Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ayla1']Witam,
a teraz zagadka:

Co to jest?

[url]http://i27.tinypic.com/152gok8.jpg[/url][/quote]

no dobra.skoro nikt nie zgadł to zapytam inaczej:

czy jest możliwe żeby to był oryginalny grzywacz z metryką w typie semi-coat?

• Replies 412
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agama']to obciety pp tylko glowe mu zostawili i kufy nie ogolili[/quote]
to moja sunia.kupiona z hodowli pod warszawą jako semiś.chwilowo zarośnięta.
niby wystawowa-ale nie wiem w jakiej kategorii by miała występować...
no bo uszy nie stoją..
a dłuższych włosów nigdy nie miała.w metryce ma semi...

Posted

[quote name='resuruss']Z hodowli w Otrębusach???
Dla mnie to tez ogolony powder puff - mam w domu mocne semiki i zupełnie inaczej wygladają ;)[/quote]
Marki
to mam jej zapuścić włosy i wystawiać jako puffa??
a jak nie urosną?:roll:
a co z metryką-skoro tam jest semisią?

Posted

jak ma 2 lata to ucholi nie postawisz... chyba, że zgolisz na zero i same staną :D jak tak to możesz ją golić jak łysego i wystawiać jak łysego, a jak uszy nie staną to zapuścić włos i próbować wyhodować jak najdłuższy i wystawiać jako pp :D

Posted

Jesli chodzi o scisłosc to są dwa rodzaje : nagie i owłosione i w takiej tez formie powinno to byc odnotowane w metryce badz rodowodzie.
Semik to okreslenie nieformalne dla psa nagiego - mocno zarastającego i w metryce /pkr nie powinno byc takiego zapisu.
Dla mnie sunia to powder i jesli miałabym ja wystawiac to juz zaczełabym jej zapuszczac włos .

W takim razie witam nowa grzyweczke na dogo :loveu::multi:

Posted

[quote name='ayla1']no w metryce mam przy rasie bezwłosy/owłosiony :roll: czyli co?[/quote]
Poprostu niekiedy wpis w metryce wyglada tak jak pełna nazwa rasy stosowana na wystawach .Bez podziału na "owłosionosc".
Grzywacz chiski nagi /owłosiony ;)
Po jakich sunia jest rodzicach ?

Posted

[quote name='Śnieżynka']ayla1 ty z krakowa ?? z której części spotkajmy się jakoś :)[/quote]
tak,z krakowa.nie ma problemu,tylko dopiero jak ją ogolę,czyli po 21.07,
bo wstyd...:oops:
nie wiecie kto by chciał przygarnąć dwie ślepe grzywki?
[IMG]http://i33.tinypic.com/9h7ywp.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='resuruss']Poprostu niekiedy wpis w metryce wyglada tak jak pełna nazwa rasy stosowana na wystawach .Bez podziału na "owłosionosc".
Grzywacz chiski nagi /owłosiony ;)
Po jakich sunia jest rodzicach ?[/quote]
pirelli sud divo i bertyna interchart,o właśnie zuważyłam na metryce wpis ze obydwoje z dysplazją,a ja się zastanawiałam skąd moja ma....:angryy:

Posted

Własnie tak myslałam ,ze po Pirku jest .Te oczka i wyraz pysia ;)
To ,ze masz napisane słowko "Dysplazja" nie swiadczy o tym ,ze rodzice byli chorzy .
Druk metryki jest standardowy dla wszystkich ras i w rasach w których jest wymog przeswietlenia na dysplazje w miejscu w ktorym pisze na metryce "Dysplazja" wpisuje sie odpowiedni wynik badania np A ,B ,C etc..

Posted

[quote name='resuruss']Własnie tak myslałam ,ze po Pirku jest .Te oczka i wyraz pysia ;)
To ,ze masz napisane słowko "Dysplazja" nie swiadczy o tym ,ze rodzice byli chorzy .
Druk metryki jest standardowy dla wszystkich ras i w rasach w których jest wymog przeswietlenia na dysplazje w miejscu w ktorym pisze na metryce "Dysplazja" wpisuje sie odpowiedni wynik badania np A ,B ,C etc..[/quote]
ale ktoś w tej rodzinie na pewno był bo moja jest.a dysplazja chyba co 2 pokolenie,nie?a to normalne u grzywek że ogonek się zwija jak u świnki?
w takiego ślimaczka?:roll:

Posted

[quote name='Śnieżynka']ayla1 nie musi być golona :) z chęcią bym ją zobaczyła taką czy to nie przypadkiem pp :) a czy sunia ma imię na M ??[/quote]
Ma na imię Sushi lub Hiena a z miotu M .

Posted

[quote name='ayla1']Ma na imię Sushi lub Hiena a z miotu M .[/quote]

a poza tym to hienka jest trochę aspołeczna,taki jakby dzikus,nie ma szans zeby ją ktoś na ulicy pogłaskał-od razu szczerzy zębole.
ale ona od małego taka była.jak ją przyniosłam do domu jako małą kluskę i postawiłam na ziemi,to taki był kwik jakby prosię zarzynali dosłownie.:shake:

Posted

Co do dziedziczenia dysplazji nie ma reguły.Dysplazja jest wadą poligeniczną + czynniki srodowiskowe .Nie ma czegos takiego jak dziedziczenie co drugie pokolenie .
Co do ogona - raczej nie ,ale nie widze tego na żywo wiec nie moge powiedziec ;)