie natnę na tym, że to z 2 ręki. ponoć stan idealny, jak nowy. no zobaczymy, pewnie dojdzie we wtorek lub środę. już nie mogę się doczekać :) Quote
Voute Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Ja też kupiłam używaną Sigmę (miałam okazje obejrzeć przed zakupem) i wszystko jest ok. Ale czytałam, że z niektóre Sigmy z niektórymi Canonami (nie wiem, jak jest z innymi firmami) średnio łapią ostrość i ogólnie ostrzą na co chcą, albo się ujawnia front/back focus. Quote
agaga21 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 [quote name='Voute']Ja też kupiłam używaną Sigmę (miałam okazje obejrzeć przed zakupem) i wszystko jest ok. Ale czytałam, że z niektóre Sigmy z niektórymi Canonami (nie wiem, jak jest z innymi firmami) średnio łapią ostrość i ogólnie ostrzą na co chcą, albo się ujawnia front/back focus.[/QUOTE] teraz to mnie nie strasz!:evil_lol: Quote
Krzysztof Kwiatkowski Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 [quote name='Voute']Ja też kupiłam używaną Sigmę (miałam okazje obejrzeć przed zakupem) i wszystko jest ok. Ale czytałam, że z niektóre Sigmy z niektórymi Canonami (nie wiem, jak jest z innymi firmami) średnio łapią ostrość i ogólnie ostrzą na co chcą, albo się ujawnia front/back focus.[/QUOTE] Zgadza się bo Canon nie sprzedał patentu na ustawianie AF dlatego czasem są problemy. Sigma w ramach gwarancji kalibruje body z obiektywem bezpłatnie. Generalnie oprogramowanie body canon -a wykrywa jaki jest obiektyw "swój" czy "obcy" dla obcego ustawia gorzej AF, taka jest polityka firmy żeby kupować ich obiektywy :) Oczywiście nie jest to normą a Sigma pracuje cały czas nad poprawą algorytmów ostrzenia. Miałem Sigmę i rzeczywiście troszeczkę się gubiła z AF ale może te droższe są już lepsze. Kupują sigmę powinno pójść się do sklepu z body wziąć nawet centymetr krawiecki, miarkę itp. po rozwinięciu od siebie strzelić kilka fotek pod kątem na nim tak żeby łapać np. co 10 -20 cm. Quote
wikikoniki Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Hej :) Właśnie bawię się nowym aparatem i najkepsze zdjęcia wychodzą mi na trybie 'C' - niestandardowy dla czegoś tam... Wieczorem może coś wstawię... Quote
Monika_1584 Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 [quote name='wikikoniki']Hej :) Właśnie bawię się nowym aparatem i najkepsze zdjęcia wychodzą mi na trybie 'C' - niestandardowy dla czegoś tam... Wieczorem może coś wstawię...[/QUOTE] A jaki to aparat ? :) Quote
Culineo Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 mam pytanie. :D czy dużo da się rade wykrzesać z kitowego 18-55mm? jestem amatorką i kupuje swoje pierwsze lustro (Canon 1100D) na inny obiektyw mnie nie będzie narazie stać :) jak na podstawe to na takim kicie bdzie mi się dobrze 'pracować?' ;) Quote
Bonsai Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 [quote name='klaudusia0219']mam pytanie. :D czy dużo da się rade wykrzesać z kitowego 18-55mm? jestem amatorką i kupuje swoje pierwsze lustro (Canon 1100D) na inny obiektyw mnie nie będzie narazie stać :) jak na podstawe to na takim kicie bdzie mi się dobrze 'pracować?' ;)[/QUOTE] Będziesz mocno zawiedziona "jakością" szkła i być może nawet będziesz żałowała, że kupiłaś lustrzankę, bo przy tym szkle zdjęcia będą gorsze niż robione dobrym kompaktem. Poczekaj trochę, uzbieraj więcej pieniędzy i kup od razu choć trochę lepszy obiektyw. 18-55 nie jest wart nawet 50 zł. Quote
Culineo Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 [quote name='Bonsai']Będziesz mocno zawiedziona "jakością" szkła i być może nawet będziesz żałowała, że kupiłaś lustrzankę, bo przy tym szkle zdjęcia będą gorsze niż robione dobrym kompaktem. Poczekaj trochę, uzbieraj więcej pieniędzy i kup od razu choć trochę lepszy obiektyw. 18-55 nie jest wart nawet 50 zł.[/QUOTE] ło nie wiedziałam, że aż tak z nimi źle :evil_lol: a jaki obiektyw nie mega drogi na początek ? :) Quote
Recommended Posts