Selket Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 [SIZE=5][COLOR=red][B]Bazarek dla Stefanka[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][/SIZE] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10048648#post10048648[/URL] [SIZE=5][COLOR=red][B]Bazarek dla Qdłaczka[/B][/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=5][/SIZE][/B] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=110418[/URL] [B][SIZE=5][/SIZE][/B] Quote
Alicja Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 [quote name='Selket']To tak samo jak my ;) Jutro dalej będziemy dzwonić, bo to, że im sie kurier w ciągu półgodziny znalazł, to nie znaczy,że sprawa załatwiona:angryy: Własnie widzę, że coś podminowana jesteś..A co jest powodem? [/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B] jeszcze mi po tych qrna kolcach nie przeszło .....mnie sie czepiają za Bazarek a same wysylają psy na DT do Hotelu gdzie znikają psy :diabloti:....np Kulfon ...poza ty ....weź mnie starej babie wytłumacz jak to jest że fundacja Pro zwierzęca działa bez zaplecza :crazyeye::crazyeye::crazyeye:bez hotelu , bez DT .......coś się chyba komuś pokićkało na maxa :angryy:albo ja taka dokładna zawsze staram się być , aby wszystko było zapięta na ostatni guzik ....:cool1:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Selket Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 [quote name='Alicja'] [FONT=Arial][COLOR=red][B]jeszcze mi po tych qrna kolcach nie przeszło .....[/B] [/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=red][COLOR=black]Jakich kolcach?[/COLOR][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=red][B]mnie sie czepiają za Bazarek a same wysylają psy na DT do Hotelu gdzie znikają psy :diabloti:....np Kulfon ...poza ty ....weź mnie starej babie wytłumacz jak to jest że fundacja Pro zwierzęca działa bez zaplecza :crazyeye::crazyeye::crazyeye:bez hotelu , bez DT .......coś się chyba komuś pokićkało na maxa :angryy:albo ja taka dokładna zawsze staram się być , aby wszystko było zapięta na ostatni guzik ....:cool1:[/B][/COLOR][/FONT][/quote] Wiesz co ja się nie łapię w tych wszystkich rzeczach :( Ale skoro fundacja nie ma nic w stylu DT, hoteliku, miejsca do "przetrzymania zwierzaków" to nie wiem:shake: Chyba, że nie zajmuje się pomocą doraźną tylko finansową... Nie wiem, ja siem całkowicie gubię w tych machinach rządzych adopcjami. WIem, że się staram jakoś pomoć na miarę moich możliwości, a mam wrażenie, że niektórzy mają to w doopie:-( Nic nie poradzę, że mam psa agresora, jestem zależna finansowo od banku i rodziców, i moge tylko podbijać wątki i ogłaszać po znajomych..A na niektórych wątkach, czuję jakbym wchodziła w ścianę... Nie wiem:shake: Nie tylko Ty jesteś dokładna ;) JA jestem bałaganiara, ale jesli się zajmuję "cudzymi" sprawami to wtedy zapinam wszystkie guziczki. Bałagan w miom prywatnym zakresie.W innym przypadku porządek, bo jak inaczej cokolwiek porwadzić?? Quote
Alicja Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 [quote name='Selket']Wiesz co ja się nie łapię w tych wszystkich rzeczach :( Ale skoro fundacja nie ma nic w stylu DT, hoteliku, miejsca do "przetrzymania zwierzaków" to nie wiem:shake: Chyba, że nie zajmuje się pomocą doraźną tylko finansową... Nie wiem, ja siem całkowicie gubię w tych machinach rządzych adopcjami. WIem, że się staram jakoś pomoć na miarę moich możliwości, a mam wrażenie, że niektórzy mają to w doopie:-( Nic nie poradzę, że mam psa agresora, jestem zależna finansowo od banku i rodziców, i moge tylko podbijać wątki i ogłaszać po znajomych..A na niektórych wątkach, czuję jakbym wchodziła w ścianę... Nie wiem:shake: Nie tylko Ty jesteś dokładna ;) JA jestem bałaganiara, ale jesli się zajmuję "cudzymi" sprawami to wtedy zapinam wszystkie guziczki. Bałagan w miom prywatnym zakresie.W innym przypadku porządek, bo jak inaczej cokolwiek porwadzić??[/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]otóż to .....właśnie są wątki co w których w ogóle nie zauważają że piszesz... Hmmmm a tamta fundacja....ona ani doraźnie ani finansowo chyba bo dziś staszny lament i marketingowy tytuł dały ze 3 psy uśpią jak sie kasa na tymczas nie znajdzie :cool1: Myślałam, ze od doopy strony to wygląda tak , ze zakładam fundaacje ...ale gwarantuję lokum , zaplecze socjalne dla ludzi i przyszłych pensjonariuszy , mam podpisaną umowę z wetem ...ect ect.....a tu :roll:....dobra nie zagłębiam się ....niech tylko zlezą ze mnie bo nie ręcze za siebie :shake:... Poza tym jakoś nikt nie czepił się jeszcze OE w reklamach w Moim Psie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:.....raczej brak odwagi :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Selket Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=red][B]otóż to .....właśnie są wątki co w których w ogóle nie zauważają że piszesz...[/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Arial][COLOR=red]Hmmmm a tamta fundacja....ona ani doraźnie ani finansowo chyba bo dziś staszny lament i marketingowy tytuł dały ze 3 psy uśpią jak sie kasa na tymczas nie znajdzie :cool1:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=red]Myślałam, ze od doopy strony to wygląda tak , ze zakładam fundaacje ...ale gwarantuję lokum , zaplecze socjalne dla ludzi i przyszłych pensjonariuszy , mam podpisaną umowę z wetem ...ect ect.....a tu :roll:....dobra nie zagłębiam się ....niech tylko zlezą ze mnie bo nie ręcze za siebie :shake:...[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=red]Poza tym jakoś nikt nie czepił się jeszcze OE w reklamach w Moim Psie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:.....raczej brak odwagi :evil_lol:[/COLOR][/FONT][/B][/quote] Tak, to prawda. Przychodzisz, piszesz posty, interesujesz się i co? I nawet nikt się do Ciebie nie uśmiechnie, ani nie odezwie :( I w sumie nie wiesz czy starać się pomóc czy lepiej dać sobie spokój. Niektórzy chyba po prostu nie chcą, żeby im pomagać:shake: Fundacje to dla mnie to czarna magia, nie mam z nimi do czynienia wcale jakoś tak wychodzi. Tez tak właśnie sobie wyobrażam działanie takiej instytucji. ALe jak widać nie każdy tak uważa, można obic coś na hura..Szkoda tylko, że to związane jest z zyciem zwierzątek:shake: A so, usiedli na Tobie? Za co? Przecież Ty nie robisz nic zlego:shake: OE...dla mnie kiedyś gdy kolegowałam się z pewną osobą, udziela się na forum to nie powiem z nazwiska:mad:, każda rzecz, która nie była miękką obrożą był wielkim wrogiem. Jednak zmieniłam zdanie:cool1: Quote
Alicja Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 [FONT=Arial][COLOR=Red]Życie weryfikuje poglądy ... i nie zawsze moje poglądy muszą się pokrywać z poglądami innych , zresztą było by to smutne i nudne :cool1:...a że ja najczęściej mam inne :roll: często kontrowersyjne ...ale taką mam naturę , że zawsze muszę w coś wdepnąć , zawsze mi idzie po grudzie .... a na dogo ....wiesz jak jest :cool1:...kto nie jest z nami jest przeciwko nam :razz::razz:taka zasada najczęściej tu działa ...nie możesz być zyczliwa np 2 stronom ...bo nie daj boshe ....2 obozy się ścierają ze soba ty ty jesteś na pozycji spalonej ....no i tak jak zauważyłas sama ...już nie raz wyszło , ze nie chcą twojej pomocy ...jestes cieniem .... A ja jeszcze pewnie zbiorę zjebkę za kolce na bazarze ...tyle że nie jestem pokorne ciele i nie zwinę sprzętu ...tylko jakbym miała więcej to następne wstawie :diabloti:taką mam naturę :evil_lol::evil_lol:[/COLOR][/FONT] Quote
gops Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 witanko :multi: o kurcze ale zescie a alicja na filozofywaly :evil_lol: kolce sa dobre ;) nawet to przeczytalam wszystko i tak polowy nie zakumalam ;) ( jest 6.10 to dlatego) a kurier do dupy macie :roll: Quote
Alicja Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]:hand: ja już wstałam ;)[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Selket Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=red]Życie weryfikuje poglądy ... i nie zawsze moje poglądy muszą się pokrywać z poglądami innych , zresztą było by to smutne i nudne :cool1:...a że ja najczęściej mam inne :roll: często kontrowersyjne ...ale taką mam naturę , że zawsze muszę w coś wdepnąć , zawsze mi idzie po grudzie ....[/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=red]a na dogo ....wiesz jak jest :cool1:...kto nie jest z nami jest przeciwko nam :razz::razz:taka zasada najczęściej tu działa ...nie możesz być zyczliwa np 2 stronom ...bo nie daj boshe ....2 obozy się ścierają ze soba ty ty jesteś na pozycji spalonej ....no i tak jak zauważyłas sama ...już nie raz wyszło , ze nie chcą twojej pomocy ...jestes cieniem ....[/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=red]A ja jeszcze pewnie zbiorę zjebkę za kolce na bazarze ...tyle że nie jestem pokorne ciele i nie zwinę sprzętu ...tylko jakbym miała więcej to następne wstawie :diabloti:taką mam naturę :evil_lol::evil_lol:[/COLOR][/FONT][/quote] Tak to prawda, moje życie również zweryfikowało niektóre poglądy i za pewne jeszcze je zweryfikuje. Jednak czasem byłoby miło gdybyktoś akcpetował Twoje poglądy :cool1: Właśnie zauważyłam, że albo jesteś tu albo tam..KOmpletnie bez sensu:shake: Przecież wszystkim powinno zależeć na dobru psów..A mam wrażenie, że to są jakieś przepychanki, wzajemne pretensje ch..wie o co, etc. Wszedzie są ludzi i ludziska, a tu jakoś tak całkiem sporo:shake: Pewnie zbierzesz bo nie jesteś PRAWDZIWĄ DOGOMANIACZKĄ...tylko dziwi mnie, ze ja nie dostaję, przecież te kolce kupuję do użytkowania... Dla psa...Czasem mam wrażenie, że to są osobiste animozje....Bez sensu powiadam:shake: A kolce tak bardzo skrzywdziły mojego psa, że jak je biorę do ręki to leci z ozorkiem, ustawia główkę do nałożenia i biegnie pod drzwi i merda ogonem..Tak zachowuje się mój skrzywdzony przez kolczatke pies:placz: Podziwiam Twój brak pokorności.. Ja to właśnie cielę jestem, ale bazarku bym nie zwinęła. Pamietaj Alu, ja sadystka i NIEDOGOMANIACZKA, oraz mój zakolcowany przerażony pies jesteśmy z Tobą:diabloti: [quote name='gops']witanko :multi: o kurcze ale zescie a alicja na filozofywaly :evil_lol: kolce sa dobre ;) nawet to przeczytalam wszystko i tak polowy nie zakumalam ;) ( jest 6.10 to dlatego) a kurier do dupy macie :roll:[/quote] Cześć:loveu: Pewnie nie zakumałaś, bo ja nie umiemswego wywodu napisać tak, zeby było wyraźnie napisane co też autor ma na myśli:diabloti: OOO...nie my mamy kurier to wspaniała firma UPS, jest durna:mad::mad: Och, żeby tlyko te witraże się nie potłukły.... [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=red][B]:hand: ja już wstałam ;)[/B][/COLOR][/FONT][/quote] Cześć:multi::multi: Ja też i nawet włoski umyłam:multi: Quote
jonQuilla Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]w końcu jestem :multi::multi: dotarłam :) i jestem już troszkę zmęczona więc przychodzę z soczkiem ... [IMG]http://www.dkimages.com/discover/previews/864/10067390.JPG[/IMG] częstuj się ;) [/B][/FONT][/COLOR] Quote
Selket Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 [quote name='jonQuilla'][COLOR=olive][FONT=Georgia][B]w końcu jestem :multi::multi:[/B][/FONT][/COLOR] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]dotarłam :) i jestem już troszkę zmęczona więc przychodzę z soczkiem ...[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive][IMG]http://www.dkimages.com/discover/previews/864/10067390.JPG[/IMG][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]częstuj się ;)[/COLOR][/FONT][/B] [/quote] Jaki pyszny soczek:loveu: Już z samego rana zmęczona?:crazyeye: Ojej co będzie wieczorem:razz: Cześć kochana:multi::multi: A ji jeszcze w kwestii PRAWDZIWEGO DOGOMANIAKA...dla mnie to miano nosi osoba, której zależy na dobru swego psa i innych psów. Nawet jeśli wykorzystuje do tego OE czy kolce. Psy trzeba kochać mądrze, a każdy pies jest inny więc miłość trzeba odopwiednio dobrać. Bo chyba lepiej utemperować swojego pieska przy pomocy kolczatki, bo to niego działa i się dogadywać niż każde wyjście ma być koszmarem, bo jest jakiś problem. No mniej więcej mi o to chodziło :diabloti::diabloti: Quote
jonQuilla Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]zmęczona bieganiem po dogo ;) :evil_lol::evil_lol: na początku mojego dogomaniakowania trafiłam na wątek o kolczatkach.... wyraziłam swoje zdanie i rozpętała się wojna :roll: odniosłam wrażenie że ludzie doszukują się za wszelką cenę problemu żeby móc zgrywać bohatera i robić z siebie anioła-zbawiciela psich dusz ... to nie tylko dogo ma tak że są dwa obozy walczące ze sobą...na każdym forum na jakim jestem zalogowana dzieje się to samo.... dlatego ja postanowiłam tylko czytać, swoje zdanie wyrażam w niewielu wątkach bo to bezsensu, ludzie i tak przeczytają co będą chcieli przeczytać i doszukają się w tym okrucieństwa bądź nie....a ja nie mam ochoty się sprzeczać i bronić swojego zdania....bo takie kłótnie na forach do niczego nie prowadzą....i tak żadna ze stron nie zmieni swoich poglądów[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Selket Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]zmęczona bieganiem po dogo ;) :evil_lol::evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]na początku mojego dogomaniakowania trafiłam na wątek o kolczatkach.... wyraziłam swoje zdanie i rozpętała się wojna :roll:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]odniosłam wrażenie że ludzie doszukują się za wszelką cenę problemu żeby móc zgrywać bohatera i robić z siebie anioła-zbawiciela psich dusz ...[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]to nie tylko dogo ma tak że są dwa obozy walczące ze sobą...na każdym forum na jakim jestem zalogowana dzieje się to samo....[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]dlatego ja postanowiłam tylko czytać, swoje zdanie wyrażam w niewielu wątkach bo to bezsensu, ludzie i tak przeczytają co będą chcieli przeczytać i doszukają się w tym okrucieństwa bądź nie....a ja nie mam ochoty się sprzeczać i bronić swojego zdania....bo takie kłótnie na forach do niczego nie prowadzą....i tak żadna ze stron nie zmieni swoich poglądów[/COLOR][/FONT][/B][/quote] Oć do mnie, odpocznij [URL="http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://i13.photobucket.com/albums/a252/dotyk87/podusia.jpg&imgrefurl=http://dotyk-aniola.blogi.pl/archive/2006-12&h=480&w=640&sz=242&hl=pl&start=4&tbnid=QZEjDPme0LhKuM:&tbnh=103&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3Dpodusia%26gbv%3D2%26hl%3Dpl"][IMG]http://tbn0.google.com/images?q=tbn:QZEjDPme0LhKuM:http://i13.photobucket.com/albums/a252/dotyk87/podusia.jpg[/IMG][/URL] MAsz rację. Też zauważyłam, to na swoich innych forach. Dlatego z reguły siedzę cicho,ale czasem mnie krew zalewa i mi się udziela. Nie wiem skąd taka nagonka na wszystko inne co nie jest klikierem. I kompletny brak szacunku dla osób o innym zdaniu. CHciałabym aby tak jedna z drugą wzięły sobie Gonzika na spacere do miast rok temu na miękkie obroży...Ciekawbyłabym efektów:diabloti: Niektórzy są tak zapatrzeni tylko we własne racje, że nie chcą nawet wysłuchać racji innej strony. Przykre to trochę, ale nie da się pwenych rzeczy przeskoczyć. Znajomy ma suczkę kundelka, która rozmnaża w sposób naturalny, kiedy mu tłumaczyłam co i jak to powiedział, że on nie bedzie stawał na drodze naturalnej ewolucji psów. Na temat kastracji, że dla niego osoba, która wykastrowała psa nie ma prawa nosić miana właściciela, bo kastrują tylko Ci którz nie radzą sobie ze swoim zwierzęciem. I na koniec, że on ma rację i swego zdania sobie nie zmieni..A jego koleżąnka, napisała mi, że niektórzy chcą udownić swą wyższość na forum, i wykorzytują nie wiedzę innych, poprzez to co studią starają siębyć ponad innych. A jeśli ktoś coś robi to należyto AKCEPTOWACa nie rzucać kłody pod nogi, a w ogóle to jestem durna i nikim....Koniec dyskusji z mojej strony, nauczka nie odzywać się... Quote
jonQuilla Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [quote name='Selket']Oć do mnie, odpocznij [URL="http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://i13.photobucket.com/albums/a252/dotyk87/podusia.jpg&imgrefurl=http://dotyk-aniola.blogi.pl/archive/2006-12&h=480&w=640&sz=242&hl=pl&start=4&tbnid=QZEjDPme0LhKuM:&tbnh=103&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3Dpodusia%26gbv%3D2%26hl%3Dpl"][IMG]http://tbn0.google.com/images?q=tbn:QZEjDPme0LhKuM:http://i13.photobucket.com/albums/a252/dotyk87/podusia.jpg[/IMG][/URL] MAsz rację. Też zauważyłam, to na swoich innych forach. Dlatego z reguły siedzę cicho,ale czasem mnie krew zalewa i mi się udziela. Nie wiem skąd taka nagonka na wszystko inne co nie jest klikierem. I kompletny brak szacunku dla osób o innym zdaniu. CHciałabym aby tak jedna z drugą wzięły sobie Gonzika na spacere do miast rok temu na miękkie obroży...Ciekawbyłabym efektów:diabloti: Niektórzy są tak zapatrzeni tylko we własne racje, że nie chcą nawet wysłuchać racji innej strony. Przykre to trochę, ale nie da się pwenych rzeczy przeskoczyć. Znajomy ma suczkę kundelka, która rozmnaża w sposób naturalny, kiedy mu tłumaczyłam co i jak to powiedział, że on nie bedzie stawał na drodze naturalnej ewolucji psów. Na temat kastracji, że dla niego osoba, która wykastrowała psa nie ma prawa nosić miana właściciela, bo kastrują tylko Ci którz nie radzą sobie ze swoim zwierzęciem. I na koniec, że on ma rację i swego zdania sobie nie zmieni..A jego koleżąnka, napisała mi, że niektórzy chcą udownić swą wyższość na forum, i wykorzytują nie wiedzę innych, poprzez to co studią starają siębyć ponad innych. A jeśli ktoś coś robi to należyto AKCEPTOWACa nie rzucać kłody pod nogi, a w ogóle to jestem durna i nikim....Koniec dyskusji z mojej strony, nauczka nie odzywać się...[/quote] [FONT=Georgia][B][COLOR=Olive] ehhh... ludzie w ogóle są podli i zaślepieni... mi się dostało na innym forum za to czym Salsę karmie....co dla mnie jest już w ogóle jednym wielkim żartem....zdaniem niektórych jedynie karmy typu Royal Cannin nie są fee dla psa....no ok, na pewno są dobre ale sama cena ich zbija mnie osobiście z nóg i nie stać po prostu mnie na tą karmę... po napisaniu jaką karmę dostaje moja suka, chyba z 10 osób na mnie napadło :-o najlepszy tekst w tej całej dyskusji --> karma którą dajesz swojej suce jest dobra przy chwilowej niedyspozycji portfela.... nie wiem może głupia jestem ale jak dla mnie tekst chamski i wkur*** mnie osobnik swoją ignorancją a ta dyskusja z karmą była jedną z kilku dyskusji, w której zostałam napadnięta w ogóle na tamtejszym forum ewidentnie jest grupka osób wzajemnej adoracji...napadają na wszystkich i wszystko ja też mogę pożyczyć Salsę na kilka spacerków...[/COLOR][/B][/FONT] Quote
Selket Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 [quote name='jonQuilla'] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]ehhh...[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]ludzie w ogóle są podli i zaślepieni...[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]mi się dostało na innym forum za to czym Salsę karmie....co dla mnie jest już w ogóle jednym wielkim żartem....zdaniem niektórych jedynie karmy typu Royal Cannin nie są fee dla psa....no ok, na pewno są dobre ale sama cena ich zbija mnie osobiście z nóg i nie stać po prostu mnie na tą karmę...[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]po napisaniu jaką karmę dostaje moja suka, chyba z 10 osób na mnie napadło :-o najlepszy tekst w tej całej dyskusji --> karma którą dajesz swojej suce jest dobra przy chwilowej niedyspozycji portfela.... nie wiem może głupia jestem ale jak dla mnie tekst chamski i wkur*** mnie osobnik swoją ignorancją[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]a ta dyskusja z karmą była jedną z kilku dyskusji, w której zostałam napadnięta[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]w ogóle na tamtejszym forum ewidentnie jest grupka osób wzajemnej adoracji...napadają na wszystkich i wszystko[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]ja też mogę pożyczyć Salsę na kilka spacerków...[/COLOR][/FONT][/B][/quote] Dokładnie...I jeszcze niektórzy niesamowicie wyrafinowani w swej podłości:angryy: Aczym karmisz Salse? Ja już przetestwałam różne karmy, w zależności od stanu mego portfela i Gonzik żyje i ma się dobrze. I nie wiem dlaczego jak ktoś karmi czymś innym niż RC to jest zły i znęca się nad psem...A takmiędzy Bogiem a prawdą miłoby by było gdyby klub fanów RC może się troszkę zaninteresował co to za jakość siedzi w tym worku? Żeby było śmieszniej tylko w Polsce jest taki lans tej karmy, w wielu innych krajach jest ona dostępn w każdym supermarkecie, w cenach jak nasze Chappi czy inne tanie karmy. NIe wspomnę, że RC nie łapie się do rankingu karm przeprowadzonego przez niezależną firmę, zajmującą się takim badaniami. Dla mnie RC i Eukanuba to zwykły futter i pasza. Mimo wszystko poświęciłam trochę czasu na poszukiwanie informacji o tych karmach, więc cuś wiem:diabloti: A kółeczka wzajemnej adoracji są wszędzie, niestety. I jakoś te kółeczka organizują ludzie goopi, ktorze nawzajem sobie wchodzą w doope i uważają, że już wszystko wiedzą na każdy temat... Zawsze mnie tacy fascynują:diabloti: Quote
Selket Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Dla rozluźnienia :evil_lol: :evil_lol: [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img81.imageshack.us/img81/3774/p4130053male4fh0.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img177.imageshack.us/img177/5532/p4130054male4ji6.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img81.imageshack.us/img81/7192/p4130055male4xp9.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img81.imageshack.us/img81/1808/p4130056male4mu6.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img81.imageshack.us/img81/399/p4130057male4xs0.jpg[/IMG][/URL] Quote
Selket Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img177.imageshack.us/img177/6987/p4130058male5ya8.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img81.imageshack.us/img81/9643/p4130059male5et8.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img177.imageshack.us/img177/1179/p4130060male5hy9.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img264.imageshack.us/img264/9340/p4130061male5yk6.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img264.imageshack.us/img264/1792/p4130063male5jg8.jpg[/IMG][/URL] Quote
jonQuilla Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [quote name='Selket']Dokładnie...I jeszcze niektórzy niesamowicie wyrafinowani w swej podłości:angryy: Aczym karmisz Salse? Ja już przetestwałam różne karmy, w zależności od stanu mego portfela i Gonzik żyje i ma się dobrze. I nie wiem dlaczego jak ktoś karmi czymś innym niż RC to jest zły i znęca się nad psem...A takmiędzy Bogiem a prawdą miłoby by było gdyby klub fanów RC może się troszkę zaninteresował co to za jakość siedzi w tym worku? Żeby było śmieszniej tylko w Polsce jest taki lans tej karmy, w wielu innych krajach jest ona dostępn w każdym supermarkecie, w cenach jak nasze Chappi czy inne tanie karmy. NIe wspomnę, że RC nie łapie się do rankingu karm przeprowadzonego przez niezależną firmę, zajmującą się takim badaniami. Dla mnie RC i Eukanuba to zwykły futter i pasza. Mimo wszystko poświęciłam trochę czasu na poszukiwanie informacji o tych karmach, więc cuś wiem:diabloti: A kółeczka wzajemnej adoracji są wszędzie, niestety. I jakoś te kółeczka organizują ludzie goopi, ktorze nawzajem sobie wchodzą w doope i uważają, że już wszystko wiedzą na każdy temat... Zawsze mnie tacy fascynują:diabloti:[/quote] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]hmm Salsa dostawała Dog Chow jak na mnie naskoczyli...jedna normalna osoba mi spokojnie poleciła inne karmy, które są lepsze a nie są tak drogie... tak więc później kupiłam pakę 15kg Brit'a ale Salsa na początku jadła a później już nie bardzo....więc kiedy się skończyła to kupiłam Cibau i jestem zadowolona z niej. Ogólnie to Salsa nie przepada za suchą karmą, je ją w ostateczności....raz dziennie więc dostaje gotowane warzywa i mięso z kaszą bądź ryżem...a później najwyżej tylko dojada chrupkami :) Kiedy Salsa się pojawiła u mnie to byłam zielona w temacie bo mój wcześniejszy pies jadł tylko gotowane jedzenie albo chappi...nic innego tknąć nie chciał a suchego nawet nie wąchał. Do teraz już też troszkę się tematem zainteresowałam i teraz wiem co jest dla psa ok, ale na wszystko trzeba czasu....ale część ludzi na forach to urodziła się chodzącymi omnibusami i no kurcze nic się na to niestety nie poradzi :roll::evil_lol::evil_lol: ooo takie rozluźnienie to to co lubię najbardziej :loveu: Gonzik przemoczony i rozbiegany :) :loveu::multi::multi: [/B][/COLOR][/FONT] Quote
Selket Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]hmm Salsa dostawała Dog Chow jak na mnie naskoczyli...jedna normalna osoba mi spokojnie poleciła inne karmy, które są lepsze a nie są tak drogie...[/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]tak więc później kupiłam pakę 15kg Brit'a ale Salsa na początku jadła a później już nie bardzo....więc kiedy się skończyła to kupiłam Cibau i jestem zadowolona z niej. Ogólnie to Salsa nie przepada za suchą karmą, je ją w ostateczności....raz dziennie więc dostaje gotowane warzywa i mięso z kaszą bądź ryżem...a później najwyżej tylko dojada chrupkami :)[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]Kiedy Salsa się pojawiła u mnie to byłam zielona w temacie bo mój wcześniejszy pies jadł tylko gotowane jedzenie albo chappi...nic innego tknąć nie chciał a suchego nawet nie wąchał.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]Do teraz już też troszkę się tematem zainteresowałam i teraz wiem co jest dla psa ok, ale na wszystko trzeba czasu....ale część ludzi na forach to urodziła się chodzącymi omnibusami i no kurcze nic się na to niestety nie poradzi :roll::evil_lol::evil_lol:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]ooo takie rozluźnienie to to co lubię najbardziej :loveu:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]Gonzik przemoczony i rozbiegany :) :loveu::multi::multi:[/COLOR][/FONT][/B] [/quote] Właśnie tego mi brakuje - normalnego zdrowego podejścia..Nie wiesz, oc to Ci wytłumaczę. A większość na forach od razu na Ciebie na pada jesteś zła, nie znasz się etc. Widzisz jakie my nie udane jesteśmy...Nie urodziłysmy się omnibusami..styd, normalnie:oops::oops::oops::oops: Tak, pluskanie w wodziei tarzanie w piachu to jest to:diabloti: Quote
Alicja Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 :multi:[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:multi::multi:prawie ryżowe pole ;) [url]http://img81.imageshack.us/img81/7192/p4130055male4xp9.jpg[/url] Co do kochania psów ...psy tak jak dzieci trzeba je KOCHAĆ MĄDRZE ...i zaraz można mnie zlinczować że stawiam to stwierdzenie na równoważni...ale wcale sie tego nie boje :shake:...jestem dusza niepokorną ...poza tym moją największą wadą którą zrażam sobie ludzi jest to że mówię prawdę ...nie potrafię pięknie słodzić i owijać w bawelnę , ale przez to mam chyba tyle samo wrogów co i dobrych znajomych ...i tych co stoją pośrodku też .. To Moja mama nauczyła mnie , że JA też mam swoją wartość i jakkolwiek by się działo nie dam się zaszczekać :shake:ku niezadowoleniu wielu ... Bywa że czasem sama udzielam jakiś rad , ale nie jestem wyrocznią , dzielę się tylko własnym doświadczeniem nie naskakuję , że ktoś jest be czy cacy bo ten ma dla psa szytą obrożę a ten kolce ...ten karmi karmą z LIDLa jak ja :pa ten RC za 200 .... to jak się pies czuje , co potrzebne mu do szczęścia to najlepiej wie jego wlasciciel .....dzięki namowom pewnych osób zakupiłam BRITa ...wywiozłam do schronu ...zakupiłam ACANE ...wywiozłam do schronu ......sporo by tu przytaczać ....teraz je L&R z Lidla i ma się dobrze , michę wtrzacha w mig i jest oki ... Tak sie rozpisałam , ale widać czasem nie tylko mnie doskwiera brak możliwości pogadania ....[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Selket Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 [quote name='Alicja']:multi:[FONT=Arial][COLOR=red][B]:multi::multi:prawie ryżowe pole ;)[/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Arial][COLOR=red][URL]http://img81.imageshack.us/img81/7192/p4130055male4xp9.jpg[/URL][/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=red]Co do kochania psów ...psy tak jak dzieci trzeba je KOCHAĆ MĄDRZE ...i zaraz można mnie zlinczować że stawiam to stwierdzenie na równoważni...ale wcale sie tego nie boje :shake:...jestem dusza niepokorną ...poza tym moją największą wadą którą zrażam sobie ludzi jest to że mówię prawdę ...nie potrafię pięknie słodzić i owijać w bawelnę , ale przez to mam chyba tyle samo wrogów co i dobrych znajomych ...i tych co stoją pośrodku też ..[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=red]To Moja mama nauczyła mnie , że JA też mam swoją wartość i jakkolwiek by się działo nie dam się zaszczekać :shake:ku niezadowoleniu wielu ...[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=red]Bywa że czasem sama udzielam jakiś rad , ale nie jestem wyrocznią , dzielę się tylko własnym doświadczeniem nie naskakuję , że ktoś jest be czy cacy bo ten ma dla psa szytą obrożę a ten kolce ...ten karmi karmą z LIDLa jak ja :pa ten RC za 200 .... to jak się pies czuje , co potrzebne mu do szczęścia to najlepiej wie jego wlasciciel .....dzięki namowom pewnych osób zakupiłam BRITa ...wywiozłam do schronu ...zakupiłam ACANE ...wywiozłam do schronu ......sporo by tu przytaczać ....teraz je L&R z Lidla i ma się dobrze , michę wtrzacha w mig i jest oki ... [/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=red]Tak sie rozpisałam , ale widać czasem nie tylko mnie doskwiera brak możliwości pogadania ....[/COLOR][/FONT][/B][/quote] Kto wie, może nas Chińczycy zaatakowali i ryż uprawiają?? Tylko narazie jako jedną wiązkę trawki?:diabloti: O widzisz, ja również uważam, ze psa trzeba kochać mądrze..Inaczej guzik z tego. A mnie mama też tego uczyła, ale coś mi nie przeskoczyło i tchórzem jestem:shake: NIe dzielę ludzi na tych którzy mają kolce i nie, karmią tym i tym, bo to bez sensu. Skoro jakiś pies jes szczęśliwy i zdrowy jedząc karmę z lidla i wychodząc w różowej obróżce z diamencikami to dobrze. To najważniejsze. Jeśli coś wiem to mówię, tłumaczę doradzam, ale co ktoś z tym z robi to jego biznes, ja wiem jaki efekt był na moim psie i o tym mogę opowiedzieć. Mówię, kiedy ktoś robi coś źle i widać, że sobie z psem nie radzi. Czasem to daje efekty. Szkoda tylko, że moja teściowa i teśc zna się zawsze i o niebo lepiej ode mnie na psach, co mi okazuje w taki sposób.. Wszystko co mówię od razu leci skontrolować do wety, zawsze mi coś zarzuca, etc. A ja się staram, szukam informacji, chcę pomóc, etc. Ale "mamusi" się tak skutecznie udało mnie zamęczyć, że w tej chwili w doopie mam inne psy poza swoim i się już nie wypowiadam w żadnych tematach. Tylko sobie czytam, analizuję i wyciągam wnioski. Może kiedys się pozbieram to koopy i coś zmieni. Narazie mnie ktoś rozdeptał (jakieś kilka lat temu, i sie nie mogę zdeptać spowrotem:diabloti:). A Gonzo jest na karmie Eminent dla psów dużych, wcześniej jadł Acanę z jagnięciną i acanę sport, a jeszcze wcześniej Cotagro. W domu ma Frieskies dla ras duzych. No i elementy BARFu. ładnie wygląda, ma energię, chętnie je..cóż więcej... :diabloti: Teraz znów będą poszukiwania nowej karmy co mi zajmuje jakieś miesiąć, bo ja musze się głęboko zastanowić jaką karmę kupić....nie wiem dlaczego, ale w miom przypadku zakup karmy to jest wielkie przedsięwzięcie ;) Chyba dlatego, że Gonz ma nieprawidłowo rozwiniety przewód pokarmowy, a więc powinnien jeść dużo różnych rzeczy, aby jelitka prawidłowo pracowały. Stąd moje wiekie zakupy ;) Quote
Alicja Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]aaaaaaaaaaaa to współczuwam odżywiania Gonzalesa .......ja przy poprzedniej bestii ;)przeszlam prawie psi wegetarianizm:roll:co odbiło się wielkim deficytem na koncie w banku :lol:....pies zjadał miesięcznie około 300-400 zł pod postacią ryb slodkowodnych , ziółek , aloesów tudzież innych specyjałów ...ale zaprocentowało to okresem niepoślizgów w załatwianiu ;).... Zbieraj się do koopki bo warto ...szczególnie dla siebie ....:kciuki:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Selket Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=red][B]aaaaaaaaaaaa to współczuwam odżywiania Gonzalesa .......ja przy poprzedniej bestii ;)przeszlam prawie psi wegetarianizm:roll:co odbiło się wielkim deficytem na koncie w banku :lol:....pies zjadał miesięcznie około 300-400 zł pod postacią ryb slodkowodnych , ziółek , aloesów tudzież innych specyjałów ...ale zaprocentowało to okresem niepoślizgów w załatwianiu ;)....[/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Arial][COLOR=red]Zbieraj się do koopki bo warto ...szczególnie dla siebie ....:kciuki:[/COLOR][/FONT][/B][/quote] ooo..to faktycznie miałaś roboty w odżywiania pieseczka...No i jeszcze finansowo też się odbijało..No, ale czego się nie zrobi dla maluszka:diabloti: U Niunia sprawdzanie kupki i brzuszka to podstawa..Zawsze jak TZ wraca z nim ze spacerku to moje pytania idę w tej kolejności: była kupka? jaka? Nie poryzł się z innym psem? I jak usłuszę tak, dobra, tak to super:multi: Gonzik jak szczeniaczek żył na ulicy jedząc co znajdzie, dlatego lekarz wet podejrzewa nieprawidłowo wykształcone jelitko, a co za tym idzie biegunki i bączki non stop. Kiedyś poszliśmy z Gonzem do weta po szczepienie a przy okazji zapytać co z brzuszkiem. Ale wyszedł na chwilkę z gabinetu i zamkną drzwi. Wtedy Niuniek ulżył sobie, i puścił swego standardowego bąka. Marek (wet)wchodzi taka mina, że coś nie gra, ale udaje, ze ok. To ja się pytam co zrobić z takim pierdziuszkowym pieskiem - a on na to, że on myślał, że to ja albo tata puściliśmy bąka i się dlatego nie odzywał. I że faktycznie mamy przechlapane jak to tak wyglada...:diabloti: Na szczęscie jakoś takoś nam się udaje, że brzuszek Niunia dobrze pracuje, więc wsystko w normie:diabloti: Zbieram się Kochana zbieram, ale trudna, bo ciągle mnie ktoś rozsypuje i tak w kółeczko..A zbieram za mało, żeby oć troszkę mnie samej zostało zanim ktoś znów mnie rozsypie. więc to taka goopiego robota... Quote
jonQuilla Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]Salsa też nie może wielu rzeczy jeść... zdaniem weterynarza wpływ na to miał fakt że Salsa była głodzona przed tym jak ją wzięłam a jeśli już dali jej coś jeść to były to kości i ziemniaki :roll: ja już teraz wiem co ona może jeść w większych ilościach, co w mniejszych a czego w ogóle...ale na początku co 3 dzień miała rozwolnienie :roll: nie mogę jej też nagle zmieniać jedzenia, przy zmianie suchej karmy...najpierw przez pewien czas mieszam jedną z drugą bo inaczej rewolucje żołądkowe [/B][/COLOR][/FONT] Quote
Selket Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]Salsa też nie może wielu rzeczy jeść...[/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]zdaniem weterynarza wpływ na to miał fakt że Salsa była głodzona przed tym jak ją wzięłam a jeśli już dali jej coś jeść to były to kości i ziemniaki :roll:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]ja już teraz wiem co ona może jeść w większych ilościach, co w mniejszych a czego w ogóle...ale na początku co 3 dzień miała rozwolnienie :roll: [/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Georgia][COLOR=olive]nie mogę jej też nagle zmieniać jedzenia, przy zmianie suchej karmy...najpierw przez pewien czas mieszam jedną z drugą bo inaczej rewolucje żołądkowe[/COLOR][/FONT][/B] [/quote] Biedna Salsa. DObrze, że juz się nauczyłaś ją tak karmić, żeby było ok:diabloti: Oj mamy co dobrego i nie mało ze swoimi psami...Ale one są takie kooffffaaane :loveu: Quote
Recommended Posts