Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ale wiesz, ona dosc dobrze chodzi na smyczy
nie szarpie jak debil ale czasem podskoczy jak jakis koziol
i za ptakami chce ganiac :oops:
chodzi mi o to, ze starsznie sie dziwnie gapi na obcych, nie ma opcji, ze ktos tam zacmoka a ona pomerda i podbiegnie
i starsznie wacha ludzi przechodzacych obok
chyba czas zdjac je te szelki ale jaka obroze kupic? lancuszkowa?

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja bym tych szelek nie zmieniała... Jak Szon był w wieku 3-12 m-cy, to po okresie kwarantanny zaczelam robic eksperymenty z obrozami, szczegolnie,ze był i jest psem ,,nadwyraz energetycznym,,:evil_lol:- jak zaczął mieć podobne odruchy-czyli nagłe wyskakiwanie do ptakow, kaczek,czy innych psow,to na samej obroży zaczęłam mieć problem,aby go utrzymać.Na szkoleniu kategorycznie kazano mi zdjąć kolczatkę w ktorej go prowadzałam od roku czasu do dwoch lat/wtedy dopiero był na szkoleniu/.Poradzono mi właśnie szelki, halti i kantarek.Szon jak miał 11 m-cy został dotkliwie pogryziony przez innego dorosłego psa-leczyłam go z ran ponad miesiąc, ale wynikiem traumy po tym zdarzeniu jest do dziś nieskrywana nienawiść do psow-szczegolnie tych biegających luzem, bez smyczy niezależnie od wielkości... Teraz chodzi wyłącznie w obroży, ale jest już psem dorosłym, łatwiej jest go opanować komendami/choć nie zawsze:diabloti:!/.Jest wiele osob,ktore uwaza, ze molos nie powinien chodzić w kolczatce, bo szybko się na nią uodparnia i może powiększać agresję.Trenerzy zalecają łańcuszki, lub obroże, a jeśli piesek ma jakieś znamiona ,,ostrości,, - to doskonałym wyjściem jest kantarek...

Posted

moja sunia bywa "nerwowa" :evil_lol:
mam dla niej dlawik, ktorym umiem sie poslugiwac ale ona na to jeszcze za mala
lazi w tych szelkach ale pamietam tez, że moja Monthy( poprzednia sunia - DA) starsznie w szelkach wariowala a pozniej jak jej nałożylam obrozke chodzila ladnie
łudzę się, że z tą też tak będzie choć watpię :evil_lol:

• 4 weeks later...
Posted

moje suczydlo ma juz 4 mce i tydzien!
wielka jest jakas....:roll:...za to slicznie sie slucha, wykonuje polecenia i jest coraz mniej agresywna

tu z ostatnim tymczasem - niestety na lezaco bo tylko wtedy jestem w stanie jej zrobic fotke :oops: jedyna opcja zeby sie nie wiercila :diabloti:

Posted

:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:
nie wiem co robie źle próbowałam na fotosiku
Przepraszam najmocniej poproszę jeszcze męża o pomoc a jak się mi się nie uda to wyśle do gameboya

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...