dog_master Posted July 2, 2008 Author Posted July 2, 2008 No dokladnie, lustro z kitem nie nadaje sie zupelnie do zdjec w ruchu... Z tym sie trzeba liczyc... Tele mozna kupic w zaleznosci od systemu <1000zl, ale jasne, dobre tele to koszt kilku tysiecy. Quote
eria Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Gaja [IMG]http://i180.photobucket.com/albums/x191/niufka/tn_P7022600.jpg[/IMG] [IMG]http://i180.photobucket.com/albums/x191/niufka/tn_P7022599.jpg[/IMG] a że lustro z kitem nie nadaje się do ruchu to zauważyłam już po moim 40-150 :roll::roll: a drugie -to że ja jeszcze nie opanowałam aparatu;) Quote
dog_master Posted July 2, 2008 Author Posted July 2, 2008 Mowilam o kicie, jako o krotkim kicie ;p No co Ty, 40-150 jest dobre :] A E-510 ma szybszy AF znacznie od E-330, wiec dasz rade ;p Quote
Rinuś Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [quote name='Nicka*']Powiem tak... ja wzięłam S5 bo wydawało mi się, że w moich rękach lustro będzie się marnować. Po czym się wkręciłam i żałuje... zależy czego chcesz... przecież wszystkiego możesz się nauczyć :)[/quote] [quote name='Helga&Ares']ale lustro to większe koszty, no bo rzadko kto zostaje przy kicie.. więc z tym trzeba też się liczyć P.S. ja już niedługo nabędę Canona 30D :loveu:[/quote] [I][B]To za jakim się rozglądać ? :roll: a ten kit to co to takiego ? :crazyeye:[/B][/I] Quote
Helga&Ares Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [quote name='Rinuś'][I][B]To za jakim się rozglądać ? :roll: a ten kit to co to takiego ? :crazyeye:[/B][/I][/QUOTE] Kit - obiektyw, który jest w zestawie z lustrem;) Quote
dog_master Posted July 2, 2008 Author Posted July 2, 2008 Kit to okreslenie obiektywu dodawanego do lustra, ZAZWYCZAJ slabego. Dlatego mowi sie, ze jest be i fuj ;) Ale np. do E-1 byl "kit", ktory dosztuje 1,5k zl, do E-3 jest kit za prawie 3k, do 5D byl 24-105L... ale w amatorskich lustrach kity sa kiepskie, slabe optycznie i ciemne. Ile masz kasy na wszystko? ;) Quote
Helga&Ares Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [quote name='Rinuś'][B][I]Możecie mi polecić jakiś fajny aparat taki do powiedzmy [SIZE=6]1600zł[/SIZE] ? oczywiście wynajdę go wtedy gdzieś u siebie w sklepach i wezmę na raty :p[/I][/B][/quote] ..........;) Quote
Saint Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Bardzo wartościowy pod względem merytorycznym post Helga :roll: Rinuś weź [B]Fuji[/B] [B]FinePix S9600 [/B]- nie pożałujesz ;) Quote
dog_master Posted July 2, 2008 Author Posted July 2, 2008 Oj no, nie zauwazylam ;) Eh, no to z lustrem z tele bedzie klopot. Quote
Vectra Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Rinusiowa , jak już bierzesz na raty .. to moim skromnym zdaniem , lepiej zainwestuj w lustro + jakieś tele .... wyjdzie Cię jakieś ok 2500zł +/- ..... i raz na zawsze będziesz zadowolona ;) Kupisz hybryde i będziesz marudzić , że foty w ruchu do bani .. teraz kupisz powiedzmy body ok 1600 zł , obiektyw nie musi byc super hiper , wystarczy jakaś sigma 55 - 200 do kupienia za 400 - 500 zł Spłacisz to .. jak Twoje wymagania się zwiększą , nauczysz się życ z lustrem , pozbierasz na dobre jasne szkło. Oczywiście kupienie lustrzanki , nie daje od razu gwarancji , że foty będą bajkowe , ostre , idealne .... tego trzeba się nauczyć ..... Mówię sama po sobie , dwa lata temu dałam ciała , wtedy lustra były droższe :placz: kupiłam canona G5 ... i klęłam swoją oszczędność .... po kilku miesiącach , kupiłam i tak lustrzankę ,a G5 sprzedałam za niecałą połowę tego co zapłaciłam .... :diabloti: Quote
LeCoyotte Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 ja jakoś zrozumiałem o co chodzi Heldze... [quote name='Saint']Bardzo wartościowy pod względem merytorycznym post Helga :roll: Rinuś weź [B]Fuji[/B] [B]FinePix S9600 [/B]- nie pożałujesz ;)[/QUOTE] tanie to, a na prawdę warto:cool3: tylko ciekawe jak z AF, bo w S6500 jest strasznie wooolny Ma ktoś obiektyw Canona 70-210 3.5-4.5 USM? podobno bardzo dobry, niewiele odbiegający jakością od L-ki:cool3: Quote
Unbelievable Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Jaką przejściówkę musiałabym kupić, aby używać heliosa 44m od zenita z minoltą(mocowanie minolta,sony)? Quote
LeCoyotte Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [quote name='Tinka:)']Jaką przejściówkę musiałabym kupić, aby używać heliosa 44m od zenita z minoltą(mocowanie minolta,sony)?[/QUOTE] adapter minolta AF / M42 ja mam taki [url]http://www.allegro.pl/item390549595_adapter_bagnetowy_minolta_af_sony_alpha_m42.html[/url] tylko że nie zawsze daje się podczepić do body :/ Quote
Unbelievable Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [quote name='LeCoyotte']adapter minolta AF / M42 ja mam taki [URL]http://www.allegro.pl/item390549595_adapter_bagnetowy_minolta_af_sony_alpha_m42.html[/URL] tylko że nie zawsze daje się podczepić do body :/[/quote] co to znaczy, że nie chce? nie trzyma się? Quote
LeCoyotte Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [quote name='Tinka:)']co to znaczy, że nie chce? nie trzyma się?[/QUOTE] przy zakładaniu po prostu nie da się wkręcić w body, ale juz doszedłem do wprawy. Może to tylko wadliwy egzemplarz. I jeszcze upewnij sie czy na 100% ten obiektyw ma bagnet M42 , żeby potem nie było..;) Quote
Unbelievable Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [quote name='LeCoyotte']przy zakładaniu po prostu nie da się wkręcić w body, ale juz doszedłem do wprawy. Może to tylko wadliwy egzemplarz. I jeszcze upewnij sie czy na 100% ten obiektyw ma bagnet M42 , żeby potem nie było..;)[/quote] ok, dzięki... google wszystko wiedzą, ma taki bagnet;) Quote
Rinuś Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [quote name='Vectra']Rinusiowa , jak już bierzesz na raty .. to moim skromnym zdaniem , lepiej zainwestuj w lustro + jakieś tele .... wyjdzie Cię jakieś ok 2500zł +/- ..... i raz na zawsze będziesz zadowolona ;) Kupisz hybryde i będziesz marudzić , że foty w ruchu do bani .. teraz kupisz powiedzmy body ok 1600 zł , obiektyw nie musi byc super hiper , wystarczy jakaś sigma 55 - 200 do kupienia za 400 - 500 zł Spłacisz to .. jak Twoje wymagania się zwiększą , nauczysz się życ z lustrem , pozbierasz na dobre jasne szkło. Oczywiście kupienie lustrzanki , nie daje od razu gwarancji , że foty będą bajkowe , ostre , idealne .... tego trzeba się nauczyć ..... Mówię sama po sobie , dwa lata temu dałam ciała , wtedy lustra były droższe :placz: kupiłam canona G5 ... i klęłam swoją oszczędność .... po kilku miesiącach , kupiłam i tak lustrzankę ,a G5 sprzedałam za niecałą połowę tego co zapłaciłam .... :diabloti:[/quote] [I][B]Może i masz rację....tylko na raty jeśli to będzie aparat za powiedzmy 2tys to już moja mama by musiała wziąć bo ja mam umowę do końca stycznia przyszłego roku i te raty byłyby kosmiczne :shake: EOS 400D to już lustrzanka prawda? Pokręciłam się dzisiaj się po sklepach troszke i w żadnym nie było S5 :roll: a w jednym Pani proponowała mi 450D...[/B][/I] [quote name='LeCoyotte'] tanie to, a na prawdę warto:cool3: tylko ciekawe jak z AF, bo w S6500 jest strasznie wooolny [/quote] [I][B]Najbardziej to bym chciała żebym miała kogoś na miejscu kto się na tym zna,bo takie tłumaczenie przez neta jest ciężkie...Was w końcu wyprowadzę z równowagi :evil_lol: a ten Fuji to lustrzanka...raczej nie z tego co widzę... [/B][/I] Quote
Vectra Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Tak EOS 400D to lustrzanka masz z niej foty ;) [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/307/29b3c2e3cd41c534.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images23.fotosik.pl/239/e65630403a6021da.jpg[/IMG][/URL] :diabloti: Quote
masienka Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Vectra, ales zaglodzila tego suczynka :evil_lol::evil_lol::evil_lol: no i prosze niech ktos powie, ze czarnucha nie da sie porzadnie i "w sczegolach" sfocic :evil_lol: Quote
Justa Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [quote name='masienka'] no i prosze niech ktos powie, ze czarnucha nie da sie porzadnie i "w sczegolach" sfocic :evil_lol:[/QUOTE] Na drugim zdjęciu obserwujemy prześliczne rozproszone światełko, które ładnie oddaje szczegóły czarnego ciałka. A teraz pomyśl, co byłoby gdyby nie było ów jasnego płotu w tle? Ciemne drzewa zniszczyłyby efekt. Czarny pies to mnóstwo fotograficznych kruczków :diabloti: Quote
Vectra Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 eeee , to nie zagłodzone , to nowa rasa Egon niejadek :evilbat: Czarne , to przegwizdane są .... Justa , dlatego mam jasny płot :evilbat: , bo miałam ciemne lamele ... to czarnuchów nie było widac .... Franciszek ... niestety durny Klementyni łeb mi się wcisnał w kadr :mad: a miała leżec :diabloti: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/307/5c87354469a1cefe.jpg[/IMG][/URL] Quote
eria Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [QUOTE]Czarny pies to mnóstwo fotograficznych kruczków :diabloti:[/QUOTE] z białym jest gorzej :lol: kurcze najbardziej fotogeniczne są rude i czarne podpalane:evil_lol: Quote
Rinuś Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [quote name='Vectra']Tak EOS 400D to lustrzanka :diabloti:[/quote] [B][I]Dzięki,fotek nie widzę ale proszę na pw wyślij :) [/I][/B] [B][I]w sobotę jadę z mama do rtv agd zobaczyć EOS 400D czy dadzą jej na raty,bo już troszkę tych rat ma :diabloti: a jakie jeszcze lustrzanki do 2 tys byście polecili? :razz:[/I][/B] Quote
Kamila Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Hmm-a jesli w zestawie sa 2 obiektywy to oba sa kitami,tak?Chyba sobie musze w takim razie sprawic nowy obiektyw :cool1: Czy ktos moglby cos polecic do Nikona D50?Nie wiem w jakiej cenie...najlepiej nic za drogiego ale tak sie pewnie nie da jesli chce cos dobrego. [B]Vectra[/B]-super fotki ale to nic nowego ;) Quote
Recommended Posts