Poker Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 lepiej kupić żel do prania,zajmuje mniej miejsca i nie wilgotnieje w kartonie. Gdzie ten Skoków jest? Quote
Weronia Posted October 22, 2008 Author Posted October 22, 2008 [quote name='Magdina']Czy prosze nadal potrzebny? mam szukac po hurtowniach?[/quote] Proszek jest zawsze potrzebny Madziu. Jak wiesz, Pani Wanda robi pranie za praniem, żeby psiaki leżały na czystych kocykach. Więc proszek bardzo potrzebny w dużych ilościach. Albo jak powiedziała Poker - żel do prania. Pokerku, a nie wychodzi drożej kupując żel zamiast proszku?? Quote
Weronia Posted October 22, 2008 Author Posted October 22, 2008 [quote name='Poker'] Gdzie ten Skoków jest?[/quote] :) Skoki są na północ od Poznania. Quote
Weronia Posted October 22, 2008 Author Posted October 22, 2008 Pokerku, Twoje ogłoszenia w gazecie dały rezultat: Dzwoniła Pani z zapytaniem o pieska stróżującego na ogródek :) :multi: Quote
Poker Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 cieszę się bardzo,tylko żeby jakiegoś wzięła.Czy byłą mowa o jakimś konkretnym czy ogólnie? Jesteś umówiona? Ponowię dziś ogłoszenie w Wyborczej. Quote
Weronia Posted October 22, 2008 Author Posted October 22, 2008 Pani musi czekać na samochod. Ale przyjedzie niedługo. Dałam namiary na Wandę. Nie chodzi o żadnego konkretnego pieska.. Quote
Poker Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 super,tylko,żeby pani Wanda wydała jakiegoś. Czasem mam wrazenie,że pani Wanda myśli ,że tylko u niej będzie dobrze psu. A może udałoby się Ci być podczas wizyty tej pani? Quote
Martali Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Zastanawiam się czy może mogłabym napisac maile do jakiś firm, które produkują jedzonko dla psów i podpytać czy by czegoś nie dali dla schroniska. Spróbbowac zawsze można. Może akurat? Co myslicie? Mogłabym spróbować? A i do internetu wstawiłam dwa ogłoszenia Apaszki, Weronia podałam Twojego maila, ok? Quote
Poker Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Martali,spróbować zawsze mozna,to nie boli i nic nie kosztuje. Quote
Poker Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 ponowiłam ogłoszenia 5 psó do GW we Wrocławiu,Szczecinie i Poznaniu. Quote
Weronia Posted October 23, 2008 Author Posted October 23, 2008 [quote name='Poker']super,tylko,żeby pani Wanda wydała jakiegoś. Czasem mam wrazenie,że pani Wanda myśli ,że tylko u niej będzie dobrze psu. A może udałoby się Ci być podczas wizyty tej pani?[/quote] Pokerku, wydaje Ci się. Wanda ma kilka "swoich psów" które są z nią już np kilkanaście lat (od małego) i takich nie odda. nie dziwię jej się. A tak, to lubi sobie czasem na ludzi ponarzekać- mi się to udziela jak widzę jak ludzie z psami potem wracają :-( MKoże mi się uda być przy wizycie.. Quote
Weronia Posted October 23, 2008 Author Posted October 23, 2008 [quote name='Martali']Zastanawiam się czy może mogłabym napisac maile do jakiś firm, które produkują jedzonko dla psów i podpytać czy by czegoś nie dali dla schroniska. Spróbbowac zawsze można. Może akurat? Co myslicie? Mogłabym spróbować? A i do internetu wstawiłam dwa ogłoszenia Apaszki, Weronia podałam Twojego maila, ok?[/quote] Pewnie, ze można. my tak robimy. dostajemy mięso czasem ze sklepów. Możesz podawać mojego maila :) Quote
Weronia Posted October 23, 2008 Author Posted October 23, 2008 [quote name='Poker']ponowiłam ogłoszenia 5 psó do GW we Wrocławiu,Szczecinie i Poznaniu.[/quote] Dziękujemy!! :loveu: Quote
Weronia Posted October 23, 2008 Author Posted October 23, 2008 [B][COLOR=red]UWAGA!!![/COLOR][/B] [B]Bardzo zle się dzieje w gminie Obrzycko, niedaleko Szamotuł!!![/B] Gmina nie ma podpisanej umowy z żadnym ze schronisk, Wójt uważa, że u niego nie ma problemu bezdomności zwierząt!!!!! A JEST I TO WIELKI !!! Wczoraj do Przyborówka trafił z Obrzycka zagłodzony pies przywiazany w lesie(w stanie agonalnym), jutro trafią 4 szczeniaki, które wieśniacy chcą utopić we własnym szambie(szczeniaki już dawno widzą i chodzą) !! Podobno robią to notorycznie!! Ostatnio też kilka piesków w strasznym stanie przywieźli ludzie do Przyborówka - mieszkańcy Obrzycka znajdują psy w rowach, czasem przeworzą je do innych schronisk. Jak tylko będę miała więcej informacji będę prosiła o pomoc (może w postaci petycji? ) Tak nie może być, żeby psy były topione w szambach, bo Wójt uważa, że nie potrzebuje schroniska!!! Quote
Martali Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Och, to straszne!!!:placz: Weroniu, jeśli będziesz miała więcej info. to faktycznie możnaby zrobić petycję. Wiadomości z prośbą o wsparcie dla Przytuliska rozsyłam do róznych firm. Znalazłam również osobę (Weroniu, może będzie dzwoniła do Ciebie), która chciałaby wziąć owczarka niemieckiego z Przyborówka. Już jedno zdjęcie przesłałam, jak pojadę w niedzielę to podpytam Panią Wandę o owczarki i zrobię im zdjęcia.;) Quote
Poker Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 może w końcu coś się ruszy z adopcjami :roll: Quote
Weronia Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 [quote name='tanitka']czy wyżlica nadal jest?[/quote] Jest. Facet po nią dzwonił, ale chciał niewysterylizowaną (bo suka po to jest żeby miała szczeniaki! ). ale jak dotarło, że niewysterylizowanej nie dostanie, to stwierdził, że taka też może być. I dzwoniła jedna Pani, która miała się odezwać na dniach. Ale oboje chyba nie bardzo zdecydowani. Quote
Poker Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 trzeba panu pokazać filmy tych wszystkich skatowany i zagłodzonych bid ,to może się opamieta :mad: Weroniu,już zaakceptowałam Twoją propozycję.udało się :multi: Quote
Martali Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Nowe zdjęcia piesków z Przyborówka, można je ogłaszać! ;) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/nowe-zdjecia-pieskow-z-przyborowka-pomozcie-znalezc-im-domek-122586/index5.html[/URL] Quote
Magdina Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 super,ze cos sie dzieje.Ja własnie wróciłam z weekendu w górach i znalazłam tam psiaka wyrwanego z łańucha,miałam go dzisiaj zabrac ze soba ale gdzie uciekł:( szukalismy wszędzie. Nie wiem czy uda mi sie znalezc kogos na dogo z okolic Krynicy bo jakby sprawdzil,ze pies jest to ja po niego jade!kochany był Quote
irysek Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 wyzlica jest nadal, w ruścu, mam jej zdjecia. jak sie tylko troche ogarne, bo 4 dni bylam w ruścu (dziczy) to wkleje. pani wanda nie dala, bo raz chcieli nei ciachnieta, a dwa ktos chcial ja na polowania :angryy: pani wanda stuknela sie w glowe i sunki nie dala. slodka, sliczna, tylko troche lekliwa, ale jak sie kucnie przy niej na dluzsza chwile to daje sie poglaskac. w kojcu jest z takim malym burym wypierdkiem, tez slodki. dobrze im razem :) Quote
xxxx52 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 mysliwskimi psiakami zajmuje sie tanitka,moze pomoze poszukac dobrego domu dla psiaka. Quote
Recommended Posts