Martali Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 [B][SIZE=4]WĄTEK SPANIELKI Z CHORYMI USZKAMI[/SIZE][/B] - [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/spanielka-z-bardzo-chorymi-uszkami-potrzeba-pomoc-finansowa-na-leczenie-przyborowko-127348/[/URL] Quote
2010 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Mam dwa kubraki dla psiakow ( jeden uszyty,drugi uzywany)w Przyborowku uszyte przez arjune. W sobote otrzyma je pani Wandza w Przyborowku. Trzeci kubrak jest obiecany, ale nie wiem kiedy do mnie dotrze. Rowniez w sobote przywioza bude dla psa, ktora zbudowali gimnazjalisci, ktorzy w grudniu odwiedzili Przyborowko. Obiecali zbudowac wiecej......... Pozdrowienia Quote
Poker Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 ale fajne wiadomości.oby więcej takich :evil_lol: Quote
2010 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Acha! Mam jeszcze jedna wiadomosc ! Udalo sie namowic TVN24 do odwiedzin. Dziennikarze w poniedzialek przyjechali do Przyborowka i z pania Wanda zebrali materialy. Reportaz z Przyborowka mozna zobaczyc w swieta,to zn.w tych dniach 24 i 25 i 26 bedzie transmitowany w [U]programie TVN24 "PROSTO Z POLSKI[/U] " W [URL="http://www.tvn24.pl"]www.tvn24.pl[/URL] znajdziecie program (o roznych godzinach np.17:10 ) Prosze poinformujcie dalej.......... Quote
Poker Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 to jeszcze lepsza wiadomość :multi:,może po takiej reklamie rusza adopcje. Żeby pani Wanda powiedziała też o Ruścu,bo tam nawet diabeł nie zagląda :diabloti: Quote
xxxx52 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Mam zapytanie:Kiedy bedzie emisja ,w ktory dzien swiat i o ktorej godzine? Gdyz nie bede miala dostepu do gazety z programem polskiej telewizji Quote
xxxx52 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Do Rusca musilaby inni dziennikarze przyjechac ,to regon nalezacy do Wagrowca Quote
Martali Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Ale super! Koniecznie obejrzę! :loveu::loveu: Tylko w jaki dzień o której godzinie będzie? Quote
arjuna Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 [quote name='ick']Mam na dwa kubraki dla psiakow ( jeden uszyty,drugi uzywany)w Przyborowku uszyte przez arjune. W sobote dostarcze je pani Wandzie do Przyborowka. Trzeci kubrak jest obiecany, ale nie wiem kiedy do mnie dotrze. Rowniez w sobote przywioza bude dla psa, ktora zbudowali gimnazjalisci, ktorzy w grudniu(ze mna) odwiedzili Przyborowko. Obiecali zbudowac wiecej......... Pozdrowienia[/quote] super pomysł z tymi budami! kubrak dzis wysłany;) i nachalnie przypominam o jakichś kubraczkowych zdjęciach;) Quote
2010 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Serdeczne dzieki w imieniu psiakow pani Wandy za przeslanie trzeciego kubraczka ! To juz bedzie prawdziwa parada mody w Przyborowku ! Zdjecia psow w kubrakach obiecuje ! Pozdrawiam Quote
xxxx52 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 dogomanianki regioni Wagrowca Gniezna zachecam do propagowania kastracji suczek i kotek w tym regionie .najchetniej widziane bylyby pieski gospodarskie,walesajace sie .Moze rozpropagowac w szkolach ,zrobic ulotki o tej akcji kastracyjnej.wykonac pogadanki w szkolach .Kastracje sa darmowe. Quote
Martali Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Irysku, podlinkujesz ten banerek?.. Z góry dzięki. [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/signaturepics/sigpic30512_4.gif[/IMG] [SIZE=1]Bo ja nie umiem..[/SIZE] :oops: Quote
Martali Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 [B]Apelujemy o pomoc! WOLONTARIAT, POMOC FIZYCZNA - PROSIMY POMÓŻCIE!!! [SIZE=2]Pani Wanda wszystko robi sama, ponad siły - pracuje i pracuje.. [/SIZE][/B] [SIZE=2][B]Zwierzaków ciągle więcej a sił u Pani Wandy mniej..[/B][/SIZE] [B]Bardzo przdadzą się też osoby, które zrobią pieskom i kotkom zdjęcia i będą je ogłaszały.[/B] [B]POZNAŃ, SZAMOTUŁY I OKOLICE - Jeśli chcecie i możecie - pomóżcie! W Przytulisku najbardziej brakuje rąk do pracy.. :-([/B] Quote
irysek Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 ok martali, jutro sie tym zajme. podlinkuje, a moze zrobie i nowy banerek z pieskami, ktore tam obecnie sa :) niech przyciagaja uwage potencjalnych domodawcow. to sie dzieje teraz u pani wandy, ze hej. kubraczki, budy, karma fiu fiu :lol: :multi: pokazcie zdjecie tej drugiej wyzlicy, bo ja widzialam tylko ta w ruscu, ktora znalazla juz dom. Quote
Martali Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 [quote name='irysek']ok martali, jutro sie tym zajme. podlinkuje, a moze zrobie i nowy banerek z pieskami, ktore tam obecnie sa :) niech przyciagaja uwage potencjalnych domodawcow. to sie dzieje teraz u pani wandy, ze hej. kubraczki, budy, karma fiu fiu :lol: :multi: pokazcie zdjecie tej drugiej wyzlicy, bo ja widzialam tylko ta w ruscu, ktora znalazla juz dom.[/quote] Irysku super, dzięki. Jak możesz to wstaw te zdjęcia z Ruśca i Przyborówka bo ja chętnie taki podlinkowany banerek przygarnę.. :razz: Faktycznie się dzieje! Zapomniałaś o tym, że P. Wanda będzie w Święta w telewizji. :cool3: Quote
tanitka Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 [QUOTE]pokazcie zdjecie tej drugiej wyzlicy[/QUOTE] one sa np na moim allegro: [url=http://allegro.pl/item502731066_wyzel_dwie_suki.html]wyżeł dwie suki (502731066) - Aukcje internetowe Allegro[/url] pati-c jest już prawie namówiona pojechac po nią i zabrać na tymczas do siebie do W-wy ;) - trzymajcie kciuki! Quote
arjuna Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 czy ktoś wie ile jest bullowatych w tym schronisku(amstaffy, pit bulle, staffiki, bullteriery) i w jakich warunkach są trzymane? może ktoś dysponuje zdjęciami? w którym miesjcu polski jest ten schron? Quote
xxxx52 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 schoniska w Przyborowku i Ruscu znajduja sie kolo Poznania( Szamotuly,wagrowiec) Quote
Martali Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 [quote name='arjuna']czy ktoś wie ile jest bullowatych w tym schronisku(amstaffy, pit bulle, staffiki, bullteriery) i w jakich warunkach są trzymane? może ktoś dysponuje zdjęciami? w którym miesjcu polski jest ten schron?[/quote] Bullowatych w Przytulisku jest mnóstwo.. :-( Warunki mają dobre, P. Wanda się o nie troszczy ale wiadomo co to schroniso a co to pawdziwy dom (lub chociaż tymczas..). Mamy mało zdjęć bullowatych, nie znamy ich charakteru dlatego kiepsko u nich z ogłoszeniami i szukaniem domków - [COLOR=red]dlatego niezwykle ważne są osoby, któr będą robiły psiakom do adopcji zdjęcia a później ogłoszenia..[/COLOR] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3][B]Schronisko w Przyborówku jest koło Szamotuł, niedaleko Pozania. [/B][/SIZE] [SIZE=3][B]Drugie Przytulisko Pani Wandy w Ruścu jest niedaleko [/B][/SIZE] [SIZE=3][B]Wągrowca. [/B][/SIZE] [B][SIZE=3][/SIZE][/B] [B][SIZE=3]A to wątek dwuletniego pitbulla z Przytuliska - [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/ofiara-bestialstwa-2-letni-pitbull-szuka-ds-dt-przyborowko-k-poznania-127091/[/URL][/SIZE][/B] [B][SIZE=3]A to strona internetowa Przytuliska - [URL="http://www.zwierzakiuwandy.ovh.org"]www.zwierzakiuwandy.ovh.org[/URL][/SIZE][/B] Quote
xxxx52 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Schronisko nie moze zastapic domu,to ze pies dostanie dobrze jesc nie oznacza ,ze do konca swego psiego zycia ma siedziec w budzie.:shake: Schronisko tak jak sama nazwa wskazuja daje schronienie,jest etapem przejscowym a nie miejscem w ktorym pies ma umierac. Schronisko p.wandy jest przepelnione ,kazdy znaleziony dobry domek jest szczesciem dla psa i p.Jezyk ,gdyz na to miejsce przychodza 2 psy!!!:-(Poza tym na przepelnienie czychaja wrodzy schronisku gotowi do uspien!:angryy: Quote
Magdina Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 [quote name='arjuna']czy ktoś wie ile jest bullowatych w tym schronisku(amstaffy, pit bulle, staffiki, bullteriery) i w jakich warunkach są trzymane? może ktoś dysponuje zdjęciami? w którym miesjcu polski jest ten schron?[/quote] Wiele jest psiaków tej rasy i niestety one mają najmniejsze szanse na adopcje-nikt nie szuka takiej rasy.Jesli macie możliwosc umieszczenia ich na jakis stronach miłośników tych ras i tym samym dostaną szansę na adopcje to będziemy bardzooo wdzięczni. Postaramy sie porobic fotki wszyskim i podesłac Quote
arjuna Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 pogadam z prezeską naszej Fundacji o tym, by umieściła Wasze psy na stronie naszej Fundacji. jednak do tego potrzebujemy zdjęć psów wraz z ich dokładnym opisem. W opisie powinno się znależć: 1.ile mniej więcej lat, 2. czy sa jakieś widoczne choroby 3. jak reaguje na psy 4.jak reaguje na inne zwierzęta 5.czy był sprawdzany pod kątem obcych, starszych osób, dzieci. 6.krotka historia o tym, jak pies trafił do schroniska. wklejajcie tu do wątku takie zdjecia z krótkim opisem. Zobowiązuję się do tego, by rozpropagować te pieski na "moich" amstaffowych forach., może znajdzie się jakis dom... Bardzo proszę o to, byście zajęli sie tymi rasami bardziej w tym watku;) chciałabym poznać losy tych psów, zobaczyć jak to jest w tym Waszym schronie-a takze planuję uszyc więcej kubraków dla nich(ick pisała, że psow 25-35 kilo jest tam bardzo dużo) jesteśmy miłośnikami tych ras, stad nasze duże zainteresowanie tematem. Quote
Martali Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Postaramy się zdobyć jak najwięcej info. chociaż o paru bullowatych z Przytuliska. Quote
xxxx52 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Z rozmowy z p.wanda wynika ,ze wiekszysc tych pieskow to psy adopcyjne. Quote
Recommended Posts