Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To nie pająk :eviltong:
To kosarz ;)

Czyli pajęczak z rzędu Opilionida, co do oznaczenia gatunku to przyznam, że się waham..
Pomiędzy Leiobonum ratundum, a Leiobonum rupestre..
Także, niech zostanie Leiobonum sp. ;)

[EDIT] nie byłbym taki pewien, czy to Phalangium opilio (Kosarz pospolity)..
dla porównania:
[url]http://www.european-arachnology.org/galleries/Opiliones/Phalangium_opilio_female_b.jpg[/url]

[url]http://www.european-arachnology.org/galleries/Opiliones/Phalangium_opilio_male_b.jpg[/url]

widać wyraźną różnicę w ubarwieniu odnóży ;)
i nie Korsarz, tylko Kosarz :eviltong:

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Bursztynka13']Vetra- korsarz pospolity to nie pająk tylko pajęczak.;)
A zdjęcia miodzio:):loveu:[/quote]

musicie mi wybaczyc :oops: ale na robalach się nie znam :diabloti:

Już pisałam , podziwiam wszystkich co fotografują robale ... ja się boję panicznie :shake:

Posted

cena jest bardzo niska ;) na allegro body można kupic za 969 zł :)
[URL=http://www.allegro.pl/item421737793_sony_alpha_200_a200_nowy_gwarancja.html]TUTAJ[/URL]

Posted

Z obiektywem w Media Markt za 1300zł jednak no mam co do tego sklepu niemile przezycia.

Mysle ze jednak zostane przy Olympusie E-510 i zakupie go w fotozakupy.pl ale rowniez boje sie jak ten aparat dojedzie do mnie (ma byc prezentem ktory sama sobie sprawiam :P)

Posted

[quote name='Nera-']Z obiektywem w Media Markt za 1300zł jednak no mam co do tego sklepu niemile przezycia.

Mysle ze jednak zostane przy Olympusie E-510 i zakupie go w fotozakupy.pl ale rowniez boje sie jak ten aparat dojedzie do mnie (ma byc prezentem ktory sama sobie sprawiam :P)[/quote]
MM strasznie zawyza ceny.

A jak ma dosc? Wez kurierem i tyle ;) akurat to bardzo dobry sklep.

[quote name='Nera-']Co sądzicie o Sony Alpha 200?[/quote]
A co mamy sadzic...? Ot, aparat... :]

Posted

witajcie, fotomaniacy :)

wstyd się przyznać, ale mam małe pytanie. cz ktoś z tu obecnych zna (prócz fluid mask) dobry filtr pod psd do szparowania? miałam kiedyś na starej instalacji systemu coś ciekawego, ale zapomniałam nazwy i nie mogę znaleźć. potrzebuję tego w miarę pilnie bo w sobotę mam sesję ślubną i chciałabym sobie ułatwić życie, a nie jedno zdjęcie szparować w psd ręcznie godzinę :cool1:

Posted

[quote name='Martinee']on chce paznokcie obgryzać heheh
wykonanie może być ale pomysł (no nie wypowiem się) :)[/quote]

nie obgryzać ;) to rodzaj groteski :)

Posted

a ja za niedlugo kupuje moja pierwsza lustrzanke i jestem ciekawa jak to bedzie. Zawsze lubilam fotografowac ale nie wiem jak bedzie mi to szlo ;)
znacie moze w necie jakies "poradniki" jak robic ladne foty ? :D

EDIT:
kupuje Canona Eosa 450 D
do tego szklo Canon tele 55-250 IS ;)