Guest Reyes Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Psice poznałam na akcji "Dni Psa" w Silesia City Ceter. Przebywałam z nią dwa dni przez 6 godzin za każdym razem - oczarowała mnie. Wspaniała 4letnia sunia - od prawie roku w schronisku :mad: Znaleziona na ulicy w okresie letnim - ciekawe czemu :angryy: Sporo z nią przebywałam w siłą rzeczy dość stresującym dla niej otoczeniu - i mogę już coś o niej powiedzieć. Z wyglądu przypomina miniaturkę rotka, jest wielkości małej labradorki i taki też ma charakter. Nie jest tak wylewna jak inne rotki które poznałam - może niema powodu :-( -bardzo spokojna. W ciągu dwóch dni zaczęła raagować na tymczasowe imię : Julka >dzulka< . Wspaniała pojętna suczka nauczyłam ją siadać leżeć i troszkę zostawać na komendę - do tego stopnia że była to w stanie zrobić na ringu w tumie obserwujących ją ludzi. Na dworze pobawiliśmy się na gostarowym torze agility - psica bardzo starała się zrozumieć czego od niej chce. Weszła pełna zaufania na (max rozłożoną) kładkę, starała sie na mnie zwracać uwagę. W ogóle nie zdziczała w schronisku. Tolerancyjna w stosunku do innych psów, nawet sprowokowana nie była agresywna. Miała cieczkę a mimo to nie była niespokojna - jedynie gdy jakiś amant korzystając z nieuwagi próbował swoich sił warkła ostrzegawczo. Nie była bita - nie boi się ani krzyku ani gwałtownych ruchów. Tolerancyjna dla dzieci - gdy ją głaskały kładła się w pełnym zaufaniu na boku. Po prostu złote zwierze. Nie mogę uwierzyć że ten skarb znalazł się w schronisku. Jej numer to : 1002/07 :-( Pomocy - ten diamen tak w tlumie za kratami zginie - nikt jej nie zauważy... Quote
Guest Reyes Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Katowickie schronisko dla psów mieści się przy ulicy Milowickiej 1b. Czynne jest w następujących godzinach: poniedziałek-piątek 7.00-17.00 sobota 7.00-14.00 Telefon: 032 256 61 15 A tu jest mój kolega z akcji : http://www.szkoleniepsow.fora.pl/potrzebuja-naszej-pomocy,5/tejemniczy-wyzel-o-wielkim-serduchu,2124.html#39365 Pozdrawiam Julka Quote
majqa Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Piękna sunia. Aż dziw bierze, że tyle czasu w schronie. Ile ona może mieć lat? Rozumiem, że nie jest wysterylizowana. Quote
Guest Reyes Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 majqa napisał(a):Piękna sunia. Aż dziw bierze, że tyle czasu w schronie. Ile ona może mieć lat? Rozumiem, że nie jest wysterylizowana. Julka ma około 4 lat jak mi powiedziano - jeszcze 10 pożyje ! Quote
maciaszek Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Nie jest ciachnięta na pewno. Podczas Dni Psa miała cieczkę... A ja zapraszam do wątku małej, czarnej, oddanej po jednym dniu (zaadoptowanej na Dniach Psa) suni, która jest u mnie i szuka domu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9738416#post9738416 Quote
majqa Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Juleńko - Diamenciku pędź po domek!!! Będziesz jego prawdziwą ozdobą!!! Quote
Guest Reyes Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Kto okradnie domek z takim diamencikiem przy furtce! Quote
Guest Reyes Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 maciaszek napisał(a):Reyes, przesłałam Ci wieści na gg. To czemu się z góry nie przyznałaś że to ty :P! Ogłosimy Julke u Niemców :-] Quote
majqa Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Juleczko, kolejnych świąt u boku jednego, jedynego człowieka!!! Quote
Guest Reyes Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Ja cię kręce! "Hop Juleczko" - niema sprawy ale życzenia to spam? W takim układzie, mój aniołeczku życzeń nie mogę złożyć ale wiedz że o Tobie pamiętam Quote
majqa Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Jestem w szoku, przecież tu trzeba by czyścić wątek po wątku...:-o Quote
Guest Reyes Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Ale ktoś nadgorliwy - z dwuch tematów PwP mi skasowano życzenia z 3 galerii i niewiem jeszcze z kąd. Gdyby nasza policja miala tyle pasji co moderatorzy :roll: ... Quote
Guest Reyes Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Julka Julka Julka droga, co z Tobą będzie... Quote
Guest Reyes Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Na razie nie mam odpowiedzi co z Niemcami. Wie ktoś może, czy ktoś tutaj (forum) jest z fundacji Rottka Quote
maciaszek Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Dzwoniłam do schroniska. Sunia wciąż tam jest. Quote
Guest Reyes Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Juuuulka :placz::placz::placz::placz::placz::placz: Quote
Recommended Posts