Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O tym decyduje p. Wanda, ktore psiaki maja nosic kubraki.
Np. ten psiak jest z Rusca.A wiec p.Wanda i tam ubiera o psiaki
jak jest potrzeba........
[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/1aae5665278d3b74.html"][IMG]http://images28.fotosik.pl/322/1aae5665278d3b74med.jpg[/IMG][/URL]

Posted

dziwne, pan andrzej, ktory tam pracuje powiedzial, ze zaden pies nie chodzi w kubraku.
spytam go jeszcze raz w takim razie. wiem, ze decyduje o tym pani wanda, rusiec traktowany jest po macoszemu, co bardzo mi sie nie podoba. mi i jeszcze kilku osobom.

czemu np wiekszosc kubrakow poszly do przyborowka? karmy i wszystkie paczki?
czemu w waszej akcji nie zbieracie na blaszki dla wszystkich psow, tylko dla tych z przyborowka? te z rusca sa jakies gorsze. i tak juz jedza co drugi dzien...

Posted

Irysku, za identyfikatory dla Przyborówka mamy zapłacić 760 zł. Nie jest łatwo aż tyle pieniędzy uzbierać, gdybyśmy mieli jeszcze zbierać pieniądze na blaszki dla Ruśca to nie wiem jakim cudem bysmy się wypłacili.
W dodatku do Ruśca mało kto jeździ i brakuje info. o psiakach (więc jak mielibyśmy uzupełniać kartoteki?).
Ja 16 kubraków zawiozłam do Przyborówka (bo do Ruśca nie mam możliwości dojazdu) i niektóre zostawiłam, jesli będzie taka potrzeba Pani Wanda zawiezie je do Ruśca - nie martw się.
P. Wanda decyduje o tym co jest potrzebne w Przyborówku a co w Ruścu. My np. zawieziemy coś do Przyborówka a Pani Wanda weźmie to Ruśca bo tam akurat jest to potrzebne.
W końcu pomagamy psiakom, tak? I tym z Przyborówka i tym z Ruśca i reszcie. Żadne nie są gorsze. ;)

Posted

no wlasnie ja bylam i tu i tu, wiem jak jest. do przyborowka idzie wszystko, nawet dary z przeznaczeniem dla rusca!!! zabawki kubraki karma i inne rzeczy.
w ruscu psy jedza co drugi dzien, nie ma suchej karmy, nie ma zabawek, nie maja nawet wszystkie obrozy (wiekszosc nie ma).
to moze zamiast na blaszki zbierzcie na sucha karme, ktora trafi do rusca. albo na cos co trafi do rusca.
patrzac na to z innej strony, niektore rzeczy w przyborowku sa juz zapewnione, dlatego zajelyscie sie blaszkami. a w ruscu nie ma nawet tych podstawowych. moze warto by bylo, zeby oba przytuliska szly rowno, tak samo sie rozwijaly. a nie w jednym cud miod malina, a drugim tragedia.
czy wazniejsze sa blaszki czy psy, ktore jedza co drugi dzien!?
(biorac pod uwage, ze w normalnym domu psy jedza 2 razy dziennie. czyli 4 posilki w ciagu 2 dni. te w ruscu moze niech nie maja 2 dziennie, ale chociaz jeden dziennie! a nie jeden na dwa dni.

Posted

wlasnie o to chodzi. ale jak pomagacie psom z przyborowka to moze i tym drugim tez pomozecie. a nie tylko tym blizej. w drugim tez sa zywe stworzenia.
i uwierz mi, ze nie wszyscy wolontariusze (i nie, czyli inni pomagajacy) maja takie zdanie i sa w 100% pewni. tylko ze chca pozostac anonimowi. jedynie ja jak zwykle mam odwage spytac sie o taki trudne rzeczy, do tej pory jakos przez was niezauwazane.
cegielki na przyborowko, kubraki, blaszki, zabawki, obroze itd.
a powiedzcie co ostatnio trafilo do rusca?

(bylam w zeszlym roku, ale nie rok temu, tylko pozna jesienia, pol roku nawet nie minelo jeszcze) niektorzy tam wcale nie byli.

ja szykuje kuriera do rusca i zbieram rzeczy dla tamtych psow. moze chociaz jeden wolontariusz by pomogl. bo jest ich iks na przyborowko, i ja jedna na rusiec, ktora stara sie, zeby cos do tych psow trafilo.

Posted

i nie bede z pania wanda niczego rozpatrywac. pani wanda sama sobie nie pomaga, tylko wy jej pomagacie. wiec pytam czemu pomagacie tylko psom z przyborowka!?

Posted

Skoro sprawa przybrała takiego obrotu to nie pozostaje mi nic innego jak zadzwonic do P.Wandy i wyjaśnic jak sprawy naprawdę wyglądają.Ja byłam i w Przyborowku i w Ruścu i faktem jest ,ze Wanda więcej czasu spędza w Przyborówku a to z takiego powodu ,że tu psów jest 3 razy więcej.W Ruścu jest facet,który ma się psami zajmowac(jak to wyglada w rzeczywistosci ,nie wiem) ale Wanda jest tam co 2 dzien,jak tylko ma jakieś pieniądze to wkłada je w remont w Ruscu,powstaly nowe kojce,płot,wybiegi.

Posted

Dziewczyny (bo tu chyba same dziewczyny), czy ja też mam zadzwonić do samej Pani Wandy z pytaniem czy potrzeba rzeczy typu: miski, obróżki, zabawki, może jakieś koce? Pytałam już o to w piątek i nikt tego albo nie zauważył albo nie wie :roll:.

Posted

[quote name='żabusia']Dziewczyny (bo tu chyba same dziewczyny), czy ja też mam zadzwonić do samej Pani Wandy z pytaniem czy potrzeba rzeczy typu: miski, obróżki, zabawki, może jakieś koce? Pytałam już o to w piątek i nikt tego albo nie zauważył albo nie wie :roll:.[/quote]

Miski, obróżki, zabawki, koce są bardzo potrzebne w przytulisku;)
Przepraszam, że nie odp. wcześniej.

Posted

[quote name='irysek']dziwne, pan andrzej, ktory tam pracuje powiedzial, ze zaden pies nie chodzi w kubraku.
wiem, ze decyduje o tym pani wanda, rusiec traktowany jest po macoszemu, co bardzo mi sie nie podoba. mi i jeszcze kilku osobom.

czemu np wiekszosc kubrakow poszly do przyborowka? karmy i wszystkie paczki?
czemu w waszej akcji nie zbieracie na blaszki dla wszystkich psow, tylko dla tych z przyborowka? te z rusca sa jakies gorsze. i tak juz jedza co drugi dzien...
no wlasnie ja bylam i tu i tu, wiem jak jest. do przyborowka idzie wszystko, nawet dary z przeznaczeniem dla rusca!!! zabawki kubraki karma i inne rzeczy.
w ruscu psy jedza co drugi dzien, nie ma suchej karmy, nie ma zabawek, nie maja nawet wszystkie obrozy (wiekszosc nie ma).
to moze zamiast na blaszki zbierzcie na sucha karme, ktora trafi do rusca. albo na cos co trafi do rusca.
patrzac na to z innej strony, niektore rzeczy w przyborowku sa juz zapewnione, dlatego zajelyscie sie blaszkami. a w ruscu nie ma nawet tych podstawowych. moze warto by bylo, zeby oba przytuliska szly rowno, tak samo sie rozwijaly. a nie w jednym cud miod malina, a drugim tragedia.
czy wazniejsze sa blaszki czy psy, ktore jedza co drugi dzien!?
(biorac pod uwage, ze w normalnym domu psy jedza 2 razy dziennie. czyli 4 posilki w ciagu 2 dni. te w ruscu moze niech nie maja 2 dziennie, ale chociaz jeden dziennie! a nie jeden na dwa dni.

wlasnie o to chodzi. ale jak pomagacie psom z przyborowka to moze i tym drugim tez pomozecie. a nie tylko tym blizej. w drugim tez sa zywe stworzenia.
i uwierz mi, ze nie wszyscy wolontariusze (i nie, czyli inni pomagajacy) maja takie zdanie i sa w 100% pewni. tylko ze chca pozostac anonimowi. jedynie ja jak zwykle mam odwage spytac sie o taki trudne rzeczy, do tej pory jakos przez was niezauwazane.
cegielki na przyborowko, kubraki, blaszki, zabawki, obroze itd.
a powiedzcie co ostatnio trafilo do rusca?

(bylam w zeszlym roku, ale nie rok temu, tylko pozna jesienia, pol roku nawet nie minelo jeszcze) niektorzy tam wcale nie byli.

ja szykuje kuriera do rusca i zbieram rzeczy dla tamtych psow. moze chociaz jeden wolontariusz by pomogl. bo jest ich iks na przyborowko, i ja jedna na rusiec, ktora stara sie, zeby cos do tych psow trafilo.

i nie bede z pania wanda niczego rozpatrywac. pani wanda sama sobie nie pomaga, tylko wy jej pomagacie. wiec pytam czemu pomagacie tylko psom z przyborowka!?
[/quote]

Irysek, pytasz dlaczego psy w Przyborówku chodzą w kubrakach a nie psy w Ruścu... A może pomyśl, że w Przyborówku jest o wiele więcej psów, które kubraków potrzebują. Widzialaś w Ruścu bullowate, które mają krótką sierść? stareńkie pieski z lichą sierścią itd?
Rusiec jest traktowany po macoszemu???? :crazyeye: Dziewczyno, zanim napiszesz coś takiego mocno się zastanów.
Zdążyłaś się może już dowiedzieć, że psiaki z Ruśca już mają blaszki??

Bulwersujesz się, że dary dla Ruśca idą na Przyborówko, ale nie zastanowiłaś się nad tym, czy np nie jest tak, że psy z Ruśca i Przyborówka to te same psy?? Wiele z nich jest raz tu, raz tu z powodów o których nie masz pojęcia i nie będziesz miała.
Nawet jakbyś czytała wątek ze zrozumieniem i oglądała zdjęcia psów, które tak bardzo podobno znasz, wyciągnęłabyś wnioski. Nie poznajesz piesków z Ruśca w Przyborówku?
Zachowujesz się, jakbyś chciała decydować o rzeczach, o których decydować może tylko Wanda, bo to jej psy, ona wie najlepiej któremu co potrzebne i żadnego nie kocha mniej od drugiego. Tobie to trzeba tłumaczyć??:/
W Ruścu psy jedzą co drugi dzień i nie ma suchej karmy?? :-o No ręce mi opadły:) Nie pisz bzdur na tematy o których nie masz zielonego pojęcia.
Twierdzisz, że pytasz o "trudne rzeczy".. niee..Ty wypisujesz straszne bzdury niestety.
W Ruścu nie ma zabawek??? A widziałaś tam np jakiegoś szczeniaka, któremu rzeczywiście zabawki byłyby potrzebne?
Irysku, wszyscy już dobrze wiemy, że byłaś w Ruścu, piszesz wszem i wobec, że pomagasz tam najbardziej ze wszystkich, trąbisz o tym i chwalisz się więc nie bój się, wszyscy już wiedzą ;)
Tylko nie pisz proszę, żeby jakiś wolontariusz pomógł w Ruścu, bo to śmieszne:) Zastanów się, czy piszesz we właściwym wątku do właściwych osób, które jak twierdzisz nie były w Ruścu ani razu :)

Zrozum, że zbierając pieniądze na Przyborówko, automatycznie zbiera się też na Rusiec. Więc Twoje pytanie, dlaczego nie pomagacie psom z Ruścia jest dość bezsensowne. Szkoda, że trzeba Ci to tłumaczyć.

Więc nie pisz więcej bzdur typu, że w Ruścu jest tragedia. Sama piszesz, że byłaś tam tyyyle dni i widziałaś tyyyle rzeczy... to chyba słabo widziałaś, skoro twierdzisz, że jest tam źle. I nie bierz wszystkiego co Ci Andrzej mówi tak do serca, bo nie masz pojęcia o tym co teraz on tam robi, na jakich jest zasadach i jakie stosunki panują między nim a Wandą;)
Jeśli twierdzisz, że Wanda zaniedbuje Rusiec kosztem Przyborówka, to wiesz bardzo malo i mało też widziałaś.
Z resztą widać to po Twoich ostatnich wypowiedziach.
Więc przestań, radzę Ci, bo ośmieszasz się takimi stwierdzeniami w oczach tych, którzy Wandę znają od dawna i mają stały kontakt.
Irysku, pomagasz, bardzo Ci za to dziękujemy w imieniu P.Wandy, ale może właśnie do pomagania się ogranicz. Po co robisz bezsensowny dym na następnym wątku??

Posted

Hasio niedawno wyadoptowany przez miłego Pana :)
Po spacerku w deszczowo-śniegowy dzień - odpoczynek.:cool3:

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img153.imageshack.us/img153/2965/haspoct5.jpg[/IMG][/URL][U]

Terierek z Przyborówka z nową Panią:
[/U][B]
[URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img301.imageshack.us/img301/1580/foksi1on6.jpg[/IMG][/URL]

[SIZE=4]Nowe zdjęcia kotków do adopcji:[/SIZE]

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f486/kociaki-z-przytuliska-pani-wandy-szukaja-domu-przyborowko-kolo-poznania-125051/[/url]

[/B][URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img23.imageshack.us/img23/5746/kot5kd2.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='żabusia']Czy wciąż brakuje misek dla psiaków? Są takie:
2,8 litra:
[URL="http://szopek.pl/MISKA_METALOWA_STANDREGULAR_POJ_28L_DLA_PSA-714.html"]Sklep Zoologiczny www.szopek.pl - MISKA METALOWA STAND.REGULAR POJ. 2,8L DLA PSA[/URL]
1,75 litra:
[URL="http://szopek.pl/MISKA_METALOWA_STANDREGULAR_POJ175L_DLA_PSA-713.html"]Sklep Zoologiczny www.szopek.pl - MISKA METALOWA STAND.REGULAR POJ.1,75L DLA PSA[/URL]
0,75 litra:
[URL="http://szopek.pl/MISKA_METALOWA_STANDREGULAR_POJ075L_DLA_PSA-712.html"]Sklep Zoologiczny www.szopek.pl - MISKA METALOWA STAND.REGULAR POJ.0,75L DLA PSA[/URL]

Obróżki dla małych i średnich psiaków:
[URL="http://szopek.pl/Hilton_obroza_w_lapki_dla_psakota_15x25mm_dlugosc_40cm-1752.html"]Sklep Zoologiczny www.szopek.pl - Hilton obroża w łapki dla psa/kota 15x25mm, długość 40cm[/URL]

Obróżki dla dużych psiaków:
[URL="http://szopek.pl/Hilton_obroza_w_lapki_dla_psakota_20x35mm_dlugosc_50cm-1753.html"]Sklep Zoologiczny www.szopek.pl - Hilton obroża w łapki dla psa/kota 20x35mm, długość 50cm[/URL]

Gryzaków i zabawek już nie wklejam bo jest ich całe mnóstwo.

Dajcie znać co jest potrzebne.[/quote]

Weronio a dałabyś radę zajrzeć do powyższych linków i sprecyzować które miski i które obróżki byłyby najlepszejsze?

Acha i znalazłam torbę piłek tenisowych. Nadadzą się na zabawki dla dorosłych? Moje psiaki lubią się nimi bawić.

Posted

[quote name='żabusia']Weronio a dałabyś radę zajrzeć do powyższych linków i sprecyzować które miski i które obróżki byłyby najlepszejsze?

Acha i znalazłam torbę piłek tenisowych. Nadadzą się na zabawki dla dorosłych? Moje psiaki lubią się nimi bawić.[/quote]

Moim zdaniem, jeśli chodzi o miseczki, to lepsze byłyby jednak te większe..
Tak samo z obróżkami.
Piłeczki tenisowe jak najbardziej. Jednak mój tymczasowicz rozwala taką piłkę w 20 min, a jak się psiki P.Wandy dorwą do nich, to będzie masakra:)

Posted

czy garnki tez się przydadzą?
Weroniu, nie byłam w żadnym z tych przytulisk.podałam materace i duże poduchy z kanapy licząc na to ,ze się znajdą w Ruścu w szopie,ale znalazły się w Przyborówku.
Pewnie,że pani Wanda wie najlepiej co i jak , ale czasem świeże spojrzenie na sprawę jest wskazane.Ona w nawale spraw wpadła z pewnością w jakąś rutynę, może czasem coś można by jej podpowiedzieć?

Posted

Rozmawiałam wczoraj z P.Wandą i wszystkie psiaki w Ruścu maja sie dobrze. Jak sie ociepli to napewno w Ruścu znowu ruszą roboty. Psiaki w Ruścu nie głoduja ,jak niektórzy myślą. Mają michy napchane jedzonkiem i nawet nie są w stanie tego przejeśc. Co tu dużo mówic brakuje rąk do pracy

Posted

[quote name='Magdina']Rozmawiałam wczoraj z P.Wandą i ona powoli wszystkie psiaki z Rusc aprzewozi do Przyborówka żeby miec je na oku. Jak sie ociepli to napewno w Ruścu znowu ruszą roboty. Psiaki w Ruścu nie głoduja ,jak niektórzy myślą. Mają michy napchane jedzonkiem i nawet nie są w stanie tego przejeśc. Co tu dużo mówic brakuje rąk do pracy[/quote]

to dobre wiadomości :multi:

Posted

Dziewuszki (i chłopczyki - jak są) z charytatywnego allegro jest już ponad 100 zł.Piszę "ponad", bo niejaka Ola (nick:indyr) napisała, że zakupiła jedną cegiełkę, a przelała więcej złotóweczek.Inni nie pisali o swoich przelewach.Zdradziła, że sama chce kiedyś założyć przytulisko, dawać zwierzętom dom tymczasowy i życzy Wam (...) ABY RZECZYWISTOŚĆ NIE ZŻARŁA ENERGII I ENTUZJAZMU".
Tak bardzo się cieszę.Do wszystkich oczywiście fotki zwierzaczków wysyłałam.Prosiłam, by w przelewie wpisywali "charytatywna-allegro".
Kurde, nie spodziewałam się, no ... nie spodziewałam.:Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!: