Fortuna Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Witam wszystkich. U nas ladny sloneczny dzien. Zycze wszystkim takiego dnia. :lol:;):multi: Quote
Fortuna Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Mozecie mi podpowiedziec jak wstawiacie te banerki i skad je sciagnac. Ja nie mam zielonego pojecia. Quote
Isadora7 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote name='Fortuna']Mozecie mi podpowiedziec jak wstawiacie te banerki i skad je sciagnac. Ja nie mam zielonego pojecia.[/quote] Tutaj masz instrukcję: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32045[/URL] Quote
Fortuna Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote name='Isadora7']Tutaj masz instrukcję: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=32045[/URL][/quote] Bardzo dziekuje za pomoc. Zobaczymy teraz czy mi to wyjdzie. Quote
Isadora7 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote name='Fortuna']Bardzo dziekuje za pomoc. Zobaczymy teraz czy mi to wyjdzie.[/quote] Wyszło bardzo dobrze, ale jest jedno ale (zaraz moderator moze ci usunąć). Podpis musi miec maksymalnie długosci 500px a wysokości 100px. Wielkość banerka (i kazdego innego obrazka) sprawdzasz klikając prawym klawiszem myszy >rozwija się menu i masz WŁASCIWOŚCI i kilkasz w te właściwości. POkazuje się wielkośc obrazka. W twoim podpisie proponowałabym pierwszy baner zamienić na ten: [URL="http://tiny.pl/4p2q"][U][IMG]http://img366.imageshack.us/img366/9676/avekmuszka80aayg6.jpg[/IMG][/U][/URL] dotyczy tego samego wątku Jamnisie zamienić na ten (zmniejszyłam dla ciebie) [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9828032#post9828032"][IMG]http://img255.imageshack.us/img255/2176/jamolka222vk4.jpg[/IMG][/URL] I zostanie ci baner Krecika tez za duży, ale ponieważ będziesz miała wszystkie banerki wysokości 80 (jak zrobisz tak jak ci poradziłam) to zostanie ci w wysokości 20 więc możesz skorzystać z tzw user-bara któego ja mam dla Krecika i dać w drugiej linijse (jak u mnie) ten: [U][URL="http://tiny.pl/4p65"][IMG]http://img87.imageshack.us/img87/4471/usbkrecik2ar6.jpg[/IMG][/URL] [/U][B]Wszystko masz już podlinkowane wiec wystarczy Ctrl+C i potem Ctrl+V[/B][U] :loveu: [/U] Quote
Fortuna Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Mysle ze teraz jest dobrze z tymi banerkami. Dziekuje i pozdrawiam Quote
Isadora7 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote name='Fortuna']Mysle ze teraz jest dobrze z tymi banerkami. Dziekuje i pozdrawiam[/quote] Jest bardzo dobrze - SuperŚwietnie sobie poradziłaś. Masz do wykorzystania w długości jeszcze 33 px a i jeszcze upchniesz jakieś user-bary jak ci się trafią. Prawda że to proste było? Quote
Fortuna Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote name='Isadora7']Jest bardzo dobrze - SuperŚwietnie sobie poradziłaś. Masz do wykorzystania w długości jeszcze 33 px a i jeszcze upchniesz jakieś user-bary jak ci się trafią. Prawda że to proste było?[/quote] Super proste ale z twoja pomoca. Quote
danka1234 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote name='deer_1987']Witamy sie ;) jak tam na froncie?[/quote] No własnie jak? Jest szansa na domek dla Amisi. Isadora, przesyłka do Ciebie poszła ,bedzie jutro lub pojutrze. Quote
Isadora7 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote name='danka1234']No własnie jak? Jest szansa na domek dla Amisi. Isadora, przesyłka do Ciebie poszła ,bedzie jutro lub pojutrze.[/quote] No tak wychodząc do pracy Rambo zamknięty w pokoju, Filip w przedpokoju. Grzecznie nie pogryzione nic. Właśnie dostali po kopiastym talerzyku mięcha z warzywkami i ryżem. Teraz odpocznę kawę wypiję i biorę sie za resocjalizacje chłopaków. Cudnie jakby z Amisią wyszło ok Danusiu dziękuje, jak tylko dojdzie ubarwię relacje z frontu :) Quote
Isadora7 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Boshe jak się patrzy jak ta psina je to serce ściska. Dałam mu druga michę, dodałam jeszcze trochę oleju i surowe żółtko [SIZE=1](olej i tak wlewam do żarełka dla psa ale jemu zwiększyłam)[/SIZE] żeby mu się sierść zaczęła poprawiać. Micha jest tak wyczyszczona, że jej myć nie trzeba. Boshe jak można było dopuścić.... Quote
danka1234 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote name='Isadora7']Boshe jak się patrzy jak ta psina je to serce ściska. Dałam mu druga michę, dodałam jeszcze trochę oleju i surowe żółtko [SIZE=1](olej i tak wlewam do żarełka dla psa ale jemu zwiększyłam)[/SIZE] żeby mu się sierść zaczęła poprawiać. Micha jest tak wyczyszczona, że jej myć nie trzeba. Boshe jak można było dopuścić....[/quote] Nie utucz go za bardzo bo domek gotów pomyślec ze podmienilas jamniki:evil_lol: Quote
Erazm Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Filip pojedzie dopiero w poniedziałek,bo będę mieć full, jak zatrzyma mnie policja to wsadzą mnie za nielegalny handel psami, proszę o przysyłanie paczek Quote
Isadora7 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote name='Erazm']Filip pojedzie dopiero w poniedziałek,bo będę mieć full, jak zatrzyma mnie policja to wsadzą mnie za nielegalny handel psami, proszę o przysyłanie paczek[/quote] Ja ci smalczyk z cebulką będe podsyłać cobyś szkorbuta nie złapała. Quote
danka1234 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote name='Erazm']Filip pojedzie dopiero w poniedziałek,bo będę mieć full, jak zatrzyma mnie policja to wsadzą mnie za nielegalny handel psami, proszę o przysyłanie paczek[/quote] Masz załatwione, dorzuce kawal miesa na skwarki do tego smalcu od Isadory Quote
Fortuna Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote name='Erazm']Filip pojedzie dopiero w poniedziałek,bo będę mieć full, jak zatrzyma mnie policja to wsadzą mnie za nielegalny handel psami, proszę o przysyłanie paczek[/quote] Ja tez przesle pare paczuszek. Czy to juz pewne , ze Filip pojedzie dopiero w poniedzialek do moich rodzicow? Bo musze dac im znac, byc moze nie czytaja tego. Quote
Isadora7 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote name='Fortuna']Ja tez przesle pare paczuszek. Czy to juz pewne , ze Filip pojedzie dopiero w poniedzialek do moich rodzicow? Bo musze dac im znac, byc moze nie czytaja tego.[/quote] Tak, bo Erazm uzgadniała ze mną czy mogę Filipa trzymać dłużej. Nie będzie musiała 2 razy tej samej drogi robić. Filipek ma wśród innych jeszcze jedną zaletę - jeszcze go nie słyszałam szczekającego. Nażarte teraz towarzystwo i leży kołami do góry :) Quote
Fortuna Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote name='Isadora7']Tak, bo Erazm uzgadniała ze mną czy mogę Filipa trzymać dłużej. Nie będzie musiała 2 razy tej samej drogi robić. Filipek ma wśród innych jeszcze jedną zaletę - jeszcze go nie słyszałam szczekającego. Nażarte teraz towarzystwo i leży kołami do góry :)[/quote] Dzieki Isadorko za odpowiedz. Ale to swoja droga ciekawe, jamniki zazwyczaj szczekaja. Quote
JamniczaRodzina. Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Poczekajcie troszeczkę on się zaklimatyzuje i zacznie szczekać.My czekaliśmy około 2 tygodni aby poznać głos naszych schroniskowych jamniorków.:cool3: Quote
Isadora7 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 [quote name='Fortuna']Dzieki Isadorko za odpowiedz. Ale to swoja droga ciekawe, jamniki zazwyczaj szczekaja.[/quote] Niekoniecznie jednak. Rambo też nie jest szczekliwy, musi naprawdę już być niesamowite wydarzenie. Właściwie to szczeka niemal tylko jak ja wracam z pracy. Ale to tez nie wiadomo co to jest czy szczekanie, czy miauczenie. Skręca się przy tym w chińskie osiem i amok totalny. Poprzedni jamolek był szczekliwy. [quote name='JamniczaRodzina.']Poczekajcie troszeczkę on się zaklimatyzuje i zacznie szczekać.My czekaliśmy około 2 tygodni aby poznać głos naszych schroniskowych jamniorków.:cool3:[/quote] [quote name='deer_1987']Jeszcze bedzie szczekal :D[/quote] Ja odnoszę wrażenie ze on też jak Rambo nie będzie szczekliwy. Nie wiem tak mi się wydaje. Quote
danka1234 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Oj rozszczeka sie jak nic ale czym pózniej tym lepiej dla Ciebie,chyba że masz wyrozumiałych sąsiadów bo ja niestety nie. A mój Tofik szczeka na kazdy odgłos i za nic ma sobie noc czy dzień. Quote
JamniczaRodzina. Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Tak z tymi sąsiadami to różnie bywa.Dziś nasze jamniki kłóciły się z sąsiadem ,a on ich kamykami uspakajał.:shake:I to taki niepozorny dziadek. Quote
Isadora7 Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Ja na szczęście mam psiarzy. Nawet jak nie mają psiaków to bardzo lubią. Jedną mamy tylko taką "starą pannę". Tak "wrażliwa" że słyszy jak sąsiad na górze bąki puszcza. Ale do mnie nie próbuje "wylecieć". Quote
Recommended Posts