Jump to content
Dogomania

Mini Rotka, 4 lata - w schronisku od roku! Katowice MA DOM

Recommended Posts

Guest Reyes
Posted

Psice poznałam na akcji "Dni Psa" w Silesia City Ceter. Przebywałam z nią dwa dni przez 6 godzin za każdym razem - oczarowała mnie.
Wspaniała 4letnia sunia - od prawie roku w schronisku :mad:
Znaleziona na ulicy w okresie letnim - ciekawe czemu :angryy:

Sporo z nią przebywałam w siłą rzeczy dość stresującym dla niej otoczeniu - i mogę już coś o niej powiedzieć.
Z wyglądu przypomina miniaturkę rotka, jest wielkości małej labradorki i taki też ma charakter. Nie jest tak wylewna jak inne rotki które poznałam - może niema powodu :-( -bardzo spokojna. W ciągu dwóch dni zaczęła raagować na tymczasowe imię : Julka >dzulka< . Wspaniała pojętna suczka nauczyłam ją siadać leżeć i troszkę zostawać na komendę - do tego stopnia że była to w stanie zrobić na ringu w tumie obserwujących ją ludzi.
Na dworze pobawiliśmy się na gostarowym torze agility - psica bardzo starała się zrozumieć czego od niej chce. Weszła pełna zaufania na (max rozłożoną) kładkę, starała sie na mnie zwracać uwagę. W ogóle nie zdziczała w schronisku.
Tolerancyjna w stosunku do innych psów, nawet sprowokowana nie była agresywna. Miała cieczkę a mimo to nie była niespokojna - jedynie gdy jakiś amant korzystając z nieuwagi próbował swoich sił warkła ostrzegawczo.
Nie była bita - nie boi się ani krzyku ani gwałtownych ruchów.
Tolerancyjna dla dzieci - gdy ją głaskały kładła się w pełnym zaufaniu na boku. Po prostu złote zwierze. Nie mogę uwierzyć że ten skarb znalazł się w schronisku.
Jej numer to : 1002/07 :-(

Pomocy - ten diamen tak w tlumie za kratami zginie - nikt jej nie zauważy...

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Reyes
Posted

majqa napisał(a):
Piękna sunia. Aż dziw bierze, że tyle czasu w schronie. Ile ona może mieć lat? Rozumiem, że nie jest wysterylizowana.

Julka ma około 4 lat jak mi powiedziano - jeszcze 10 pożyje !

Guest Reyes
Posted

Kto okradnie domek z takim diamencikiem przy furtce!

Guest Reyes
Posted

maciaszek napisał(a):
Reyes, przesłałam Ci wieści na gg.

To czemu się z góry nie przyznałaś że to ty :P!
Ogłosimy Julke u Niemców :-]

Guest Reyes
Posted

Ja cię kręce! "Hop Juleczko" - niema sprawy ale życzenia to spam?
W takim układzie, mój aniołeczku życzeń nie mogę złożyć ale wiedz że o Tobie pamiętam

Guest Reyes
Posted

Ale ktoś nadgorliwy - z dwuch tematów PwP mi skasowano życzenia z 3 galerii i niewiem jeszcze z kąd. Gdyby nasza policja miala tyle pasji co moderatorzy :roll: ...

Guest Reyes
Posted

Na razie nie mam odpowiedzi co z Niemcami. Wie ktoś może, czy ktoś tutaj (forum) jest z fundacji Rottka

Guest Reyes
Posted

Juuuulka :placz::placz::placz::placz::placz::placz: