Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zoniu czy porobiłaś zdjęcia psiakom które są "bardziej adopcyjne":cool3:.
Ja mam 3-4 kandydatów do nowego wątku;).
Nie wiem czy Ty chcesz założyć wątek czy któraś z nas ma to zrobić?
Jak coś to pisz a ja wyślę Ci na pocztę zdjęcia psów z krótkim opisem.

Edit:
Aha Justyna na ile lat możemy ocenić Charliego?? Ja jestem w tym kiepska....więc polegam na Tobie;)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='magdyska25']Zoniu czy porobiłaś zdjęcia psiakom które są "bardziej adopcyjne":cool3:.
Ja mam 3-4 kandydatów do nowego wątku;).
Nie wiem czy Ty chcesz założyć wątek czy któraś z nas ma to zrobić?
Jak coś to pisz a ja wyślę Ci na pocztę zdjęcia psów z krótkim opisem.

Edit:
Aha Justyna na ile lat możemy ocenić Charliego?? Ja jestem w tym kiepska....więc polegam na Tobie;)[/quote]

yyy... Nie wiem. Mi wygląda na młodego ale muszę się bardziej przyjrzeć :roll:.

Posted

A ja się pochwalę :-)
W poniedziałek miałem pierwszą swoją (ze wsparciem APSY i morisowej) adopcję.
Ten miły młody chłopak ma już swój własny dom :-)

[IMG]http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/Vit2_01.jpg[/IMG]

Posted

Tak Blusik pojechał do domu:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:
Charlie nie jest młodym psiakiem:razz:...też ze mną był:cool3:
Acha....Zadzwoniła obitka o Nestora....moja mama była najpierw w szoku a potem zaczęłyśmy się śmiać z tych ludzi....:p

[B]Dzwoni kobieat o Nestora....-głos ma jakby była pijana.... i nie da się rozpoznać czy to facet czy kobieta...[/B]
[B]-Dzieńdobry chcę mieć Nestora...![/B]
[B]-Moja mama: a z kąd pani jest?[/B]
[B]-z Wrocławia[/B]
[B]-ale Nestor jest w Warszawie[/B]
[B]-a nie można go jakoś przesłać.....[/B]

Posted

[quote name='zonia']Tak Blusik pojechał do domu:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:
Charlie nie jest młodym psiakiem:razz:...też ze mną był:cool3:
Acha....Zadzwoniła obitka o Nestora....moja mama była najpierw w szoku a potem zaczęłyśmy się śmiać z tych ludzi....:p

[B]Dzwoni kobieat o Nestora....-głos ma jakby była pijana.... i nie da się rozpoznać czy to facet czy kobieta...[/B]
[B]-Dzieńdobry chcę mieć Nestora...![/B]
[B]-Moja mama: a z kąd pani jest?[/B]
[B]-z Wrocławia[/B]
[B]-ale Nestor jest w Warszawie[/B]
[B]-a nie można go jakoś przesłać.....[/B][/quote]

Ehh... Zonia myślałam, że już jakiegoś młodziaka wyprowadzam a tu kolejny senior :roll: (a ile może mieć lat bo ja myślałam, że z 5-6 ale zupełnie nie wiem na jakiej podstawie). A wyprowadzasz Go stale czy raz na jakiś czas. Super pies, śliczny i taki milusi :p.

Co do Nestora to rozumiem, że już nadałaś paczkę na poczcie polskiej. Ludzie mnie wykończą samymi tekstami :mdleje:

EDIT: Blues GRATULACJE :laola::laola::BIG: Super wieści.

Posted

Tak Charlie ma ok.6....ja od jakiegoś czasu mam jeszcze 2koleżanki do pomocy to jak wyprowadzamy Bube to tam są 3...to obok jest Charlie to go czasem któraś bierze...;)

Posted

Brysio właśnie wyleguje się na [U]swojej własnej[/U] kanapie!!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::laola::laola::laola::laola::laola::laola:
Ale jest też smutna wiadomość.....Borys w sobotę pojechał do domu a w niedzielę był z powrotem w schronisku....:shake: podobno pogryzł się z innym psem w domu...i go oddali:shake: -za szybko...(moim zdaniem...) Ale w schronisku nie był wcale agresywny...:razz:

Posted

Brysiowi życzę wszystkiego naj!!!
A co do Borysa....-> ja szczerze powiedziawszy nie ryzykowałabym przyprowadzania do domu gdzie już jest pies dorosły innego dorosłego.....Oczywiście czas wszystko może zmienić ale bałabym się że może coś pójść nie tak.....
Byłam przy oddawaniu Borysa i ludzie wydawali się "ok", czyli Pani była bardzo przejęta, płakała.....
Jak dobrze podsłuchałam:eviltong: Pani w domu miała 13-letniego psa......no i nie chciała aby znowu został poharatany.....Ja w pewien sposób się z Nimi zgadzam...może doświadczenia po prostu nie mieli......

Posted

No może.....:razz:
[SIZE=1]Chciałam usunąć Brysia z podpisu-zawsze to robiłam: naciskałam na Zonie i wyślij PW...i po lewej miałam te różne opcje i było też tam "edytuj podpis" a teraz tego tam nie ma...u was też tak jest czy coś u mnie nie tak...? Albo są może jakieś inne metody...?[/SIZE]

Posted

Rozumiem że Zenek nie poszedł do domu. Magda mówił, że w biurze Ci ludzie dowiedzieli się, że On ma 10 lat i się zniechęcili. Szkoda, że jakoś mało tych adopcji. Gratulacje dla Brysia :multi:

Posted

[quote name='justynaz87']Nie znam pieska. Jedyne co można zrobić to dowiedzieć się czegoś w biurze. A o co chodzi? Ktoś Go szuka, czy ogólne info (wiek itp).[/quote]
Chodzi mi o ogolne info:roll:wyglada na mixa airedale teriera:-(

Posted

[quote name='justynaz87'] Magda mówił, że w biurze Ci ludzie dowiedzieli się, że On ma 10 lat i się zniechęcili.[/quote]
10 LAT....????!!!!!:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Bosz......:roll: ten kto ocenia te psy to naprawde ma pojęcie...:razz:

Posted

Ja będę w schronisku w niedzielę. Mogę zapytać o psa. Jeżeli informacje potrzebne są na już, to warto zadzwonić. JEŻELI ktoś odbierze to będzie można się dowiedzieć mniej więcej tyle co ja na żywo.

Posted

Słuchajcie cioteczki będziecie w niedzielę...? Nas nie będzie...Mam proźbę...Za kociarnią są nowe budy-dałeśmy tam Stefka(był gryziony w klatce i nie wpuszczały go czasem do środka...czy mogłybyście zobaczyć czy tam jest...Wiecie jak Stefek wygląda...?:razz:(jest w moim podpisie) wystarczy, że tylko sprawdzicie...no i trochę mi głupio...-wiem że macie dużo psiaków pod opieką....ale na koniec jakby wam został czas to mogły byście chociaż na chwilkę z nim wyjść...? Nie musi być długo...on tak prosi...jest bardzo łagodny. Z góry dzięki.;)

Posted

[quote name='justynaz87']Ja będę w schronisku w niedzielę. Mogę zapytać o psa. Jeżeli informacje potrzebne są na już, to warto zadzwonić. JEŻELI ktoś odbierze to będzie można się dowiedzieć mniej więcej tyle co ja na żywo.[/quote]
justyna tu głownie chodzi o foty,jak bym miala,to bym załozyła mu watek na dogo i pooglaszała troche:roll:

Posted

Mogę się zapytać gdzie jest i jakby był aparat, czas i możliwość zrobienia zdjęcia to zrobię. Czy wiesz może jaki on ma numer bo ja się nie mogę doczytać 68/08?, 60/08?, 6*3/08??

Posted

Acha...do Rity20...- bardzo często widzę psiaka(jeśli cię to interesuje) w typie airedale teriera....jest już trochę starszy....mogę porobić zdjęcia jak będe...PS.bliższe info-jest w pawilonie IV w narożnej klatce(od strony boksów Morisowej)

Posted

[quote name='zonia']Acha...do Rity20...- bardzo często widzę psiaka(jeśli cię to interesuje) w typie airedale teriera....jest już trochę starszy....mogę porobić zdjęcia jak będe...PS.bliższe info-jest w pawilonie IV w narożnej klatce(od strony boksów Morisowej)[/quote]
Oczywiscie,ze interesuje,bylabym wdzieczna za foty,chce mu zalozyc watek na dogo i pooglaszac/prosiłabym rowniez o podstawowe info,czyli wiek,od kiedy w schronie itp,zreszta sama wiesz:roll:/.

Posted

rita6oo przepraszam ale nie spytałam się o tego pieska. Było straszne zamieszanie - dużo ludzi i wolontariuszy a my jak zwykle latałyśmy z psami w ta i z powrotem. W klatce w której jest moja sunia widziałam psa w typie airedale terriera, staruszek, taki przygaszony i nieśmiały. Nie miałyśmy aparatu więc chciałam mu zrobić zdjęcie telefonem ale wszedł do środka pawilonu i już nie chciał wyjść,a przechodziłam tamtędy ze 4 razy ,cały czas był w środku. Do pawilonu nie mogłam wejść bo zamknięty :mad: choć i tak zdjęcie komórką by nie wyszło. Chyba jedziemy z koleżanką w piątek więc mam nadzieję że będzie mniej ludzi i wreszcie będę miała okazję wypytać się o psa 68/08 (i inne).

Udało się wyjść ze wszystkimi pieskami. Choć czasu mamy na styk. Tyle innych psów czeka na psacer.

Zonia sorki ale dopiero teraz doczytałąm o Stefku. Widziałam tylko, że w niedzielę jakaś dziewczyna wychodziła z twoimi pieskami :razz:

Posted

Tak...nie było mnie więc zorganizowałam już kogoś do pomocy:evil_lol::eviltong: czy ten stary ardel terier jest w IV(pytanie do Justyny)bo ten o którego mi chodziło to właśnie z czwórki....;)

Posted

do Zoni: tak jest chyba obok klatki Buby albo trochę dalej.

do rita 60: Spisze sobie numery i dam je w biurze w piątek (jeżeli pojedziemy) gorzej ze zdjęciami. Teraz "mamy" (to znaczy Magda ma) aparat nieczynny ale spróbuję coś na to poradzić do piątku :razz:. Tylko sęk w tym że oprócz zdjęcia (w klatce a pręty są dość gęste) przybliżonego wieku i płci nie wiele więcej będzie można powiedzieć. Ale teraz jak zobacze jakiegoś teriera to wiem do kogo uderzać :p. Kiedyś ciągle trafiałam na czarne teriery rosyjskie (w typie of course) ostatnio za szpitalem widziałam z Magdą ślicznego owczarka. Są przecież i mieszańce labradorów, pełno kudłaczy. Śliczne psy. A ludzie przychodzą i pytają się czy dostaną takiego do pół roku, góra (!!! - bo to i tak dużo) rok i wychodzą nie zadowoleni po 30 min. :mad:. Czasem tak mnie nerwy łapią i ręce świerzbią, że...