Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Magdina']Czy prosze nadal potrzebny? mam szukac po hurtowniach?[/quote]

Proszek jest zawsze potrzebny Madziu.
Jak wiesz, Pani Wanda robi pranie za praniem, żeby psiaki leżały na czystych kocykach.
Więc proszek bardzo potrzebny w dużych ilościach.

Albo jak powiedziała Poker - żel do prania.
Pokerku, a nie wychodzi drożej kupując żel zamiast proszku??

Posted

cieszę się bardzo,tylko żeby jakiegoś wzięła.Czy byłą mowa o jakimś konkretnym czy ogólnie? Jesteś umówiona?
Ponowię dziś ogłoszenie w Wyborczej.

Posted

super,tylko,żeby pani Wanda wydała jakiegoś.
Czasem mam wrazenie,że pani Wanda myśli ,że tylko u niej będzie dobrze psu.
A może udałoby się Ci być podczas wizyty tej pani?

Posted

Zastanawiam się czy może mogłabym napisac maile do jakiś firm, które produkują jedzonko dla psów i podpytać czy by czegoś nie dali dla schroniska. Spróbbowac zawsze można. Może akurat? Co myslicie? Mogłabym spróbować?

A i do internetu wstawiłam dwa ogłoszenia Apaszki, Weronia podałam Twojego maila, ok?

Posted

[quote name='Poker']super,tylko,żeby pani Wanda wydała jakiegoś.
Czasem mam wrazenie,że pani Wanda myśli ,że tylko u niej będzie dobrze psu.
A może udałoby się Ci być podczas wizyty tej pani?[/quote]

Pokerku, wydaje Ci się. Wanda ma kilka "swoich psów" które są z nią już np kilkanaście lat (od małego) i takich nie odda. nie dziwię jej się.
A tak, to lubi sobie czasem na ludzi ponarzekać- mi się to udziela jak widzę jak ludzie z psami potem wracają :-(

MKoże mi się uda być przy wizycie..

Posted

[quote name='Martali']Zastanawiam się czy może mogłabym napisac maile do jakiś firm, które produkują jedzonko dla psów i podpytać czy by czegoś nie dali dla schroniska. Spróbbowac zawsze można. Może akurat? Co myslicie? Mogłabym spróbować?

A i do internetu wstawiłam dwa ogłoszenia Apaszki, Weronia podałam Twojego maila, ok?[/quote]

Pewnie, ze można. my tak robimy. dostajemy mięso czasem ze sklepów.

Możesz podawać mojego maila :)

Posted

[B][COLOR=red]UWAGA!!![/COLOR][/B]
[B]Bardzo zle się dzieje w gminie Obrzycko, niedaleko Szamotuł!!![/B]
Gmina nie ma podpisanej umowy z żadnym ze schronisk, Wójt uważa, że u niego nie ma problemu bezdomności zwierząt!!!!!
A JEST I TO WIELKI !!!
Wczoraj do Przyborówka trafił z Obrzycka zagłodzony pies przywiazany w lesie(w stanie agonalnym), jutro trafią 4 szczeniaki, które wieśniacy chcą utopić we własnym szambie(szczeniaki już dawno widzą i chodzą) !! Podobno robią to notorycznie!!
Ostatnio też kilka piesków w strasznym stanie przywieźli ludzie do Przyborówka - mieszkańcy Obrzycka znajdują psy w rowach, czasem przeworzą je do innych schronisk.
Jak tylko będę miała więcej informacji będę prosiła o pomoc (może w postaci petycji? )
Tak nie może być, żeby psy były topione w szambach, bo Wójt uważa, że nie potrzebuje schroniska!!!

Posted

Och, to straszne!!!:placz:
Weroniu, jeśli będziesz miała więcej info. to faktycznie możnaby zrobić petycję.

Wiadomości z prośbą o wsparcie dla Przytuliska rozsyłam do róznych firm.

Znalazłam również osobę (Weroniu, może będzie dzwoniła do Ciebie), która chciałaby wziąć owczarka niemieckiego z Przyborówka. Już jedno zdjęcie przesłałam, jak pojadę w niedzielę to podpytam Panią Wandę o owczarki i zrobię im zdjęcia.;)

Posted

[quote name='tanitka']czy wyżlica nadal jest?[/quote]

Jest. Facet po nią dzwonił, ale chciał niewysterylizowaną (bo suka po to jest żeby miała szczeniaki! ). ale jak dotarło, że niewysterylizowanej nie dostanie, to stwierdził, że taka też może być.
I dzwoniła jedna Pani, która miała się odezwać na dniach.
Ale oboje chyba nie bardzo zdecydowani.

Posted

trzeba panu pokazać filmy tych wszystkich skatowany i zagłodzonych bid ,to może się opamieta :mad:
Weroniu,już zaakceptowałam Twoją propozycję.udało się :multi:

Posted

Nowe zdjęcia piesków z Przyborówka, można je ogłaszać! ;)

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/nowe-zdjecia-pieskow-z-przyborowka-pomozcie-znalezc-im-domek-122586/index5.html[/URL]

Posted

super,ze cos sie dzieje.Ja własnie wróciłam z weekendu w górach i znalazłam tam psiaka wyrwanego z łańucha,miałam go dzisiaj zabrac ze soba ale gdzie uciekł:( szukalismy wszędzie. Nie wiem czy uda mi sie znalezc kogos na dogo z okolic Krynicy bo jakby sprawdzil,ze pies jest to ja po niego jade!kochany był

Posted

wyzlica jest nadal, w ruścu, mam jej zdjecia. jak sie tylko troche ogarne, bo 4 dni bylam w ruścu (dziczy) to wkleje.

pani wanda nie dala, bo raz chcieli nei ciachnieta, a dwa ktos chcial ja na polowania :angryy: pani wanda stuknela sie w glowe i sunki nie dala. slodka, sliczna, tylko troche lekliwa, ale jak sie kucnie przy niej na dluzsza chwile to daje sie poglaskac. w kojcu jest z takim malym burym wypierdkiem, tez slodki. dobrze im razem :)